IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mimbla
mnie Świeta Bozego Narodzenia cieszą zawsze i niezmiennie, bez względu na wszystko, co wokół mnie się dzieje. Mam fioła na punkcie dekoracji i takich tam pierdółek, co tworzą świąteczną atmosferę. Więc od tygodnia już buszuję po sklepach i necie, szukam, dokupuję, trochę robię sama. Teraz już mi najprzyjemniejsza część pozostała - dekorowanie
nie mogę się doczekać
U mnie tak jak pisałyśmy z Piggy ostatnio, jakoś bez emocji. Dziś nawet musiałam dłuzsza chwilę zastanowić sie który to dzień po transferzeteż mam przedswiateczny sajgon w pracy, dzień mija nawet nie wiem kiedy...
Sylwiaśta ja mam clexane też ze zniżką wypisywane, nie wiem od czego to zalezy. Chyba od interprteacji lekarza bo nie mam stwierdzonego zespołu fosfolipiowego ani zaburzeń krzepliwości. Moze po prostu lekarz uznał ze tyle niepowodzeń jest wystarzającym powodem do refundacji.
Shooa a jak u Ciebie?
Mimbla, Inska, mysza89 lubią tę wiadomość
-
Triss, z dekoracji świątecznych najbardziej podobał mi się u znajomej, taki mały reniferek, wiszący na spadochronie.
to jest moja bajka
Niestety w żadnym sklepie takiego czegoś nie widziałam, chyba to sobie kupiła parę lat temu, za granicą...
Iza123 lubi tę wiadomość
-
Ja w Provi zawsze mialam z refundacją (nie miałam wtedy jeszcze wyniku mutacji). W GynC zawsze na 100% i leki przeciwzakrzepowe i nawet antybiotyk po punkcji, mimo że wynik mutacji mieli. Teraz mój lekarz pisze mi ze zniżką clexane. Z tym, że u mnie jako podkładkę ma właśnie ten wynik mutacji. Chyba traktuje to jako profilaktykę przeciwzakrzepowa u kobiet w ciąży. Jest takie wskazanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:12
-
nick nieaktualny
-
ja dekoruję w pracy. Bałwanki , mikołaje i inne renifery....w domu juz mi sie nie chce
Za to wzielam sie za sprzątanie i pomyłam dziś okna (w ogole nie czuje się ciążowo).
Prezenty kupiłam juz w listopadzie wiec i to mam z glowy. Zresztą kasy już nie mamMimbla, Agnieszka_A., Asiula86 lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Co tu się wczoraj działo!!! Wszystkim świeżo upieczonym ciężarnym gratuluję dwóch kresek i pozytywnych bet
Nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę
ale tak pozytywnie
Mimbla, Justi86 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Piggy wrote:ja dekoruję w pracy. Bałwanki , mikołaje i inne renifery....w domu juz mi sie nie chce
Za to wzielam sie za sprzątanie i pomyłam dziś okna (w ogole nie czuje się ciążowo).
Prezenty kupiłam juz w listopadzie wiec i to mam z glowy. Zresztą kasy już nie mam
Piggy super Cię widzieć
aaa. jakbyś zrobiła zdjęcie tych reniferków to ja poproszę
-
Mimbla wrote:Piggy super Cię widzieć
aaa. jakbyś zrobiła zdjęcie tych reniferków to ja poproszę
Mimbla lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
ja duzo dekoracji robię sama, korzystam najczesciej z blogów o tematyce diy. Wiele fajnych inspiracji i do tego takich niepowtarzalnych, niebanalnych. W tym roku naszło mnie na dzierganie, a w zasadzie szydełkowanie choinkowych ozdób. Nic mnie tak nie uspakaja jak takie proste, manualne czynności. Zabrałam się też za dzierganie narzuty dla moich rodziców, ale chyba deko za późno zaczęłam i dostaną ją już raczej w lutym, na rocznicę slubu
Anatolka a jak ta myjka działa? nie robią się kałuże w mieszkaniu? -
mycie szyb jest spoko gorzej z tymi cholernymi ramami
a tu myjka nie pomoże
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Ta myjka zrobiła też furorę na wątku 35+...Też planuję ją kupić ale poczekam aż stanieje trochę
.
fakt, polerowanie to jest ma-sa-kra. A ja mam tyle okien że głowa mała.... Zawsze myję na raty, po 1 pokój na weekend.
Kurka wodna, podbrzusze mnie boli, muszę się położyć.
Popatrzę sobie na jakiś film i będę wkręcać, że jestem w ciąży...
dziękuję za uwagę, oddalam się.
shooa, triss, Inska, pragnaca dzidziusia, mysza89, Piggy, Mimi86, Neo84, pabelka88, gosia81, ComeToMeBaby, Asiula86, Kava, Fedra lubią tę wiadomość
-
triss wrote:fajne to
jest kilka modeli dostępnych widzę. Robiłas research może czym sie róznią od siebie? a płyn to zwykły do mycia szyb się wlewa, czy jakis karcherowski?
Ja mam ten zestaw z dodatkowym psikaczem, jak na filmie. Sprzedawana jest też sama myjka. Płyn dali karcher w saszetkach. Na razie mylam tym, ale wydaje mi się, że zwykły też będzie ok. W praktyce trzeba przetrzeć ręcznikiem papierowym szybę przy samych ramach, bo tam perfekcyjnie nie zbiera (albo jeszcze nie mam wprawy?). Poza tym super
Oglądałam też innych firm (vileda albo jakieś mniej znane), ale stwierdziłam, że przy 19 oknach dopłacę do marki.
A wcześniej kiedyś próbowałam w castotamie, bo było okno i myjka do wypróbowaniatriss lubi tę wiadomość
-
triss wrote:ja duzo dekoracji robię sama, korzystam najczesciej z blogów o tematyce diy. Wiele fajnych inspiracji i do tego takich niepowtarzalnych, niebanalnych. W tym roku naszło mnie na dzierganie, a w zasadzie szydełkowanie choinkowych ozdób. Nic mnie tak nie uspakaja jak takie proste, manualne czynności. Zabrałam się też za dzierganie narzuty dla moich rodziców, ale chyba deko za późno zaczęłam i dostaną ją już raczej w lutym, na rocznicę slubu
Anatolka a jak ta myjka działa? nie robią się kałuże w mieszkaniu?
jak można się nauczyć dziergać?
marzą mi się takie cieplutkie narzuty na moje zniszczone kanapy z ikei. Ale kompletnie nie umiem. Dziergasz na drutach czy na szydełku?
EDIT: już widzę że na szydełkuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:13
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Anatolka dziekuje
myslę trochę o sobie, a trochę o prezencie dla teściów. 19 okien?? ło matko.... ja na swoich 50 metrach mam trzy okna, za to wszystkie balkonowe, dwuskrzydłowe i wydaje mi sie, że przy ich myciu kupa roboty
Mimblaodpoczywaj, wskakuj pod koc i obejrzyj coś pozytywnego
mnie wczoraj tak pozytywnie nastroił film "W pogoni za szczęsciem". Polecam
Lipa na szydełku, na drutach nie umiem i jakoś mi się to irracjonalnie niewykonalne wydajenauczyłam się całkiem niedawno, to w sumie nic trudnego, tylko trzeba nauczyc się czytać schematów (to było dla mnie najtrudniejsze). Dziergam narzutę z takich kwadratowych elementów 10x10, bedzie różnokolorowa, jak mnie wena nie opuści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:18
Inska, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość