WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. .. Dzwonił wlasnie lekarz i powiedział ze jednak jest 9 zarodków rożnej jakości. W piątek transfer , późno chyba bo w nd była punkcja. A brzuch boli jeszcze.

Requiem, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po punkcji brzuch bolał mocno przez kilka dni. Powiedziano mi w klinice, że niektóre kobiety tak reagują.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby przeszło do trensweru. Boże długo jeszcze oby te zarodki przetrwały.

• lipa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Dziewczyny. .. Dzwonił wlasnie lekarz i powiedział ze jednak jest 9 zarodków rożnej jakości. W piątek transfer , późno chyba bo w nd była punkcja. A brzuch boli jeszcze.

To nie późno, 5 dobra po transferze.Stadard, transfery są w 2,3 lub 5 dobie.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

age.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Jeżeli jest tak duzó zarodków to obserwują do stadium blastocysty zeby podac te ktore sie rozwinely do tego momentu i sa najlepszej klasy .

Inska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa, Justi, IVA, Gayya! Gratulacje Kochane!

Justi jasne ciesz się Skrabie, już można ;)

IVA, Ty łobuzie Kochany! Jak się cieszę, że są dwie kreseczki! To teraz kciuki ogromne za piękną betę!

Gayya, gdzieś Ty mi umknęła, że tak po cichu ten teścik zrobiłaś! Gratulacje Kochana!

Mimi kciuki za transfer! Odpoczywaj potem cały dzień, leżymy i zaciążamy <3

ancoma ja miałam tylko 4 i też czekali do blastocysty. Przetrwały trzy, więc to raczej zależy od kliniki a nie od ilości zarodków. W Kriobanku nie transferują w 3 dobie, nawet gdybyś miała tylko jeden czy dwa zarodki.

Mimi86, IVA, Gayya, Justi86 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak??? To moze bedzie dobrze. Dziekuje dziewczyny. :)

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Dziś jest 12 dzień. Miałam podany 3 dniowy zarodek.
    Dziś rano powtórzyłam test. Wyszedł znów pozytywny.

Na 13 jade na bęte i później przed 15 mam wizyte,tak więc trzymajcie mocno kciuki;*:*

Trzymamy IVA:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie za oknem właśnie pada pierwszy w tym roku śnieg:) Szkoda, że moje nadzieje spadają z każdym dniem:( Jakoś nie potrafię myśleć pozytywnie a to nie dobrze:(

Kurcze niech Ktoś mną potrząśnie!!!

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz po :) okazało się ze mamy 4 zarodki a nie 3 bo jeden ruszył wczoraj i ładnie się dzieli :) mam zarodki 8 komórkowe czy jakoś tak i ten jeden co ruszył jest 6 komórkowy. Podali mi dziś jednego klasy 8A, w pon mam dzwonić czy udało się zamrozić tamte.
    Ogólnie było miło, dostałam zastrzyk potem rozmowa z miłą panią embriolog, przerazilam się jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O. Ale poszło szybko i bezboleśnie, potem leżałam 25 minut pod kocem, mąż był obok a w tle leciała relaksacyjna muzyka. Poprosiłam o embroglue :)

sylwiaśta159, Anatolka, OctAngel, Karolina1111, lipa, Inska, Asiula86, gosia81, pabelka88, ComeToMeBaby, V., Agi83 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i mam trochę powiększone jajniki (juz nie boli nic) ale gdyby zaczęło boleć lub brzuch rosnąć to mam przyjechać do kliniki. Teraz sobie leżę i odpoczywam trochę boli mnie brzuch jak na okres, ale to chyba norma nie?
    Nie dostałam nowych leków, mam brać to co po punkcji (lutinus, estrofem, encorton, zastrzyk fragmin i femibion, antybiotyk odstawiony).

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi mamusiu :)
    Walczaca zle mysli aa kyysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:37

Mimi86, Inska lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Gratuluję pozytywnych bet i testów ♡♡♡
    Anuszka cieszę się że się w końcu doczekałas :) mocno trzymam kciuki
    Mysza jutro masz wyniki mieć tych powtórkach badań? Daj znać co tam wyszło
    Mimbla a Ty gdzie ? ♡

Hej Triss, dzięki że pytasz :)
    Mamy falę pozytywów w ostatnim czasie na wątku :). Bardzo się cieszę.
    U mnie 7dpt. Mój nastrój o dziwo jest niezły, mimo że liczę się z ryzykiem porażki..
    Testowanko dopiero w sobotę 19-12 (mój 11 dpt). Wczesniej NIC. Nie nasikam, nie pójdę na upust krwi, po prostu nie i już.
    Najważniejsze, że emocje są stabilne ;-). Nie narzekam!
    Pracuję, w firmie mam ruch jak w kołchozie. Cieszę się, że mam czym zająć myśli. Najgorsze "syfy" ogarnęłam przed transferem i staram się teraz nie stresować. Nie zawsze to jest możliwe, ale myślę sobie że stresu całkiem z życia wyeliminować się nie da.

Wcześniej po transferach, myślałam że to "to"...nakręcałam się, a potem był zonk po wyniku bety. Teraz wiem, że to co brałam za "objawy" było sztucznie wywoływane przez PRG. Nie rozkminiam czy mam objawy, po prostu czekam do badania krwi. Nauczyłam się ;-), no w końcu jestem invitrówką weteranem... ;-)) hyhy.

Z innej beczki,
    Zamówiłam sobie kalendarz z fotografiami naszego psa z wakacji, bardzo fajna rzecz. Pomału dociera do mnie że w przyszłym tygodniu są Święta. I wszystko wreszcie zwolni.
    Przedstawiłam temat budowy domu fajnemu architektowi, pod koniec tygodnia jedziemy na oględziny i uzgodnienia różne....

Utrogestan mi służy, mam zero podrażnienia etc, wszystkie funkcje podwozia w normie :).

Triss a jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:42

Karolina1111, Fedra, gosia81, triss, ComeToMeBaby, Konwalia, Asiula86, Beata.D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhy pętla czasowa, napisałam posta o 11:43 edytowałam o 11:42.

No to może znak jakiś??

;-)))

lipa, OctAngel, Inska, Fedra, Asiula86, vella, triss, shooa, ComeToMeBaby, Konwalia, Anuszka lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to teraz mocno mocno trzymam kciuki!!
    A ten ból jest normalny, mnie też tym razem jakoś brzuch po bolał &&&&

Mimi86 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mimi mamusiu :)
    Walczaca zle mysli aa kyysz!

Haha, właśnie miałam mówić, że będę wołać Sywlię z jej biczem, żeby odgonić od Walczącej te złe myśli ;)

Mimi, widzisz! Super Kochana! Maluchy walczą! :)

Mimbla, Ty invitróvko-weteranko nasza...kciuki za Ciebie od dawna zaciśnięte! <3

sylwiaśta159, Mimbla, Mimi86 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu na patologii ciąży - bez internetu. I tak jak niektóre z Was miałam krwawienie. Jestem po in vitro w GC dr M. Niestety uciekła mi wizyta u dr M, ale po telefonie do położnej w GC, sam do mnie oddzwonił modyfikując mi leki mam brać: 1 estrofem przez 2 tygodnie jeszcze (brałam 2), 1/2 encorton przez tydzień jeszcze (brałam 1)i fragmin 1 dawkę 5000 jm jak dotychczas, zamiast luteiny/luteinusa w szpitalu zmienili mi na duphaston 1x3. Lekarze wszyscy trzęśli się nade mną jak zobaczyli leki i że ciąża z in vitro. Zdziwieni byli po co ja fragmin biorę, ale była dziewczyna na sali ze mną która straciła ciążę w 6m-cu z powodu skrzepu na pępowinie, więc ten fragmin może jest lepszy niż myślałam. Całe moje leczenie w szpitalu polegało na obserwacji, bo już nic więcej nie ma do zaproponowania na krwawienie.
    Moja ciąża jest starsza niż myślałam czyli wychodzi że powinno się liczyć od od ostatniej miesiączki tak jak normalne ciąże, 7 tydzień ciąży 0 dni serducho bije.

zapominajka, sylwiaśta159, gosia81, Mimbla, shooa, ComeToMeBaby, Mimi86, triss, Fedra, Tosia 1981, mysza89, Konwalia, pragnaca dzidziusia, Kalia, Anuszka, Asiula86, Beata.D, sylvuś lubią tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Aaaaaaa, Justi, IVA, Gayya! Gratulacje Kochane!

Justi jasne ciesz się Skrabie, już można ;)

IVA, Ty łobuzie Kochany! Jak się cieszę, że są dwie kreseczki! To teraz kciuki ogromne za piękną betę!

Gayya, gdzieś Ty mi umknęła, że tak po cichu ten teścik zrobiłaś! Gratulacje Kochana!

Mimi kciuki za transfer! Odpoczywaj potem cały dzień, leżymy i zaciążamy <3

ancoma ja miałam tylko 4 i też czekali do blastocysty. Przetrwały trzy, więc to raczej zależy od kliniki a nie od ilości zarodków. W Kriobanku nie transferują w 3 dobie, nawet gdybyś miała tylko jeden czy dwa zarodki.

kochana, nie planowałam robić testu i chciałam poczekać do 14dpt ;) ale po drodze do domu była apteka i tak wyszło :D Teraz już grzecznie czekam do końca tygodnie i idę na betę.

Inska, vella, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veronica, ja teraz biore 1fragmin co dwa dni a jak mi sie zapasy skoncza to codziennie bede brala tylko zamiast 5000 to 2500 j odkad jest serduszko. Moze i Tobie, tak jak mi odkleja sie kosmowka? U mnie na poczatku nikt tego nie widzial, dopiero w tamtym tyg na usg dr sie tego dopatrzyla.

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Veronica, ja teraz biore 1fragmin co dwa dni a jak mi sie zapasy skoncza to codziennie bede brala tylko zamiast 5000 to 2500 j odkad jest serduszko. Moze i Tobie, tak jak mi odkleja sie kosmowka? U mnie na poczatku nikt tego nie widzial, dopiero w tamtym tyg na usg dr sie tego dopatrzyla.
    no nic mi nie mówili a USG miałam z 5, a ten fragmin to Mercik Ci mówił żeby co 2 dni? ja dzisiaj z nim rozmawiałam i mówił brać jak zwykle. Plus pobytu w szpitalu że dali mi receptę fragmin ze zniżką.

0ea12714dc.png
‹‹ 2539 2540 2541 2542 2543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ