IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
monika witaj w gronie, ale powtorze to co zawsze mowie kazdej nowej osobce na forum: obys dlugo z nami nie zabawila, zeby najlepiej bylo tak siup i w ciazy. Zycze ci tego tak samo mocno, jak wszystkim innym cudownym kobietom na tym watku
Reni, jak juz bedziesz w drugim trymestrze (bo teraz jestes w pierwszym), to mozesz smialo leciec samolotem (jesli oczywiscie nie bedzie przeciwskazan zdrowotnych). Te lekkie zmiany cisnienia przy starcie czy ladowaniu nie zagrazaja maluszkowi. Ja zabukowalam nam wyjazd w marcu, tak jeszcze zeby przed goraczka zwiazana z wyprawka sie odstresowac i we dwoje pibyc troszke w jakims cieplejszym klimacie, bo aura irlandzka ostatnio niczemu innemu nie sprzyja jak daleko idaca depresja
Reni555 lubi tę wiadomość
-
Marcia89 wrote:U nas tez tylko 2 zamrozone i oba zabieramy. Dwie sie w ogole nie zaplodnily... dwie sie przestaly dzielic po dwoch dniach... wierze, ze te dwa zamrozone zostana z nami
Pola- lubie takie pocieszajace wpisy, dzieki! wierze w moje zarodki! -
monika9966 wrote:Arlenka, miło że jest ktos z okolicy
Tym bardziej z taka piękną betą, moje gratulacje!! Podchodziłaś komecyjnie czy z MZ? Ja ze względu na poronienie nie miałam szansy na refundację więc nawet się nie nastawiam.
Dziękujęjeszcze po cichu
Podchodziłam z MZ, ale w Białymstoku, wiec na drugim końcu Polskiu nas na polnej juz od dawna nie ma miejsc. Twoje poronienia /biochemiczne są bez znaczenia jeśli nie ma dokumentacji ( pod kątem kwalifikacji). Możesz próbować, tylko pytanie gdzie jeszcze przyjmują.
Gdzie teraz się leczysz?V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Antonelka wrote:Niestety nie mialam okazji ogladac na tvn style produkcji o in vitro o ktorej wspominalyscie. Myslam, ze moze uda sie obejrzec na tvn player ale jeszcze nie jest dostepny. Chyba, ze macie wiedze czy gdzies w necie mozna obejrzec?
Antonelka, na pewno te odcinki są w soboty o 20:20 i w niedziele o 15:25. Podejrzewam, że są jeszcze jakieś powtórki w tygodniu.
Środa 07:25
Czwartek 16:10Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:13
Marcia89 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
ComeToMeBaby wrote:czekaj czekaj, czyli miałaś 6 zapładnianych komórek, tak? czyli limitowana wersja, bo komórek miałaś więcej. czyli nie jesteś 35+. To jaki czynnik pozwoli ci zabrać dwa zarodki? bo są wskazania medyczne, które na to pozwalają jeśli masz mniej niż 35 lat, więc macie jakiś taki problem?
Wiesz, co... lekarz nas zapytal czy bierzemy pod uwage blizniaki i czy ewentualnie dalibysmy sobie rade... odpowiedzielismy, ze tak i ze jezeli transfer dwoch zarodkow zwiekszy w jakis sposob nasze szanse to chcemy blizniaki!no i sie zgodzil, powiedzial, ze w takim razie transferujemy dwa... w lipcu skoncze 27 lat...
asia-m-b lubi tę wiadomość
-
Ale wczorajszy odcinek byl troche dziwny....ta trumna,dajcie
spokoj,jakie godzenie pary....asia-m-b lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyArlenka, ja leczyłam się w Medarcie a teraz od grudnia chodzę prywatnie do dr Derwicha- przyjmuje również na polnej. Liczę się już z kosztami na in vitro...w czwartek mam wizytę i będziemy ustalać plan działania
Inska świetny pomysł z tym wyjazdem, napisz gdzie się wybieracie -
monika9966 wrote:Arlenka, ja leczyłam się w Medarcie a teraz od grudnia chodzę prywatnie do dr Derwicha- przyjmuje również na polnej. Liczę się już z kosztami na in vitro...w czwartek mam wizytę i będziemy ustalać plan działania
Inska świetny pomysł z tym wyjazdem, napisz gdzie się wybieracieI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Marcia89 wrote:Wiesz, co... lekarz nas zapytal czy bierzemy pod uwage blizniaki i czy ewentualnie dalibysmy sobie rade... odpowiedzielismy, ze tak i ze jezeli transfer dwoch zarodkow zwiekszy w jakis sposob nasze szanse to chcemy blizniaki!
no i sie zgodzil, powiedzial, ze w takim razie transferujemy dwa... w lipcu skoncze 27 lat...
edit: doczytałam: komercyjnie. no to się już mniej dziwięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:17
-
Milej nocki dziewczyny i kolorowych...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:czekaj czekaj, czyli miałaś 6 zapładnianych komórek, tak? czyli limitowana wersja, bo komórek miałaś więcej. czyli nie jesteś 35+. To jaki czynnik pozwoli ci zabrać dwa zarodki? bo są wskazania medyczne, które na to pozwalają jeśli masz mniej niż 35 lat, więc macie jakiś taki problem?
wiec to chyba nie jest sztywna regula. Zreszta mam jeszcze 3 zarodki zamrozone- dwa razem jeden osobno, i te co zabralam teraz tez byly zamrozone razem- wiec trzeba podac dwa
Anatolka wrote:Spróbuj wbijać na poziomie pępka. Tu chyba za nisko i nie ma tluszczyku i stąd pamiątkiraz zastrzyk bolal raz nie
czasem igla weszla jak po masle a czasem mialam wrazenie ze wbija mi zapalke a nie igle a zawsze robil je tak samo. Nie wiem wiec od czego to zalezy.
Dobrej nocy dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:36
-
Z opisu programu:
"Dopuszczalny jest transfer maksymalnie dwóch zarodków w jednej procedurze przeniesienia
zarodków do macicy, przy czym:
1) zaleca się transferowanie jednego zarodka, a jedynie w uzasadnionych klinicznie przypadkach dopuszcza się transfer dwóch zarodków;
2) u pacjentek powyżej 35 roku życia liczba transferowanych zarodków może ulec zwiększeniu do dwóch;
3) w przypadku zaistnienia przyczyn wykluczających wykonanie transferu w cyklu stymulowanym wszystkie zarodki są przechowywane."
"Zarodki o prawidłowym rozwoju, które nie zostały przeniesione do macicy, przechowuje się do czasu ich wykorzystania. [...] U kobiet do ukończenia 35. roku życia w jednym czasie można przenieść jeden zarodek w czasie kolejnego cyklu naturalnego lub indukowanego farmakologicznie, natomiast u kobiet, które ukończyły 35. rok życia jednoczasowo można przenieść do macicy nie więcej niż dwa zarodki w czasie jednego transferu."
dlatego się dziwię
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 31 lat i moja Pani Doktor też powiedziała że z transferem dwóch zarodków nie będzie problemu tak wiec chyba rzeczywiście zależy to od lekarza i kliniki.
Spokojnej nocki Dziewczyny.
Cholerka jutro znowu do pracy i to na 12 godzin ehhh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:05
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Mój lekarz mówil ze z racji wieku nie podadzą mi dwóch a jak dzwonili umówić mnie na transfer to pytali czy chce jeden czy dwa. Wiec faktycznie to nie reguła.
Co do zastrzyków to robiłam je powoli i masowalam potem i dupa. Przy stymulacji nie miałam wogole. Pierwsze dni fragminu tez nie dopiero potem wychodzily. A jak się okazało ze d-dimery mam takie wysokie to nawet siniaki mi wychodzily jak mocniej się za rękę scislam.
Na szczęście póki co nie robie żadnych zastrzykówjutro powtarzam d-dimery.
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dzień dobry dziewczyny
Ładnie proszę o kciuki, kierunek - szpitalwombi, Asiula86, Asienka1184, Tyszanka81, Mimi86, justa1234, Karolina1111, Kava, ComeToMeBaby, pabelka88, Reni555, choco, gosia81 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Witajcie!
asia- kciuki zacisniete!
a wracajac do transferow to wszystko zalezy od lekarza, no i od nas... ja sie czasami zastanawiam, ze gdyby sie udalo, to czy dam rade z blizniakami? hehe, pewnie, ze dam, musze dac!
no coz... poniedzialek, niech sie dobrze zacznie ten tydzien! Milego dnia Wam zycze!!Antonelka, Mimi86, Karolina1111, ComeToMeBaby, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:Dzień dobry dziewczyny
Ładnie proszę o kciuki, kierunek - szpital[/QUOTE
kciukamy !!Reni555 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-