Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :)
    Wczoraj mój estradiol był na poziomie 712 a dziś rano 1334 :) pęcherzyki przez noc podrosly teraz mają wielkość od 15 do 20.
    Dzis o 19 mam podać sobie ovitrelle i w sobotę o 8 rano punkcja. Ciesze się bo w sobotę akurat mój lekarz ma dyżur i on mi zrobi punkcje :)

OctAngel, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Anatolka, Neo84, arlenka, Karolina1111, nick nieaktualny, Tosia 1981, Konwalia, kassik, Bianka4, Inska, Mimbla, Antonelka, Asiula86, V. lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Ja juz po wizycie :)
    Wczoraj mój estradiol był na poziomie 712 a dziś rano 1334 :) pęcherzyki przez noc podrosly teraz mają wielkość od 15 do 20.
    Dzis o 19 mam podać sobie ovitrelle i w sobotę o 8 rano punkcja. Ciesze się bo w sobotę akurat mój lekarz ma dyżur i on mi zrobi punkcje :)
    Ale jazda...cieszysz sie co???
    super:)

Mimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju. te bym chciała w weekend miec pick up. Jutro bede wiedziała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawil sie zarodek z serduszkiem! Fasolka ma 5,5 mm, widzielismy jak pika. Lekko odkleja mi sie kosmowka stad te krwawienia. Dostalam cyklonamine na zachamowanie krwawien i fragmin co dwa dni bede robila a nie co dzien. Ciaza rozwija sie poki co prawidlowo :) jest o dzien starsza :)

Tilka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, Kena1983, lipa, Sabina_x, IVA, mysza89, Anatolka, Karolina1111, Kala 1980, ComeToMeBaby, Mimi86, Tosia 1981, muszynka, Agi83, Pola7, kassik, Bianka4, OctAngel, arlenka, elcia_aa, Kalia, nick nieaktualny, Inska, triss, Asienka1184, Neo84, Anuszka, Mimbla, Marcia89, gretka, lilou, justa1234, Beata.D, gosia81, Antonelka, Asiula86, Junioer, V., sylvuś, freya, veronica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pojawil sie zarodek z serduszkiem! Fasolka ma 5,5 mm, widzielismy jak pika. Lekko odkleja mi sie kosmowka stad te krwawienia. Dostalam cyklonamine na zachamowanie krwawien i fragmin co dwa dni bede robila a nie co dzien. Ciaza rozwija sie poki co prawidlowo :) jest o dzien starsza :)
    <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Cudnie Kochana :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    jeju to super ze jest serducho i rozwija sie prawidłowo :)

nick nieaktualny, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ♡♡♡♡

nick nieaktualny, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...
    Wczoraj oprócz USG w związku ze stymulacją miałam robione jeszcze :
    cytologię, czystość pochwy i badanie pod katem jakiejś Ch..., kurcze nie wiem dokładnie, ale troszke tam lekarz pobrał. I jak wróciłam do domu , teraz z resztą te mam plamienia brunatne. Tez tak miayście????

• IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny;)

zastanawiam się nad zrobieniem sikańca, tylko nie wiem w którym dniu<myśli>

Dziś jest 7 dzień po transferze,a na bete idę 15 grudnia we wtorek.Nie wiem czy wytrzymam tyle.

Jak myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny. <3 Zdaje sobie sprawe, ze to odklejanie to nie przelewki, ale w koncu wiemy, skad te cholerne krwawienia! Odstawiam encorton, reszte lekow narazie jeszcze biore.

Wiem, ze to tak wczesnie ale z calego serca zycze Wam byscie juz niedlugo mogly zobaczyc takie nowe zycie ktore sie w was rozwija :)

Mimi bombowy wynik stymulacji!
    Opu ja skomponowalam mojemu zestaw witamin- pomogl on wlasnie na morfologie- skoczyla na 7%, ale tez nie moge powiedziex czy to jednorazowy wynik czy faktycznid ta mofologia sie poprawila, bo z nasieniem to pewnie wiesz jak jest... u nas raz wynik przyzwoity a raz beznadziejny. Ale jak chcesz sprobowac to moge ci napisac co i jak bral :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 12:20

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Dziewczyny...
    Wczoraj oprócz USG w związku ze stymulacją miałam robione jeszcze :
    cytologię, czystość pochwy i badanie pod katem jakiejś Ch..., kurcze nie wiem dokładnie, ale troszke tam lekarz pobrał. I jak wróciłam do domu , teraz z resztą te mam plamienia brunatne. Tez tak miayście????
    tak, pod kątem chlamydii trachomatis. Jeśli ci pobierał z kanału szyjki (a tak powinien) to często (nie wiem czy nie zawsze) szyjka doznaje mikrourazu więc na sprzęcie pojawia się odrobina krwi. Ja miałam pobieraną próbkę ok. 18stej a rano plamiłam. Króciutko.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ze jest serduszko bardzo się ciesze :)

nick nieaktualny, Bianka4 lubią tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka ja zawsze po cytologii plamienia mi dziś tylko HIV, HCV, hbs Antygen i jakiś usr robili

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziekuję...za pomoc:)
    Ja juz chyba wszystkie badania miałam. Wirusologie i te HIVy też.
    Czekam na jutro i ostateczna decyzje czy pich up w nd.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Zapominajka ja zawsze po cytologii plamienia mi dziś tylko HIV, HCV, hbs Antygen i jakiś usr robili
    USR to badanie na kiłę (rodzaj odczynu). Zamiennie w labach spotyka się WR (weneryczne) czy VDRL.

nick nieaktualny, Bianka4 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska....:(
    smutno....
    tulę Cię>>>>

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Hejka

Czyli większość badań dopiero przed samą stymulacją albo w trakcie się robi tak??
    Ja się zdziwiłam właśnie, że lekarz jeszcze żadnych mi nie zlecił:/ myślałam, że na samym początku się je robi... pewnie w styczniu mi zleci jak pójdę na wizytę.

Opu potrafię sobie wyobrazić co czujesz ale teraz musisz zbierać siły na dalsze działania:) najlepiej się wypłakać porządnie i wtedy od razu człowiekowi lepiej się robi:) dasz rade:):* wszystkie damy:)

Ale Wam zazdroszczę, że już jesteście po transferze albo tuż przed:))))

Całusy :*

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie

Decyzja AK
    Eurofertil
    1 crio 5AA - :(
    2 crio 5AA - :(

Ak Angelius Program MZ:
    1 transfer - 1AA - :(

czekamy na kolejną.. pewnie ostatnią procedurę
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...
    emeska wrote:
    W Novum też sugerują żeby robić dopiero 14 dpt. Ale nie dotrzymam, zwłaszcza że to u mnie niedziela a lab czynny od pndz do pt.
    Czekam do 11/12 to będzie i tak 12dpt.

Emeska- czy nie miałaś bety robić dopiero jutro- w 12dpt?
    Kiedy ją zrobiłaś? Wczoraj? w 10dpt? To nie za szybko?

p.s. czytałam, ze podchodziłaś komercyjnie- a udało się zamrozić zarodki? bo chyba nie pisałaś ostatecznie czy masz mrozaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:09

Mimbla lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ