IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. Oby szybko czas zlecial i kciuki za kosmicznie wypasiona morfologie
I ja też się przyznajęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:53
lipa, pabelka88, Asienka1184, Reni555, justa1234, Mimi86, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Hejka:)
Ja dzisiaj jadę na wizytęna 19.30. I pewnie dowiem się wszystkiego.. w piątek kończe antyki.
A dziewczyny powiedzcie mi czy w trakcie wyciszania i stymulacji można chodzić do dentysty?? bo mam do zrobienia coś i boję się, że nie zdąże:/
I mam jeszcze pytanko odnośnie gruczolako-włókniaków piersi.. mam mastopatyczną budowę piersi, mam kilka kilkumilimetrowych torbieli i ciekawa jestem czy urosną przy stymulce?? Któraś miała podobny problem??
Boże jak ja się stresuje już a co będzie jak dojde do stymulacji punkcji itd... zwariuje chyba. W nocy obudziłam się z takimi mdłościami, że gdyby nie antyki to pomyślałabym, że w ciąży jestemwszystko leci mi z rąk i czuje stresa...
jak sobie z tym poradzić?? nie mam już pomysłu..
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Mimi86 wrote:Mój lekarz mówil ze z racji wieku nie podadzą mi dwóch a jak dzwonili umówić mnie na transfer to pytali czy chce jeden czy dwa. Wiec faktycznie to nie reguła.
Co do zastrzyków to robiłam je powoli i masowalam potem i dupa. Przy stymulacji nie miałam wogole. Pierwsze dni fragminu tez nie dopiero potem wychodzily. A jak się okazało ze d-dimery mam takie wysokie to nawet siniaki mi wychodzily jak mocniej się za rękę scislam.
Na szczęście póki co nie robie żadnych zastrzykówjutro powtarzam d-dimery.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Wydaje mi się, że w ulotce od zastrzyków przeciwzakrzepowych jest wyraźnie napisane, że nie należy masować miejsca wklucia. Testowalam 3 różne i wydaje mi się, że w którejś ulotce o tym czytałam. Jest też zapis, że nie należy wypuszczać pęcherzyka powietrza z ampulko-strzykawki, ale robiłam i tak i tak i siniakow nie miałam
-
india wrote:Dziewczyny z Artemidy Białystok, jak tam obecnie się przedstawiają koszty IVF? Przyjaciółka mnie namawia bo sama ma stamtąd synka. Tylko mnie odległość przeraża
-
Sabina_x wrote:Hejka:)
Ja dzisiaj jadę na wizytęna 19.30. I pewnie dowiem się wszystkiego.. w piątek kończe antyki.
A dziewczyny powiedzcie mi czy w trakcie wyciszania i stymulacji można chodzić do dentysty?? bo mam do zrobienia coś i boję się, że nie zdąże:/
I mam jeszcze pytanko odnośnie gruczolako-włókniaków piersi.. mam mastopatyczną budowę piersi, mam kilka kilkumilimetrowych torbieli i ciekawa jestem czy urosną przy stymulce?? Któraś miała podobny problem??
Boże jak ja się stresuje już a co będzie jak dojde do stymulacji punkcji itd... zwariuje chyba. W nocy obudziłam się z takimi mdłościami, że gdyby nie antyki to pomyślałabym, że w ciąży jestemwszystko leci mi z rąk i czuje stresa...
jak sobie z tym poradzić?? nie mam już pomysłu..
hej,ja mam torbielki nieduze,jak wygladaja po stymulacji-nie wiem.
jedna torbiel mialam usuwana -biopsja cienkoiglowa,nic nie bolalo.
Podglad piersi mam w polowie roku,wiec sprawdze,bo badam co rok.
Biopsje mialam robiona po inseminacji,udanej zreszta,w niczym to nie przeszkadzalo.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
India mi też mówił niecałe 4000 plus leki. I ewentualne badania ale to raczej mamy wszystko aktualne.
My mamy z Warszawy 200km ale droga jest fatalna więc chyba kolejnym razem wsiadamy w intercity. Jedzie 2 godz 10 minut więc szybciej niż samochodem. -
ComeToMeBaby wrote:hmmm hmmm hmmmm.... wiesz co? ja byłam kiedyś u lekarza rodzinnego zaniepokojona tym, ze na nogach wystarczy że się lekko o coś puknę (albo mąż za mocno chwyci hehe) i robią mi się siniaki. Czasem potrafię mieć po 10 na raz, w róznych stadiach kolorowych. Dość oryginalnie to wygąda, przyznam. Badał mi wtedy różne rzeczy- pod kątem krzepliwości krwi, cukrzycy, żelaza, morfologia itd i kiedy wszystko było ok, tylko żelazo dość nisko to dał skierowanie do chirurga naczyniowego (na którego czekałam pol roku ale przepływy w żyłach mam ok). A może te d-dimery za to odpowiadają? Chyba zgłębię ten temat w wolnej chwili. Bo tego nikt mi nie badał.
Stąd i pewnie te siniaki po clexane.
Zazwyczaj po pobraniu krwi mam też zasinienie. A po wenflonie wkluwanym w dłoń miałam siniaka do połowy przedramieniaComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też u dra Domitrza ☺ wizyty w Artemidzie olsztyńskiej a punkcja i transfer w Białymstoku. To prawda, że ivf to 4000 plus leki Ale jeszcze do tego wizyty my mieliśmy w pakiecie 1000 zł wizyty i estradiol.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
dziewczynki, czy jesli zaczełam brać estrofem po owu to przesunie mi okres? ja myślałam, że od tego endo przyrasta a więc okres będzie szybciej... a lekarz zeby przesunąć mi okres by był później i poczekał na to bym mogła podejść do in vitro jeszcze teraz to kazał brać estrofem... zaczyna boleć mnie brzuch na @... biore 3 dni.. a @ powinna być planowo w soboteGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
asia-m-b wrote:Dziewczyny ja też u dra Domitrza ☺ wizyty w Artemidzie olsztyńskiej a punkcja i transfer w Białymstoku. To prawda, że ivf to 4000 plus leki Ale jeszcze do tego wizyty my mieliśmy w pakiecie 1000 zł wizyty i estradiol.
Takasobieja sama jestem ciekawa jak działa estrofem po owu. Bierzesz go non stop od owu czy masz odstawić i czekac na @? Bo ja w przyszłym cyklu też mam przyjmować estrofem od 16 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:47
-
nick nieaktualny
-
triss wrote:India mi też mówił niecałe 4000 plus leki. I ewentualne badania ale to raczej mamy wszystko aktualne.
My mamy z Warszawy 200km ale droga jest fatalna więc chyba kolejnym razem wsiadamy w intercity. Jedzie 2 godz 10 minut więc szybciej niż samochodem.
Triss sprawdzcie sobie czy Intercity już jeździ, bo jak ja byłam w Białymstoku w październiku to były jakieś roboty na torach i zamiast pociągu podstawiali Autokar Intercity, który jechał z 3h, koszmar istny. -
nick nieaktualny
-
triss wrote:To w Białymstoku wizyty są w pakiecie. Nawet podstawowa wirusologia jest wliczona w te cenę.
Takasobieja sama jestem ciekawa jak działa estrofem po owu. Bierzesz go non stop od owu czy masz odstawić i czekac na @? Bo ja w przyszłym cyklu też mam przyjmować estrofem od 16 dc. -
nick nieaktualny
-
Mnie Reni tez dzis kluje.
Moze sie wgryzau ciebie...
U mnie dzis blastocyta wychodzi z otoczkilipa, Brtiii86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Brtii czekam z niecierpliwością na wieści co wyhodowałaś
Reni555, ile jesteś po transferze? Wierzę,że to nie są mylne objawy.
DZIEWCZYNY Z ARTEMIDY DZWONIŁAM I PYTAŁAM O KOSZTA PANI POWIEDZIAŁA,ŻE W CENĘ 3850 ZŁ WLICZONE SĄ MONITORINGI I BADANIE ESTRADIOLUmam na myśli Białostocką artemidę
Reni555, Brtiii86, triss, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:cześć dziewczynki
robota od rana mnie wciągnęła
słuchajcie
chyba za wcześnie na objawy ciąźowe ?
mdli mnie od rana i chodzę zakręcona
jakaś taka za szybą
kłuje w podbrzuszu
chyba psychika mi siada
i mam ciąże przedwczesną w objawach
jakąś urojoną
poza tym
szary poniedziałek
marzę o kocu w domu
trzymam kciuki za wszystkie Was w różnych procesachi czekam na wieści
Reni jasne dam znać na pewno:-)
A co do objawów,to przyzwyczajaj się kochana do nich:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:59
Reni555 lubi tę wiadomość