IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Antonelka wrote:No to w skrocie raz jeszcze moj status:
1. Szansa u mnie nadal na 2-3 komorki.
2. Lekarka, ktora zastepuje moje dr Ni zadzwonila po komsultacje do profesora bo nie widziala czy pick up w spbote czy w pon.
Profesor zdecydowal o poniedzialku.
3. Ta nowa lekarka w invicie przemila - kompetencji nie oceniam ale na pewno duze zaangazowanie. Jako kobieta sama miala problem wiez rozumie bol.
4. Na wizycie zrobilam przedstawienie bo plakalam.
5. Napisalam sms do mojego dr jaki ma sie sprawa i ze porzadzilam sobie jego grafikiem i punkcje bedzie robil on. Napisalam tez, ze kurnik slaby, podalam poziom estradiolu i wymiary pecherzykow.
6. Moj doktor kazal mi przyjsc w sobote - bo chce miec pewnosc ze swojej strony, ze to dobra decyzja o pn bo po glowie mu chodzi jeszcze wtorek.
W klinice cos sie zmienia bo wszyscy mili, wyrozumiali i jakby bardziej zaangazowani. Mozna? Mozna.
Nie bede zamulac, ze jeste rozchwiana...raz podchodze rozsadnie do tematu a raz placze.....
Antonelko kochana tak mi przykro, że jesteś smutna. Ja myślę, że jeszcze się zaskoczysz. Kochana ja jestem potwierdzeniem, że ilość nie ma znaczenia. Mam jeden zarodek z sześciu komórek. Twoje będą silne i będziesz mamą. Przytulam. A i doktorek nie pozwoli, żeby się nie udało. Ambitny jest. -
Neo84 wrote:V. to pewnie jest tak jak mówisz skoro w umowie jest taki zapis.
A leki refundowane chyba nie ma znaczenia czy rządówka, czy komercyjnie, 3 procedury są refundowane jak spełnia się określone kryteria.
Ja załapię się tylko na jedną refundowaną procedurę, bo po 30 czerwca 2016 MZ nie wyłoży już ani złotówki na program ivf. Kliniki mają tak to ogarnąć, żeby po 30.06. nie było już transferów z rządówki itd. Łudzę się, że może i tak kolejna procedura nie będzie mi potrzebna.
A'propos mam z mężem mały konflikt. On rozważa wzięcie w transferze dwóch zarodków (o ile będziemy mieli dwa oczywiście), ja jestem przeciwna. Dobrze kojarzę, że przy dwóch zarodkach szansa na ciążę wzrasta bardzo nieznacznie?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Ja załapię się tylko na jedną refundowaną procedurę, bo po 30 czerwca 2016 MZ nie wyłoży już ani złotówki na program ivf. Kliniki mają tak to ogarnąć, żeby po 30.06. nie było już transferów z rządówki itd. Łudzę się, że może i tak kolejna procedura nie będzie mi potrzebna.
A'propos mam z mężem mały konflikt. On rozważa wzięcie w transferze dwóch zarodków (o ile będziemy mieli dwa oczywiście), ja jestem przeciwna. Dobrze kojarzę, że przy dwóch zarodkach szansa na ciążę wzrasta bardzo nieznacznie?
Mnie lekarz powiedział, że transfer dwóch zarodków daje większe szanse na powodzenie, aniżeli dwa transfery pojedynczych zarodków.Anuszka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Ja umieram ze strachu i już planuje co zrobić żeby być sama po wyniku. Tak żebym mogła sobie popłakać.
Ja będę z moim M i wiem że będę płakać. Ale byle to były łzy szczęścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:23
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Kamila w takim razie mocno mocno jutro Ci kibicuję :*
Kamilam8 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Ojezujezu dziewczyny kiedy testujecie?
Bo już się doczekać nie możemy
Wombi, Asiula, Kamila, Betii
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Asia m-b a co u Ciebie?
Napisz cos wiecej co tam sie dzialo po becie,byla druga?
Jakas wizyta u dr?Kamilam8 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ja w programie rządowym leki miałam refundowane.Za całość(a miałam spore dawki gonal 3000j+cetrotide 5szt+gonapeptyt)wyszło około 2000,bez refundacji wyszłoby ok 5200.
Tak jak pisze Neo w ustawie rządowej leki są refundowane dla wszystkich kobiet które nie skończymy 40lat.Wiem to stąd,bo w trakcie stymulacji kończyłam 40 dlatego miałam wypisaną receptę na całość stymulacji,abym nie musiała juz w
urodzin płacić 100%.
Możesz zadzwonić do MZ i zapytać jak to dokladnie jest(tel:225300383).Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Agi, no przecież wiem
Karina, 5200?! OMG... To już nie wiem czy nie lepiej było podejść komercyjnie i mieć leki na refundację... Jeden diabeł jak chodzi o koszty z tego co widzęMyślę, że pokuszę się o telefon do MZ, dzięki.
Agi83 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Zrobiłam sobie telefonem zdjęcia stron tej umowy, tam jest oświadczenie że "jesteśmy zobowiązani pokryć koszty leków do stymulacji (nie są one finansowane w ramach Programu)". Nie mam wątpliwości, że zapłacimy za zastrzyki 100%.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc