X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!
    Widzę, ze jutro razem z Kometą mamy ciezki dzien... tez mam punkcje o 10:00, i tez sie choler*** stresuje!!
    Gratuluje wszystkich pozytywnych testów, czekamy na resztę dobrych wieści!
    Anuszka, trzymam kciuki za Twoje malenstwa!
    Piękne macie te zwierzaki!! Ja tez mam kota, jest słodkim pluszakiem :D

Anuszka, ComeToMeBaby, elcia_aa, Mimbla, triss, Antonelka lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 to powodzenia jutro czekamy na wieści!!!!! A tak poza tym strasznie późno masz tą punkcję ja bym nie wytrzymała tyle na czczo ;) Przypomnij mi kto jest Twoim lekarzem prowadzącym ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żórawski... hmm, późno? Ja to sie nie znam, ale rzeczywiscie, na czczo tyle czasu :P mam nadzieje, ze dam rade... Jutro tez mi powie kiedy transfer, bo mam duzo pecherzykow i zalezy jak mi wyjdzie prog i estradiol... chcialabym zeby sie udalo przed swietami...

a wlasnie, tak sobie ostatnio myslalam, ze chyba jednak nie siedzialysmy na przeciwko siebie, bo Żórawski ma gabinet tu przy wyjsciu a Twoj lekarz tam bardziej w głebi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:45

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, to ja mam pół godziny przed Tobą- powiedziałabym ci, że się nie ma czego bać i potrzymałabym za rękę, ale o 10tej to ja pewnie albo będę spać albo głupio gadać, więc nie traktuj mnie lepiej poważnie hyhy

P.s. znam świetny sposób aby wytrzymać do 10-tej na czczo. Obudzić się o 9tej :P

Anuszka, mysza89, Anatolka, Karolina1111, Mimbla, triss lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Kometa, sama mysl, ze nie jestem w tym sama to juz duzo :D Dzięki:D
    A w jakiej klinice sie leczysz? (już doczytalam :D )
    NIestety musze przeznaczyc ok. 40 min na dojazd, wiec z ta 9 bedzie ciezko, pewnie z samych nerwow odechce mi sie jedzenia...
    Jest sie czego bac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:50

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Hehe, Kometa, sama mysl, ze nie jestem w tym sama to juz duzo :D Dzięki:D
    A w jakiej klinice sie leczysz?
    NIestety musze przeznaczyc ok. 40 min na dojazd, wiec z ta 9 bedzie ciezko, pewnie z samych nerwow odechce mi sie jedzenia...
    Jest sie czego bac??
    ja nie wiem, sama w strachu :P czuję się jak dziewica przed pierwszym stosunkiem hahaha

(aaa, jak doczytałaś to usunę- co będę odpowiadać na niezadane pytania, heh)
    My się akurat u rodziny w Kraku zadekowaliśmy chwilowo, ale też mamy jakieś 30 min dojazdu samochodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:52

elcia_aa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 no ja tak strzelałam że siedziałyśmy na przeciwko siebie bo byłam w "tej głębi" ja i jeszcze jedna kobieta myślałam że to może ty skoro godziny nam się zgadzały ;) Obyśmy nie musiały się więcej tam spotykać tego Ci życzę żeby ten transfer był pierwszym i ostatnim! W punkcji najstraszniejszy jest wenflon więc spoko luz dziewczyny dacie radę :) a zwłaszcza że my tutaj będziemy wspierać i kibicować :)

Marcia89, muszynka, Requiem, triss lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie :D a ja sobie z męzem siedzialam na szarej małej sofce, obok gabinetu doktorka :D
    Bedzie mi potrzebna koszula? Kurde nie dopytalam i teraz nic nie wiem... ja to jestem udana...

• muszynka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, Kometa powodzenia jutro !
    Punkcja to nic strasznego i to mowi Wam najwieksza panikara jaka moze byc. Nie ma sie absolutnie czego bac!
    Kciuki za jutro!

Marcia89, mysza89, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 musisz zabrać dobry humor i męża to wystarczy resztę dostaniesz na miejscu. A nawet jak zapomnisz o mężu to znajdą ci jakiegoś chłopa bynajmniej mi doktorek obiecywał ;)

mysza89 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Sylwia i Pragnaca dziękuję za wsparcie i kciuki. Widać że się wszystkie spisalyscie dziewczyny właśnie wracamy do domu nie było żadnych problemów podczas rozmrazania więc takim sposobem mam w brzuchu dwa bąbelki :-)

Trzymam kciuki za twoje kropki niech się rozgoszczą i grzecznie rozwijają gdzie ma byc im lepiej jak u mamy :)

Marcia89 oj tak najgorszy jest węflon to jedyny ból reszta w punkcji to bajka potem sie dopiero zaczyna hardcore to czekanie itd ...

Anuszka, Requiem lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO co Ty?! To biore cały pakiet :D
    Tylko musza mi dobrac jakiegos sniadego, bo moj S. taki ciemny, to zeby sie nie zorientował :D haha

Anuszka, mysza89, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Trzymam kciuki za twoje kropki niech się rozgoszczą i grzecznie rozwijają gdzie ma byc im lepiej jak u mamy :)

Marcia89 oj tak najgorszy jest węflon to jedyny ból reszta w punkcji to bajka potem sie dopiero zaczyna hardcore to czekanie itd ...

Wlasnie, boje sie tego czekania. Mam nadzieje, ze ten swiateczny czas jakos to wszystko przyspieszy i nie bede miala czasu zbyt duzo o tym myslec. Myslicie, ze jutro o 19:00 dam rade ruszyc jeszcze na spotkie oplatkowe ??

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Wlasnie, boje sie tego czekania. Mam nadzieje, ze ten swiateczny czas jakos to wszystko przyspieszy i nie bede miala czasu zbyt duzo o tym myslec. Myslicie, ze jutro o 19:00 dam rade ruszyc jeszcze na spotkie oplatkowe ??

Dziewczyny punkcji nie ma co się bać. Podczas punkcji nic nie boli. Wszystko dostaniecie na miejscu:) Ja jak przeczytałam "fartuch dla położnic" to smiac mi się chciało bo skojarzyło mi się z nałożnicami:)

Na spotkanie opłatkowe spokojnie dotrzesz:)

Podobnie jak Mysza uważam, że najgorsze z tego wszystkiego jest to czekanie na wynik po transferze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 20:11

Marcia89, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, mam trochę wody w oplucnej ale nie jakoś groznie dużo, jajniki mają po 7 cm i trochę wypchaly jelita do góry stąd ten ucisk. No ale ze nie miałam antybiotyku to musze jutro zrobić komplet krwi i z wynikami przyjechać żeby wykluczyć zapalenie jakieś.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Wlasnie, boje sie tego czekania. Mam nadzieje, ze ten swiateczny czas jakos to wszystko przyspieszy i nie bede miala czasu zbyt duzo o tym myslec. Myslicie, ze jutro o 19:00 dam rade ruszyc jeszcze na spotkanie platkowe ??
    Spokojnie pobiegniesz na spotkanie ja w dzien punkcji wzięłam tylko 1 tabletke przeciwbólową dnia kolejnego śmigałam na pełnych obrotach .a czekanie pomożemy przetrwać:)

Anuszka jak tam chłopa na zastępstwo znajdą to musze sie udać :D

Anuszka, Marcia89 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przerwy między in vitro bo robiłam trochę prywatnych badań i leżałam w szpitalu
    Teraz było moje ostatnie podejście w programie
    No i tak jak już Wam pisałam 3 podejścia = 3 transfery = brak mrozaczków

Także w moim przypadku nie zaszalałam z rządowym in vitro skoro tylko 3 transfery i za każdym razem stymulacja gwarantowana

Dla mnie punkcja i transfer są bez nerwów, oczekiwanie na testowanie to prawdziwy koszmar, także trzymam kciuki za Wasze punkcje Na pewno dzielnie je przejdziecie :)

Marcia89 lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz przeczytalam reacje Mimi - trzymaj się - moim zdaniem nie jest źle, a drobne dolegliwości są wpisane w te nasze cholernie stymulacje

Najważniejsze, że po wstępnym sprawdzeniu, powiedzieli, ze to nic groźnego a jutro spokojnie na badania :)

Dla rozluźnienienia Wam powiem, że moja genetyk polecila mi założyć ładną bieliznę na punkcje i transfer i mówiła, że to działa

Także kto ma zabiegi jutro - przegladajcie garderobę

Tylko bez żadnych bawełnianych koszulek ;)

lipa, Mimi86, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi będzie dobrze, jeśli widział Cię lekarz to znaczy, że wszystko jest ok ;-)
    Dziewczyny punkcja to nic strasznego, wiem fajnie się mówi, a sama byłam zes.... ale same jutro zobaczycie ;-) ja bym wolała wszystkie zabiegi mieć w znieczuleniu, przynajmniej nie wiem co mi robią ;-)

Mimi86, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to wszystko zapomniałam ze jestem po transferze hehe rano polecę na krew mam nadzieje ze nie wyjdzie żaden stan zapalny. Aaa i mówiła gin tez ze to może wątroba mnie boli. No nic nie jest najgorzej a jutro będzie juz wszystko wiadomo

Julciaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ