X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała :( przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem :/ brzuch mnie rozbolał :(
    Połóż się i odpoczywaj..
    Ja po punkcji tez cierpie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Oznaza to u nas ze z 4 % tych na oko prawidlowych plemnikow 5% ma uszkodzone dna.

No no rozumiem, ja tak tylko tego nie zrozumialam chcialam wyjasnic :). Czyli w waszych zdrowych 4 % moglo byc 100% zdrowych genetycznie kijanek :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:41

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No invicta nie ma na Slasku, ale może któraś z klinik robi "famsi" pod jakąś inną nazwą :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promsi Gymsi Vimsi hahaha :))) no dobra zartuje ale dziekuje, jestescie kopalnia wiedzy :) Jeszcze zorientuje sie z tymi kariotypami u mnie.

A to trzeba robicw klinice nieplodnosci te kariotypy ? Ja znalazlam w zwyklej prywatnej klinice u siebie w miescie, niestety nie ma cennika ;/

Kariotyp met. FISH
    albo
    Kariotyp, badanie cytogenetyczne

ktore robilyscie ?

arlenka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytogenetyczne. Myślę, że duża sieciowa klinika jaką jest Invimed wynegocjowała najkorzystniejsze ceny, ale możesz sprawdzić.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz Anatolko co to za roznica ? Bo chya provita pisala ze robia metodą FISH

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, fragmentacja odnosi się do ogółu, bo plemnik o wadliwej morfologii może nieść prawidłowy materiał genetyczny i odwrotnie.

Co do sprawdzania obu spraw przy zapladnianiu to jest to możliwe. W invicta nazywa się to famsi chyba jak pamiętam. Nie wiem czy Provi to robi pod jakąkolwiek nazwa.
    Opu ja jestem z trójmiasta i nam robiono fragmentacje bo zwykłe badanie wyszło średnio dlatego tez po fragmentacji zaproponowano nam FAMSI zobaczymy staram sie być dobrej myśli bo przy moich dwóch jajkach szanse maleja . Kariotypy tez robiliśmy w Invicta Gdańsk i tam podchodzimy do in vitro . Badanie ok 600 zł od osoby :(

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Połóż się i odpoczywaj..
    Ja po punkcji tez cierpie.
    Zapominajko kiedy jedziesz po swoje szczęście ?
    Ja jutro mam wizytę i jestem kłębkiem nerwów czy ruszył lewy jajnik

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Fluorescencyjna Hybrydyzacja In situ (FISH z ang. Fluorescent In Situ Hybridization) jest techniką cytogenetyczną, służącą do wykrywania w badanym materiale genetycznym określonej sekwencji DNA za pomocą fluorescencyjnych sond DNA. W celu analizy badanego materiału konieczne jest użycie mikroskopii fluorescencyjnej. "

Czyli to tez jest cytogenetyczne... zglupialam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, to fajnie z Invicty Gdańsk jest chyba nasz ekspert z forum

Bianka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Zapominajko kiedy jedziesz po swoje szczęście ?
    Ja jutro mam wizytę i jestem kłębkiem nerwów czy ruszył lewy jajnik
    Blanka...no oby się ruszyło życzę Ci.
    Ja na transfer w pt. Ale boję się o hiperkę m brzuch boli:(

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała :( przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem :/ brzuch mnie rozbolał :(

Elcia z tego wszystkiego najbardziej pewnie zaszkodziły te reklamówki:( Leż teraz i w razie czego jutro urlop na żadanie.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Bianka, to fajnie z Invicty Gdańsk jest chyba nasz ekspert z forum

Jakoś od maja nie pracuje ten ekspert chyba ;-) chyba Mu nie płacą ;-)

Anuszka, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda bo odpowiadal ładnie na pytania :) rozwiewał watpliwosci. To po co dziewczyny jeszcze umieszczaja nowe pytania... OF powinien poinformowac, że już nie ma porad eksperckich...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.
    Do diagnostyki? Moje byly robione w Genom-ie w Rudzie Slaskiej i na ich papierze sa wyniki. Moze stad roznice w terminie oczekiwania. Tez robilam w Invimedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:17

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A szkoda bo odpowiadal ładnie na pytania :) rozwiewał watpliwosci. To po co dziewczyny jeszcze umieszczaja nowe pytania... OF powinien poinformowac, że już nie ma porad eksperckich...
    tak on lub jego brat jest właścicielem i szefem kliniki bardzo sympatyczni .
    Opu a Ty w jakiej klinice jestes . Czasami mi się wydaje że jak podchodzi się komercyjnie to bardziej się przykładają - smutne to

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Do diagnostyki? Moje byly robione w Genom-ie w Rudzie Slaskiej i na ich papierze sa wyniki. Moze stad roznice w terminie oczekiwania. Tez robilam w Invimedzie.

Moze. Ja robiłam z pol roku wcześniej niż Ty :-) być może zmienili podwykonawce.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Blanka...no oby się ruszyło życzę Ci.
    Ja na transfer w pt. Ale boję się o hiperkę m brzuch boli:(
    Ale nic nie odpuszcza ?
    Jutro jade na wizytę sama może lepiej . Ja może w piątek pobranie jajek więc prawie razem .

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze. Ja robiłam z pol roku wcześniej niż Ty :-) być może zmienili podwykonawce.
    O ile sie nie myle,wlasnie w diagnostyce V. robila kariotypy- opu pisala o oczekiwaniu 5tyg.

‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ