WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Gayya,skoro miałaś transfer 3 dniowych zarodków i w 9dpt już test pozytywny to moja droga coś mi tu pachnie bliźniakami ;-)

Dwa dni temu miałam sen, że robiono mi usg a tam biły dwa serduszka <3

Byłoby cudownie! Marzymy o tym z moim misiem :)

Karolina1111, gosia81, vella, Bianka4, Antonelka, Kamilam8, Beata.D, Kava, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Selena, Fedra, Inska lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na kolację ananas :P

Antonelka, Kamilam8, Beata.D, shooa, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, triss, Mimi86, Selena, Fedra, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:
    Dwa dni temu miałam sen, że robiono mi usg a tam biły dwa serduszka <3

Byłoby cudownie! Marzymy o tym z moim misiem :)
    Mój mąż też miał sen dwa dni przed testowaniem, że widział na usg 2 zarodeczki. Byłam u lekarza i powiedział, że beta przyrasta jak na jedno...my tez marzymy o bliźniakach, ale jak nie teraz to mamy jeszcze 3 eskimoski które czekają... Trzymam za Was kciuki, by były dwa serduszka <3

Gayya, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Mój mąż też miał sen dwa dni przed testowaniem, że widział na usg 2 zarodeczki. Byłam u lekarza i powiedział, że beta przyrasta jak na jedno...my tez marzymy o bliźniakach, ale jak nie teraz to mamy jeszcze 3 eskimoski które czekają... Trzymam za Was kciuki, by były dwa serduszka <3

Też trzymam za Was kciuki :)

My nie mamy eskimosków, miałam 8 komórek pobranych,
    w dniu transferu mówiono już o czterech, dwóch dobrych i dwóch które albo za pare dni się zamrozi, albo nie.
    Nie udało się z pozostałymi.

Teraz wszystko w "rękach" kropeczek w brzuszku. :D Jakby były obie, to mega szczęście!

Karolina1111, vella, Kamilam8, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Fedra, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje, gratuluję Wam bardzo dziewczyny, ale ten grudzień łaskawy :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:02

Justi86, sylwiaśta159, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimi86, Selena, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja po wizycie :) Endometrium 13 mm i transfer już w czwartek :D A w przypływie emocji zgodziłam się na dwa maluchy chociaż cały czas wmawiałam sobie że będę brała pojedynczo... Serce wygrało walkę z rozumem ;)

Marcia89 o której byłaś w klinice ??

Gratuluję dziewczyny pozytywnych testów :) Dzisiaj jakieś szaleństwo z tym sikaniem ;)

Ja jestem przed pierwszym iv i też chciałam dwa ale lekarz się nie zgodził- mówi zdecydowanie nie. Pewnie muszę go słuchać ;)

Mam nadzieję, że u Ciebie będzie ok :)

I gratuluje wszystkim, którym już się udało. Jakoś tu tak więcej dobrych informacji niż na wątku o inseminacji :)

Anuszka, Bianka4, Mimbla lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 a ty już niedługo zaczynasz zastrzyki :) Będę mocno zaciskała kciuki :)

No dzisiaj jakiś szczęśliwy dzień z tymi testami oby było takich jak najwięcej <3

A co do skuteczności inseminacji nie będę się wypowiadała powiem tylko tyle że jak dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto bynajmniej w moim przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:14

Kamilam8, Bianka4 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Kamilam8 a ty już niedługo zaczynasz zastrzyki :) Będę mocno zaciskała kciuki :)

No dzisiaj jakiś szczęśliwy dzień z tymi testami oby było takich jak najwięcej <3

A co do skuteczności inseminacji nie będę się wypowiadała powiem że jak dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto bynajmniej w moim przypadku.

Zaczęłam antyki brać kilka dni temu. Ale jestem bardzo szczęśliwa, że już coś robię :) Ostatni miesiąc robiłam badania i czekałam na wyniki- bezczynność już mnie męczyła :)
    Ale ruszyło w końcu- w środę za tydzień kolejna wizyta i może będę wiedziała coś więcej. Czytam forum ale jest tu tak dużo informacji, że czasami tego nie ogarniam. To chyba najbardziej "żywy" wątek ze wszystkich :)

Anuszka lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudne wieści!! Gratuluje wszystkim! Oby dobra passa trwała!!

Anuszko byłam o 13:30... Troche czekalismy na dr, bo chyba akurat zrobił sobie przerwe na kawe :D
    Mozliwe, ze sie spotkalysmy??

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych bet!!!

Kamilam8, to jakoś razem będziemy szły :)

Kamilam8, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-) same dobre wieści.
    A ja zaczynam anty w pt i od następnego cyklu rozpoczęcie procedury. Wkoncu się doczekalam.

Kalia, sylwiaśta159, Bianka4, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja byłam na 13:20 do doktorka weszłam 13:31 coś mi się wydaje że siedziałyśmy na przeciwko siebie :D

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja po wizycie :) Endometrium 13 mm i transfer już w czwartek :D A w przypływie emocji zgodziłam się na dwa maluchy chociaż cały czas wmawiałam sobie że będę brała pojedynczo... Serce wygrało walkę z rozumem ;)

Marcia89 o której byłaś w klinice ??

Gratuluję dziewczyny pozytywnych testów :) Dzisiaj jakieś szaleństwo z tym sikaniem ;)
    Anuszka powodzenia! Bedziemy w podobnym czasie trstowaly :) Ja witam sie z naszymi maluszkami jutro :)

Powiedz mi jak jest w invimedzie? Czym dr sie sugeruja przy gotowosci do crio ? tylko endo czy moze estradiole i inne takie tez tam wchodza w gre ? No i jak to mozliwe ze tak bez brania lutki 5 dni przed crio (bo zakladam, ze do dzis lutki nie bralas) tak szybko jest podejmowana decyzna o transferze ?
    Zastanawiam sie mono nad zmiana kliniki nawet jesli mialabym zrezygnowac z programu MZ dlatego pytam.
    Jak juz wiesz u nas transfery robia nie zwazajac na grubosc endo co z gory zmniejsza szanse powodzenia dlatego chcialam podpytac :)

Mysza nie znalazlam co to byl za antybiotyk, ktory bralismy przy chlamydii. Gdzies chyba zapodziala mi sie ta rozpiska lekow. Jak znajde to dam znac.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie miło poznać :D haha
    ja mam punkcje w piątek ale jeszcze w srode wizyta... juz mam dosyc tych zastrzykow, nie mam troche miejsca na brzuchu zeby je robic :P
    Anuszka zaciskam kciuki i wiem, ze sie uda, my tez sie zdecydowalismy na dwa maluchy <3

Anuszka, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka u mnie decyduje tylko i wyłącznie grubość endometrium dzisiaj miałam 13 mm transfer już w czwartek bo mam bąble trzydniowe i doktorek kazał brać lutkę i dupka od razu po wizycie. Teraz i w poprzednim crio nikt mi nie badał poziomu estradiolu. W sierpniu coś tam u mnie zaskoczyło a w 13 dc endo miałam 10,5 od 14dc progesteron a 16dc był transfer.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya dla Ciebie też gratulacje. Może dla nas wszystkich podchodzących w grudniu do procedury ten miesiąc będzie szczęśliwy.

Marcia89, Requiem, Gayya, Bianka4, Mimi86, triss, ComeToMeBaby, shooa, Selena, Fedra, Inska lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, jak sie dokonuje oplat w invimedzie? My narazie placimy za wizyty, no i za leki. Oplata za in vitro jest przed punkcją? czy jak to wygląda?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    muszynka u mnie decyduje tylko i wyłącznie grubość endometrium dzisiaj miałam 13 mm transfer już w czwartek bo mam bąble trzydniowe i doktorek kazał brać lutkę i dupka od razu po wizycie. Teraz i w poprzednim crio nikt mi nie badał poziomu estradiolu. W sierpniu coś tam u mnie zaskoczyło a w 13 dc endo miałam 10,5 od 14dc progesteron a 16dc był transfer.
    Anuszka a Ty bralas estrofem czy crio na naturalnym cyklu ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia z tego co pamiętam w dniu punkcji płacisz za embriologię, punkcję i znieczulenie następnie w dniu transferu za transfer i mrożenie z przechowywaniem. A i nie płaciłam za każdą wizytę tylko z góry zapłaciłam 400 albo 600 zł (nie pamiętam dokładnie) za kontrolę stymulacji czyli wszystkie podglądania nie zależnie od tego ile by ich wypadło.

Muszynka cykl sztuczny od 3 dc estrofem doustnie 2*1 w 8 dc zwiększyć do 3*1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:58

muszynka lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzieki wielkie! Daj znac w czwartek jak tam Twoje blizniaki :) Powodzenia!!

Anuszka lubi tę wiadomość

‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ