IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJunioer wrote:Nad ivf na naturalnym cyklu się w ogóle nie zastanawiałam. Zapytam o to w klinice, ale to chyba nie dla mnie. Te kilka procent szansy to dla mnie za mało. Moja szklanka jest w połowie pusta i potrzebuję bardziej optymistycznych statystyk.
Walcząca, trzymam kciuki by testy się jednak myliłyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 09:44
-
Gayya bardzo ładna beta. Dla świętego spokoju możesz jeszcze raz sprawdzić i potem grzecznie czekać na usg
Junioer ja pewnie też jeszcze raz bym spróbowała ale rozumiem jak trudna jest to decyzja. Może porozmawiaj z lekarzem, jakie są szanse że teraz lepiej zareagujesz na symulacje np. przy zmianie leków.
Walcząca nie pozostaje nic innego jak czekać na wynik bety, mimo wszystko mocno trzymam kciuki && co by nie było dasz radę kochana :-*Gayya lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Walczaca mojej koleżance na sikancu nic nie wyszlo, a bete miala prawie 300, ma taką piękną dziewczynkę, że byś nie uwierzyła, że test tak moze kłamać
Trzymam mocno kciuki i czekam na wiesciniepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
-
Dziewczyny, a w którym dniu po pozytywnej becie (12dc), powtórzyć,aby była jeszcze bardziej wiarygodna.
Co ile dni powinno się ją powtórzyć czy ładnie przyrasta?
Wiem,że mogę na Was liczyć moje dziewczęta;)
Buziaczki - słodziaczki;*:*
Za wszystkie mocno trzymam kciuki, i pamiętajcie,przegrałyście bitwę,a nie wojnę, o wasze cuda;* -
Junioer ja też bym jeszcze raz spróbowała. Chociażby dlatego że moja pani doktor wielokrotnie powtarzała, że każdy cykl jest inny. Nie wiem czy bym zmieniała klinikę (zależy czy im ufasz), ale inna stymulacja może dać lepszy skutek. Napisałaś że IVF na cyklu naturalnym Cię nie interesuje, ale mi też to przyszło do głowy jak przeczytałam Twoje pytanie
A suplementacja? DHEA? Brałaś?
Ja mam PCOS czyli AMH za wysokie, ale za to problem z jakością komórek i zarodków... W tym podejściu brałam wszystko co mogło mieć wpływ na jakość i było lepiej. Q10, Wit D, DHA, inofem, metformax i hormon wzrostu. CO pomogło - nie wiem.
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Junioer ja też bym jeszcze raz spróbowała. Chociażby dlatego że moja pani doktor wielokrotnie powtarzała, że każdy cykl jest inny. Nie wiem czy bym zmieniała klinikę (zależy czy im ufasz), ale inna stymulacja może dać lepszy skutek. Napisałaś że IVF na cyklu naturalnym Cię nie interesuje, ale mi też to przyszło do głowy jak przeczytałam Twoje pytanie
A suplementacja? DHEA? Brałaś?
Ja mam PCOS czyli AMH za wysokie, ale za to problem z jakością komórek i zarodków... W tym podejściu brałam wszystko co mogło mieć wpływ na jakość i było lepiej. Q10, Wit D, DHA, inofem, metformax i hormon wzrostu. CO pomogło - nie wiem.
Arlenka - Q10, Wit D, DHEA i metformax biorę od kilku miesięcy. Poziom AMH się nie zmienił.
We wtorek porozmawiam z lekarzem o tym IVF na cyklu naturalnym. -
nick nieaktualny
-
Julciaa wrote:Nie miałam nigdy mrożonych zarodków.
Zwykle pobierają ok 18 oocytow
Z tego 5 jest ok
I finalnie osiągam 2 zarodki lub blastocysty
Jak widzicie bardzo marnie, przez to 1 stymulacja to 1 transfer i koniec
Julciaa ja nie wiem czy to jest aż tak źle. Profesor K, współtwórca programu MZ powiedział, że program został zaprojektowany tak, aby :
- pierwsze podejście było na poznanie pacjentki, w końcu nie wiadomo czego się spodziewać
- drugie w razie niepowodzenia zmiana taktyki (inny protokół, zmiana leku)
- trzecie - idziemy na całość bo nie idzie, dlatego też zapładniamy wszystko.
Pierwsze i drugie podejście mają ograniczoną ilość zapładnianych komórek, żeby nie tworzyć nadliczbowych zarodków. Zakłada się, że z 6 zapłodnionych komórek ma powstać 1-2 blastocysty. U mnie było podobnie:
I IVF - 6 komórek - 1 blastka
II IVF - 6 komórek - 1 blastka zamrożona z morulą bo nie było świeżego transferu
badanie klniczne - 6 komórek - transfer 2 3-dniowych, zero blastek
No i teraz w końcu lepiej...
Mogę spytać jaki macie problem? Jeśli już pisałaś to przepraszam, umknęło miV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
sylwiaśta159 wrote:W GYNCENTRUM wczoraj podobno powiedziano, że refundacja leków w związku z wygasaniem programu również zostaje zniesiona (!?) ktoś coś wie na ten temat?
To chyba na razie przypuszczenia tylko (?) Mam nadzieję. W poniedziałek mam wizytę w klinice, bee pytać lekarzasylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Junioer wrote:Arlenka - Q10, Wit D, DHEA i metformax biorę od kilku miesięcy. Poziom AMH się nie zmienił.
We wtorek porozmawiam z lekarzem o tym IVF na cyklu naturalnym.
Rozumiem. Tzn w podniesienie AMH mało wierzę, bardziej myślałam o poprawie jakości komórek.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
A tak w ogóle to nasikałam dziś znowu na test, kreska jest nadal, ale jakoś nie widzę żeby ciemniała
Więc siedzę i rozkminiam czy jest ok, czy beta rośnie... Ledwo się dziś powstrzymałam żeby nie pognać znów do labu, ale jak zacznę robić betę codziennie to już wyjdę na kompletną wariatkę
Dostaję na głowę od tego...V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
IVA wrote:Witaj;)
a miałaś podany jeden zarodek czy dwa, bo chyba gdzieś zgubiłam ten wątek;)?
Mi lekarz również powiedział,że beta dobrze rokuje i ze nie trzeba jej powtarzac.
Mam usg po Świętach 28 grudnia.
ale tak jak piszą dziewczyny, słuchaj intuicji swojej,kobiecej intuicji.
Ja czekam spokojnie na wizytę,chyba,że mnie coś podkusi to zrobie po niedzieli;)
Miałam 2 kropeczki, to jedyne nasze maluszki, reszta nie dała rady, więc nie mieliśmy eskimosków;)
Tymbardziej jest radośćprzez telefon zrozumiałam 420.... ale po odebraniu, widzę, że 450
Ps. a jaką miałaś betę? w jakim dniu kochana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:09
gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarlenka wrote:A tak w ogóle to nasikałam dziś znowu na test, kreska jest nadal, ale jakoś nie widzę żeby ciemniała
Więc siedzę i rozkminiam czy jest ok, czy beta rośnie... Ledwo się dziś powstrzymałam żeby nie pognać znów do labu, ale jak zacznę robić betę codziennie to już wyjdę na kompletną wariatkę
Dostaję na głowę od tego...arlenka, triss lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na opublikowanie obwieszczenia Ministra MZ w sprawie listy leków refundowanych. Rok temu opublikowano chyba 19 grudnia.
A poza tym czekam na @ i już mam dość. Teoretycznie powinien być wczoraj. Dziś 36 dc cycyki od kilki dni bolą tak, że masakra jakaś i ciągle mam bóle jak na @ a na razie nawet plamienia żadnego nie ma. Kurcze jak trzeba to się zjawić nie chce a już bym chciała zacząć brać antyki.
Wizytę umówiłam sobie na 7 stycznia i mam nadzieję, że będzie już wiadomo kiedy startujemy.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Oooo widzę, że dzisiaj psiaki na tapecie. Ja mam dwa psy przygarnięte i jednego kotka - też znajda. Nie wyobrażam sobie zapłacić za rasowego psa. Miłości się nie kupuje.
http://wrzucaj.net/images/2015/12/17/06abafbec99c91cd347086e942e90560.th.jpg
TAK PSIAKI NA TAPECIE WCZORAJ BYŁY:) taka odskocznia
Popieram w 100%!!! też bym nigdy nie kupiła rasowego. Jak się kocha psy naprawdę to bierze się ze schroniska a niektórzy rasowe kupują na pokaz. Chociaz nie ukrywam choruję na akitę, shiba inu i corgi:) ale niestety.. byłabym hipokrytką kupując psa za 3 tys.
Dlatego przygarnę jakiegoś schroniskowego psiaka:)Karolina1111, Mimi86, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Dziewczyny czy polecacie którąś klinikę z Poznania do ivf komercyjnie ? Może ma którąś doświadczenie z invimed Poznań?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Agnieszka_A. wrote:Ja czekam na opublikowanie obwieszczenia Ministra MZ w sprawie listy leków refundowanych. Rok temu opublikowano chyba 19 grudnia.
Ja mam nadzieję, że chociaż do lipca będzie refundacja leków... ale może faktycznie przed Świętami będzie lista na styczeń. Mam taką nadzieję. Bo w styczniu zaczynam procedurę i dla mnie to niezły koszt:/endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
sylwiaśta159 wrote:ARLENKA jak już chcesz wiedzieć co i jak to lepiej żebyś nawet dziś poszła na betę- najlepiej zaczekała do jutra niż robiła testy. Ja tak robiłam jak Ty, kreska cały czas ciemniała a pewnego razu nie była ciemniejsza i zawał, a beta urosła o 260 %
Z tą betą dzisiaj to już pozamiatane, rano się powstrzymałam, a teraz już w pracy uziemiona jestem do 19Muszę wytrzymać do jutra.
Chyba nosi mnie tak, bo nic nie czuję. Nawet mnie cyce nie bolą od początku nic. Poprzednio w biochemicznej były jak kamienie, żyły powychodziły. Po lutinusie mnie zalewało, a teraz praktycznie nic.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI