X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Oby szybko czas zlecial i kciuki za kosmicznie wypasiona morfologie :-)

I ja też się przyznaję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:53

lipa, pabelka88, Asienka1184, Reni555, justa1234, Mimi86, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Ja dzisiaj jadę na wizytę:) na 19.30. I pewnie dowiem się wszystkiego.. w piątek kończe antyki.
    A dziewczyny powiedzcie mi czy w trakcie wyciszania i stymulacji można chodzić do dentysty?? bo mam do zrobienia coś i boję się, że nie zdąże:/

I mam jeszcze pytanko odnośnie gruczolako-włókniaków piersi.. mam mastopatyczną budowę piersi, mam kilka kilkumilimetrowych torbieli i ciekawa jestem czy urosną przy stymulce?? Któraś miała podobny problem??

Boże jak ja się stresuje już a co będzie jak dojde do stymulacji punkcji itd... zwariuje chyba. W nocy obudziłam się z takimi mdłościami, że gdyby nie antyki to pomyślałabym, że w ciąży jestem :D wszystko leci mi z rąk i czuje stresa...

jak sobie z tym poradzić?? nie mam już pomysłu..

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Mój lekarz mówil ze z racji wieku nie podadzą mi dwóch a jak dzwonili umówić mnie na transfer to pytali czy chce jeden czy dwa. Wiec faktycznie to nie reguła.
    Co do zastrzyków to robiłam je powoli i masowalam potem i dupa. Przy stymulacji nie miałam wogole. Pierwsze dni fragminu tez nie dopiero potem wychodzily. A jak się okazało ze d-dimery mam takie wysokie to nawet siniaki mi wychodzily jak mocniej się za rękę scislam.
    Na szczęście póki co nie robie żadnych zastrzyków :) jutro powtarzam d-dimery.
    hmmm hmmm hmmmm.... wiesz co? ja byłam kiedyś u lekarza rodzinnego zaniepokojona tym, ze na nogach wystarczy że się lekko o coś puknę (albo mąż za mocno chwyci hehe) i robią mi się siniaki. Czasem potrafię mieć po 10 na raz, w róznych stadiach kolorowych. Dość oryginalnie to wygąda, przyznam. Badał mi wtedy różne rzeczy- pod kątem krzepliwości krwi, cukrzycy, żelaza, morfologia itd i kiedy wszystko było ok, tylko żelazo dość nisko to dał skierowanie do chirurga naczyniowego (na którego czekałam pol roku ale przepływy w żyłach mam ok). A może te d-dimery za to odpowiadają? Chyba zgłębię ten temat w wolnej chwili. Bo tego nikt mi nie badał.

Mimi86 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:26

ug378ribe4qdpu6z.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wydaje mi się, że w ulotce od zastrzyków przeciwzakrzepowych jest wyraźnie napisane, że nie należy masować miejsca wklucia. Testowalam 3 różne i wydaje mi się, że w którejś ulotce o tym czytałam. Jest też zapis, że nie należy wypuszczać pęcherzyka powietrza z ampulko-strzykawki, ale robiłam i tak i tak i siniakow nie miałam :-)
    być może, ja do zastrzyków przeciwzakrzepowych nie dotarłam

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny z Artemidy Białystok, jak tam obecnie się przedstawiają koszty IVF? Przyjaciółka mnie namawia bo sama ma stamtąd synka. Tylko mnie odległość przeraża
    ja do Artemidy mam "blisko" bo 120km. Ja jak pytałam doktora ile procedura będzie kosztowała to powiedział mi 3850zł+leki. Zapomniałam zapytać czy w to są wliczone monitoringi itp,ale pytałam dziewczyny z artemidy na nasz-bocian to mówiły,że wliczone i im doliczali tylko ileś tam za estradiol.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Hejka:)

Ja dzisiaj jadę na wizytę:) na 19.30. I pewnie dowiem się wszystkiego.. w piątek kończe antyki.
    A dziewczyny powiedzcie mi czy w trakcie wyciszania i stymulacji można chodzić do dentysty?? bo mam do zrobienia coś i boję się, że nie zdąże:/

I mam jeszcze pytanko odnośnie gruczolako-włókniaków piersi.. mam mastopatyczną budowę piersi, mam kilka kilkumilimetrowych torbieli i ciekawa jestem czy urosną przy stymulce?? Któraś miała podobny problem??

Boże jak ja się stresuje już a co będzie jak dojde do stymulacji punkcji itd... zwariuje chyba. W nocy obudziłam się z takimi mdłościami, że gdyby nie antyki to pomyślałabym, że w ciąży jestem :D wszystko leci mi z rąk i czuje stresa...

jak sobie z tym poradzić?? nie mam już pomysłu..

hej,ja mam torbielki nieduze,jak wygladaja po stymulacji-nie wiem.
    jedna torbiel mialam usuwana -biopsja cienkoiglowa,nic nie bolalo.
    Podglad piersi mam w polowie roku,wiec sprawdze,bo badam co rok.
    Biopsje mialam robiona po inseminacji,udanej zreszta,w niczym to nie przeszkadzalo.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • triss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mi też mówił niecałe 4000 plus leki. I ewentualne badania ale to raczej mamy wszystko aktualne.
    My mamy z Warszawy 200km ale droga jest fatalna więc chyba kolejnym razem wsiadamy w intercity. Jedzie 2 godz 10 minut więc szybciej niż samochodem.

• triss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hmmm hmmm hmmmm.... wiesz co? ja byłam kiedyś u lekarza rodzinnego zaniepokojona tym, ze na nogach wystarczy że się lekko o coś puknę (albo mąż za mocno chwyci hehe) i robią mi się siniaki. Czasem potrafię mieć po 10 na raz, w róznych stadiach kolorowych. Dość oryginalnie to wygąda, przyznam. Badał mi wtedy różne rzeczy- pod kątem krzepliwości krwi, cukrzycy, żelaza, morfologia itd i kiedy wszystko było ok, tylko żelazo dość nisko to dał skierowanie do chirurga naczyniowego (na którego czekałam pol roku ale przepływy w żyłach mam ok). A może te d-dimery za to odpowiadają? Chyba zgłębię ten temat w wolnej chwili. Bo tego nikt mi nie badał.
    Ja mam d dimery i pozostałe parametry odpowiadające za krzepliwosc w normie a siniaki dokładnie tak samo powstające jak u Ciebie ;)
    Stąd i pewnie te siniaki po clexane.
    Zazwyczaj po pobraniu krwi mam też zasinienie. A po wenflonie wkluwanym w dłoń miałam siniaka do połowy przedramienia ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też u dra Domitrza ☺ wizyty w Artemidzie olsztyńskiej a punkcja i transfer w Białymstoku. To prawda, że ivf to 4000 plus leki Ale jeszcze do tego wizyty my mieliśmy w pakiecie 1000 zł wizyty i estradiol.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, czy jesli zaczełam brać estrofem po owu to przesunie mi okres? ja myślałam, że od tego endo przyrasta a więc okres będzie szybciej... a lekarz zeby przesunąć mi okres by był później i poczekał na to bym mogła podejść do in vitro jeszcze teraz to kazał brać estrofem... zaczyna boleć mnie brzuch na @... biore 3 dni.. a @ powinna być planowo w sobote

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny ja też u dra Domitrza ☺ wizyty w Artemidzie olsztyńskiej a punkcja i transfer w Białymstoku. To prawda, że ivf to 4000 plus leki Ale jeszcze do tego wizyty my mieliśmy w pakiecie 1000 zł wizyty i estradiol.
    To w Białymstoku wizyty są w pakiecie. Nawet podstawowa wirusologia jest wliczona w te cenę.

Takasobieja sama jestem ciekawa jak działa estrofem po owu. Bierzesz go non stop od owu czy masz odstawić i czekac na @? Bo ja w przyszłym cyklu też mam przyjmować estrofem od 16 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ładnie proszę o kciuki, kierunek - szpital :D
    no jak tam ?
    proszę o wieści :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    India mi też mówił niecałe 4000 plus leki. I ewentualne badania ale to raczej mamy wszystko aktualne.
    My mamy z Warszawy 200km ale droga jest fatalna więc chyba kolejnym razem wsiadamy w intercity. Jedzie 2 godz 10 minut więc szybciej niż samochodem.

Triss sprawdzcie sobie czy Intercity już jeździ, bo jak ja byłam w Białymstoku w październiku to były jakieś roboty na torach i zamiast pociągu podstawiali Autokar Intercity, który jechał z 3h, koszmar istny.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją jadę po kolejne zastrzyki 600j menopur. A jutro podgladanie :-)

Reni555, wombi lubią tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    To w Białymstoku wizyty są w pakiecie. Nawet podstawowa wirusologia jest wliczona w te cenę.

Takasobieja sama jestem ciekawa jak działa estrofem po owu. Bierzesz go non stop od owu czy masz odstawić i czekac na @? Bo ja w przyszłym cyklu też mam przyjmować estrofem od 16 dc.
    ja właśnie jak pytałam J Sz o cenę to powiedział mi 3850zł+leki to wydaje mi się,że chyba te monitoringi są wliczone,bo nic lekarz nie mówił o dodatkowych kosztach. Ja zaraz zadzwonię do Arte i zapytam jak to jest z tą ceną :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A ją jadę po kolejne zastrzyki 600j menopur. A jutro podgladanie :-)
    daj znać co doktor zobaczy ;)

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Reni tez dzis kluje.
    Moze sie wgryza ;-) u ciebie...

U mnie dzis blastocyta wychodzi z otoczki :-D

lipa, Brtiii86 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii czekam z niecierpliwością na wieści co wyhodowałaś :)
    Reni555, ile jesteś po transferze? Wierzę,że to nie są mylne objawy.

DZIEWCZYNY Z ARTEMIDY DZWONIŁAM I PYTAŁAM O KOSZTA PANI POWIEDZIAŁA,ŻE W CENĘ 3850 ZŁ WLICZONE SĄ MONITORINGI I BADANIE ESTRADIOLU :) mam na myśli Białostocką artemidę

Reni555, Brtiii86, triss, Inska lubią tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczynki

robota od rana mnie wciągnęła

słuchajcie
    chyba za wcześnie na objawy ciąźowe ?
    mdli mnie od rana i chodzę zakręcona
    jakaś taka za szybą
    kłuje w podbrzuszu

chyba psychika mi siada
    i mam ciąże przedwczesną w objawach
    jakąś urojoną

poza tym
    szary poniedziałek
    marzę o kocu w domu

trzymam kciuki za wszystkie Was w różnych procesach ;) i czekam na wieści

Reni jasne dam znać na pewno:-)
    A co do objawów,to przyzwyczajaj się kochana do nich:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:59

Reni555 lubi tę wiadomość

‹‹ 2690 2691 2692 2693 2694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ