WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Inska....❤️ Mam nadzieje, ze kiedys los usmiechnie sie do mnie i dam mi ukojenie i spelnienie...

Inska lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoneka, przepraszam ze Cie tak wypytałam...ja raz przez to przeszłam i masakrą jest dla mnie to czekanie.Ja ostatnioą miesiaczkę miałam 23 listopada. transfer 18go grudnia. Wiec trzeba jeszcze troche poczekać prawda?
    jedyne co mnie pociesza , że zero plamień

dziekuję ze mi napisałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka....los uśmiechnie się i do Ciebie....
    wierzę w to mocno.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Antoneka, przepraszam ze Cie tak wypytałam...ja raz przez to przeszłam i masakrą jest dla mnie to czekanie.Ja ostatnioą miesiaczkę miałam 23 listopada. transfer 18go grudnia. Wiec trzeba jeszcze troche poczekać prawda?
    jedyne co mnie pociesza , że zero plamień

dziekuję ze mi napisałaś

Zapominajka nie ma sprawy. Jesli ma moje doswiadczenie przyniesc chociaz komus dodatkowa wiedze to sluze zawsze porada :-)
    Co do wizyty - ja crio transfer mialam 9.07. a lekarz zaprosil mnie na usg 27.07. Pomiedzy mialam wizyte weryfikacyjna ale tylko lekarz ogladal bete i prg - celowo nie badal bo powiedzial, ze nic nie bedzie widac a ja tym na lewno zdenerwuje sie. Wiec byl to 18 dpt. U Ciebie betka jest ladna wiec chyba mozesz isc - chyba mkze byc juz widac pecherzyk - no chyba, ze zarodek umiejscowil sie w jakims kaciku w macicy :-)

zapominajka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Izabela23- witaj:) Ja też jestem jeszcze świeżynką na wątku:) Od 29.12 mam antyki a od 2.02 najprawdopodobniej właściwą stymulkę:)
    Też w Białymstoku tylko że w Bocianie. Dojeżdżam z Wawy. Ja też straciłam maleństwo w 24 tc, wcześniej poroniłam. Jednak nie poddaję się. Dobrze, że też walczycie.
    Ja nie chciałam już próbować z IUI. Szkoda mi czasu i kasy. Marzyły by mi się bliźniaki wiecie? Mam "dopiero" 30 lat, liczę, że dałabym radę:)

Co do ćwiczeń, to ja słyszałam, że się nie zaleca podczas stymulacji co by "jajka" nie popękały za wcześnie:) Ale ruch jak najbardziej dozwolony, byle bez szaleństw.

Hek Karo:) ja tez jestem tu świeża:) u mnie antyki chyba do końca lutego, aby moje jajniki sie uspokoiły, a póżniej będę działać...;) pozdr

Karo85 lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Inska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziekuje Inska....❤️ Mam nadzieje, ze kiedys los usmiechnie sie do mnie i dam mi ukojenie i spelnienie...

Antonelko Kochana, los się do Ciebie uśmiechnie, nie ma innej opcji!
    Tylko nigdy nie trać wiary, wierz, że się uda, walcz! <3

„Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec – przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens”

Antonelka, Anuszka, Asiula86, sylwiaśta159, zapominajka, pragnaca dzidziusia, Mimi86, sylvuś, Agi83, SzewskaPasja, choco, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska zdradzisz skąd cytat ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

u mnie chyba coś jest nie tak
    mam stan podgorączkowy i boli mnie podbrzusze
    jak siadam, jak się podnoszę, jak chodzę
    brzuch mi urósł
    oby to nie było przestymulowanie...

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ciezko mi powiedziec Reni,czy przestymulowanie moze byc po punkcji czy tylko do punkcji ewentualnie.
    U mnie goraczki wogole nie bylo,czuje sie wporzadku,wczoraj nawet posprzatalam wieczorem troche...
    A masz Reni moze jakis numer do lekarza,moze bys sie skonsultowala...

Reni555 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni... No niestety tak jedt często z tym bólem. Wez nospe i dużo leż. Ja po punkcji zwijalam siw. Swą dni, bałam ide ze nie dojdzie do transferu. Ale przeszło.
    Oby Tobie tez sxybko przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi nie przejdzie
    jutro idę do lekarza

trochę chodziłam dziś na spacerze
    wczoraj pracowałam z 11 godzin
    co prawda za biurkiem, ale zmęczyło mnie to
    teraz trochę poleźę, moze przejdzie

po punkcji musieli podać mi przeciwbólowe dożylnie
    potem wieczorem wspomagałam się nospą
    wczoraj było jakoś znośniej
    a dziś znów boli bardziej

czytałam o hiperstymulacji i strach ma wielkie oczy
    wiadomo

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) jutro was nadrobię, bo dzisiaj nie miałam kiedy
    :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni. Mi pobrali 18 jajeczek i niby od tego bolało.
    A bolało mnie tez najbardziej na drugi i trzeci dzien po punkcji. Ale potem przeszło.
    I nasilało sie jak chodziłam. Najlepiej leżeć.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lez Reni,lez ile wlezie ;-)
    A jak nie przejdzie skontaktuj sie z doktorkiem jutro.
    Ja przy moich dwoch to nie doradze bo przy takiej ilosci wszystko znosnie przechodze.
    Tylko maly dyskomfort mam w podbrzuszu.
    Natomiast przychicznie mnie umeczyli bo nikt dzis nie zadzwonil :-(
    Nadal nie wiem na czym stoje...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to leżę dziewczyny
    macie rację

może przejdzie, nie chciałabym przesuwać transferu

Tyszanka, nie martw się i nie myśl za bardzo, jutro obudzisz się i zadzwonią do Ciebie
    zleci

Tyszanka81, Inska lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja tez bardzo zle znioslam punkcje. Co do hiperki to moze ona sie pojawic wlasnie po punkcji, czasem dopiero po transferze jak beta zacznie rosnac, a anatolka to miala od samego ovitrelle jesli dobrze pamietam. Ja tez po transferze tak zle sie czulam i bylam tak slaba ze pojechalam na wizyte - i na szczescie bo okazalo sie ze mam stan zapalny i podniesione d-dimery (ale to pewnie przez brak antybiotyku).
    jak bedziesz ze sie czuc i po prostu czuc ze cos nie tak to lepiej jedz sie zbadaj.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie lekarz nie mial mi za duzo do powiedzenia, stwierdzil ze stala sie najgorsza rzecz bo w zasadzie nie wiadomo dlaczego tak sie stalo (maslo maslane hehe)
    mowil ze gdyy nie bylo komorek to wiadomo zla stymulacja, gdyby sie nie zalodnily no to ze plemniki moze, a tu wszytsko szlo dobrze i bach nie ma ciazy, albo zarodek sie zatrzymal albo ja go odrzucilam cholera wie.
    Z raportu wynika ze moje 3 zarodki w 4 dobie byly wieloblastomerowe i takie zostawaly przez kolejne 3 dni wiec zamknieto hodowlę.
    napewno musze odczekac minimum 3 miesiace bo zle znioslam punkcje do tej pory walcze z d-dimerami, teraz mega przezebienie nie pomaga mi wcale :/ lekarz pytal czy podejdziemy jeszcze raz (na program nie ma juz szans) wiec powiedzialam szczerze że gyncentrum ma program 2+1 i nad nim myslimy bo nie mamy za wiele pieniedzy zeby w provcie podchodzic kilka razy, ale ze chcialbym do niego pozniej wrocic. Ginek powiedzial ze nie ma problemu i że skoro maja taki program to mamy tam isc a on na nas czeka zeby prowadzic ciaze.
    Zbadal mnie - sluzowka super, lewy jajnik juz wrocil do normalnosci a prawy zaczyna sie zmniejszac.
    Myslalam ze zaproponuje nam dna plemnika i kariotypy a on kazał nam sie zastanowic nad immunologią. hmmm co o Tym myslicie?
    czy w gyncentrum wysylali was na badania immunologiczne ? bo nie chcialabym robic badan ktore sie nie przydadza nikomu w gync.

Jutro dzwonie do gync i umawiam sie na wizyte do M. ciekawe ile bede musiala czekac.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni tak, jak dziewczyny piszą, leż ile możesz i odpoczywaj. Dziwne, że tę temperaturę masz, nie słyszałam o temperaturze przy hiperce.

Mnie pamiętam lekarz mówił, że hiperka przychodzi dopiero po transferze, nie wiem na ile to prawda, a być może go źle zrozumiałam.

Ja miałam sporo płynu w brzuchu, ale nie na tyle, żeby odwołać transfer, także spokojnie, nie myśl o tym na razie.

Trzymaj się tam!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Kurcze,ciezko mi powiedziec Reni,czy przestymulowanie moze byc po punkcji czy tylko do punkcji ewentualnie.
    U mnie goraczki wogole nie bylo,czuje sie wporzadku,wczoraj nawet posprzatalam wieczorem troche...
    A masz Reni moze jakis numer do lekarza,moze bys sie skonsultowala...

Może i po punkcji i po transferze niestety.
    U mnie 8 dni po transferze okazało się ze mam jajniki w torbielach i są wielkości 10 i 8 cm :(
    No i za radą koleżanek wybrałam sie na ip i teraz sobie odpoczywam w szpitalu ;/
    Na wątku Artvimed jest więcej takich przypadków jednym wyszło po punkcji innym po transferze...
    Dodam że pobrano mi tylko 9 komórek więc nie jakoś specjalnie dużo a w dniu transferu jajniki wyglądały Ok, u mnie zadziała rosnącą beta i gonapeptyl który wzięłam w 2 i 6 dobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 18:40

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, mialam to samo po punkcji. Bolało mnie podbrzusze, ledwo chodzilam o jezdzie samochodem nie bylo mowy, bo ledwo podnosilam nogi. Transfer mialam w piatek a we wtorek poszlam do pracy, myslalam, ze zemdleje tak sie zle czulam... Przeszlo w zasadzie niedawno, przed samą @ czyli trzymalo mnie z jakies 1,5 tygodnia... Ja przez to mam przesuniety transfer wlasnie na styczen. Duzo jajek mi pobrali i lekarz bal sie hiperki, gdyby beta zaczela rosnac...
    Po punkcji kazal mi brac przeciwbolowe jak tylko poczuje taka potrzebe, bralam ibuprom, pomaga mi na bole @ i na te po punkcji tez dawał rade...

Inska, Reni555 lubią tę wiadomość

‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ