IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Monika
forum super
ComeTo zycze zeby wlasnie tak bylo.
Ja tez przeszlam rewelacyjnie,moze dlatego ze dwa jajka tylko...ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyDziekuję za miłe przyjęcie mnie do swojego grona
Wiem, że takiego wsparcia jak tu nie otrzyma się nigdzie bo niestety ale nie zrozumie ten co nie doświadczył...Ja jestem właśnie świeżo po badaniu HSG ( miałam jeden niedrożny jajowód ale udało się go udrożnić ) i w następnym cyklu robię inseminację. Później może jeszcze jedną i in vitro. Choć ja wolałabym chyba od razu...
Wiem, że to głupio zabrzmi bo wiem że mogłabym jeszcze próbować naturalnie ale ja już nie mam na to siły. Te comiesięczne porażki blokuja mnie bardzo...Boję się że od kilku kolejnych naturalnych starań będę musiała się leczyć u jeszcze jednego specjalisty
I z ciekawości zapytam- jest może ktoś z Poznania lub okolic? -
nick nieaktualnymonika9966 wrote:Hej dziewczyny,
chciałabym dołączyć do Waszego wątku- jakiś czas temu byłam na wątku o inseminacji ale powolutku kierują się w stronę in vitro.
Nie byłam w stanie przeczytać Was od początku ale zaczęłam od nowego roku
Chciałabym bardzo serdecznie pogratulować sukcesów i za każdą z Was będę mocno trzymać kciuki. Bądźcie tak płodne w zachodzeniu w ciąże jak w pisaniu na wątku bo ten wątek to prawdziwa encyklopedia wiedzy
Witaj wśród nas:-) do iui podchodzisz w naturalnym cyklu czy stymulowanym? -
Monika -ja Slask.
Tez sie inseminowalam 5 razy.
Powodzenia zatem,moze jednak nasz watek okaze sie zbednyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:19
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mimi- wspolczuje... boli Cie ten brzuch? wyglada na niezle wymęczony...
Kometa- dokładnie na tym samymja teraz tez odpoczywam, mialam juz pierwsza @ po punkcji i bylam na kontroli wczoraj. Jajniki jeszcze spore wiec prawdopodobny transfer w nastepnym cyklu, po @, ktora teoretycznie ma przyjsc 27.01. Od 2 dc. mam brac estrofem i w 11-13dc. kontrola
mam nadzieje, ze juz tez bedzie z gorki. Ja po stymulacji srednio, bylam obolała i mialam nabrzmialy brzuch... teraz juz jest super
monika-witaj! masz rozterki jak wiekszosc z nas... Nie mysl zbyt wiele o tym czy za wczesnie, czy moglas jeszcze cos zrobic. Mnie tez tutaj dziewczyny postawily do pionu. Invitro to metoda walki z nieplodnoscia i trzeba z niej korzystacmonika9966, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaściwie jeszcze nie wiem....w czwartek miałam hsg więc w tym cyklu już nie działamy. Czekam na wiadomość od dr. z terminem wizyty ( nadchodzący tydzień ) wtedy też zapadnie decyzja. IUI które miałam w zeszłym roku miałam na cyklach stymulowanych- wyhodowałam 4 pęcherzyki ( dwa się na szczęście wchłonęły ) więc może teraz stymulacja nie będzie potrzebna. Słyszałam że po HSG jest zwiększona szansa na sukces ale czytając forum o inseminacji i in vitro- nie ma porównania jeśli chodzi o upragniony efekt końcowy.
-
Monika ja jestem ze Skierniewic. Trzymam kciuki w takim razie aby inseminacja sie udała.
Ja właśnie oglądam gwiezdne wojny tak wiec Niech Moc Będzie z Nami:)monika9966, Tyszanka81, lipa lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:ComeTo zycze zeby wlasnie tak bylo.
Ja tez przeszlam rewelacyjnie,moze dlatego ze dwa jajka tylko...
No- tak czytam i czytam.
Ktoś pytał o Gametę Gdynia- jeździłam tam do poleconego lekarza (też jestem z kuj-pom). Dużo czytałam wcześniej o Gamecie Gdynia- podobno przeszli tam super lekarze z Invicty właśnie. Invictę określano wówczas jako kołchoz do wyciągania pieniędzy z pacjentek a Gametę chwalono. Pewnie teraz każda klinika to kołchoz do zarabiania pieniędzy, w końcu to nie działalność charytatywna. W każdym razie nam tam było dobrze i wygodnie z dojazdem. Lekarz zalecił nam na pierwszej wizycie badania, głównie dotyczące męża (u nas czynnik męski) i jak wróciliśmy na konsultację z wynikami to się okazało że w naszym przypadku tylko ivf, ale na rządowe to się u nich nie załapiemy już. Obecnie jeździmy do Krakowa. Na pierwszej wizycie (pod koniec listopada) kwalifikacja. Jestem po pierwszej stymulacji i punkcji i czekam na transfer crio.
Teraz będzie o zastrzykach i siniakach. Nie dorobiłam się żadnego siniaka. ŻadnegoJestem przerażona tym zdjęciem
Zasada nr jeden: wstrzykujemy płyn powoli, nigdzie przecież nam się nie spieszy. U mnie trwało to dobre dwie minuty (tak na oko). Jeszcze czasem wołałam do męża żeby wolniej dusił tłok. Tak- mąż mi robił zastrzyki. Raz, że sama się bałam a dwa- chciałam żeby w tym całym procesie też się czuł potrzebny, poza oddaniem plemników.
Zasada nr dwa: natychmiast po wyciągnięciu igły przyciskamy miejsce wkłucia wacikiem i dość mocno przez chwilę uciskamy. Następnie dłuższą chwilę masujemy miejsce po wkłuciu. Ja to czasem robiłam i ze dwie- trzy minuty. Chyba tak na zapas, aby nie porobiły się zrosty, ale pomogło i na siniaki. Siniaków nie było ani jednego. I chyba zrostów też nie. Jeden zastrzyk taki zrobiłam, że potem to miejsce mnie bolało i bolało- po standardowym masażu zawsze wracałam w to bolące miejsce i też je masowałam. Potem przeszło.
Polecam
Neo84 lubi tę wiadomość
-
Reni dobrze, ze odpoczelas! Kiedy idziesz na bete?
Kometa, ja tez bezproblemowo znioslam narkoze, milo sie spalono to, ja w takim razie mialam hiperke, bo mi pobrali 36 komorek, z czego 21 okazalo sie dojrzalych...
U nas tez czynnik meski, juz sie naczytalam, ze zarodki ze slabych plemnikow tez moga byc slabe i boje sie, ze nie przetrwaja rozmrazania... ale czarne mysli preczmusi byc dobrze, zabieram w lutym oba maluchy
Reni555, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Reni555 wrote:cześć dziewczyny
a ja trochę leżakowałam dziś
trochę spacerowałam
taki ostatni dzień z moim lubym, który dziś wyjechał na ten swój zachód
troszkę mi smutno, bo źle znoszę rozłąkę
śmieliśmy się, że zostawił komórkę i wyjeżdża
zobaczymy się moze za miesiąc, dwa
jeśli będę w ciąży to chyba nie bardzo mogę latać samolotem...
moja praca niby przy komputerze, ale tak nie do końca, nie dźwigam, nie męczę się fizycznie, ale mam sporo stresu. jutro muszę obronić jeden projekt na dużym forum i staram się tym ńie stresować.
papiery zostawiłam w aucie i nie zabierałam ich do domu, by ńie myśleć.
poza tym, oglądam komedię w TV
ojj biedna tyyyy...ja tez rzadko sie z mezem widze,praktycznie w weekend.
To o pozytywnej becie powiesz przez skyp'a
Reni555 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
ComeTo trzymalam sie zasady pierwszej i drugiej i niestety ze dwa trzy siniaki mi sie pojawily.
Po kazdym kladlam sie jeszcze bo na wolnym bylam
Gorzej z gonalem bylo-slabo mi szlo zeby z tego pena pomalu wpuszczac....ale nie bolalo nic
Wspolczuje w pracy na przyklad robic gdzies pokatnie bo wtedy nie ma pewnie czasu ani wolne wpuszczanie,ani na masowanie
Zastanawiam sie nad Fragminem od jutra bo biore go od 3 dni o 9,a w zwiazku
z tym ze jutro wracam do pracy to chcialabym przelizyc np na 7 rano,chyba nie bedzie problemu,
bo to nie hormony....,dobrze mysle?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Marcia89 wrote:Reni dobrze, ze odpoczelas! Kiedy idziesz na bete?
Kometa, ja tez bezproblemowo znioslam narkoze, milo sie spalono to, ja w takim razie mialam hiperke, bo mi pobrali 36 komorek, z czego 21 okazalo sie dojrzalych...
U nas tez czynnik meski, juz sie naczytalam, ze zarodki ze slabych plemnikow tez moga byc slabe i boje sie, ze nie przetrwaja rozmrazania... ale czarne mysli preczmusi byc dobrze, zabieram w lutym oba maluchy
Marcia89 u nas też jest czynnik męski. Krytycznie mała liczba plemników, morfologia też bardzo licha. Pobrali mi 13 komórek, 9 dojrzałych, 6 zapładniano (bo rządowe ), 2 się zaplodnily. Jedną mam w brzuchu, druga nie dotrwala do 5 doby. A suwaczek widzisz.... Da się
P.S. Nie udzielam się , ale ciągle Was czytam Kochane i każdej mocno kibicuję.
ComeToMeBaby, Marcia89, Asiula86, freya, pabelka88, Beata.D, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Marcia89 wrote:Reni dobrze, ze odpoczelas! Kiedy idziesz na bete?
accepted.
U nas pewnie czynnik męski spowodował to że z 9ciu nadających się do zapłodnienia komórek do blastki wyrosły tylko dwie... Nie ma co ukrywać- liczyliśmy tak na połowę, cztery. Dwie trochę jednak nas zasmuciło. Ze względu na przełożony transfer nadal zastanawiamy się nad tym czy brać jeden czy dwa zarodki. -
ComeToMeBaby wrote:super, już cię doczytałam tam, na Artvimedzie i w poczcie też
accepted.
U nas pewnie czynnik męski spowodował to że z 9ciu nadających się do zapłodnienia komórek do blastki wyrosły tylko dwie... Nie ma co ukrywać- liczyliśmy tak na połowę, cztery. Dwie trochę jednak nas zasmuciło. Ze względu na przełożony transfer nadal zastanawiamy się nad tym czy brać jeden czy dwa zarodki.
U nas tez tylko 2 zamrozone i oba zabieramy. Dwie sie w ogole nie zaplodnily... dwie sie przestaly dzielic po dwoch dniach... wierze, ze te dwa zamrozone zostana z nami
Pola- lubie takie pocieszajace wpisy, dzieki! wierze w moje zarodki!Pola7 lubi tę wiadomość
-
Niestety nie mialam okazji ogladac na tvn style produkcji o in vitro o ktorej wspominalyscie. Myslam, ze moze uda sie obejrzec na tvn player ale jeszcze nie jest dostepny. Chyba, ze macie wiedze czy gdzies w necie mozna obejrzec?7.03.2017 - Nina jest z nami