WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała :( przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem :/ brzuch mnie rozbolał :(
    Połóż się i odpoczywaj..
    Ja po punkcji tez cierpie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Oznaza to u nas ze z 4 % tych na oko prawidlowych plemnikow 5% ma uszkodzone dna.

No no rozumiem, ja tak tylko tego nie zrozumialam chcialam wyjasnic :). Czyli w waszych zdrowych 4 % moglo byc 100% zdrowych genetycznie kijanek :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:41

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No invicta nie ma na Slasku, ale może któraś z klinik robi "famsi" pod jakąś inną nazwą :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promsi Gymsi Vimsi hahaha :))) no dobra zartuje ale dziekuje, jestescie kopalnia wiedzy :) Jeszcze zorientuje sie z tymi kariotypami u mnie.

A to trzeba robicw klinice nieplodnosci te kariotypy ? Ja znalazlam w zwyklej prywatnej klinice u siebie w miescie, niestety nie ma cennika ;/

Kariotyp met. FISH
    albo
    Kariotyp, badanie cytogenetyczne

ktore robilyscie ?

arlenka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytogenetyczne. Myślę, że duża sieciowa klinika jaką jest Invimed wynegocjowała najkorzystniejsze ceny, ale możesz sprawdzić.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz Anatolko co to za roznica ? Bo chya provita pisala ze robia metodą FISH

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, fragmentacja odnosi się do ogółu, bo plemnik o wadliwej morfologii może nieść prawidłowy materiał genetyczny i odwrotnie.

Co do sprawdzania obu spraw przy zapladnianiu to jest to możliwe. W invicta nazywa się to famsi chyba jak pamiętam. Nie wiem czy Provi to robi pod jakąkolwiek nazwa.
    Opu ja jestem z trójmiasta i nam robiono fragmentacje bo zwykłe badanie wyszło średnio dlatego tez po fragmentacji zaproponowano nam FAMSI zobaczymy staram sie być dobrej myśli bo przy moich dwóch jajkach szanse maleja . Kariotypy tez robiliśmy w Invicta Gdańsk i tam podchodzimy do in vitro . Badanie ok 600 zł od osoby :(

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Połóż się i odpoczywaj..
    Ja po punkcji tez cierpie.
    Zapominajko kiedy jedziesz po swoje szczęście ?
    Ja jutro mam wizytę i jestem kłębkiem nerwów czy ruszył lewy jajnik

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Fluorescencyjna Hybrydyzacja In situ (FISH z ang. Fluorescent In Situ Hybridization) jest techniką cytogenetyczną, służącą do wykrywania w badanym materiale genetycznym określonej sekwencji DNA za pomocą fluorescencyjnych sond DNA. W celu analizy badanego materiału konieczne jest użycie mikroskopii fluorescencyjnej. "

Czyli to tez jest cytogenetyczne... zglupialam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, to fajnie z Invicty Gdańsk jest chyba nasz ekspert z forum

Bianka4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Zapominajko kiedy jedziesz po swoje szczęście ?
    Ja jutro mam wizytę i jestem kłębkiem nerwów czy ruszył lewy jajnik
    Blanka...no oby się ruszyło życzę Ci.
    Ja na transfer w pt. Ale boję się o hiperkę m brzuch boli:(

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała :( przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem :/ brzuch mnie rozbolał :(

Elcia z tego wszystkiego najbardziej pewnie zaszkodziły te reklamówki:( Leż teraz i w razie czego jutro urlop na żadanie.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Bianka, to fajnie z Invicty Gdańsk jest chyba nasz ekspert z forum

Jakoś od maja nie pracuje ten ekspert chyba ;-) chyba Mu nie płacą ;-)

Anuszka, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda bo odpowiadal ładnie na pytania :) rozwiewał watpliwosci. To po co dziewczyny jeszcze umieszczaja nowe pytania... OF powinien poinformowac, że już nie ma porad eksperckich...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.
    Do diagnostyki? Moje byly robione w Genom-ie w Rudzie Slaskiej i na ich papierze sa wyniki. Moze stad roznice w terminie oczekiwania. Tez robilam w Invimedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:17

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A szkoda bo odpowiadal ładnie na pytania :) rozwiewał watpliwosci. To po co dziewczyny jeszcze umieszczaja nowe pytania... OF powinien poinformowac, że już nie ma porad eksperckich...
    tak on lub jego brat jest właścicielem i szefem kliniki bardzo sympatyczni .
    Opu a Ty w jakiej klinice jestes . Czasami mi się wydaje że jak podchodzi się komercyjnie to bardziej się przykładają - smutne to

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Do diagnostyki? Moje byly robione w Genom-ie w Rudzie Slaskiej i na ich papierze sa wyniki. Moze stad roznice w terminie oczekiwania. Tez robilam w Invimedzie.

Moze. Ja robiłam z pol roku wcześniej niż Ty :-) być może zmienili podwykonawce.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Blanka...no oby się ruszyło życzę Ci.
    Ja na transfer w pt. Ale boję się o hiperkę m brzuch boli:(
    Ale nic nie odpuszcza ?
    Jutro jade na wizytę sama może lepiej . Ja może w piątek pobranie jajek więc prawie razem .

uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze. Ja robiłam z pol roku wcześniej niż Ty :-) być może zmienili podwykonawce.
    O ile sie nie myle,wlasnie w diagnostyce V. robila kariotypy- opu pisala o oczekiwaniu 5tyg.

‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ