IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Gayya wrote:Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
Dziś 3dpt ... i zaczynam wariowaćdopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...
Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...
a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?
Buzioooleemeska, Mimbla, Gayya, Reni555, mysza89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem piaty dzien po transferze, jest ciezko. Mam w domu duzy remont, swieta coraz blizej, a mnie nic nle interesuje... Mysle w kolko o jednym. Najgorzej jest jak jestem w domu. W pracy calkiem wylaczam myslenie dotyczace udanego/nieudanego transferu. Jestem instruktorem na kursach i 30 kursantow mnie przez 6 godzin dziennie bacznie obserwuje, wiec musze zachowac pozory normalnosci;) Poki co udaje mi sie to;)
Mimbla, zapominajka, Mimi86, Reni555, mysza89, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
-
Justi, ja też uważam że praca bardzo dobrze działa na psychikę. Nie umiałabym się z niej całkowicie wyłączyć, zresztą - nie chcę, bo ze wszech miar jest mi potrzebny kontakt z ludźmi i poczucie że coś robię dla siebie i innych.
Justi86, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby, mysza89, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
-
Shooa powodzenia kochana! Oby to był ten raz i od razu bliźniakow Ci zycze
Mysza a Ty kiedy masz crio ? ja we wtorek 15 już mam dość tego czekania kurcze fajnie byloby być tak gdzies w 5dpt bo ten czas tak mi się dluzy w tym cyklu ze szok.
I tez zabieram dwa maluchy wiec oby chciały zostać, najlepiej oba
A jak nie to odpoczynek od tych wszystkich tabsów i igieł tez mi dobrze zrobi.pragnaca dzidziusia, shooa, Anuszka lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Mimbla wrote:A kiedy na transfer idzie nasza Piggy?
triss, Konwalia, Mimbla, V., Kava, Antonelka, Asiula86, lipa, Anatolka, pragnaca dzidziusia, Reni555, Mimi86, shooa, Anuszka, Tosia 1981, Tilka, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Vella elcia ma racje, beta 7 znaczy, ze cos sie dzieje, i jakby nie patrzec jest to beta pozytywna. Kciuki mocno zacisniete za przyrost
opu, tak Kriobank to klinika w Bialymstoku, 25 lat juz dzialaja, Prof. Kuczynski byl w zespole, ktory jako pierwszy przeprowadzil in vitro w Polsce, takze na pewno bardzo doswiadczony.
Moje in vitro zaczal Profesor wlasnie a potem przeszlam do jego corki, Dr Agnieszki Kuczynskiej, bez zawahania polecam i Profesora i Pania Doktor: prawdziwi specjalisci pelni empatii i zrozumieniaW ogole caly zespol taki jest, takze jesli Bialystok nie jest za daleko dla Ciebie a chcialabys zmienic klinike, to polecam.
Kava, vella, Reni555 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBianka4 wrote:Opu
słowa są zbędne - mocno przytulam.
Teraz w kolejce - Zapominajka:Mimi i Ja .
Jutro rano krew a o 16.20 usg, no zobaczymy . Liczę że może w weekend punkcja?
Sama nie wiem, jutro postaram sie cos wiecej dowiedziec podczas wizyty.Mimi86, Inska, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Dobranoc, pozytywnej mocy wszystkim życzę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9edb9ad75180.jpg
zapominajka, triss, V., Kava, Antonelka, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Mimi86, OctAngel, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie. Dziś dzwoniłam do Bociana w Białymstoku i raczej moja przygoda z refundowanym IVF skończy się na kwalifikacjach
Powiedzieli ,że pierwszeństwo mają pary które rozpoczęły już procedury i jak starczy pieniędzy to może w kwietniu
ale czarno to widzę.
-
Gayya wrote:Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
Dziś 3dpt ... i zaczynam wariowaćdopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...
Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...
a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?
Buziooole
Gayya - ja nie mam zlotej rady. Moge tylko napisac, ze to co czujesz jest dla mnie calkowicie zrozumiale.
Ja podczas moich dwoch transferow bylam w domu - bralam L4. Jak teraz postapie - nie wiem. Na pewno praca pomoze aby nie myslec o tym non stop. Z drugiej strony stres w pracy ...choc u mnie (chyba zdrowa nie jestem i wpadanie w pracoholizm to moj problem) chyba mi lepiej na glowe robi jak pracuje bo wtedy czuje, ze mam wsZystko pod kontrola a jak jestem w domu to denerwuje sie czy wszystko idzie zgodnie z planem i nie mam szans reakcji na problem tak jak jestem w biurze.
Moze wiec wezme 2 dni wolne a potem bede spokojnie pracowac. Tzn noe bede latac jak torpeda po biurze i postaram sie pracowac po 8hWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 07:34
Mimbla, pragnaca dzidziusia, Reni555, Inska lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Opu tak bardzo mi przykro , ku...a jakie to wszystko jest cholernie trudne
kto ci robil transfer? az sama sie boje co ta provita ze mna wymodzi skoro nic im ostatnio nie wychodzi ehhh
Stawaj do walki kochana bo wygrasz to !!!Bianka4 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
shooa, mimbla, walczaca mam nadzieje ze groszki z Wami zostaną :*
piggy powodzenia na transferzeshooa, vella, emeska, Mimbla, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:
Oj to tez walnelam ... Przepraszam, wspieram oczywiscie i nakazuje Ci ! przerwac ta provitowa zla passe ! Mi transfer zrobila dr P -
nick nieaktualnyopu wrote:A jak jest 12 dpo to juz nie ma zadnej nadziei ze bylo pozne zagniezdzenie albo cos ? Jak mam bete 0 to bedzie na 100% okres ?
Wiem wiem zalosna jestem z tym pytaniem
Opu, jakiś 0,0001% szansy jest, ale nie kojarzę z wątku ani z bociana sytuacji, gdzie beta 12dpt była 0 a później strzeliła.. Ale jeśli któraś dziewczyna zna taki przypadek, to niech się podzieli taką dającą nadzieję informacją..elcia_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dobra, wiem ze lipa z tego, ale dalej mam podwyzszona tempke, ale to pewnie bedzie trzeba kilka dni poczekac po odstawieniu dupka i lutki ....
Insko, dla mnie Bialystok to koniec polski, dalej niz nad morze, w dodatku kiepska droga autostrady niet - jestem z Opola -
Kava wrote:Polecamy, polecamy!!!
Jest jeszcze jeden namacalny wynik, wcześniak Marcelek kaarollii.
Mam nadzieję, ze niektóre z Was ją pamiętają.
W tym cyklu starali się po raz pierwszy po porodzie o ciążę naturalną i beta wynosi 1200!!!
To dopiero niespodzianka. IVF leczy
Opu, a Wam dużo sił życzę i trzymam kciuki za dalszą walkę.
Nie umniejszajac naturalnego cudu Karoli i mając szczerą nadzieję, że będzie on trwał w ciągu następnych 8 miesięcy czuję się w obowiązku doprecyzowania czegoś. Z tego co pamiętam to Karola przed ivf zachodzila w naturalne ciąże tylko niestety kończyły się one za szybko. Trzymam kciuki żeby to się nie powtórzyło i Marcelek miał rodzeństwo.
Opu ;( Bardzo mi przykro.
Mimbla, walczaca, shooa vel stopa czekamy na pozytywne bety.
Piggy za piateczek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:00
shooa, Mimbla, Iza123 lubią tę wiadomość