IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAntoneka, przepraszam ze Cie tak wypytałam...ja raz przez to przeszłam i masakrą jest dla mnie to czekanie.Ja ostatnioą miesiaczkę miałam 23 listopada. transfer 18go grudnia. Wiec trzeba jeszcze troche poczekać prawda?
jedyne co mnie pociesza , że zero plamień
dziekuję ze mi napisałaś -
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Antoneka, przepraszam ze Cie tak wypytałam...ja raz przez to przeszłam i masakrą jest dla mnie to czekanie.Ja ostatnioą miesiaczkę miałam 23 listopada. transfer 18go grudnia. Wiec trzeba jeszcze troche poczekać prawda?
jedyne co mnie pociesza , że zero plamień
dziekuję ze mi napisałaś
Zapominajka nie ma sprawy. Jesli ma moje doswiadczenie przyniesc chociaz komus dodatkowa wiedze to sluze zawsze porada
Co do wizyty - ja crio transfer mialam 9.07. a lekarz zaprosil mnie na usg 27.07. Pomiedzy mialam wizyte weryfikacyjna ale tylko lekarz ogladal bete i prg - celowo nie badal bo powiedzial, ze nic nie bedzie widac a ja tym na lewno zdenerwuje sie. Wiec byl to 18 dpt. U Ciebie betka jest ladna wiec chyba mozesz isc - chyba mkze byc juz widac pecherzyk - no chyba, ze zarodek umiejscowil sie w jakims kaciku w macicy
zapominajka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Karo85 wrote:Izabela23- witaj:) Ja też jestem jeszcze świeżynką na wątku:) Od 29.12 mam antyki a od 2.02 najprawdopodobniej właściwą stymulkę
Też w Białymstoku tylko że w Bocianie. Dojeżdżam z Wawy. Ja też straciłam maleństwo w 24 tc, wcześniej poroniłam. Jednak nie poddaję się. Dobrze, że też walczycie.
Ja nie chciałam już próbować z IUI. Szkoda mi czasu i kasy. Marzyły by mi się bliźniaki wiecie? Mam "dopiero" 30 lat, liczę, że dałabym radę
Co do ćwiczeń, to ja słyszałam, że się nie zaleca podczas stymulacji co by "jajka" nie popękały za wcześnie:) Ale ruch jak najbardziej dozwolony, byle bez szaleństw.
Hek Karo:) ja tez jestem tu świeża:) u mnie antyki chyba do końca lutego, aby moje jajniki sie uspokoiły, a póżniej będę działać...pozdr
Karo85 lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziekuje Inska....❤️ Mam nadzieje, ze kiedys los usmiechnie sie do mnie i dam mi ukojenie i spelnienie...
Antonelko Kochana, los się do Ciebie uśmiechnie, nie ma innej opcji!
Tylko nigdy nie trać wiary, wierz, że się uda, walcz!
„Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec – przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens”Antonelka, Anuszka, Asiula86, sylwiaśta159, zapominajka, pragnaca dzidziusia, Mimi86, sylvuś, Agi83, SzewskaPasja, choco, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze,ciezko mi powiedziec Reni,czy przestymulowanie moze byc po punkcji czy tylko do punkcji ewentualnie.
U mnie goraczki wogole nie bylo,czuje sie wporzadku,wczoraj nawet posprzatalam wieczorem troche...
A masz Reni moze jakis numer do lekarza,moze bys sie skonsultowala...Reni555 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjak mi nie przejdzie
jutro idę do lekarza
trochę chodziłam dziś na spacerze
wczoraj pracowałam z 11 godzin
co prawda za biurkiem, ale zmęczyło mnie to
teraz trochę poleźę, moze przejdzie
po punkcji musieli podać mi przeciwbólowe dożylnie
potem wieczorem wspomagałam się nospą
wczoraj było jakoś znośniej
a dziś znów boli bardziej
czytałam o hiperstymulacji i strach ma wielkie oczy
wiadomo -
nick nieaktualny
-
To lez Reni,lez ile wlezie
A jak nie przejdzie skontaktuj sie z doktorkiem jutro.
Ja przy moich dwoch to nie doradze bo przy takiej ilosci wszystko znosnie przechodze.
Tylko maly dyskomfort mam w podbrzuszu.
Natomiast przychicznie mnie umeczyli bo nikt dzis nie zadzwonil
Nadal nie wiem na czym stoje...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Reni ja tez bardzo zle znioslam punkcje. Co do hiperki to moze ona sie pojawic wlasnie po punkcji, czasem dopiero po transferze jak beta zacznie rosnac, a anatolka to miala od samego ovitrelle jesli dobrze pamietam. Ja tez po transferze tak zle sie czulam i bylam tak slaba ze pojechalam na wizyte - i na szczescie bo okazalo sie ze mam stan zapalny i podniesione d-dimery (ale to pewnie przez brak antybiotyku).
jak bedziesz ze sie czuc i po prostu czuc ze cos nie tak to lepiej jedz sie zbadaj.
Reni555 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Wczoraj na wizycie lekarz nie mial mi za duzo do powiedzenia, stwierdzil ze stala sie najgorsza rzecz bo w zasadzie nie wiadomo dlaczego tak sie stalo (maslo maslane hehe)
mowil ze gdyy nie bylo komorek to wiadomo zla stymulacja, gdyby sie nie zalodnily no to ze plemniki moze, a tu wszytsko szlo dobrze i bach nie ma ciazy, albo zarodek sie zatrzymal albo ja go odrzucilam cholera wie.
Z raportu wynika ze moje 3 zarodki w 4 dobie byly wieloblastomerowe i takie zostawaly przez kolejne 3 dni wiec zamknieto hodowlę.
napewno musze odczekac minimum 3 miesiace bo zle znioslam punkcje do tej pory walcze z d-dimerami, teraz mega przezebienie nie pomaga mi wcalelekarz pytal czy podejdziemy jeszcze raz (na program nie ma juz szans) wiec powiedzialam szczerze że gyncentrum ma program 2+1 i nad nim myslimy bo nie mamy za wiele pieniedzy zeby w provcie podchodzic kilka razy, ale ze chcialbym do niego pozniej wrocic. Ginek powiedzial ze nie ma problemu i że skoro maja taki program to mamy tam isc a on na nas czeka zeby prowadzic ciaze.
Zbadal mnie - sluzowka super, lewy jajnik juz wrocil do normalnosci a prawy zaczyna sie zmniejszac.
Myslalam ze zaproponuje nam dna plemnika i kariotypy a on kazał nam sie zastanowic nad immunologią. hmmm co o Tym myslicie?
czy w gyncentrum wysylali was na badania immunologiczne ? bo nie chcialabym robic badan ktore sie nie przydadza nikomu w gync.
Jutro dzwonie do gync i umawiam sie na wizyte do M. ciekawe ile bede musiala czekac.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Reni tak, jak dziewczyny piszą, leż ile możesz i odpoczywaj. Dziwne, że tę temperaturę masz, nie słyszałam o temperaturze przy hiperce.
Mnie pamiętam lekarz mówił, że hiperka przychodzi dopiero po transferze, nie wiem na ile to prawda, a być może go źle zrozumiałam.
Ja miałam sporo płynu w brzuchu, ale nie na tyle, żeby odwołać transfer, także spokojnie, nie myśl o tym na razie.
Trzymaj się tam!Reni555 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Kurcze,ciezko mi powiedziec Reni,czy przestymulowanie moze byc po punkcji czy tylko do punkcji ewentualnie.
U mnie goraczki wogole nie bylo,czuje sie wporzadku,wczoraj nawet posprzatalam wieczorem troche...
A masz Reni moze jakis numer do lekarza,moze bys sie skonsultowala...
Może i po punkcji i po transferze niestety.
U mnie 8 dni po transferze okazało się ze mam jajniki w torbielach i są wielkości 10 i 8 cm
No i za radą koleżanek wybrałam sie na ip i teraz sobie odpoczywam w szpitalu ;/
Na wątku Artvimed jest więcej takich przypadków jednym wyszło po punkcji innym po transferze...
Dodam że pobrano mi tylko 9 komórek więc nie jakoś specjalnie dużo a w dniu transferu jajniki wyglądały Ok, u mnie zadziała rosnącą beta i gonapeptyl który wzięłam w 2 i 6 dobieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 18:40
-
Reni, mialam to samo po punkcji. Bolało mnie podbrzusze, ledwo chodzilam o jezdzie samochodem nie bylo mowy, bo ledwo podnosilam nogi. Transfer mialam w piatek a we wtorek poszlam do pracy, myslalam, ze zemdleje tak sie zle czulam... Przeszlo w zasadzie niedawno, przed samą @ czyli trzymalo mnie z jakies 1,5 tygodnia... Ja przez to mam przesuniety transfer wlasnie na styczen. Duzo jajek mi pobrali i lekarz bal sie hiperki, gdyby beta zaczela rosnac...
Po punkcji kazal mi brac przeciwbolowe jak tylko poczuje taka potrzebe, bralam ibuprom, pomaga mi na bole @ i na te po punkcji tez dawał rade...Inska, Reni555 lubią tę wiadomość