X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Miałam ELONVA i MENOPUR, no i oczywiście Gonapeptyl.
    AMH 2,8.

Dostałaś dostinex po punkcji?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dzwoń do lekarza ko iecznie. Albo do szpitala jedz. Trzymam kciuki. A wynik punkcji piękny.

Antonelka dziewczyny mają rację - pod rosną i będzie ich więcej :) u mnie przy drugim podejściu miało być 10 a ostatecznie pobrali 19

Piggy ♡♡♡

I ja też wracam do gry . Wyszliśmy właśnie z wizyty w klinice. Mam rozpisana stymulację na przyszły cykl. Będzie wakacje w Białymstoku ;)

Anatolka, arlenka, wombi, józefka, sylwiaśta159, mysza89, Mimi86, Agnieszka_A., Agi83, Asiula86, freya, Konwalia, Kava, Beata.D, gosia81, V., Anuszka, sylvuś, Karo85 lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    To ladne amh i wynik.
    Ja widzisz amh 3.06,gonal 75 i menopur 75 i tylko dwa pecherzyki mialam.
    Ty też masz ładne Amh,może dawka leku była za niska ? Dużo zależy od którego dnia cyklu się zaczyna i jakie jest wyjściowe Fsh.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dostałaś dostinex po punkcji?

Nie dostałam ale mam go w domu. Wczoraj wieczorem brałam 1/4 na prolaktynę.
    Nie mam po co na razie jechać, bo o 14:00 dr. robił mi usg - było już trochę płynu w otrzewnej ale powiedział, że powinno być ok i kazał przyjechać na wizytę w sobotę.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Nie dostałam ale mam go w domu. Wczoraj wieczorem brałam 1/4 na prolaktynę.
    Nie mam po co na razie jechać, bo o 14:00 dr. robił mi usg - było już trochę płynu w otrzewnej ale powiedział, że powinno być ok i kazał przyjechać na wizytę w sobotę.

Jak uważasz. Duszności nie są normalne. Wchodzisz w kolejny stopień hiperki. Skoro lekarz zalecił przyjechać w razie pogorszenia, a Ty wiesz lepiej... Dostinex hamuje objawy hiperki - to tak przy okazji, jest lekiem pierwszego rzutu stosowanym w klinikach w razie takiej sytuacji, ale trzeba wiedzieć jak dawkowac. Spokojnej nocy życzę.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Ty też masz ładne Amh,może dawka leku była za niska ? Dużo zależy od którego dnia cyklu się zaczyna i jakie jest wyjściowe Fsh.

Od 2 dc sie stymulowalam.
    Fsh nie wiem jakie mam myli mi sie z tsh ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jak uważasz. Duszności nie są normalne. Wchodzisz w kolejny stopień hiperki. Skoro lekarz zalecił przyjechać w razie pogorszenia, a Ty wiesz lepiej... Dostinex hamuje objawy hiperki - to tak przy okazji, jest lekiem pierwszego rzutu stosowanym w klinikach w razie takiej sytuacji, ale trzeba wiedzieć jak dawkowac. Spokojnej nocy życzę.

Kochana, dziękuję :) Chyba jest troszkę lepiej to jednak zaczekam :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Od 2 dc sie stymulowalam.
    Fsh nie wiem jakie mam myli mi sie z tsh ;-)
    To. Może sprawdź go. Robi się te badania między 2-4 DC. Daje obraz jak może przebiegać stymulacja. Ja raz miałam 12 to słabo się stymulowalam a gdy miałam 8 to już lepiej. FSH zmienia się i w różnych cyklach może być różne.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to nie jest czas na takie rozwazania ale lubie miec plan b.
    Brak planu doluje mnie......czuje, ze wtedy spadam....wypalam sie...ale to chyba naturalne.
    Rozmawialam z moim M....walczymy dalej i trzymamy kciuki za komorki ....ale mamy plan b....w postaci skorzystania z komorek Dawczyni.
    Uwazam, ze wielkie serce maja Dziewczyny, ktore chca w ten sposob pomagac. Ogromny szacunek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:20

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, ja poznałam dziewczynę, która korzystała z KD. Faktycznie szukali jej dziewczyny o podobnej fizjonomii :-) każda decyzja będzie dobra jeśli będzie Wasza wspólna :-) ale na razie &&

Antonelka, triss, Agnieszka_A., Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Antonelka, ja poznałam dziewczynę, która korzystała z KD. Faktycznie szukali jej dziewczyny o podobnej fizjonomii :-) każda decyzja będzie dobra jeśli będzie Wasza wspólna :-) ale na razie &&

Dobrze, ze jestem chyba przecietna :-) - taki zarcik.
    no ale moze rusza - stumulacji na razie nikt nie mowi aby przerywac wiec ciagne dalej :-)
    mam nadzieje, ze moj kurnik da piekne i dobrej jakosci komorki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    To. Może sprawdź go. Robi się te badania między 2-4 DC. Daje obraz jak może przebiegać stymulacja. Ja raz miałam 12 to słabo się stymulowalam a gdy miałam 8 to już lepiej. FSH zmienia się i w różnych cyklach może być różne.
    Tsh robi się w diagnozowaniu tarczycy to badanie też jest ważne w leczeniu.Fsh przyjmuje różne wartości w zależności od fazy cyklu.Tak jak pisze Brtii poziom tego hormonu odpowiada za wzrost pęcherzyków.Na podstawie poziomu Fsh i usg lekarz określa przypuszczalną dawkę leku do ilości zobrazowanych pęcherzyków antralnych(AFC) które mają od 2-8 mm i rokują szanse na wzrost.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• triss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przeciętnie trwa stymulacja przy krótkim protokole z antagonista ? Muszę sobie zaklepane urlop w pracy i zastanawiam się jak długi; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Ile przeciętnie trwa stymulacja przy krótkim protokole z antagonista ? Muszę sobie zaklepane urlop w pracy i zastanawiam się jak długi; )
    Ja miałam 11 dni plus dzień na ovitelle

triss lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja miałam 11 dni plus dzień na ovitelle

Ja tyle samo, ale to ta sama klinika :-)

triss, Brtiii86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam w piatek wizytę kontrolną dostałam tel z kliniki, ze są dla mnie zaklepane pieniądze na 2 procedurę. i tak się zastanawiam czy na tej wizycie od razu rozpiszą mi leki czy moze będe musiała jakieś badania kontrolne wykonać. Jak było u Was bo takto bym się może przygotowała i zgłosiłabym się z wynikami już.

Elmirka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:

ja tez 11.

triss lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • triss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) dr mówił że 10-14 dni przeciętnie. Więc mam nadzieję że nie będzie się to u mnie jakoś kosmicznie przedłużać.

sylwiaśta159, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Dziewczynki ja już po punkcji :)
    A więc: 20 pęcherzyków, tylko zobaczymy ile z nich jest dojrzałych. Ale najgorsze zaczęło się po: chciałam już wstać się przebrać i zemdlałam - prawie 2 godziny nie mogłam dojść do siebie. Hiperstymulacja się rozkręciła (estradiol 8250), także transfer odroczony. Brzuch strasznie bolał ale to nic w porównaniu z tym co jest teraz. Boli mnie cała klatka piersiowa, że oddychać nie mogę. Próbowałam położyć się spać ale tylko się położyłam to myślałam że umrę z bólu - nawet nie dałam rady sama się podnieść, tylko z płaczem wołałam męża :( Teraz siedzę w salonie w pozycji siedzącej :(

Jakieś rady jak sobie ulżyć :(

Gratuluje wyniku, mi lekarka wczoraj poleciła nutridrinki białkowe, pije, ale brzuch nadal boli i 3,5 litra płynów dziennie

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    U mnie 9 dni + ovitrelle

triss lubi tę wiadomość

‹‹ 2817 2818 2819 2820 2821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ