IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Staraczki-Czekaczki
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/programy-zdrowotne/konkursy/program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego/ogloszenie-w-sprawie-podzialu-srodkow-finansowych-pomiedzy-realizatorow-programu-zdrowotnego-pn.-program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego-na-lata-2013-2016-w-2016-r.
super
mam nadzieje ze na czwartkowej wizycie bedę miała zielone światło na podesjcie do trzeciej procedury.
mysza89, shooa, Inska, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Super Reni masz czwóreczkę ♥ pięknie! niech się ładnie dzielą!
przy pierwszej procedurze miałam 6 jajek, pobrali 5 zapłodniło się 4transferowali 2 i mam 9cio letnie bliźniaki
teraz zdecyduję tak jak Ty, jeśli się uda to będę chciała transferować jedną blastkę, boję się mnogiej ciąży w razie czego, mam już swoje lata
choć z drugiej strony, dwie=większe szanse ale rozsądek chyba wygra..Bianka4, Beata.D lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Izabela23 wrote:Cześć. Czy mogę dołączyć? my wczoraj podjęliśmy decyzję o IVF,a że to nasze pierwsze podejście (oby ostatnie) to bym chętnie czasami popytała itd
O maluszka staramy się już 4 lata,jeden jedyny raz udało się zajść w ciążę,którą straciliśmy i tak do tej pory nic. Mam PCO i hashimoto od ponad roku w ogóle nie miesiączkuję o jakiej kolwiek owulacji nie ma mowy. Nikt nigdy nie widział żeby samoistnie urósł sobie pęcherzyk (rak kiedy zaszłam w ciążę). Lekarz próbował stymulacji jednak nie reagowałam na leki i stąd też decyzja o ivf
Dziewczyny mam do Was pytanie czy będą w programie mz mogę podejsć do iui w innej klinice ??
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Staraczki-Czekaczki
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/programy-zdrowotne/konkursy/program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego/ogloszenie-w-sprawie-podzialu-srodkow-finansowych-pomiedzy-realizatorow-programu-zdrowotnego-pn.-program-leczenie-nieplodnosci-metoda-zaplodnienia-pozaustrojowego-na-lata-2013-2016-w-2016-r.
dzięki za info -
triss wrote:super
mam nadzieje ze na czwartkowej wizycie bedę miała zielone światło na podesjcie do trzeciej procedury.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
asia-m-b wrote:Super Reni masz czwóreczkę ♥ pięknie! niech się ładnie dzielą!
przy pierwszej procedurze miałam 6 jajek, pobrali 5 zapłodniło się 4transferowali 2 i mam 9cio letnie bliźniaki
teraz zdecyduję tak jak Ty, jeśli się uda to będę chciała transferować jedną blastkę, boję się mnogiej ciąży w razie czego, mam już swoje lata
choć z drugiej strony, dwie=większe szanse ale rozsądek chyba wygra..
Cześć Asiu:)
Ja narazie jestm na anty, aby wyciszyc jajniki i niedługo podchodzę do ivf...lekarz radził, aby jak sie uda od razu mysleć o transferze dwóch i o blizniętach...cały czas nastawim sie do tego psychicznie czy dam radę....jak wspominasz u siebie poczatek i ciązę bliżniaczą?
-
Mam nadzieje ze te prawie 1500000 środków wystarczy i dla mnie
shooa, Asiula86, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:Daj znać co i jak. Ja dziś poprosiłam 9 kontakt z koordynatorem i czekam na telefon
pewnie powiedzą Ci ze po 15-stym bedzie wiadomo więcejtakie info dostają dziewczyny na infolinii invicty.
Dam znac oczywiście,ale psychicznie nastawiam się już ze nie pójdzie tak łatwo, jak bym chciała -
mysza89 wrote:witaj życzę szybkiego sukcesu w jakiej klinice się leczysz ??
Dziewczyny mam do Was pytanie czy będą w programie mz mogę podejsć do iui w innej klinice ??
A ja mam pytanie jak to jest z aktywnością można ćwiczyć w trakcie stymulacji? tzn ja dopiero jak @ przyjdzie będę antyki brała to chyba ćwiczenia nie zaszkodzą? -
monia2015 wrote:Cześć Asiu:)
Ja narazie jestm na anty, aby wyciszyc jajniki i niedługo podchodzę do ivf...lekarz radził, aby jak sie uda od razu mysleć o transferze dwóch i o blizniętach...cały czas nastawim sie do tego psychicznie czy dam radę....jak wspominasz u siebie poczatek i ciązę bliżniaczą? -
monia2015 wrote:Cześć Asiu:)
Ja narazie jestm na anty, aby wyciszyc jajniki i niedługo podchodzę do ivf...lekarz radził, aby jak sie uda od razu mysleć o transferze dwóch i o blizniętach...cały czas nastawim sie do tego psychicznie czy dam radę....jak wspominasz u siebie poczatek i ciązę bliżniaczą?
Monia u mnie ciąża przebiegała bardzo dobrze, wszystko super, nawet rodziłam naturalnie bez cesarkimiałam co prawda mega mdłosci na początku ale to żaden problem.. miałam też cholestazę ciążową, ale to nie miało nic wspólnego z ciążą mnogą. Nie wiem jak to jest z jednym dzieckiem ale moje dzieci chowały się super ♥ do tej pory razem wszystko :)bawią się, grają, zajmują sobie czas wspólnie
nie powiem, bo było ciężko, ale mama wzięła rok bezpłatnego i mi pomagała ♥
teraz się boję dwóch blastusi z racji mojego wieku..monia2015 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Izabela23 wrote:Artemida w Białymstoku. ja niestety nie pomogę z tym programem MZ,bo my podchodzimy komercyjnie.
A ja mam pytanie jak to jest z aktywnością można ćwiczyć w trakcie stymulacji? tzn ja dopiero jak @ przyjdzie będę antyki brała to chyba ćwiczenia nie zaszkodzą?
Ja jestem hardkorem jeśli chodzi o ćwiczeniaUWIELBIAM łącznie z podnoszeniem ciężarów, ale teraz przy menopurze odpuściłam, boję się, żeby nie zaszkodzić.
Tzn jakiś tam spokojny "skalpel" Chodakowskiej myślę że nie zaszkodzi
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
triss wrote:Izabela jestes zadowolona z prof. Sz? cwiczenia na pewno nie zaskodzą. Ja ćwicze wkazdym razie bo czuje się okropnie sama ze sobą. Fizycznie i psychicznie mi lepiej po tym jak zaczełam cwiczyć
-
asia-m-b wrote:Ja jestem hardkorem jeśli chodzi o ćwiczenia
UWIELBIAM łącznie z podnoszeniem ciężarów, ale teraz przy menopurze odpuściłam, boję się, żeby nie zaszkodzić.
Tzn jakiś tam spokojny "skalpel" Chodakowskiej myślę że nie zaszkodzi -
Izabela23- witaj:) Ja też jestem jeszcze świeżynką na wątku:) Od 29.12 mam antyki a od 2.02 najprawdopodobniej właściwą stymulkę
Też w Białymstoku tylko że w Bocianie. Dojeżdżam z Wawy. Ja też straciłam maleństwo w 24 tc, wcześniej poroniłam. Jednak nie poddaję się. Dobrze, że też walczycie.
Ja nie chciałam już próbować z IUI. Szkoda mi czasu i kasy. Marzyły by mi się bliźniaki wiecie? Mam "dopiero" 30 lat, liczę, że dałabym radę
Co do ćwiczeń, to ja słyszałam, że się nie zaleca podczas stymulacji co by "jajka" nie popękały za wcześnie:) Ale ruch jak najbardziej dozwolony, byle bez szaleństw.Inska lubi tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85 wrote:Izabela23- witaj:) Ja też jestem jeszcze świeżynką na wątku:) Od 29.12 mam antyki a od 2.02 najprawdopodobniej właściwą stymulkę
Też w Białymstoku tylko że w Bocianie. Dojeżdżam z Wawy. Ja też straciłam maleństwo w 24 tc, wcześniej poroniłam. Jednak nie poddaję się. Dobrze, że też walczycie.
Ja nie chciałam już próbować z IUI. Szkoda mi czasu i kasy. Marzyły by mi się bliźniaki wiecie? Mam "dopiero" 30 lat, liczę, że dałabym radę
Co do ćwiczeń, to ja słyszałam, że się nie zaleca podczas stymulacji co by "jajka" nie popękały za wcześnie:) Ale ruch jak najbardziej dozwolony, byle bez szaleństw. -
Izabela- ja jestem u dr. P. Wiem co czujesz bo ja z poprzedniego lekarza też musiałam zrezygnować. Nie byłam w stanie przekroczyć progu gabinetu, a jego pokój do usg śnił mi się w koszmarach.
Czy lekarz czegoś nie dopilnował i to było powód straty? Przepraszam, że pytam. Jak nie chcesz nie pisz.,06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85 wrote:Izabela- ja jestem u dr. P. Wiem co czujesz bo ja z poprzedniego lekarza też musiałam zrezygnować. Nie byłam w stanie przekroczyć progu gabinetu, a jego pokój do usg śnił mi się w koszmarach.
Czy lekarz czegoś nie dopilnował i to było powód straty? Przepraszam, że pytam. Jak nie chcesz nie pisz.,