IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBianka4 wrote:Trzymamy kciuki
Zapominajko odezwij się
Ja do środy zejdę na zawałRequiem, ComeToMeBaby, Antonelka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Bry,
tak czytam i czytam i tylko lajkuję bety, zarodki itd ale potem trudno mi się odnieść do konkretnych wpisów, bo tu się tyle dzieje, ze potem się gubię co u której a jeszcze was tak dobrze nie rozpoznaję co u której.
Ale tak czytam o tych hiperkach wnikliwie bo jestem na etapie stymulacji i nie wiadomo czy i mnie nie chwyciWczoraj byłam na pierwszym usg, w 6dc. Wyniki to 8 i 6 pęcherzyków, największe po 14mm, endometrium 8 mm. Lekarz bardzo zadowolony, że tak ładnie rosną. Rosną na Menopurze, na najwyższej dawce 1200 (225/dzień), od wczorajszego wieczora włączyliśmy cetrotide. Mam nadzieję, że nadal będą ładnie rosły i nie przesadzą z tym rośnięciem, bo jednak byłoby dobrze zaoszczędzić sobie hiperki. No cóż, zobaczymy.
W każdym razie w środę II usg, prawdopodobnie w sobotę punkcja. Jeśli wszystko pójdzie dobrze i nie będzie przeszkód to zdaje mi się, że transfer może być w samą Wigilię (mam mieć 5-dniówki). Na razie kłuję się i odliczam zastrzyki... Bo jakoś nie pałam do nich specjalną miłościąMimi86, shooa, arlenka, lena7, SzewskaPasja, Antonelka, Bianka4, elcia_aa, gosia81, Asiula86, triss, Selena, V. lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja sie czuje juz lepiej, brzuch nadal powiekszony i twardy ale odstawilam ten antybiotyk bo myslalam ze sie wykoncze to i biegunka przeszla dzis (no tyle ze bez antybiotyku jstem, kapa troche) odrazu tez zoladek przestal tak bardzo bolec wiec i samopoczucie mam lepsze
a teraz najwazniejsze....
mialam dzis dzwonic o 13 do kliniki co z moimi komorkami - czekalam jak na szpilkach a tu o 11 telefon ze mam jutro o 9:50 przyjechac na TRANSFERspytalam co z reszta ale pani odpowiedziala ze mam o 13 zadzwonic to mi powiedza.
okazało sie że z naszych 6 komórek zapłdniło się 5, a na dzien dzisiejszy zostały tylko 3.
Ciesze sie ale zarazem boje że mi wsyztskie padnąaaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe
moge jutro zdecydowac ile chce? bo ja nawet nie wiem jakiej sa jakosci i tak se mysle ze gdyby byly slabe to bym chciala 2 zabrac.sylwiaśta159, Inska, ComeToMeBaby, arlenka, opu, lipa, Beata.D, Bianka4, wombi, Neo84, gosia81, Kamilam8, Asiula86, Selena, V. lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
hej kometko ladnie sie zapowiada
powodzenia
ja tez myslalam ze bede miala transfer w 5 dobie a tu sie okazuje ze na 3 mnie zapisaliComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby- ja tez jestem na menopurze i orgalutranie... moje mają ok. 15 mm ale ja mam juz 9 dzien stymulacji... jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie
A jak to jest z transferem, kto decyduje kiedy on będzie? Lekarz prowadzący czy embriolog??
Mimi nie martw sie, nic nie padnie, bierz dwie kropeczki i niech się pięknie zagniezdzaja u mamusi!! Trzymam kciuki!!ComeToMeBaby, Mimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:hej kometko ladnie sie zapowiada
powodzenia
ja tez myslalam ze bede miala transfer w 5 dobie a tu sie okazuje ze na 3 mnie zapisalihyhyhy albo i nie- nie znam się
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:Hej
Ja sie czuje juz lepiej, brzuch nadal powiekszony i twardy ale odstawilam ten antybiotyk bo myslalam ze sie wykoncze to i biegunka przeszla dzis (no tyle ze bez antybiotyku jstem, kapa troche) odrazu tez zoladek przestal tak bardzo bolec wiec i samopoczucie mam lepsze
a teraz najwazniejsze....
mialam dzis dzwonic o 13 do kliniki co z moimi komorkami - czekalam jak na szpilkach a tu o 11 telefon ze mam jutro o 9:50 przyjechac na TRANSFERspytalam co z reszta ale pani odpowiedziala ze mam o 13 zadzwonic to mi powiedza.
okazało sie że z naszych 6 komórek zapłdniło się 5, a na dzien dzisiejszy zostały tylko 3.
Ciesze sie ale zarazem boje że mi wsyztskie padnąaaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe
moge jutro zdecydowac ile chce? bo ja nawet nie wiem jakiej sa jakosci i tak se mysle ze gdyby byly slabe to bym chciala 2 zabrac.
-
Marcia89 wrote:ComeToMeBaby- ja tez jestem na menopurze i orgalutranie... moje mają ok. 15 mm ale ja mam juz 9 dzien stymulacji... jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie
A jak to jest z transferem, kto decyduje kiedy on będzie? Lekarz prowadzący czy embriolog??
Mimi nie martw sie, nic nie padnie, bierz dwie kropeczki i niech się pięknie zagniezdzaja u mamusi!! Trzymam kciuki!!
transfer? zdaje się ze embriolog- na podstawie tego jaki się rozwijają komórki. nam na pierwszej wizycie lekarz rozpisał plan leczenia na podstawie naszych wyników i historii, ale wiadomo że jest to tylko plan. W trakcie leczenia się okazuje co tam ostatecznie będą robić. Niektórych rzeczy nie da się przewidzieć. -
co do dwóch zarodków- ja mogę "kaprysić" , bo mam 35+. I nawet gdyby wyszła z tego ciąża bliźniacza to i tak super- mój m bardzo by chciał, no ja raczej się boję ogarniania dwóch niemowlaków na raz, ale już tak jakoś mniej niż pół roku temu
W każdym razie wczoraj pytałam lekarza o kwestię podania dwóch zarodków- pod względem medycznym. W poprzedniej klinice np. usłyszałam od lekarza, że on by mi nie polecał podania dwóch, bo jestem raczej drobna i lepiej podać jeden. No i ten obecny lekarz stwierdził, ze wskazania medyczne skłaniają się do podania pojedynczego zarodka, podwójny wiąże się z większą liczbą ewentualnych powikłań. Rozmawialiśmy tylko chwilę, ale wcześniej też sama czytałam trochę no i powiem wam- taka decyzja to jest na dwoje babka wróżyła. Nie wiadomo co zrobić.
-
Mimi86 wrote:aaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe
moge jutro zdecydowac ile chce? bo ja nawet nie wiem jakiej sa jakosci i tak se mysle ze gdyby byly slabe to bym chciala 2 zabrac.
Mimi, wierzymy w nasze groszki! Żaden już mamusi nie opuści, wytrwały te najsilniejsze i zobaczysz, że będzie dzidziuś
Co do przytualnia 1 czy 2, ja optuję za dwoma. Zawsze to podwójna szansa przy jednym podejściu. Ale oczywiście to zależy czy jesteście w razie czego gotowi na bliźniaki i bliźniaczą ciążę
-
tak, dostalam ZAMUR i bralam osłone - a jak o odstawilam to biegunka przeszla, teraz mysl ze to pewnie zoladek tak mnie nawalala nie żebra jak myslałam. Moilam im dzis przez tel ze odstawilam antybiotyk i powiedzili ze jutro chyba rzepisza mi inny.
kometa ja mysle ze jak jest w 3 dobie to z one sie slabiej dziela troche, no nie wiemComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Mimi, wierzymy w nasze groszki! Żaden już mamusi nie opuści, wytrwały te najsilniejsze i zobaczysz, że będzie dzidziuś
Co do przytualnia 1 czy 2, ja optuję za dwoma. Zawsze to podwójna szansa przy jednym podejściu. Ale oczywiście to zależy czy jesteście w razie czego gotowi na bliźniaki i bliźniaczą ciążęmimo ze waze 47 kg hehe jak beda slabe to biore dwa :)chyba z jednak sie rozmysla
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:jestem gotowa na blizniaki
mimo ze waze 47 kg hehe jak beda slabe to biore dwa :)chyba z jednak sie rozmysla
ja ważę 53 i podobno dwójka by mnie obciążyła. wiesz- co lekarz to opinia pewnie.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie tak jak pisze Inska, lekarz nam powiedzial, ze przy dwoch zarodkach szansa sie zwieksza. Powiedzial, ze jestem mloda to organizm spokojnie poradzi sobie z mnoga ciazą. Moj S. sie cieszy, ja jestem troche przerazona ale bede najszczesliwsza na swiecie jak sie uda...
no to ja waze 57... ale za to nadrabiam wzrostem- 176dam rade!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Beta z dzis: 98
11 dpt. To chyba juz moge sie tak porzadnie cieszyc?
arlenka, ComeToMeBaby, Marcia89, pragnaca dzidziusia, Mimi86, IVA, Kalia, lipa, Requiem, shooa, Kava, kassik, Anatolka, vella, SzewskaPasja, Karolina1111, Gosiacu, Bianka4, wombi, Mimbla, Anuszka, Neo84, elcia_aa, Sabina_x, gosia81, Kamilam8, Beata.D, Asiula86, OctAngel, justa1234, sylvuś, triss, Konwalia, Selena, freya, Inska, V., Kamilka lubią tę wiadomość