WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Trzymamy kciuki
    Zapominajko odezwij się
    Ja do środy zejdę na zawał :(
    Hey. Dziewczyny po wczorajszej punkcji Jeszcze dochodzę do siebie. Boli te podbrzusze jak cholera. Ale dzis dzwoniłam do laboratorium. Powiedzieli ze z 18 pobranych wczoraj 8 sie zaplodnilo. I teraz czekają. Jutro ma zadzwonic do mnie moj lekarz i powiedzieć co i jak. Ciekawa jestem kiedy bedzie transfer. I czy ten brzech odpuści.

Requiem, ComeToMeBaby, Antonelka, Bianka4 lubią tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to rzeczywiscie lipa... może cos nie tak zrobili w klinice? Skoro te 2 były super...Podchodzisz do kolejnej procedury?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    tak czytam i czytam i tylko lajkuję bety, zarodki itd ale potem trudno mi się odnieść do konkretnych wpisów, bo tu się tyle dzieje, ze potem się gubię co u której a jeszcze was tak dobrze nie rozpoznaję co u której.

Ale tak czytam o tych hiperkach wnikliwie bo jestem na etapie stymulacji i nie wiadomo czy i mnie nie chwyci ;) Wczoraj byłam na pierwszym usg, w 6dc. Wyniki to 8 i 6 pęcherzyków, największe po 14mm, endometrium 8 mm. Lekarz bardzo zadowolony, że tak ładnie rosną. Rosną na Menopurze, na najwyższej dawce 1200 (225/dzień), od wczorajszego wieczora włączyliśmy cetrotide. Mam nadzieję, że nadal będą ładnie rosły i nie przesadzą z tym rośnięciem, bo jednak byłoby dobrze zaoszczędzić sobie hiperki. No cóż, zobaczymy.

W każdym razie w środę II usg, prawdopodobnie w sobotę punkcja. Jeśli wszystko pójdzie dobrze i nie będzie przeszkód to zdaje mi się, że transfer może być w samą Wigilię (mam mieć 5-dniówki). Na razie kłuję się i odliczam zastrzyki... Bo jakoś nie pałam do nich specjalną miłością ;)

Mimi86, shooa, arlenka, lena7, SzewskaPasja, Antonelka, Bianka4, elcia_aa, gosia81, Asiula86, triss, Selena, V. lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja sie czuje juz lepiej, brzuch nadal powiekszony i twardy ale odstawilam ten antybiotyk bo myslalam ze sie wykoncze to i biegunka przeszla dzis (no tyle ze bez antybiotyku jstem, kapa troche) odrazu tez zoladek przestal tak bardzo bolec wiec i samopoczucie mam lepsze :)

a teraz najwazniejsze....
    mialam dzis dzwonic o 13 do kliniki co z moimi komorkami - czekalam jak na szpilkach a tu o 11 telefon ze mam jutro o 9:50 przyjechac na TRANSFER :):):) spytalam co z reszta ale pani odpowiedziala ze mam o 13 zadzwonic to mi powiedza.
    okazało sie że z naszych 6 komórek zapłdniło się 5, a na dzien dzisiejszy zostały tylko 3.
    Ciesze sie ale zarazem boje że mi wsyztskie padną:( aaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe
    moge jutro zdecydowac ile chce? bo ja nawet nie wiem jakiej sa jakosci i tak se mysle ze gdyby byly slabe to bym chciala 2 zabrac.

sylwiaśta159, Inska, ComeToMeBaby, arlenka, opu, lipa, Beata.D, Bianka4, wombi, Neo84, gosia81, Kamilam8, Asiula86, Selena, V. lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kometko ladnie sie zapowiada :) powodzenia :)
    ja tez myslalam ze bede miala transfer w 5 dobie a tu sie okazuje ze na 3 mnie zapisali :/

ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby- ja tez jestem na menopurze i orgalutranie... moje mają ok. 15 mm ale ja mam juz 9 dzien stymulacji... jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie :P
    A jak to jest z transferem, kto decyduje kiedy on będzie? Lekarz prowadzący czy embriolog??
    Mimi nie martw sie, nic nie padnie, bierz dwie kropeczki i niech się pięknie zagniezdzaja u mamusi!! Trzymam kciuki!!

ComeToMeBaby, Mimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Podejrzewam ze biegunkę mam od antybiotyku, duża krzywdę sobie zrobię jeśli go odstawic?

Mimi bierzeesz z oslona ? ja od razu kupilam biotyk osolonowo braam multilag i wszystko bylo ok ... masz zamur?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej kometko ladnie sie zapowiada :) powodzenia :)
    ja tez myslalam ze bede miala transfer w 5 dobie a tu sie okazuje ze na 3 mnie zapisali :/
    ale numer. weryfikują w zależności od tego jak się dzielą komórki. Twoje musiały nabrać tempa ;) hyhyhy albo i nie- nie znam się :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Hej :)
    Ja sie czuje juz lepiej, brzuch nadal powiekszony i twardy ale odstawilam ten antybiotyk bo myslalam ze sie wykoncze to i biegunka przeszla dzis (no tyle ze bez antybiotyku jstem, kapa troche) odrazu tez zoladek przestal tak bardzo bolec wiec i samopoczucie mam lepsze :)

a teraz najwazniejsze....
    mialam dzis dzwonic o 13 do kliniki co z moimi komorkami - czekalam jak na szpilkach a tu o 11 telefon ze mam jutro o 9:50 przyjechac na TRANSFER :):):) spytalam co z reszta ale pani odpowiedziala ze mam o 13 zadzwonic to mi powiedza.
    okazało sie że z naszych 6 komórek zapłdniło się 5, a na dzien dzisiejszy zostały tylko 3.
    Ciesze sie ale zarazem boje że mi wsyztskie padną:( aaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe
    moge jutro zdecydowac ile chce? bo ja nawet nie wiem jakiej sa jakosci i tak se mysle ze gdyby byly slabe to bym chciala 2 zabrac.
    Nooo. Musisz podjąć niełatwą decyzje. A brzuch odpuścił? Mnie jeszcze bardzo dokucza. A jaki antybiotyk miałaś? Przez niego tez myślisz Cię bolało ???

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    ComeToMeBaby- ja tez jestem na menopurze i orgalutranie... moje mają ok. 15 mm ale ja mam juz 9 dzien stymulacji... jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie :P
    A jak to jest z transferem, kto decyduje kiedy on będzie? Lekarz prowadzący czy embriolog??
    Mimi nie martw sie, nic nie padnie, bierz dwie kropeczki i niech się pięknie zagniezdzaja u mamusi!! Trzymam kciuki!!
    nooo, to ja tak miałam w 6-tym :P
    transfer? zdaje się ze embriolog- na podstawie tego jaki się rozwijają komórki. nam na pierwszej wizycie lekarz rozpisał plan leczenia na podstawie naszych wyników i historii, ale wiadomo że jest to tylko plan. W trakcie leczenia się okazuje co tam ostatecznie będą robić. Niektórych rzeczy nie da się przewidzieć.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dwóch zarodków- ja mogę "kaprysić" , bo mam 35+. I nawet gdyby wyszła z tego ciąża bliźniacza to i tak super- mój m bardzo by chciał, no ja raczej się boję ogarniania dwóch niemowlaków na raz, ale już tak jakoś mniej niż pół roku temu ;) W każdym razie wczoraj pytałam lekarza o kwestię podania dwóch zarodków- pod względem medycznym. W poprzedniej klinice np. usłyszałam od lekarza, że on by mi nie polecał podania dwóch, bo jestem raczej drobna i lepiej podać jeden. No i ten obecny lekarz stwierdził, ze wskazania medyczne skłaniają się do podania pojedynczego zarodka, podwójny wiąże się z większą liczbą ewentualnych powikłań. Rozmawialiśmy tylko chwilę, ale wcześniej też sama czytałam trochę no i powiem wam- taka decyzja to jest na dwoje babka wróżyła. Nie wiadomo co zrobić.

c5e015d88e.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    aaaa i pani spytala czy chce 1 czy dwie podane, bylam w takim szoku ze powiedzialam ze nie wiem hehe

Mimi, wierzymy w nasze groszki! Żaden już mamusi nie opuści, wytrwały te najsilniejsze i zobaczysz, że będzie dzidziuś :)

Co do przytualnia 1 czy 2, ja optuję za dwoma. Zawsze to podwójna szansa przy jednym podejściu. Ale oczywiście to zależy czy jesteście w razie czego gotowi na bliźniaki i bliźniaczą ciążę :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dostalam ZAMUR i bralam osłone - a jak o odstawilam to biegunka przeszla, teraz mysl ze to pewnie zoladek tak mnie nawalala nie żebra jak myslałam. Moilam im dzis przez tel ze odstawilam antybiotyk i powiedzili ze jutro chyba rzepisza mi inny.

kometa ja mysle ze jak jest w 3 dobie to z one sie slabiej dziela troche, no nie wiem

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Mimi, wierzymy w nasze groszki! Żaden już mamusi nie opuści, wytrwały te najsilniejsze i zobaczysz, że będzie dzidziuś :)

Co do przytualnia 1 czy 2, ja optuję za dwoma. Zawsze to podwójna szansa przy jednym podejściu. Ale oczywiście to zależy czy jesteście w razie czego gotowi na bliźniaki i bliźniaczą ciążę :)
    jestem gotowa na blizniaki :) mimo ze waze 47 kg hehe jak beda slabe to biore dwa :)chyba z jednak sie rozmysla :/

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo... ja tez myślę że warto pogadać jeszcze z lekarzem.
    A co do bólu brzucha to dasz mi jeszcze jakieś wskazówki? Pomagam sobie paracetamolem ... na jakiś x czas pomaga. Też bralas przeciwbólowe? Ile można ich łykać ?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    jestem gotowa na blizniaki :) mimo ze waze 47 kg hehe jak beda slabe to biore dwa :)chyba z jednak sie rozmysla :/
    o kurka! 47 i bierzesz na siebie dwa? :P ja ważę 53 i podobno dwójka by mnie obciążyła. wiesz- co lekarz to opinia pewnie.

Mimi86 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak jak pisze Inska, lekarz nam powiedzial, ze przy dwoch zarodkach szansa sie zwieksza. Powiedzial, ze jestem mloda to organizm spokojnie poradzi sobie z mnoga ciazą. Moj S. sie cieszy, ja jestem troche przerazona ale bede najszczesliwsza na swiecie jak sie uda...

no to ja waze 57... ale za to nadrabiam wzrostem- 176 :D dam rade!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Beta z dzis: 98 :) 11 dpt. To chyba juz moge sie tak porzadnie cieszyc? :D

arlenka, ComeToMeBaby, Marcia89, pragnaca dzidziusia, Mimi86, IVA, Kalia, lipa, Requiem, shooa, Kava, kassik, Anatolka, vella, SzewskaPasja, Karolina1111, Gosiacu, Bianka4, wombi, Mimbla, Anuszka, Neo84, elcia_aa, Sabina_x, gosia81, Kamilam8, Beata.D, Asiula86, OctAngel, justa1234, sylvuś, triss, Konwalia, Selena, freya, Inska, V., Kamilka lubią tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ogromne gratulacje!!

Justi86 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    Dziewczyny! Beta z dzis: 98 :) 11 dpt. To chyba juz moge sie tak porzadnie cieszyc? :D
    clap-smiley.gif

Justi86, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 2534 2535 2536 2537 2538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ