X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA ja robiłam sikańca 8dpt, bo nie wytrzymałam ;) ale czułość miał 10, więc pewnie dlatego tak wcześnie wyszedł.

Sylwia, Skarbie Ty mój! Boże jak się cieszę! W końcu wiemy skąd to krwawienie, uff. Mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza <3 Za Twojego maluszka wzniosę dziś wieczorem kieliszeczek soczku :)

Mimi, cudownie! To co, teraz za szczęsliwy pick up trzymamy kciuki!

Co do książki dziewczyny...zróbmy to! Dopiero co niedawno wyszła książka "Jak tu począć" Agory. Napiszę do nich i spytam czy chcieliby wydać naszej książki :)

W międzyczasie, ślijcie maile na naszeivfksiazka(małpka)gmail.com jeśli jesteście zainteresowane spisaniem Waszej historii. Ja postaram się przygotować w ten weekend jakiś wstępny plan działania, stworzę dokument na Google Drive, którym podzielę się z biorącymi udział w projekcie, tak żeby każda z Was kochane miała wgląd, mogła wpisywać pomysły itd.

Kurcze, zróbmy to! :)

shooa, Kava, triss, sylwiaśta159, Konwalia, elcia_aa, lipa, Mimbla, Mimi86, mysza89, justa1234, gosia81, Antonelka, Asiula86, V., sylvuś lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA ja robiłam test 7dpt o czułości 10 (przy crio 6-dniowych zarodków) i wyszła bardzo blada kreska. Analizowaliśmy z mężem czy to czasem nie jakaś wada :-P
    Osobiście było to dla mnie łatwiejsze, niż ostatnio oczekiwanie na betę. Bo test masz za parę minut, a jak czekałam ostatnio na betę prawie 3 godz. to prawie na zawał zeszłam. Oczywiście tylko beta da Ci 100% pewność. Ale przed beta chciałam się już jakoś nastawić ;-)

zapominajka, Inska lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    IVA ja robiłam sikańca 8dpt, bo nie wytrzymałam ;) ale czułość miał 10, więc pewnie dlatego tak wcześnie wyszedł.

Sylwia, Skarbie Ty mój! Boże jak się cieszę! W końcu wiemy skąd to krwawienie, uff. Mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza <3 Za Twojego maluszka wzniosę dziś wieczorem kieliszeczek soczku :)

Mimi, cudownie! To co, teraz za szczęsliwy pick up trzymamy kciuki!

Co do książki dziewczyny...zróbmy to! Dopiero co niedawno wyszła książka "Jak tu począć" Agory. Napiszę do nich i spytam czy chcieliby wydać naszej książki :)

W międzyczasie, ślijcie maile na naszeivfksiazka(małpka)gmail.com jeśli jesteście zainteresowane spisaniem Waszej historii. Ja postaram się przygotować w ten weekend jakiś wstępny plan działania, stworzę dokument na Google Drive, którym podzielę się z biorącymi udział w projekcie, tak żeby każda z Was kochane miała wgląd, mogła wpisywać pomysły itd.

Kurcze, zróbmy to! :)

Dobra, ja się już serio napaliłam :D

Inska, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boję się ze nie wytrzymam...

cały czas jest mi zimno i mam małe dreszcze.

Jeśli miałabym zrobić sikańca to zrobie to w poniedziałek albo góra we wtorek rano,może jakoś wytrzymam,choć jest ciężko.

• IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podany zarodek w 3 dobie.

• triss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My już w trójkę, ja plus dwa bąble :) blastki są najsłabsze z tych, które miałam zamrożone, ale lekarz powiedział żeby nie tracić nadziei. Póki co, jestem w ciąży :)

Asienka1184, zapominajka, ComeToMeBaby, sylwiaśta159, Karolina1111, Agi83, Konwalia, Kala 1980, aneczka2015, vella, Anuszka, lipa, Kava, Piggy, Mimbla, Anatolka, OctAngel, shooa, SzewskaPasja, wombi, Bianka4, Mimi86, opu, Requiem, mysza89, justa1234, gosia81, Antonelka, Asiula86, V., Beata.D, sylvuś, freya, freya lubią tę wiadomość

• emeska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Emeska- czy nie miałaś bety robić dopiero jutro- w 12dpt?
    Kiedy ją zrobiłaś? Wczoraj? w 10dpt? To nie za szybko?

p.s. czytałam, ze podchodziłaś komercyjnie- a udało się zamrozić zarodki? bo chyba nie pisałaś ostatecznie czy masz mrozaki?

Miałam robić dopiero jutro, ale nie doczekałam ( to byłby 11dpt, walnęłam się we wcześniejszym poście). Czyli dziś 10dpt. Ja rozmawiałam z lekarzem ze swojej kliniki i to on jednoznacznie stwierdził że klapa. Ja myślę, że te 14dni to oni tak piszą na stronie i ulotkach bo potem jest pełno pytań "ciąża czy nie ciąża?" jak beta wychodzi np 8 w 10dpt. Ale moja nie pozostawia wątpliwości.

Mamy zamrożone 4 blastki. Niepokoi mnie jak oni je pomrozili, pojedynczo czy w pakietach. A jak pacjentka się nie zgadza na podanie dwóch to co oni robią z drugim rozmrozonym? muszę tam jutro zadzwonić.

jutro też umówię się na wizytę omówić dalszy plan działania. Na pewno wrócimy po Maluszki.
    Ale do tego czasu muszę wziąść w ryzy tsh. Teraz dojście do dobrego poziomu pewnie zajmie co najmniej dwa cykle jak nie dłużej...
    będę chciała wykorzystać na diagnostykę bo u mnie w ogóle trochę od tylnej strony to wszystko. Ani histero, ani hsg...

w ogóle czułam że z tym transferem nie będzie ok. najpierw to tsh, potem skurcze których ani nospa ani czopki ani magnez nie pokonały. Dlatego podali mi tylko jeden zarodek mimo że z racji wieku podaliby normalnie dwa.

Nie wiem czy domagać się jakichś dodatkowych specyfików na ograniczenie skurczy? Dziewczyny, może któraś jest z Novum i wie co oni tam proponują na takie przypadki?

Dziękuję za ciepłe słowa.

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss...wierzymy wszystkie razem z Tobą>>> trzymaj się dzielnie:)

triss, vella lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emeska- rozumiem. Przykro mi.
    O sposobie mrozenia chyba powinni cię zapytać jak to widzisz- czy będziesz chciała pojedynczo czy podwójnie. To powinno być omówione przed mrożeniem, gdzieś tu niedawno o tym czytałam, była taka dyskusja.
    Widzę, ze plan masz i działasz- i świetnie. Trzymam kciuki. Z resztą nie pomogę chyba bo sama jestem jeszcze "przed".

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:

My już w trójkę, ja plus dwa bąble :) blastki są najsłabsze z tych, które miałam zamrożone, ale lekarz powiedział żeby nie tracić nadziei. Póki co, jestem w ciąży :)
    flircik.gif

triss lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emeska w invikcie podają relanium na ograniczenie skurczy. Czy działa, nie wiem. Ale na pewno warto o tym porozmawiać z lekarzem prowadzącym. Dobrze ze masz mrozaki. Z mrożeniem nie wiem, nie pomogę. Ja na początku ustaliłam z lekarzem ze chce mieć podawane 2 blastki, jeśli będzie tyle zarodków. Nawet nie wiem jak byly zamrożone szczerze mówiąc. Przykro mi, wiem co czujesz :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:

super, wzięłaś dwa? :)
    powoli też o tym myślę.
    powodzenia!

triss lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska ja raz miałam zamrożoną blastocystę z morulką, i pytałam p. embriolog czy to oznacza że będą podane razem, odpowiedziała że jeśli obie się rozmrożą to lekarz decyduje - albo poda dwie albo jedna zostanie ponownie zamrożona. Nie wiem jakie jest ryzyko straty zarodka przy kolejnym mrożeniu.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    super, wzięłaś dwa? :)
    powoli też o tym myślę.
    powodzenia!

Przy każdym transferze miałam podawane 2 blastocysty, to już 5 transfer. Tak ze ten.... ;) no wierze, wierze... Ale jakoś tak coraz mniej intensywnie ;)

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    Vella powtarzałaś betę?
    Tak i czekam na wyniki jak na szpilkach... około 18 powinny być :-) trzymajcie kciuki za ładny przyrost :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Kalia, ja przed punkcja jestem.
    Ale zastanawia mnie to ze ok, jutro masz punkcję, ale juz Ci powiedział kiedy Transfer. Ja myślałam ze oni najpierw obserwują jak powstają zarodki i dzwonią z dnia na dzien kiedy transfer?????
    Jeśli będzie wszystko ok oczywiście, jak zarodki będą się dzielić. Mój lekarz transferuje w trzeciej dobie.

zapominajka, zapominajka lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Emeska- rozumiem. Przykro mi.
    O sposobie mrozenia chyba powinni cię zapytać jak to widzisz- czy będziesz chciała pojedynczo czy podwójnie. To powinno być omówione przed mrożeniem, gdzieś tu niedawno o tym czytałam, była taka dyskusja.
    Widzę, ze plan masz i działasz- i świetnie. Trzymam kciuki. Z resztą nie pomogę chyba bo sama jestem jeszcze "przed".

No właśnie nikt się nie spytał o to ;(. A ja byłam tak zdenerwowana, że nawet nie przyszła mi do głowy taka kwestia. Nie wiedziałam nawet, że mogą mrozić "w pakietach".
    arlenka wrote:
    emeska ja raz miałam zamrożoną blastocystę z morulką, i pytałam p. embriolog czy to oznacza że będą podane razem, odpowiedziała że jeśli obie się rozmrożą to lekarz decyduje - albo poda dwie albo jedna zostanie ponownie zamrożona. Nie wiem jakie jest ryzyko straty zarodka przy kolejnym mrożeniu.

no właśnie o to się niepokoję...

A tak w ogóle to jakie jest Wasze zdanie - dla 38latki lepiej ryzykować ciążę mnogą, którą ciężej donosić czy podawać 1 i zmniejszać szanse na powodzenie?

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Wiem,wiem;)mnie tez troszkę bolą piersi i czuje takie skurcze małe w podbrzuszu na dole po środku, od jakiegoś czasu.
    To tak jak ja :-)

trzymam kciuki !!

3Ecdp1.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Tak i czekam na wyniki jak na szpilkach... około 18 powinny być :-) trzymajcie kciuki za ładny przyrost :-)

Vella, trzymam!

vella lubi tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    To tak jak ja :-)

trzymam kciuki !!

te skurcze to takie coś "pik pik" co jakiś czas, hehe nie wiem jak to profesjonalnie nazwać;)

vella lubi tę wiadomość

‹‹ 2512 2513 2514 2515 2516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ