WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • vella Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:
    Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
    Dziś 3dpt ... i zaczynam wariować ;) dopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...

Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
    Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...

a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?

Buziooole
    Ja sobie kiepsko radziłam, najlepiej to się czymś zająć, wtedy nie myślisz, może jakiś serial, książka... takie szukanie zajęcia to najlepszy przyśpieszacz, nie doszukuj się objawów bo to dołuje, ich brak nie oznacza porażki. Jeśli moja beta zacznie wzrsatać to będę osobą której się udało za pierwszym razem. Tak że głowa do góry, tyle przeszłaś to i dasz rade z czekaniem. Trzymam kciuki żeby to był ten raz! :-*

emeska, Mimbla, Gayya, Reni555, mysza89 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem piaty dzien po transferze, jest ciezko. Mam w domu duzy remont, swieta coraz blizej, a mnie nic nle interesuje... Mysle w kolko o jednym. Najgorzej jest jak jestem w domu. W pracy calkiem wylaczam myslenie dotyczace udanego/nieudanego transferu. Jestem instruktorem na kursach i 30 kursantow mnie przez 6 godzin dziennie bacznie obserwuje, wiec musze zachowac pozory normalnosci;) Poki co udaje mi sie to;)

Mimbla, zapominajka, Mimi86, Reni555, mysza89, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, ja też uważam że praca bardzo dobrze działa na psychikę. Nie umiałabym się z niej całkowicie wyłączyć, zresztą - nie chcę, bo ze wszech miar jest mi potrzebny kontakt z ludźmi i poczucie że coś robię dla siebie i innych.

Justi86, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby, mysza89, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa powodzenia kochana! Oby to był ten raz i od razu bliźniakow Ci zycze :)
    Mysza a Ty kiedy masz crio ? ja we wtorek 15 już mam dość tego czekania kurcze fajnie byloby być tak gdzies w 5dpt bo ten czas tak mi się dluzy w tym cyklu ze szok.
    I tez zabieram dwa maluchy wiec oby chciały zostać, najlepiej oba <3
    A jak nie to odpoczynek od tych wszystkich tabsów i igieł tez mi dobrze zrobi.

pragnaca dzidziusia, shooa, Anuszka lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A kiedy na transfer idzie nasza Piggy?
    A idzie w piateczek

triss, Konwalia, Mimbla, V., Kava, Antonelka, Asiula86, lipa, Anatolka, pragnaca dzidziusia, Reni555, Mimi86, shooa, Anuszka, Tosia 1981, Tilka, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A kiedy na transfer idzie nasza Piggy?
    Piggy miała mieć dziś podglądanie. Pewnie już zna datę tylko trzyma nas w napięciu do samego końca ;)

Mimbla, Piggy, shooa lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    A idzie w piateczek

O proszę :) trzymam kciuki :) :*

Piggy, Mimbla lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella elcia ma racje, beta 7 znaczy, ze cos sie dzieje, i jakby nie patrzec jest to beta pozytywna. Kciuki mocno zacisniete za przyrost :)

opu, tak Kriobank to klinika w Bialymstoku, 25 lat juz dzialaja, Prof. Kuczynski byl w zespole, ktory jako pierwszy przeprowadzil in vitro w Polsce, takze na pewno bardzo doswiadczony.
    Moje in vitro zaczal Profesor wlasnie a potem przeszlam do jego corki, Dr Agnieszki Kuczynskiej, bez zawahania polecam i Profesora i Pania Doktor: prawdziwi specjalisci pelni empatii i zrozumienia :) W ogole caly zespol taki jest, takze jesli Bialystok nie jest za daleko dla Ciebie a chcialabys zmienic klinike, to polecam.

Kava, vella, Reni555 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Opu :( słowa są zbędne - mocno przytulam.
    Teraz w kolejce - Zapominajka:Mimi i Ja .
    Dziewczyny... będzie dobrze... musi...
    Jutro rano krew a o 16.20 usg, no zobaczymy . Liczę że może w weekend punkcja?
    Sama nie wiem, jutro postaram sie cos wiecej dowiedziec podczas wizyty.

Mimi86, Inska, Bianka4 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, pozytywnej mocy wszystkim życzę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9edb9ad75180.jpg

zapominajka, triss, V., Kava, Antonelka, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Mimi86, OctAngel, Fedra lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:12

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś dzwoniłam do Bociana w Białymstoku i raczej moja przygoda z refundowanym IVF skończy się na kwalifikacjach :( Powiedzieli ,że pierwszeństwo mają pary które rozpoczęły już procedury i jak starczy pieniędzy to może w kwietniu :( ale czarno to widzę.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:
    Cały długi protokół..stymulację, punkcję i transfer przeszłam z uśmiechem na twarzy, czułam się na prawdę super...
    Dziś 3dpt ... i zaczynam wariować ;) dopadają mnie obawy... muszę to z siebie wyrzucić...

Chcę wierzyć, że uda się za pierwszym razem, i wierzę!
    Tylko czemu, nie można przewinąć czasu...

a jak Wy sobie radzicie z czekaniem?

Buziooole

Gayya - ja nie mam zlotej rady. Moge tylko napisac, ze to co czujesz jest dla mnie calkowicie zrozumiale.
    Ja podczas moich dwoch transferow bylam w domu - bralam L4. Jak teraz postapie - nie wiem. Na pewno praca pomoze aby nie myslec o tym non stop. Z drugiej strony stres w pracy ...choc u mnie (chyba zdrowa nie jestem i wpadanie w pracoholizm to moj problem) chyba mi lepiej na glowe robi jak pracuje bo wtedy czuje, ze mam wsZystko pod kontrola a jak jestem w domu to denerwuje sie czy wszystko idzie zgodnie z planem i nie mam szans reakcji na problem tak jak jestem w biurze.
    Moze wiec wezme 2 dni wolne a potem bede spokojnie pracowac. Tzn noe bede latac jak torpeda po biurze i postaram sie pracowac po 8h :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 07:34

Mimbla, pragnaca dzidziusia, Reni555, Inska lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu tak bardzo mi przykro , ku...a jakie to wszystko jest cholernie trudne 368977vwds558fs6.gif
    kto ci robil transfer? az sama sie boje co ta provita ze mna wymodzi skoro nic im ostatnio nie wychodzi ehhh :(
    Stawaj do walki kochana bo wygrasz to !!!

Bianka4 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa, mimbla, walczaca mam nadzieje ze groszki z Wami zostaną :*
    piggy powodzenia na transferze ;)

shooa, vella, emeska, Mimbla, Bianka4, Fedra lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest 12 dpo to juz nie ma zadnej nadziei ze bylo pozne zagniezdzenie albo cos ? Jak mam bete 0 to bedzie na 100% okres ?

Wiem wiem zalosna jestem z tym pytaniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 06:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Opu tak bardzo mi przykro , ku...a jakie to wszystko jest cholernie trudne 368977vwds558fs6.gif
    kto ci robil transfer? az sama sie boje co ta provita ze mna wymodzi skoro nic im ostatnio nie wychodzi ehhh :(
    Stawaj do walki kochana bo wygrasz to !!!

Oj to tez walnelam ... Przepraszam, wspieram oczywiscie i nakazuje Ci ! przerwac ta provitowa zla passe ! Mi transfer zrobila dr P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A jak jest 12 dpo to juz nie ma zadnej nadziei ze bylo pozne zagniezdzenie albo cos ? Jak mam bete 0 to bedzie na 100% okres ?

Wiem wiem zalosna jestem z tym pytaniem :(

Opu, jakiś 0,0001% szansy jest, ale nie kojarzę z wątku ani z bociana sytuacji, gdzie beta 12dpt była 0 a później strzeliła.. Ale jeśli któraś dziewczyna zna taki przypadek, to niech się podzieli taką dającą nadzieję informacją..

elcia_aa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, wiem ze lipa z tego, ale dalej mam podwyzszona tempke, ale to pewnie bedzie trzeba kilka dni poczekac po odstawieniu dupka i lutki ....

Insko, dla mnie Bialystok to koniec polski, dalej niz nad morze, w dodatku kiepska droga autostrady niet - jestem z Opola

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Polecamy, polecamy!!!
    Jest jeszcze jeden namacalny wynik, wcześniak Marcelek kaarollii.
    Mam nadzieję, ze niektóre z Was ją pamiętają.
    W tym cyklu starali się po raz pierwszy po porodzie o ciążę naturalną i beta wynosi 1200!!!
    To dopiero niespodzianka. IVF leczy ;)

Opu, a Wam dużo sił życzę i trzymam kciuki za dalszą walkę.

Nie umniejszajac naturalnego cudu Karoli i mając szczerą nadzieję, że będzie on trwał w ciągu następnych 8 miesięcy czuję się w obowiązku doprecyzowania czegoś. Z tego co pamiętam to Karola przed ivf zachodzila w naturalne ciąże tylko niestety kończyły się one za szybko. Trzymam kciuki żeby to się nie powtórzyło i Marcelek miał rodzeństwo.

Opu ;( Bardzo mi przykro.

Mimbla, walczaca, shooa vel stopa czekamy na pozytywne bety.

Piggy za piateczek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:00

shooa, Mimbla, Iza123 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ