IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie chca zrobic pick up 8 lub 10 dnia od rozpoczecia stymulacji. Zobaczymy jak ostatecznie bedzie.
Jakos mam watpliwosc do tego 8 dnia. No chyba, ze te pecherzyko co sa to sa duze i trzeba je pobrac - sama nie wiem? Zaufam lekarzom.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka - ja byłam dawca komórek, ale poza moim wzrostem i wagą nic więcej nie mają ( no chyba, że lezałam podczas punkcji a oni zaglądali w oczy, uzupełniali kolor włosów itp.
)
Antonelka, triss, Brtiii86, karina76, Kamilam8, Agi83, Asiula86, freya, gosia81, V., ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
antonelka trzymam kciuki za stymulkę, aby pieknie rosly jajka
Piggy super ze wracasz do gry
Justa183 ja mialam estradiol niski -cos okolo 1300 a po punkcji bol w ramionach i trudnosc w oddychaniu nie dawaly mi spokoju, najgorsza byla pierwsza noc, kazdy oddech mnie bolal. Okazalo się ze jestem lekko przestymulowana wiec nie chce wiedziec jak jest mocno( i tu tak na marginesie boje sie krotkiego protokolu)
Pilam izotonikimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
justa183 wrote:A masz bóle w klatce piersiowej i ramionach? Bo to mi bardziej doskwiera, a z brzuchem idzie wytrzymać.
Nie nie mam bólu ramion ani duszności, mam ogromy brzuch jakbym była w zaawansowanej ciąży, tkliwy i twardy i przy chodzeniu mnie boli, czuje się rozbita, ale z oddechem ani w klatce piersiowej nie mam bólu, mam nadzieje, że ten brzuch szybko wróci do normy i to nie będzie dopiero przy @@.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Boze dziewczyny jak mi przykro ze Was tak boli
Kurcze ja pojechalam,pobrali,wrocilam do domu polezalam,zeby maz troche polatal kolo mnie i potulil,a wieczorem w dniu punkcji mieszkanie posprzatalam...nic mi nie bylo.
Wiem ze to wynik chyba 2 komorek tylko pobranych,ale szczerze wspolczuje bardzo i sie zastanawiam co gorsze...moje komorki czy wasze hiperki.
Oby Wam przeszlo szybciutko...
Trzymam kciuki!
Anatolka ja tez krotki mialam,nic nie boj
Pilnuj kurnika5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziś rano w moim domu był robiony test ciążowy- ale nie mój
Mieszka ze mną 23 letnia siostrzenica, tu pracuje i jest u nas od pn do pt. Na weekendy wraca do rodzinnego domu.
Spóźniała jej się miesiączka więc mówię- mam testy- rób. Zrobiła dwa. Oba pozytywne. A miała jeden miesiąc w przerwie między tabletkami- czekała na @ żeby zacząć brać kolejne. I doczekała się ale ciąży
I wiecie co jest okropne- kocham ją bardzo mocno, jesteśmy bardzo związane ze sobą. I naprawdę baaaardzo się cieszę! Ale pojawiła się paskudna myśl, której się wstydzę i czuje się okropnie "przecież teraz była moja kolej".
Okropne jest to co myślę i wstydzę się tego!lipa lubi tę wiadomość
-
Wiem Tyszanko pilnuje.
Nie wiem czego spodziewalam sie. Kiedys dr powiedzial, ze przy moim wynikunto 2-3 komorki to maks.
Poprzednia stymulacja przyniosla wyzszy wynik wiec jak to mowia napalilam sie na jak szczerbaty na suchary.
Ale moze bedzie dobrze. Moj M pocieszyl wiec juz mi lzej.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:No ta ja juz po wizycie.
Szalu nie ma. Gdyby nie to, ze jestem na konferencji to bym wyla.
Na razie slaba reakcja na stymulacje - 3 pecherzyki. Co prawda dopiero 4 zastrzyki za mna wiec moze jeszcze rusze. Moze jeszcze cos urosnie ale umowmy sie to nie jest to na co czekalam.
Kolejna wizytabw czwartek i decyzja czy punkcja bedzie w sob czy w poniedzialek. Powiedzial, ze pierwsza stymulacje przy moim amh - wyedy moj organizm zachowal sie fenomenalnie. Teraz powiedzial, ze sama widze. Pocieszal ale powiedzial, ze nie chce mnie dolowac bo duzo przeszlam i los mnie nie oszczedza ale no nie ma tego na co czekamy.
Dr J super. Dokladny i otwarty na rozmowe. Rozmawialismy o mojej sytuacji i ewentulanie komorkach dawczyni - powiedzial zebym nie poddawala sie jeszcze ale jesli jestem na to gotowa powinnam brac ten wariant pod uwage. Poza tym pie....amh i tym razem slaba odp na stymulacje wyniki bajka....endometrium super....
Stram sie wierzyc, ze moze jednak moje komorki spisza sie na medal i dadza cud. Jesli nie to nie wiem czy podchodzic raz jeszcze do in vitro w innej klinice czy dac sobie spokoj i zdecydowac sie na komorki dawczyni.
Co ciekawe - nie wiedzialam, ze tak jest ale przy programie z komorkami dawczyni szuka sie dawczyni podobnej do mnie. Ciekawe jakoe parametry biora pod uwage - mowil o wzroscie, wadze, kolorze oczu.....
Kochana będzie duuuużo pęcherzykównie moze być inaczej
-
Antonelka wrote:Wiem Tyszanko pilnuje.
Nie wiem czego spodziewalam sie. Kiedys dr powiedzial, ze przy moim wynikunto 2-3 komorki to maks.
Poprzednia stymulacja przyniosla wyzszy wynik wiec jak to mowia napalilam sie na jak szczerbaty na suchary.
Ale moze bedzie dobrze. Moj M pocieszyl wiec juz mi lzej.
ja zaczelam od dwoch hehe,wiec przy drugim podejsciu kazde jajeczko wiecej bedzie moim cudem
Mam tylko nadzieje ze dr cos wymysli,moze zwiekszy dawki...
Zobaczymy.W czwartek mam wizyte wiec pogadam z nim.
Bo zdziwil sie strasznie jak dwie zobaczyl,kolo 6 ds bylo ok 6 i znikly hehe.
Ale co tam!!bedzie dobrze,dzis wymyslilam tez plan b.
A co do naszych malzow,jak pociesza odrazu czlowiekowi lepiej
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Kamilam-zawalu bym dostala jak bym ten test zobaczyla...ale pozniej by mi przeszlo na pewno ....
ale co przezylas to Twoje!
A tatus chociaz dziecka jest jakis?
Teraz jeszcze siostrze musisz powiedziec...ze nie upilnowalas siostrzenicy haha!lipa, Beata.D lubią tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Kamilam8 wrote:Dziś rano w moim domu był robiony test ciążowy- ale nie mój
Mieszka ze mną 23 letnia siostrzenica, tu pracuje i jest u nas od pn do pt. Na weekendy wraca do rodzinnego domu.
Spóźniała jej się miesiączka więc mówię- mam testy- rób. Zrobiła dwa. Oba pozytywne. A miała jeden miesiąc w przerwie między tabletkami- czekała na @ żeby zacząć brać kolejne. I doczekała się ale ciąży
I wiecie co jest okropne- kocham ją bardzo mocno, jesteśmy bardzo związane ze sobą. I naprawdę baaaardzo się cieszę! Ale pojawiła się paskudna myśl, której się wstydzę i czuje się okropnie "przecież teraz była moja kolej".
Okropne jest to co myślę i wstydzę się tego!
Przepraszam. Polubilam przez przypadek.
Nie ma sie czego wstydzic, takie mysli pojaeiaja sie chyba u kazdej z nas i to czesto.
dwa tygodnie temu dowiedzialam sie, ze 18letnia corka mojego kuzyna, maturzystka jest w ciazy. Pierwszy chlopak, w sierpniu byli na pierwszych wspolnych wakacjach, no i juz. Czasem zaluje, ze nie wpadlismy w wieku nastu latKamilam8 lubi tę wiadomość
-
Ojjj lipa jak ja zaluje...ze wpadki nie mialam i bralam te anty...
najpierw matura,licencjat,magister,praca,slub,mieszkanie...az dobilam do 35-tki....no taka sytuacja....5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Kto mogl przewidziec? W zyciu bym sie nie spodziewala, ze dotknie nas nieplodnosc. Ale dupa. Nie damy sie.
A mnie tylko kurwica bierze bo wciaz nie mam @! 45dc, 5 po odstawieniu dupka. A gonal sie chlodzi w lodowceWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:35
-
dziewczyny ponowie pytanko bo się jakoś zagubiło. czy przed 2 i 3 procedurą musiałyście ponownie wykonac jakieś badania czy lecieli schematem opartym na wcześniejszej procedurze? w piątek mam wizytę i chciałabym żeby na niej mi już rozpisali leki żebym miała świadomość, że wszystko co można zrobiłam żeby przyśpieszyć.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Nie damy!!!
Ja tez sie nie spidziewalam,siostra ma dziecko,brat meza dwojke,moja tesciowa dwojke dzieci moja mama nas dwie....wiec nie rozumiem co ja taka zryta jestemhehe.
aleeee masz dluuuuuugi cykl!
To ja przy biochemicznej 39 mialam.
Teraz juz w normie jest.
Zycze zebys jutro @ dostala...a maz czarownica czasem na mnie mowi:-)lipa lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
józefka wrote:dziewczyny ponowie pytanko bo się jakoś zagubiło. czy przed 2 i 3 procedurą musiałyście ponownie wykonac jakieś badania czy lecieli schematem opartym na wcześniejszej procedurze? w piątek mam wizytę i chciałabym żeby na niej mi już rozpisali leki żebym miała świadomość, że wszystko co można zrobiłam żeby przyśpieszyć.
Jeśli minęło Wam więcej niż pół roku to pewnie będziesz musiała mieć nowe wyniki. Mnie ponawiali w klinice, ale w ramach programu, np wirusologie. Najlepiej się dowiedzieć w swojej, bo co klinika to zwyczaje i wymagania.