IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzapominajka wrote:sylwiasta, brzucho rośnie ??? jak sie czujesz?
no ale... niech sobie tam wije gniazdko jak sie jej [?] tam podoba- wg uznania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:20
Agi83, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Antonelka ja przez pierwsze 5 dni tez miałam dawkę 225j wydawało mi się że to dużo a ja w ogóle nie czułam jajników,aby coś tam się działo.Po drugim usg i badaniu estradiolu zwiększył mi dawkę do 325j następnego dnia już czułam że cos się dzieje a po trzech dniach usg wykazało spore zmiany Wiem,że te dawki są duże ale mój lekarz mówił że maksymalne dawki wynoszą 450j.Najważniejsze że jest reakcja do 10-12 ds jeszcze dużo może się zmienić.Glowa do góry,biust do przodu i czekamy.Bedzie dobrze !
Agi83, Angela B-D lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualny
-
Antonelka to trzymamy dalej za kurnik
Karina a jakie masz amh?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczynki ja już po punkcji
A więc: 20 pęcherzyków, tylko zobaczymy ile z nich jest dojrzałych. Ale najgorsze zaczęło się po: chciałam już wstać się przebrać i zemdlałam - prawie 2 godziny nie mogłam dojść do siebie. Hiperstymulacja się rozkręciła (estradiol 8250), także transfer odroczony. Brzuch strasznie bolał ale to nic w porównaniu z tym co jest teraz. Boli mnie cała klatka piersiowa, że oddychać nie mogę. Próbowałam położyć się spać ale tylko się położyłam to myślałam że umrę z bólu - nawet nie dałam rady sama się podnieść, tylko z płaczem wołałam mężaTeraz siedzę w salonie w pozycji siedzącej
Jakieś rady jak sobie ulżyć
-
justa183 wrote:Dziewczynki ja już po punkcji
A więc: 20 pęcherzyków, tylko zobaczymy ile z nich jest dojrzałych. Ale najgorsze zaczęło się po: chciałam już wstać się przebrać i zemdlałam - prawie 2 godziny nie mogłam dojść do siebie. Hiperstymulacja się rozkręciła (estradiol 8250), także transfer odroczony. Brzuch strasznie bolał ale to nic w porównaniu z tym co jest teraz. Boli mnie cała klatka piersiowa, że oddychać nie mogę. Próbowałam położyć się spać ale tylko się położyłam to myślałam że umrę z bólu - nawet nie dałam rady sama się podnieść, tylko z płaczem wołałam mężaTeraz siedzę w salonie w pozycji siedzącej
Gratuluje ilosci!!
Ale matko!po tej punkcji masakra!
U nas kazano sie kontaktowac z lekarzem w razie dolegliwosci i numer alarmowy mialam do lekarza..
Skontaktuj sie moze z klinika,dusznosci to hiperka niefajna.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mallina wrote:Jaki plan teraz?
Asiula86 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyjusta183 wrote:Dziewczynki ja już po punkcji
Ojj nie ma żartów z ta dusznością. Zadzwon do kliniki. -
zadzwoń do kliniki bo może trzeba do szpitala jak masz takie duże duszności:(
I pij dużo dużo. Komuś tutaj radzono też dużo jabłek jeść...Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Do szpitala. Nie dasz rady w domu z takimi objawami. Wiem co pisze, bo leżałam chyba 11 dni w szpitalu. -
malaczarna07 wrote:mamy już koniec stycznia a refundacja do lipca. jeśli bym się zdecydowała na invitro to czy jest jeszcze szansa, żeby załapać się na to rządowe czy już raczej za późno? na pierwszą wizytę, jak się umawiałyście, to długo czekałyście?
Ja czekam od sierpnia 2015 i jeszcze się nie doczekałam -
justa183 wrote:Dolegliwości zaczęły się jeszcze w Klinice. Dr mówi, że jakby się pogorszyło to mam do niego przyjechać. Na razie wzięłam przeciwbólowe i troszkę mi lepiej ale położyć się nie dam rady
Oj biedna!
Jakie dawki leku mialas?
I jakie amh?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
justa183 wrote:Dolegliwości zaczęły się jeszcze w Klinice. Dr mówi, że jakby się pogorszyło to mam do niego przyjechać. Na razie wzięłam przeciwbólowe i troszkę mi lepiej ale położyć się nie dam rady
Lepiej nie będzie więc jedź póki lekarz jest w klinice -
karina76 wrote:Mam Amh 3.8 sama jestem zaskoczona ilością jaką udało mi się wyhodować
To ladne amh i wynik.
Ja widzisz amh 3.06,gonal 75 i menopur 75 i tylko dwa pecherzyki mialam.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-