IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa dzwoń do lekarza ko iecznie. Albo do szpitala jedz. Trzymam kciuki. A wynik punkcji piękny.
Antonelka dziewczyny mają rację - pod rosną i będzie ich więceju mnie przy drugim podejściu miało być 10 a ostatecznie pobrali 19
Piggy ♡♡♡
I ja też wracam do gry . Wyszliśmy właśnie z wizyty w klinice. Mam rozpisana stymulację na przyszły cykl. Będzie wakacje w Białymstoku
Anatolka, arlenka, wombi, józefka, sylwiaśta159, mysza89, Mimi86, Agnieszka_A., Agi83, Asiula86, freya, Konwalia, Kava, Beata.D, gosia81, V., Anuszka, sylvuś, Karo85 lubią tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:To ladne amh i wynik.
Ja widzisz amh 3.06,gonal 75 i menopur 75 i tylko dwa pecherzyki mialam.Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Anatolka wrote:Dostałaś dostinex po punkcji?
Nie dostałam ale mam go w domu. Wczoraj wieczorem brałam 1/4 na prolaktynę.
Nie mam po co na razie jechać, bo o 14:00 dr. robił mi usg - było już trochę płynu w otrzewnej ale powiedział, że powinno być ok i kazał przyjechać na wizytę w sobotę. -
justa183 wrote:Nie dostałam ale mam go w domu. Wczoraj wieczorem brałam 1/4 na prolaktynę.
Nie mam po co na razie jechać, bo o 14:00 dr. robił mi usg - było już trochę płynu w otrzewnej ale powiedział, że powinno być ok i kazał przyjechać na wizytę w sobotę.
Jak uważasz. Duszności nie są normalne. Wchodzisz w kolejny stopień hiperki. Skoro lekarz zalecił przyjechać w razie pogorszenia, a Ty wiesz lepiej... Dostinex hamuje objawy hiperki - to tak przy okazji, jest lekiem pierwszego rzutu stosowanym w klinikach w razie takiej sytuacji, ale trzeba wiedzieć jak dawkowac. Spokojnej nocy życzę. -
karina76 wrote:Ty też masz ładne Amh,może dawka leku była za niska ? Dużo zależy od którego dnia cyklu się zaczyna i jakie jest wyjściowe Fsh.
Od 2 dc sie stymulowalam.
Fsh nie wiem jakie mam myli mi sie z tsh5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Jak uważasz. Duszności nie są normalne. Wchodzisz w kolejny stopień hiperki. Skoro lekarz zalecił przyjechać w razie pogorszenia, a Ty wiesz lepiej... Dostinex hamuje objawy hiperki - to tak przy okazji, jest lekiem pierwszego rzutu stosowanym w klinikach w razie takiej sytuacji, ale trzeba wiedzieć jak dawkowac. Spokojnej nocy życzę.
Kochana, dziękujęChyba jest troszkę lepiej to jednak zaczekam
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Od 2 dc sie stymulowalam.
Fsh nie wiem jakie mam myli mi sie z tsh -
Wiem, ze to nie jest czas na takie rozwazania ale lubie miec plan b.
Brak planu doluje mnie......czuje, ze wtedy spadam....wypalam sie...ale to chyba naturalne.
Rozmawialam z moim M....walczymy dalej i trzymamy kciuki za komorki ....ale mamy plan b....w postaci skorzystania z komorek Dawczyni.
Uwazam, ze wielkie serce maja Dziewczyny, ktore chca w ten sposob pomagac. Ogromny szacunek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:20
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka, ja poznałam dziewczynę, która korzystała z KD. Faktycznie szukali jej dziewczyny o podobnej fizjonomii
każda decyzja będzie dobra jeśli będzie Wasza wspólna
ale na razie &&
Antonelka, triss, Agnieszka_A., Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Antonelka, ja poznałam dziewczynę, która korzystała z KD. Faktycznie szukali jej dziewczyny o podobnej fizjonomii
każda decyzja będzie dobra jeśli będzie Wasza wspólna
ale na razie &&
Dobrze, ze jestem chyba przecietna- taki zarcik.
no ale moze rusza - stumulacji na razie nikt nie mowi aby przerywac wiec ciagne dalej
mam nadzieje, ze moj kurnik da piekne i dobrej jakosci komorki.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Brtiii86 wrote:To. Może sprawdź go. Robi się te badania między 2-4 DC. Daje obraz jak może przebiegać stymulacja. Ja raz miałam 12 to słabo się stymulowalam a gdy miałam 8 to już lepiej. FSH zmienia się i w różnych cyklach może być różne.Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny mam w piatek wizytę kontrolną dostałam tel z kliniki, ze są dla mnie zaklepane pieniądze na 2 procedurę. i tak się zastanawiam czy na tej wizycie od razu rozpiszą mi leki czy moze będe musiała jakieś badania kontrolne wykonać. Jak było u Was bo takto bym się może przygotowała i zgłosiłabym się z wynikami już.
Elmirka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
triss wrote:Ile przeciętnie trwa stymulacja przy krótkim protokole z antagonista ? Muszę sobie zaklepane urlop w pracy i zastanawiam się jak długi; )
ja tez 11.
triss lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
justa183 wrote:Dziewczynki ja już po punkcji
A więc: 20 pęcherzyków, tylko zobaczymy ile z nich jest dojrzałych. Ale najgorsze zaczęło się po: chciałam już wstać się przebrać i zemdlałam - prawie 2 godziny nie mogłam dojść do siebie. Hiperstymulacja się rozkręciła (estradiol 8250), także transfer odroczony. Brzuch strasznie bolał ale to nic w porównaniu z tym co jest teraz. Boli mnie cała klatka piersiowa, że oddychać nie mogę. Próbowałam położyć się spać ale tylko się położyłam to myślałam że umrę z bólu - nawet nie dałam rady sama się podnieść, tylko z płaczem wołałam mężaTeraz siedzę w salonie w pozycji siedzącej
Jakieś rady jak sobie ulżyć
Gratuluje wyniku, mi lekarka wczoraj poleciła nutridrinki białkowe, pije, ale brzuch nadal boli i 3,5 litra płynów dziennieOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny