IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
anakonda wrote:Dziewczyny czy polecacie którąś klinikę z Poznania do ivf komercyjnie ? Może ma którąś doświadczenie z invimed Poznań?
W invimedzie byłam na jednej wizycie u dr Koźmy, już tam chyba nie pracuje. Jeśli pracuje to nie polecam, "pogadał" sobie tylko ze mną, nawet mnie nie zbadał, wizyta oczywiście normalnie płatna.
Zanim dowiedziałam się że jesteśmy skazani na ivf miałam kilka wizyt w medarcie u Żaka. Specyficzne poczucie humoru, dla nas zbyt specyficzne, brak empatii.
Polna...chyba nie słyszałam dobrej opinii.
Jest też jakaś nowa klinika, ale nie pamiętam nazwy i nic nie wiem o niej.
Generalnie Poznań jest kiepskiJa mimo że tu mieszkam chyba i tak bym jeżdziła do novum komercyjnie. A jeśli już koniecznie Poznań to chyba jednak bym postawia na invimed, ale nie wiem u kogo.
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
vella wrote:Dziewczyny tak sobie teraz rozmyślam nad powodem niepowodzenia. Powiedzcie mi progesteron 24 jest ok? Taki miałam wynik przy spadku bety.
Raczej tak. Mi kazali alarmować jeśli bedzie poniżej 20. no chyba że są plamienia.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
nick nieaktualnyVella nie jest to poziom prg ktory spowodowalby poronienie... jak staralam sie naturalnie lub przy pomocy iui to zazwyczaj swoj prg mialam ok 25 i gin mowila ze nawet lutka nie potrzebna, bralam tylko zapobiegawczo. Kolezanka miala prg 23 w ciszy i lekarz tez nic jej nie chcial dac- donosila cisze bez problemu. mysle, ze byc moze cos z zarodkiem bylo nie tak, albo zle sie zagniezdzil... to przykre ale zdarza sie.
Jak zabiora refundacje to pozostanie stymulacja np puregonem ktory nawet bez refundacji kosztuje ok 350 zl z tego co sie orientuje... bo nie wyobrazam sobie placic za gonal 1500 zl zamiast 370Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 12:01
-
Arlenka też myśleliśmy nad novum z tym ze mamy tam 270 km i to byłaby ostatecznosc jak by nie powiodło się tu w Poznaniu o polnej też słyszałam źle opinie . Zresztą do Poznania mamy 100 km też kawałek jest .
Jesteśmy w programie ale po wczorajszej wizycie mam dość czekania jeszcze nie wiadomo czy w ogole będzie za czym czekać chcemy poczekać do stycznia i zobaczymy co dalej ale ja już muszę pomyśleć i w razie co umawiać wizytę na styczeń .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Sabina_x wrote:Agnieszka_A. wrote:Ja czekam na opublikowanie obwieszczenia Ministra MZ w sprawie listy leków refundowanych. Rok temu opublikowano chyba 19 grudnia.
Ja mam nadzieję, że chociaż do lipca będzie refundacja leków... ale może faktycznie przed Świętami będzie lista na styczeń. Mam taką nadzieję. Bo w styczniu zaczynam procedurę i dla mnie to niezły koszt:/
Też mam taką nadzieję, że przynajmniej do końca programu refundacja zostanie, bo menopur i cetrotide bez refundacji po I procedurze dałyby mi niezły koszt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 12:03
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Też mam taką nadzieję, że przynajmniej do końca programu refundacja zostanie, bo menopur i cetrotide bez refundacji po I procedurze dałyby mi niezły koszt.
Agnieszka u mnie koszt leków to też ok 5 tys:/ tak przynajmniej lekarz mi powiedział. Jak wycofają te leki z refundacji to chyba mnie trafi już w tym chorym Państwie
Tak to jest jak politykę miesza się z religią. Zacofanie , zaścianek... bo inaczej nie da się tego okreslić. Jest mi wstyd za to co się dzieje ostatnio w naszym państwie. I nie chodzi mi tylko o IVFKava, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
anakonda wrote:Arlenka też myśleliśmy nad novum z tym ze mamy tam 270 km i to byłaby ostatecznosc jak by nie powiodło się tu w Poznaniu o polnej też słyszałam źle opinie . Zresztą do Poznania mamy 100 km też kawałek jest .
Jesteśmy w programie ale po wczorajszej wizycie mam dość czekania jeszcze nie wiadomo czy w ogole będzie za czym czekać chcemy poczekać do stycznia i zobaczymy co dalej ale ja już muszę pomyśleć i w razie co umawiać wizytę na styczeń .
Ja miałam 4 procedury w Białymstoku, 500km w jedną stronę. Mam własną działalność + pół etatu, więc łatwo nie było. My jesteśmy trudnymi pacjentami i nie zaufałabym Invimedowi. Jeśli Wasz problem nie jest skomplikowany to można próbować z Invimedem... a skąd jesteś? mniej więcejV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
Sabina_x wrote:Agnieszka u mnie koszt leków to też ok 5 tys:/ tak przynajmniej lekarz mi powiedział. Jak wycofają te leki z refundacji to chyba mnie trafi już w tym chorym Państwie
Tak to jest jak politykę miesza się z religią. Zacofanie , zaścianek... bo inaczej nie da się tego okreslić. Jest mi wstyd za to co się dzieje ostatnio w naszym państwie. I nie chodzi mi tylko o IVF
Mam podobne odczucia jak Ty.
Jak patrzyłam na koszt samych leków do stymulacji to z refundacją wyszło mi ok 1300 a bez byłoby 4600. Plus leki po transferze. -
Hej dziewczynki,
chciałam tylko powiedzieć że dziś, 10dpt upuściłam rano krwi na betę no i wyszło 44.
Wyniku jeszcze nie widziałam na oczy,
lab mi obiecał wysłać plik w bliżej nieokreślonym czasie wysłać mailem, za parę godzin (a miało być na 12:00, kurka siwa).
trochę niska mi się wydaje jak na 10dpt, ale będę oczywiście weryfikować pojutrze, leki dalej grzecznie będę brała.
Sabina_x, triss, mysza89, Anuszka, arlenka, sylwiaśta159, elcia_aa, Anatolka, kassik, Agnieszka_A., OctAngel, Mimi86, Kava, pragnaca dzidziusia, vella, Karolina1111, Asiula86, ma_pi, Kala 1980, Beata.D, Justi86, gretka, Julciaa, lipa, anakonda, gosia81, ComeToMeBaby, muszynka, Fedra, Kalia, iga 79, Piggy, SzewskaPasja, justa1234, freya, Agi83, Tosia 1981, sylvuś, Konwalia, kotkapc, V. lubią tę wiadomość
-
arlenka wrote:Ja miałam 4 procedury w Białymstoku, 500km w jedną stronę. Mam własną działalność + pół etatu, więc łatwo nie było. My jesteśmy trudnymi pacjentami i nie zaufałabym Invimedowi. Jeśli Wasz problem nie jest skomplikowany to można próbować z Invimedem... a skąd jesteś? mniej więcej
-
triss wrote:Junioer a może przedyskutować z lekarzem ivf na cyklu własnym? U Libry to przyniosło efekt. Czasem właśnie przy słabej jakości komórek to jest dobre rozwiązanie.
Miałam to pisać właśnie. Albo cykl własny albo stymulacja Clo czy letrozol. Grosze kosztują a efekt w liczbie komórek będzie podobny.triss lubi tę wiadomość
-
anakonda wrote:Dziewczyny czy polecacie którąś klinikę z Poznania do ivf komercyjnie ? Może ma którąś doświadczenie z invimed Poznań?
Myszaa też do niego chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 12:31
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Mimbla wrote:Hej dziewczynki,
chciałam tylko powiedzieć że dziś, 10dpt upuściłam rano krwi na betę no i wyszło 44.
lab mi obiecał wysłać plik w bliżej nieokreślonym czasie wysłać mailem, za parę godzin (a miało być na 12:00, kurka siwa).
trochę niska mi się wydaje jak na 10dpt, ale będę oczywiście weryfikować pojutrze, leki dalej grzecznie będę brała.tak sie ciesze jesteś przykładem ,że walczyć trzeba bo sie udaje
pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Agnieszka_A. wrote:Ja czekam na opublikowanie obwieszczenia Ministra MZ w sprawie listy leków refundowanych. Rok temu opublikowano chyba 19 grudnia.
jest projekt obwieszczenia w sprawie listy leków: http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-stycznia-2016-r
pierwszy pdf do pobrania to projekt listy leków refundowanych od 01 01 2016. Na szybko sprawdziłam i jest tam Menopur, Pregnyl, Gonal...więc chyba nie planują na razie sie wycofać....no, ale to tylko projekt...triss, Agnieszka_A., Sabina_x lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
nick nieaktualnyMimbla wrote:Hej dziewczynki,
trochę niska mi się wydaje jak na 10dpt, ale będę oczywiście weryfikować pojutrze, leki dalej grzecznie będę brała.Mimbla lubi tę wiadomość
-
ancoma wrote:A w 4 procedurze miałaś refundowane leki?? Zazwyczaj w ich refundacji jest zapis ze do 3 prób ivf obowiązuje refundacjia
Miałam 3 procedury z programu MZ, 2 z refundowanymi lekami (za pierwszym razem nie było jeszcze refundacji), 4 procedura to badanie kliniczne, więc zupełnie inna bajkaTeoretycznie przysługuje mi jeszcze jedna refundacja leków, w praktyce mamy rządy PISu, więc pożyjemy zobaczymy.
Mimbla może nie jest szalona ta beta, ale też nie taka niska, czekamy na przyrost!Mimbla lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
Mimbla wrote:Hej dziewczynki,
trochę niska mi się wydaje jak na 10dpt, ale będę oczywiście weryfikować pojutrze, leki dalej grzecznie będę brała.
Ale fajnieTrzymam kciuki bardzo mocno i czekam na kolejne wieści.
Mimbla lubi tę wiadomość