IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała
przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem
brzuch mnie rozbolał
Ja po punkcji tez cierpie. -
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Oznaza to u nas ze z 4 % tych na oko prawidlowych plemnikow 5% ma uszkodzone dna.
No no rozumiem, ja tak tylko tego nie zrozumialam chcialam wyjasnic. Czyli w waszych zdrowych 4 % moglo byc 100% zdrowych genetycznie kijanek
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:41
-
nick nieaktualnyPromsi Gymsi Vimsi hahaha
)) no dobra zartuje ale dziekuje, jestescie kopalnia wiedzy
Jeszcze zorientuje sie z tymi kariotypami u mnie.
A to trzeba robicw klinice nieplodnosci te kariotypy ? Ja znalazlam w zwyklej prywatnej klinice u siebie w miescie, niestety nie ma cennika ;/
Kariotyp met. FISH
albo
Kariotyp, badanie cytogenetyczne
ktore robilyscie ?arlenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Tak, fragmentacja odnosi się do ogółu, bo plemnik o wadliwej morfologii może nieść prawidłowy materiał genetyczny i odwrotnie.
Co do sprawdzania obu spraw przy zapladnianiu to jest to możliwe. W invicta nazywa się to famsi chyba jak pamiętam. Nie wiem czy Provi to robi pod jakąkolwiek nazwa.
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualny"Fluorescencyjna Hybrydyzacja In situ (FISH z ang. Fluorescent In Situ Hybridization) jest techniką cytogenetyczną, służącą do wykrywania w badanym materiale genetycznym określonej sekwencji DNA za pomocą fluorescencyjnych sond DNA. W celu analizy badanego materiału konieczne jest użycie mikroskopii fluorescencyjnej. "
Czyli to tez jest cytogenetyczne... zglupialam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
elcia_aa wrote:Dziewczyny krew mi się przed chwilą polała
przynaje że podbiegłam rano na autobus, a po południu na pociąg, a przed godziną przytargałam siaty z zakupami:( jestem debilem
brzuch mnie rozbolał
Elcia z tego wszystkiego najbardziej pewnie zaszkodziły te reklamówki:( Leż teraz i w razie czego jutro urlop na żadanie.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:17
-
opu wrote:A szkoda bo odpowiadal ładnie na pytania
rozwiewał watpliwosci. To po co dziewczyny jeszcze umieszczaja nowe pytania... OF powinien poinformowac, że już nie ma porad eksperckich...
Opu a Ty w jakiej klinice jestes . Czasami mi się wydaje że jak podchodzi się komercyjnie to bardziej się przykładają - smutne to
2015 IVF
-
sylwiaśta159 wrote:Do diagnostyki? Moje byly robione w Genom-ie w Rudzie Slaskiej i na ich papierze sa wyniki. Moze stad roznice w terminie oczekiwania. Tez robilam w Invimedzie.
Moze. Ja robiłam z pol roku wcześniej niż Tybyć może zmienili podwykonawce.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
zapominajka wrote:Blanka...no oby się ruszyło życzę Ci.
Ja na transfer w pt. Ale boję się o hiperkę m brzuch boli:(
Jutro jade na wizytę sama może lepiej . Ja może w piątek pobranie jajek więc prawie razem .
2015 IVF
-
nick nieaktualny