Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina-x, spokojnie ja pod koniec stymulacji wiekszośc badań:)

lipa lubi tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

zastanawiam się nad zrobieniem sikańca, tylko nie wiem w którym dniu<myśli>

Dziś jest 7 dzień po transferze,a na bete idę 15 grudnia we wtorek.Nie wiem czy wytrzymam tyle.

Jak myślicie?
    Tylko nie sikaniec, ja tak zrobiłam w 7dpt i ryczałam pół dnia, dobrze, że pod wieczór dostałam wyniki bety to się uspokoiłam... jak chcesz tak wcześnie testować to idź na betę... mi test z moczu wyszedł dopiero dzisiaj czyli 9dpt i to taka kreska ledwo widoczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:19

3Ecdp1.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

zastanawiam się nad zrobieniem sikańca, tylko nie wiem w którym dniu<myśli>

Dziś jest 7 dzień po transferze,a na bete idę 15 grudnia we wtorek.Nie wiem czy wytrzymam tyle.

Jak myślicie?

Sikańce oszukańce!! Jak Cię tak bardzo korci to lepiej betę szybciej zrobić.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale siekańca myślałam, żeby zrobić dopiero w poniedziałek albo we wtorek rano;p

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...
    Bardzo mi przykro :-( trzymamy teraz mocno kciuki za kolejny transfer :-*

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    ale siekańca myślałam, żeby zrobić dopiero w poniedziałek albo we wtorek rano;p
    No to wtedy powinno już być coś widać, kup sobie te z czułością 10mlU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:26

3Ecdp1.png
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię vella;)Ten czas tak sie strasznie dłuży.

Wczoraj mnie głowa bolała bardzo i byłam nieprzytomna.Miała tez jakieś objawy zimna i dziś również trochę,nie wiem czy to jakiś objaw czy nie;)

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Tak też zrobię vella;)Ten czas tak sie strasznie dłuży.

Wczoraj mnie głowa bolała bardzo i byłam nieprzytomna.Miała tez jakieś objawy zimna i dziś również trochę,nie wiem czy to jakiś objaw czy nie;)
    Mi zaś gorąco :-D ciężko powiedzieć czy takie odczucia to objawy... najlepiej się nie doszukiwać objawów bo tak wcześnie chyba ich nie ma na tyle żeby na 100% powiedzieć tak to jest objaw... mnie boli brzuch podobnie jak na okres, trochę piersi i chodzę strasznie słaba... gdybym bety nie zrobiła to bym pewnie myślała, że nic z tego bo brzuch boli na pewno na okres, a słabo mi bo pewnie się przeziębiłam... cierpliwości życzę :-*

3Ecdp1.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, to ja pisałam o tych suplementach. Mój mąż brał L-karnityne w dawce 500 mg trzy razy dziennie, wit.E w dawce 400 mg (na receptę) chyba dwa razy dziennie i cynk + selen z witaminami (jest taki produkt firmy Aflofarm). Nam skoczyło z 0 na 5%.
    Jutro mam o 11 punkcje, wyhodowałam 16 pęcherzyków. Transfer w poniedziałek :)

Karolina1111, lipa, nick nieaktualny, Lilou1984, Mimi86, V. lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella powtarzałaś betę?

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Mi zaś gorąco :-D ciężko powiedzieć czy takie odczucia to objawy... najlepiej się nie doszukiwać objawów bo tak wcześnie chyba ich nie ma na tyle żeby na 100% powiedzieć tak to jest objaw... mnie boli brzuch podobnie jak na okres, trochę piersi i chodzę strasznie słaba... gdybym bety nie zrobiła to bym pewnie myślała, że nic z tego bo brzuch boli na pewno na okres, a słabo mi bo pewnie się przeziębiłam... cierpliwości życzę :-*

Wiem,wiem;)mnie tez troszkę bolą piersi i czuje takie skurcze małe w podbrzuszu na dole po środku, od jakiegoś czasu.

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pojawil sie zarodek z serduszkiem! Fasolka ma 5,5 mm, widzielismy jak pika. Lekko odkleja mi sie kosmowka stad te krwawienia. Dostalam cyklonamine na zachamowanie krwawien i fragmin co dwa dni bede robila a nie co dzien. Ciaza rozwija sie poki co prawidlowo :) jest o dzien starsza :)

Sylwia cudownie:) Ściskam Was mocno:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Opu, to ja pisałam o tych suplementach. Mój mąż brał L-karnityne w dawce 500 mg trzy razy dziennie, wit.E w dawce 400 mg (na receptę) chyba dwa razy dziennie i cynk + selen z witaminami (jest taki produkt firmy Aflofarm). Nam skoczyło z 0 na 5%.
    Jutro mam o 11 punkcje, wyhodowałam 16 pęcherzyków. Transfer w poniedziałek :)
    Kalia, ja przed punkcja jestem.
    Ale zastanawia mnie to ze ok, jutro masz punkcję, ale juz Ci powiedział kiedy Transfer. Ja myślałam ze oni najpierw obserwują jak powstają zarodki i dzwonią z dnia na dzien kiedy transfer?????

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.

Ja miałam gonapeptyl 36h przed punkcją

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...

Emeska trzymaj się, ważne żeby się nie poddawać.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny ile kosztuje zastrzyk z ovitrelle????

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:

Koło 100zł najczęściej

nick nieaktualny, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Wiem,wiem;)mnie tez troszkę bolą piersi i czuje takie skurcze małe w podbrzuszu na dole po środku, od jakiegoś czasu.

A ja nadal zadnego objawu. Swietnie sie czuje, jak nigdy do tej pory;) Wmawiam sobie, ze ciaza mi sluzy hehe!

nick nieaktualny, vella, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi...tak trzyma, służy...a co...i tak niech zostanie:)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Coś mi się kojarzy, że płaciłam 110 zł

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ