IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zazdroszcze talentu ja mam anty talekt do ozdób zero cierpliwości itd ...
Ogólnie teraz to najgorszy okres nastrój ciu*owy itdprzyjaciółka zrobiła mi stroik czekam aż przyjdzie
a wyniku nie ma ale jestem w szoku ,dzwoniąc do diagnostyki 1 co mnie Pani zapytała jak sie czuje itd ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:41
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Lipa jest jeszcze zpaghetti - z takich pocietych kawałków materiału. Przymierzam się do zrobienia okrągłej pufy z niej, ale najpeirw musze tę narzutę skończyć
Mysza trzymam kciuki. Daj znać jak odbierzesz te badania.
Sylwiasta szczesciarawolę sobie nie wyobrażac jak by wygladały okna jakby mi je mój P. umył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:49
lipa, sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość
-
Ja juz w domu z dwoma szkrabami. TerAz dlugie dni oczekiwan. Ogolnie doktorka mnie irytuje bo o wszystko musze sie prosic pytajac o to czy warto lykac nospe mowi ze jak chce to moge ale ze pewnie to nie pomoze.... Co za dziwna babka.
Co do mycia okien to polecam szmatke z mikrofibry z rosmana (kosztuje cos kolo 4 zl). Nie robi zadnych smog. Sylwia to my z podobnych branz.sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, lipa, mysza89, Mimi86, Neo84, Anuszka, Inska, Mimbla, Antonelka, gosia81, zapominajka, Karolina1111, Kalia, Asiula86, justa1234, Kava, sylvuś, Fedra, Agi83 lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Aaaa i jeszcE jedna ciekawostka. Opoznili mi transfer o 10 dni bo nie mialam wyniku cytologii. Wiec zrobilam ja w klinice dzis patrze a na stronie informacja, ze nie moga wykonac bo wymaz zostal zle pobrany. No przeciez myslalam ze mnie szlak trafi! No skoro mogli zrobic transfer bez wyniku to dlaczego nie mozna bylo ztobic tego 10 dni temu?!I procedura
-
triss wrote:Lipa jest jeszcze zpaghetti - z takich pocietych kawałków materiału. Przymierzam się do zrobienia okrągłej pufy z niej, ale najpeirw musze tę narzutę skończyć
Mysza trzymam kciuki. Daj znać jak odbierzesz te badania.
Sylwiasta szczesciarawolę sobie nie wyobrażac jak by wygladały okna jakby mi je mój P. umył
masakra
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
muszynka wrote:Ja juz w domu z dwoma szkrabami. TerAz dlugie dni oczekiwan. Ogolnie doktorka mnie irytuje bo o wszystko musze sie prosic pytajac o to czy warto lykac nospe mowi ze jak chce to moge ale ze pewnie to nie pomoze.... Co za dziwna babka.
Co do mycia okien to polecam szmatke z mikrofibry z rosmana (kosztuje cos kolo 4 zl). Nie robi zadnych smog. Sylwia to my z podobnych branz.
Muszynka to trzymamy kciuki za bombelki. Ja też planuje nauczyć się na szydełku. Trochę cierpliwości to wymaga:)
Co do myjki to widziałam na własne oczy jak fajnie myje okna bo moja znajoma sobie kupiła:) Efekt bombowy:)muszynka lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Muszynka trzymam kciuki
Mam pytanko długo u Ciebie trwało leczenie tej wstrętnej chlamydii?? Braliście razem z mężem leki ? Mój mi tu gada ze on sie n8e bedzie truł bo żadna chrolella go nie pokona jak wytrzymuje ze mnąc...mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
muszynka ta klinika jest jakaś chora jestem ciekawa ile zostanie im pacjentek jak program się skończy... tam nikt przy zdrowych zmysłach nie zostanie... powiesz mi jakie miałaś endo i który dzień cyklu? Dbaj o was teraz!!!
Mysza trzymaj się tam i miejmy nadzieję że szybko da się wybić to paskudztwo.muszynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała
przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem
brzuch mnie rozbolał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 17:06
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Hej
Nie pisałam ostatnio, bo w sumie nie było za bardzo o czym
Czekałam na kolejną wizytę i właśnie dziś miałam wizytę u mojego Pana Dr. Wynik wit d mam teraz w normie, ale mam kontynuować branie Vigantoletten 1000 ale teraz już po 1 tabletce dziennie. I dalej mam też brać po pół tabletki kwasu foliowego 5mg dziennie.
I najważniejsze...czekam teraz na @ i jak się pojawi mam zacząć brać Marvelon. I w trakcie brania, w styczniu mam pojawić się na wizytę kontrolną. Jeżeli z jajnikami będzie wszystko ok to już w styczniu/lutym zaczniemy kolejną stymulację a tym samym II procedurę IVF. Pan Dr powiedział, że nie chce zwlekać, bo gdyby coś się nie powiodło (choć i on i my mamy nadzieję, że nic takiego się nie stanie) to może udałoby się do końca czerwca przeprowadzić III procedurę.
Ogólnie byłam w szoku...bałam się, że usłyszę, że nie ma szans na kolejną procedurę....a tu takie dobre wieści.
Ogólnie dziś mam dobry dzień. Taki pozytywny. Wpierw wizyta u ginekologa z rana. Potem u Mamy na herbatce urodzinowej byliśmy. Potem pojechaliśmy z mamą i babcią na cmentarz do dziadka. Potem zalatwiłam recepty na lek na tarczycę. I teraz w końcu siedzę sobie w domku i popijam kawkę i odpoczywam.
Jutro już do pracy od 10 do 18.
Ale w końcu czuję, ze mam na co czekać....I żyję nadzieją, że Nowy Rok będzie dla nas pozytywny.
Trzymam kciuki za wszystkie grudniowe transfery i betypragnaca dzidziusia, pabelka88, triss, sylwiaśta159, Inska, Mimbla, Mimi86, Karolina1111, Konwalia, Kalia, Asiula86, Kava, sylvuś, Fedra, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:muszynka ta klinika jest jakaś chora jestem ciekawa ile zostanie im pacjentek jak program się skończy... tam nikt przy zdrowych zmysłach nie zostanie... powiesz mi jakie miałaś endo i który dzień cyklu? Dbaj o was teraz!!!
Mysza trzymaj się tam i miejmy nadzieję że szybko da się wybić to paskudztwo.
hehe jakie endo ? Dobre pytanie, u nas nikt endo nie bada przed transferem, pewnie mialam z 20 mm - dzis 24 dc. Endo badaja tylko raz u mnie teraz w 13 dniu cyklu tyle mialo. potem juz nikogo nie obchodzi jak to tam wyglada. Najwazniejsze, zeby odhaczyć klienta(bo tam pacjentow nie ma) i do widzenia. Chcesz brac no spe to bierz i tak nic Ci to nie da. chcesz clexane to masz i tak nic Ci to nie da. Chcesz zrobic skrobanie endo to mozesz ale i tak nic Ci to nie da.. Jak pytam o badanie dla M - dna plemnika- to ona na to ze nie ma sensu bo co to da...
RECE OPADAJA!!!!
ooo i takie podejscie mojej Pani dr. Gdyby nie forum to nic bym nie wiedziala i o nic nie umiala zawalczyc.
W razie niepowodzenia albo kolejna stymulacja i procedura bedzie po mojemu albo do widzenia. Mam dosc, ze nikt nie patrzy na to jakie endo tylko durnym estradiolem sie sugeruja. A ja 22 dni na estrofemie lece, ktory przeciez nie jest witaminą C.
I procedura
-
mysza89 wrote:Muszynka trzymam kciuki
Mam pytanko długo u Ciebie trwało leczenie tej wstrętnej chlamydii?? Braliście razem z mężem leki ? Mój mi tu gada ze on sie n8e bedzie truł bo żadna chrolella go nie pokona jak wytrzymuje ze mnąc...
Mysza my razem bylismy na antybiotyku chyba 14 dni z tego co pamietam, potem po okolo 3 tygodniach badanie czy tego cholerstwa nie ma. Badania nie robilam z krwi tylko wymaz z szyjki macicy z pecherza i odbytu(!). M wymaz z cewki moczowej.
Przez ten czas zero sexu, reczniki kapielowe gotowalam po kazdym uzyciu, posciel, bielizne tez pralam na 90*. Nawet nie moglismy z tego samego kubka pic itd.Moze dzieki tym wszystkim zakazom pozbylismy sie tej cholery przy pierwszej kuracji.
Znalazlam: bralismy Davercin przez 11 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 17:35
I procedura
-
Mysza miałam nadzieję że to pomyłka labu, ale jednak nie
ja niestety nic Ci nie doradze bo nie miałam doxzynienia z chlamydia. Współczuję szczerze i przytulam mocno
Muszynka ja też nie do końca wiem jak to jest z tymi wynikami. Ja już pisałam że o mnie sobie przypomnieli w dzień transferu. Pobierali mi krew pół godziny przed transferem więc jeśli te wyniki byłyby konieczne do transferu to u mnie by on się nie odbył. O cytologie nikt nawet nie pytał ( mam w sumie nieważna, bo z listopada 2014). A i robiłam pakiet wirusologicznych refundowanych. Tych dodatkowo płatnych nie robiłam.
Trzymam kciuki za Was ♡♡♡
Agnieszka ale super wieścibardzo się cieszę
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze,jednak nie jestem gotowa tutaj wrócić tak na stałe, na dłużej.... Bardzo Wam dziwcyny gratuluję,jednak wciąż gdzieś tam opłakuję swoją porażkę...
Gdzie mogę zrobić kariotypy? gdzie to sę ogole robi ? To badanie z krwi ? Czy warto zainwestować w to badanie? Jestem z Opola i kompletnie nie mam pojecia gdzie sie wybrac na to badanie a w necie tez jakos wygrzebac nie umiem...Proszę o jakąś wskazówkę. U mnie w klinice to badanie kosztuje 490 zł.. cena mnie zabila jak sobie pomnożyłam razy dwa...