IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBianka4 wrote:Ale nic nie odpuszcza ?
Jutro jade na wizytę sama może lepiej . Ja może w piątek pobranie jajek więc prawie razem .
No to w pt obie mamy ważny dzieńBianka4, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
veronica wrote:dziewczyny od dr M z GC jak wy bierzecie leki od "bicia serca" nie wiem czy jeszcze ktoś tu jest czy na filetowej stronie już
ja już odstawiłam encorton i fragmin, do poniedziałku mam brac jeszcze estrofem 1x1, i utrogestan 3x2 mam jeszcze na 35 dni. moje wizyty u doktora M już dobiegły końca i w przyszłym tygodniu mam się już udać do mojego wybranego lekarza. jestem w 7 tyg + 2dcBianka4, veronica, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Bianka4 wrote:Ja na kariotypy czekałam ok 3-4 tyg[/QUO
Bianka u kogo się leczysz? Jabtez invicta GdańskWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:41
Bianka4 lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Agnieszka A. moze w takim razie w podobnym czasie bedziemy podchodzily bo jak na razie przygotowanie nasze jest podobne.
Tez karmie siebie witamina d (tym lekiem co Ty) i kwasem foliowym.
Na poczatku stycznia pojde na wizyte kwalifikacyjna i jesli bedzie ok to moze bylaby szansa rozpoczac stymulacja pod koniec stycznia.
Ja dzisiaj bylam w szpitalu w celu odebrania wynikow histopatologii i wizyta kontrolna.
Wizyta bez komentarza - lekarka nawet mnie nie zbadala (a skoro dobrze sie czuje i za jakes 3 tygodnie pojde na wizyte do Invicty to juz sobie darowalam).
Mam tez wynik histopatologii i tak jak pisalyscie za wiele tam nie jest napisane - tylko, ze jajo plodowe i strzepki jajowodu. Tak ze ten.....wiele nie dowiedzialam sie i chyba wszystko dobrze......Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:53
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Walcząca wrote:Elcia z tego wszystkiego najbardziej pewnie zaszkodziły te reklamówki:( Leż teraz i w razie czego jutro urlop na żadanie.
Opu co do badania kariotypu to poszukaj może jakiegoś labu który wykonuje tylko badania genetyczne np. w poznaniu cbdna, może u Ciebie też coś jest, w większych miastach zazwyczaj są. Tych wszystkich klinik bym się wystrzegała bo oni ze 100 zł więcej sobie liczą jak nie z 200. Wszystkie sieciowe laby na pewno robią, synevo,alab diagnostyka coś tam pewnie masz u siebie. Ale za nim pójdziesz to się zorientuj jakie są warunki pobrania czy musisz wypełnić deklaracje świadomej zgody itd czy możesz to zrobić w weekend czy raczej na początku tyg. (zazwyczaj na początku przyjmują bo później go muszą zabezpieczyć i gdzieś wysłać) I zorientuj się w cenie bo rozbieżnosci mogą być duże.I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Witajcie dziewzyny,już jestem;)
Moja beta 12dc= 148,99
Pani dr powiedziała,że beta dobrze rokuje;) 28 grudnia ide na pierwsze USG;*arlenka, Neo84, Tilka, Bianka4, Konwalia, Anuszka, Agnieszka_A., elcia_aa, shooa, Justi86, Requiem, veronica, Marcia89, Asiula86, Asienka1184, Karolina1111, Mimi86, Kalia, Mimbla, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, sylvuś, renieczka, Tosia 1981, V., ComeToMeBaby, gosia81, Inska, Fedra, Beata.D, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Bianka4 wrote:Ja u dr Stencel
a Ty ?
Zdecydowaliśmy się na FAMSI, pod koniec stycznia na początku lutego będziemy wiedzieć z jakim skutkiem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 20:02
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anatolka wrote:Hmm to nie wiem. Na moim jest napisane zwyczajnie "badanie cytogenetyczne". Ani w Provicie ani w GynC nie mówili nic na ten temat. Invimed wysyła do diagnostyki. Wynik jest na ich wzorze druków.
W cytogenetyce klasycznej stosuje się różne metody barwienia np prążki R lub Q, co pozwala połączyć chromosomy w pary i "ułożyć" kariotyp. W cytogenetyce metodą FISH używa się sond fluorescencyjnych, które łączą się (barwią) określone rejony chromosomów. FISH ma tą przewagę, że stosowane sondy są bardziej specyficzne. Stosuje się je np przy chorobach nowotworowych lub szukaniu konkretnej mutacji. FISH jest dokładniejsza, ale jeśli wiemy czego szukamy... To jest moja wiedza ze studiów, nie doświadczenia związane z IVF, ale jestem dość mocno przekonana, że przy "normalnym" kariotypie metoda klasyczna wystarczy (zwłaszcza jeśli jest taniej;))Bianka4, Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Neo84 wrote:Ja dr Głdek, tej Twojej nie znam nawet:)
Zdecydowaliśmy się na FAMSI, pod koniec stycznia na początku lutego będziemy wiedzieć z jakim skutkiem;)my tez FAMSI plus klej kroplówkę dr nie polecał bo jak to określił jest to zywienie pozajelitowe więc butelka czeka w domu może sama sobie ją zapodam . My dziś ostatni Menopur
Neo84 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Bianka4 wrote:To jest Adam
my tez FAMSI plus klej kroplówkę dr nie polecał bo jak to określił jest to zywienie pozajelitowe więc butelka czeka w domu może sama sobie ją zapodam . My dziś ostatni Menopur
Oligospermia
2 IUI
-
Dziękuję dziewczyny moje kochane;*
Za wszystkie trzymam mocno mocno kciuki;*
Pani dr powiedziała,ze u mnie to 4 tydzień ciąży, bo liczy się to od ostatniej miesiączki, która była 16 listopada.Agnieszka_A., wombi, elcia_aa, Antonelka, Bianka4, veronica, pabelka88, muszynka, mysza89, Mimbla, kassik, opu, Sabina_x, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość
-
Moge troche posmecic??? Bo jak napisze to bedzie mi lzej....dzisiaj jak bylam w szpitalu to bylo duzo kobiet w ciazy nie o starszych - tak na oko 35+.
Fajny widok bo to dla mnie nadzieja, ze moze ja tez mogę. Ale jak czekalam swoja wizyte to tak mi przykro bylo, ze to nie ja....przeciez nie jestem gorsza a cos jednak nie idzie....Zle mi troche.....
W zwiazku z tym, ze nie glosowalam na PiS jestem gorszym sortem.....i plakac mi sie chce bo jako kobieta tez tak czuje sie.....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Tilka wrote:ja już odstawiłam encorton i fragmin, do poniedziałku mam brać jeszcze estrofem 1x1, i utrogestan 3x2 mam jeszcze na 35 dni. moje wizyty u doktora M już dobiegły końca i w przyszłym tygodniu mam się już udać do mojego wybranego lekarza. jestem w 7 tyg + 2dc
Dzięki za informację ja widzisz nie dotarłam na żadną wizytę bo najpierw dr M był na urlopie a potem ja w szpitalu tydzień i dotarłam z ciążą do 7 tygodnia na lekach ale też schodzę powoli Martwi mnie ten fragmin że ja mam brać jak zwykle a reszta dziewczyn zmniejsza, masz endometriozę jak ja, jakbyś mogła napisać czy schodziłaś z fragminu sukcesywnie? do którego tygodnia brałaś?