IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vella wrote:Gayya,skoro miałaś transfer 3 dniowych zarodków i w 9dpt już test pozytywny to moja droga coś mi tu pachnie bliźniakami
Dwa dni temu miałam sen, że robiono mi usg a tam biły dwa serduszka
Byłoby cudownie! Marzymy o tym z moim misiemKarolina1111, gosia81, vella, Bianka4, Antonelka, Kamilam8, Beata.D, Kava, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Selena, Fedra, Inska lubią tę wiadomość
-
Gayya wrote:Dwa dni temu miałam sen, że robiono mi usg a tam biły dwa serduszka
Byłoby cudownie! Marzymy o tym z moim misiemGayya, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
vella wrote:Mój mąż też miał sen dwa dni przed testowaniem, że widział na usg 2 zarodeczki. Byłam u lekarza i powiedział, że beta przyrasta jak na jedno...my tez marzymy o bliźniakach, ale jak nie teraz to mamy jeszcze 3 eskimoski które czekają... Trzymam za Was kciuki, by były dwa serduszka
Też trzymam za Was kciuki
My nie mamy eskimosków, miałam 8 komórek pobranych,
w dniu transferu mówiono już o czterech, dwóch dobrych i dwóch które albo za pare dni się zamrozi, albo nie.
Nie udało się z pozostałymi.
Teraz wszystko w "rękach" kropeczek w brzuszku.Jakby były obie, to mega szczęście!
Karolina1111, vella, Kamilam8, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Fedra, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ale tu się dzieje, gratuluję Wam bardzo dziewczyny, ale ten grudzień łaskawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:02
Justi86, sylwiaśta159, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Selena, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Anuszka wrote:Ja po wizycie
Endometrium 13 mm i transfer już w czwartek
A w przypływie emocji zgodziłam się na dwa maluchy chociaż cały czas wmawiałam sobie że będę brała pojedynczo... Serce wygrało walkę z rozumem
Marcia89 o której byłaś w klinice ??
Gratuluję dziewczyny pozytywnych testówDzisiaj jakieś szaleństwo z tym sikaniem
Ja jestem przed pierwszym iv i też chciałam dwa ale lekarz się nie zgodził- mówi zdecydowanie nie. Pewnie muszę go słuchać
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie ok
I gratuluje wszystkim, którym już się udało. Jakoś tu tak więcej dobrych informacji niż na wątku o inseminacjiAnuszka, Bianka4, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Kamilam8 a ty już niedługo zaczynasz zastrzyki
Będę mocno zaciskała kciuki
No dzisiaj jakiś szczęśliwy dzień z tymi testami oby było takich jak najwięcej
A co do skuteczności inseminacji nie będę się wypowiadała powiem tylko tyle że jak dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto bynajmniej w moim przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:14
Kamilam8, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Kamilam8 a ty już niedługo zaczynasz zastrzyki
Będę mocno zaciskała kciuki
No dzisiaj jakiś szczęśliwy dzień z tymi testami oby było takich jak najwięcej
A co do skuteczności inseminacji nie będę się wypowiadała powiem że jak dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto bynajmniej w moim przypadku.
Zaczęłam antyki brać kilka dni temu. Ale jestem bardzo szczęśliwa, że już coś robięOstatni miesiąc robiłam badania i czekałam na wyniki- bezczynność już mnie męczyła
Ale ruszyło w końcu- w środę za tydzień kolejna wizyta i może będę wiedziała coś więcej. Czytam forum ale jest tu tak dużo informacji, że czasami tego nie ogarniam. To chyba najbardziej "żywy" wątek ze wszystkichAnuszka lubi tę wiadomość
-
Gratuluję pozytywnych bet!!!
Kamilam8, to jakoś razem będziemy szłyKamilam8, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
Anuszka wrote:Ja po wizycie
Endometrium 13 mm i transfer już w czwartek
A w przypływie emocji zgodziłam się na dwa maluchy chociaż cały czas wmawiałam sobie że będę brała pojedynczo... Serce wygrało walkę z rozumem
Marcia89 o której byłaś w klinice ??
Gratuluję dziewczyny pozytywnych testówDzisiaj jakieś szaleństwo z tym sikaniem
Ja witam sie z naszymi maluszkami jutro
Powiedz mi jak jest w invimedzie? Czym dr sie sugeruja przy gotowosci do crio ? tylko endo czy moze estradiole i inne takie tez tam wchodza w gre ? No i jak to mozliwe ze tak bez brania lutki 5 dni przed crio (bo zakladam, ze do dzis lutki nie bralas) tak szybko jest podejmowana decyzna o transferze ?
Zastanawiam sie mono nad zmiana kliniki nawet jesli mialabym zrezygnowac z programu MZ dlatego pytam.
Jak juz wiesz u nas transfery robia nie zwazajac na grubosc endo co z gory zmniejsza szanse powodzenia dlatego chcialam podpytac
Mysza nie znalazlam co to byl za antybiotyk, ktory bralismy przy chlamydii. Gdzies chyba zapodziala mi sie ta rozpiska lekow. Jak znajde to dam znac.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
No to w takim razie miło poznać
haha
ja mam punkcje w piątek ale jeszcze w srode wizyta... juz mam dosyc tych zastrzykow, nie mam troche miejsca na brzuchu zeby je robic
Anuszka zaciskam kciuki i wiem, ze sie uda, my tez sie zdecydowalismy na dwa maluchyAnuszka, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
muszynka u mnie decyduje tylko i wyłącznie grubość endometrium dzisiaj miałam 13 mm transfer już w czwartek bo mam bąble trzydniowe i doktorek kazał brać lutkę i dupka od razu po wizycie. Teraz i w poprzednim crio nikt mi nie badał poziomu estradiolu. W sierpniu coś tam u mnie zaskoczyło a w 13 dc endo miałam 10,5 od 14dc progesteron a 16dc był transfer.
-
Gayya dla Ciebie też gratulacje. Może dla nas wszystkich podchodzących w grudniu do procedury ten miesiąc będzie szczęśliwy.
Marcia89, Requiem, Gayya, Bianka4, Mimi86, triss, ComeToMeBaby, shooa, Selena, Fedra, Inska lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:muszynka u mnie decyduje tylko i wyłącznie grubość endometrium dzisiaj miałam 13 mm transfer już w czwartek bo mam bąble trzydniowe i doktorek kazał brać lutkę i dupka od razu po wizycie. Teraz i w poprzednim crio nikt mi nie badał poziomu estradiolu. W sierpniu coś tam u mnie zaskoczyło a w 13 dc endo miałam 10,5 od 14dc progesteron a 16dc był transfer.I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Marcia z tego co pamiętam w dniu punkcji płacisz za embriologię, punkcję i znieczulenie następnie w dniu transferu za transfer i mrożenie z przechowywaniem. A i nie płaciłam za każdą wizytę tylko z góry zapłaciłam 400 albo 600 zł (nie pamiętam dokładnie) za kontrolę stymulacji czyli wszystkie podglądania nie zależnie od tego ile by ich wypadło.
Muszynka cykl sztuczny od 3 dc estrofem doustnie 2*1 w 8 dc zwiększyć do 3*1Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:58
muszynka lubi tę wiadomość