WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszynka81 powodzenia :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

staram się Was nadrobić po kawałku, ale po długiej przerwie swiąteczno-noworocznej mam dziś prawdziwy sajgon w pracy ;)

Anuszka ale te Twoje bąbelki szaleją :) cudownie <3 gratuluję koljeny raz przecudnej bety i spokojnej przenudnej ciązy Ci zyczę :*

pozostałym dziewczynom na A równie mocno gratuluje ;) i kciuki mocne za dalszy szczesliwy rozwoj wydarzeń &&&&

Tyszanka powodzenia !

Antonelka coś mi mówi że ta próba bedzie szczesliwa dla Was. Tego Ci życzę z całego serca w Nowym Roku <3

arlenka, Inska, Antonelka, Anuszka, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krótkim miałam tak:

- Początek 2dc
    - Zastrzyki 11 dni
    - 12 ds Ovitrelle wieczorem
    - 14 dzień punkcja

Antonelka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wczoraj zrobiłam 3 betę w 13 dc i wynosi 1557! Jestem w szoku!

aneczka2015, Brtiii86, Tosia 1981, arlenka, Selena, Antonelka, Tyszanka81, choco, Agi83, Kava, Karolina1111, wombi, justa1234, OctAngel, Karo85, lipa, Agnieszka_A., Inska, Julciaa, Anuszka, gosia81, Mimi86, Asiula86, sylvuś, freya, Konwalia lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To kidy przewidujesz @ ?. Ja zaczne krotki protokol ok 22.01. Lekow jeszcze nie mam ale u mnie w klinice jest tak, ze pojawiam sie pomiedzy 1-4 dc i wtedy daja.

Ostatnia tabletkę anty bralam w niedzielę,więc dziś lub jutro okres ,a pierwszy zastrzyk mam w 2dc. Także jutro lub we czwartek.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,

Ze mna ok czuje sie wporzasiu...pewnie dlatego ze szalu nie ma....wstyd przyznac ale az 2 komorki pobrali.Doktorek zly ale co zrobic,leki sobie,amh sobie a organizm sobie...
    Jutro czekam na telefon od emriologow.
    Teraz zmykam cos zjesc i polezec ;)
    Mam lutinus i fragmin zapisany.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy mogę dołączyć? my wczoraj podjęliśmy decyzję o IVF,a że to nasze pierwsze podejście (oby ostatnie) to bym chętnie czasami popytała itd :)
    O maluszka staramy się już 4 lata,jeden jedyny raz udało się zajść w ciążę,którą straciliśmy i tak do tej pory nic. Mam PCO i hashimoto od ponad roku w ogóle nie miesiączkuję o jakiej kolwiek owulacji nie ma mowy. Nikt nigdy nie widział żeby samoistnie urósł sobie pęcherzyk (rak kiedy zaszłam w ciążę). Lekarz próbował stymulacji jednak nie reagowałam na leki i stąd też decyzja o ivf :-(

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela witamy....obys nie musiala dlugo tutaj byc :-)
    Przykro mi, ze stracilas Dziecko......moje dramaty sa nieporownywalne....

Iza w ktorej klinice podchodzisz?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Jestem,

Ze mna ok czuje sie wporzasiu...pewnie dlatego ze szalu nie ma....wstyd przyznac ale az 2 komorki pobrali.Doktorek zly ale co zrobic,leki sobie,amh sobie a organizm sobie...

Tyszanka...kurde jaki wstyd....nawet tak nie pisz. Trzymam kciuki aby zaplodnily sie i ladnie rosly. Buziaki

Inska lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza witaj :) mam nadzieje, ze tutaj spotkaja Cie juz same pomyslnosci :)

Tyszanka, oby okazaly sie dojrzale i pieknie sie zaplodnily :) Sanna tez miala chyba tylko dwie komorki i teraz jest w 12 tc :)

Antonelka, mysza89, Inska lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Jestem,

Tyszanka to trzymamy kciuki za te 2 komóreczki :) wiem, że to trochę podcina skrzydła, ale nie trać wiary, była tu karolaaa której pobrali 1 komórkę i teraz ma na imię Marceli ;)

Antonelka, Tosia 1981, Inska, sylvuś lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Izabela witamy....obys nie musiala dlugo tutaj byc :-)
    Przykro mi, ze stracilas Dziecko......moje dramaty sa nieporownywalne....

Iza w ktorej klinice podchodzisz?
    W Artemidzie w Białymstoku.

Na razie będę Was próbowała poczytać trochę żeby trochę poznać :) wywołujemy u mnie miesiączkę i wtedy od 1dc antykoncepcja i od 21 dc gonalpeptyl,

Inska, zapominajka lubią tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Jestem,

A może za małe dawki zastrzyków?ją przy amh 2,20 mam na dzień menopur 225j. No ale najważniejszą jest jakość komórki,także nie stresuje się . na pewno będzie dobrze:-)

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-D
    Byleby do juterka az dadza znac,jesli bedzie ok to transfer w piatek dr M powiedzial.

Inska lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • choco Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka nie ilość a jakość się liczy, więc trzymam kciuki za najwyższą jakość twoich komóreczek, aby się rozwijały i dzieliły wzorowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:32

Inska lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka nawet tak nie mów, mocno zaciskam kciuki za Twoje komóreczki ♥

Brtii ja też mam amh 2,20 a kurcze menopur 1200 mam w dawce 200 to jeszcze mniej niż Ty

Witaj Izabela ja też w artemidzie :) co prawda olsztyńskiej ale u dr Domitrza i na pick up i transfer jadę do Białegostoku :)

ja dziś mam 11 dc 6 zastrzyk menopuru i gonapeptylu już nie pamiętam który.. estardiol=698pg/ml i w lewym jajniku 4 pęcherzyki takie około 10mm a w prawym dla odmiany też 4 ciut mniejsze ok 7 i 8 mm
    kolejne podglądanko w czwartek

Reni jak samopoczucie? dzwonili już z kliniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:38

Reni555, Bianka4, Mimi86 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam już taka dawkę bo gin wie że te moje jajniki są śmieszne. Wszystko na usg ok,w wynikach ok,a same pecherzyki rosnąć nie chcą i nie pękają same. Wcześniej jak jeszcze probowalismy naturalnie to miałam menopur 75j i miałam tak 1-2 komórki. Ale to prezes to że moje nie pękają podchodzimy do ivf. Leki typu lametta też nie działają. Także lepiej że mam taka dawkę od razu. W 7dc podgląd i wtedy dalsze leki

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Witaj Izabela ja też w artemidzie :) co prawda olsztyńskiej ale u dr Domitrza i na pick up i transfer jadę do Białegostoku :)

ja dziś mam 11 dc 6 zastrzyk menopuru i gonapeptylu już nie pamiętam który.. estardiol=698pg/ml i w lewym jajniku 4 pęcherzyki takie około 10mm a w prawym dla odmiany też 4 ciut mniejsze ok 7 i 8 mm
    kolejne podglądanko w czwartek

Reni jak samopoczucie? dzwonili już z kliniki?
    o jak miło :) ja jestem u prof. Jacka Szamatowicza jeździmy do Białegostoku z tego względu,że mamy tę samą odleglość do Olsztyna co do BS i to Białystok nam wygodniejszy. :)

trzymam kciuki za nas wszystkie :)

asia-m-b, Bianka4 lubią tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Czy podczas stymulacji można brac tabletki przeciwbólowe? Strasznie mnie dziś glowa boli i nie wiem jak w pracy wytrzymam a nie wiem czy można brac jakies np. apapy?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki-Czekaczki :-)

http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/programy-zdrowotne/konkursy/program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego/ogloszenie-w-sprawie-podzialu-srodkow-finansowych-pomiedzy-realizatorow-programu-zdrowotnego-pn.-program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego-na-lata-2013-2016-w-2016-r.

triss, mysza89, shooa, Agnieszka_A., Inska, Mimi86, Asiula86, freya, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ