X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina-x, spokojnie ja pod koniec stymulacji wiekszośc badań:)

lipa lubi tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

zastanawiam się nad zrobieniem sikańca, tylko nie wiem w którym dniu<myśli>

Dziś jest 7 dzień po transferze,a na bete idę 15 grudnia we wtorek.Nie wiem czy wytrzymam tyle.

Jak myślicie?
    Tylko nie sikaniec, ja tak zrobiłam w 7dpt i ryczałam pół dnia, dobrze, że pod wieczór dostałam wyniki bety to się uspokoiłam... jak chcesz tak wcześnie testować to idź na betę... mi test z moczu wyszedł dopiero dzisiaj czyli 9dpt i to taka kreska ledwo widoczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:19

3Ecdp1.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

zastanawiam się nad zrobieniem sikańca, tylko nie wiem w którym dniu<myśli>

Dziś jest 7 dzień po transferze,a na bete idę 15 grudnia we wtorek.Nie wiem czy wytrzymam tyle.

Jak myślicie?

Sikańce oszukańce!! Jak Cię tak bardzo korci to lepiej betę szybciej zrobić.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale siekańca myślałam, żeby zrobić dopiero w poniedziałek albo we wtorek rano;p

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...
    Bardzo mi przykro :-( trzymamy teraz mocno kciuki za kolejny transfer :-*

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    ale siekańca myślałam, żeby zrobić dopiero w poniedziałek albo we wtorek rano;p
    No to wtedy powinno już być coś widać, kup sobie te z czułością 10mlU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:26

3Ecdp1.png
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię vella;)Ten czas tak sie strasznie dłuży.

Wczoraj mnie głowa bolała bardzo i byłam nieprzytomna.Miała tez jakieś objawy zimna i dziś również trochę,nie wiem czy to jakiś objaw czy nie;)

• vella Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Tak też zrobię vella;)Ten czas tak sie strasznie dłuży.

Wczoraj mnie głowa bolała bardzo i byłam nieprzytomna.Miała tez jakieś objawy zimna i dziś również trochę,nie wiem czy to jakiś objaw czy nie;)
    Mi zaś gorąco :-D ciężko powiedzieć czy takie odczucia to objawy... najlepiej się nie doszukiwać objawów bo tak wcześnie chyba ich nie ma na tyle żeby na 100% powiedzieć tak to jest objaw... mnie boli brzuch podobnie jak na okres, trochę piersi i chodzę strasznie słaba... gdybym bety nie zrobiła to bym pewnie myślała, że nic z tego bo brzuch boli na pewno na okres, a słabo mi bo pewnie się przeziębiłam... cierpliwości życzę :-*

3Ecdp1.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, to ja pisałam o tych suplementach. Mój mąż brał L-karnityne w dawce 500 mg trzy razy dziennie, wit.E w dawce 400 mg (na receptę) chyba dwa razy dziennie i cynk + selen z witaminami (jest taki produkt firmy Aflofarm). Nam skoczyło z 0 na 5%.
    Jutro mam o 11 punkcje, wyhodowałam 16 pęcherzyków. Transfer w poniedziałek :)

Karolina1111, lipa, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, Mimi86, V. lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella powtarzałaś betę?

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Mi zaś gorąco :-D ciężko powiedzieć czy takie odczucia to objawy... najlepiej się nie doszukiwać objawów bo tak wcześnie chyba ich nie ma na tyle żeby na 100% powiedzieć tak to jest objaw... mnie boli brzuch podobnie jak na okres, trochę piersi i chodzę strasznie słaba... gdybym bety nie zrobiła to bym pewnie myślała, że nic z tego bo brzuch boli na pewno na okres, a słabo mi bo pewnie się przeziębiłam... cierpliwości życzę :-*

Wiem,wiem;)mnie tez troszkę bolą piersi i czuje takie skurcze małe w podbrzuszu na dole po środku, od jakiegoś czasu.

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pojawil sie zarodek z serduszkiem! Fasolka ma 5,5 mm, widzielismy jak pika. Lekko odkleja mi sie kosmowka stad te krwawienia. Dostalam cyklonamine na zachamowanie krwawien i fragmin co dwa dni bede robila a nie co dzien. Ciaza rozwija sie poki co prawidlowo :) jest o dzien starsza :)

Sylwia cudownie:) Ściskam Was mocno:)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Opu, to ja pisałam o tych suplementach. Mój mąż brał L-karnityne w dawce 500 mg trzy razy dziennie, wit.E w dawce 400 mg (na receptę) chyba dwa razy dziennie i cynk + selen z witaminami (jest taki produkt firmy Aflofarm). Nam skoczyło z 0 na 5%.
    Jutro mam o 11 punkcje, wyhodowałam 16 pęcherzyków. Transfer w poniedziałek :)
    Kalia, ja przed punkcja jestem.
    Ale zastanawia mnie to ze ok, jutro masz punkcję, ale juz Ci powiedział kiedy Transfer. Ja myślałam ze oni najpierw obserwują jak powstają zarodki i dzwonią z dnia na dzien kiedy transfer?????

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ja na pęknięcie dostawalam albo pregnyl albo ovitrell. Nie spotkałam się z tym aby któraś gonapeptyl dostawała na pęknięcie.

Ja miałam gonapeptyl 36h przed punkcją

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    No dobra. Czas stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością. beta <0,1. odstawiamy leki ciąży nie ma powiedział lekarz...

Emeska trzymaj się, ważne żeby się nie poddawać.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny ile kosztuje zastrzyk z ovitrelle????

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:

Koło 100zł najczęściej

zapominajka, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Wiem,wiem;)mnie tez troszkę bolą piersi i czuje takie skurcze małe w podbrzuszu na dole po środku, od jakiegoś czasu.

A ja nadal zadnego objawu. Swietnie sie czuje, jak nigdy do tej pory;) Wmawiam sobie, ze ciaza mi sluzy hehe!

zapominajka, vella, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi...tak trzyma, służy...a co...i tak niech zostanie:)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Coś mi się kojarzy, że płaciłam 110 zł

zapominajka lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ