IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Agi, no przecież wiem
Karina, 5200?! OMG... To już nie wiem czy nie lepiej było podejść komercyjnie i mieć leki na refundację... Jeden diabeł jak chodzi o koszty z tego co widzęMyślę, że pokuszę się o telefon do MZ, dzięki.
Wydaje mi się że kliniki może wewnętrznie mają swoje regulaminy ale według ustawy wygląda to inaczej.Tak naprawde refundacja wynosi ok 70% ceny leków.
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Reni555 wrote:emeska
jak długo leczyłaś bakterie po histerio ?
co to za bakterie Ci wyszły ?
subkliniczny stan wyszedł w histochemii czyli bez bakterii za to z limfocytami.
w posiewach tradycyjnie: coli i enterococcus....
a nie wiem czy wyleczyłam bo jak nie ma @ to nie ma następnego cyklu więc nie mogę zrobić biopsji, zaj...ście nie?
Oby Tobie lepiej się powiodło ReniNiepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
V. wrote:Zrobiłam sobie telefonem zdjęcia stron tej umowy, tam jest oświadczenie że "jesteśmy zobowiązani pokryć koszty leków do stymulacji (nie są one finansowane w ramach Programu)". Nie mam wątpliwości, że zapłacimy za zastrzyki 100%.
Wynika z tego tylko tyle, że Ty płacisz za leki a nie MZ. Brak refundacji z tego nie wynika, bo do refundacji dokłada nfz a nie ministerstwo zdrowia. Mylisz pojęcia.
Żadna z nas w programie rządowym nie miala leków w ramach programu. Co nie oznacza, że były bez refundacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:52
triss, Asiula86, karina76, V., Agi83, Maka, Tosia 1981, Agnieszka_A., Mimbla, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny przesyłam Wam link do listy 13 leków refundowanych przy IVF.
http://www.refundacjainvitro.pl/refundacja-lekow-ivf/
P.s. Swego czasu dzwoniłam do MZ z pytaniem czy mogą podać nazwy tych 13 tu leków. Wiedziałam, że jest to w obwieszczeniu ale zawierało ono bardzo dużo innych leków więc postanowiłam skrócić czas wyszukiwania i tam zadzwonić.
Oto odpowiedź na moje pytanie: " Nie rozumiem Pani pytania. Jest przecież tabelka. Wystarczy nacisnąć ctrl + f. Nie zna Pani takiej funkcji?"
Myślałam, ze mnie coś trafi.....
Z wielkim bólem podała mi tylko część a resztę samam znalazłam na tej stronie.Tyszanka81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Tak jeszcze wracają do tych leków,to co mówił mi lekarz: dawki zależą od ilości pęcherzyków ich wzrostu a co za tym idzie ilością przyrastania estradiolu.U mnie jest 20 pęcherzyków stąd potrzebowały dużo jedzonka aby dojrzeć.Tak naprawdę dopiero jak zaczniesz stymulację będzie wiadomo na ile trzeba się nastawić.Narazie nie ma co panikować,najważniejsze że jesteś w programie
V. lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Anatolka wrote:Wynika z tego tylko tyle, że Ty płacisz za leki a nie MZ. Brak refundacji z tego nie wynika, bo do refundacji dokłada nfz a nie ministerstwo zdrowia. Mylisz pojęcia.
Żadna z nas w programie rządowym nie miala leków w ramach programu. Co nie oznacza, że były bez refundacji.
Aaa, ok. Teraz rozumiemDzięki. To pocieszające
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Kamilam8 wrote:Antonelko kochana tak mi przykro, że jesteś smutna. Ja myślę, że jeszcze się zaskoczysz. Kochana ja jestem potwierdzeniem, że ilość nie ma znaczenia. Mam jeden zarodek z sześciu komórek. Twoje będą silne i będziesz mamą. Przytulam. A i doktorek nie pozwoli, żeby się nie udało. Ambitny jest.
Zrobie wszystko co powinnam i moge zrobic aby udalo sie.
Reszta w rekach losu.....
Dzieki Kamila. Trzymam za Ciebie kciuki. Jutro o ktorej bedziesz w klinice?milia, Kamilam8 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kamilam8 wrote:Antonelko myślę, że ok 8-9. A Ty na którą masz wizytę u N?
Ja rano ok 7:30 pojade na krew. Ja nie jestem do niego zapisana na jutro bo nie ma miejsc wiec bede koczowala pod gabinetem i bedzie mnie przyjmowal jako dodatkowa pacjentke.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Karo-dalam lubie bo juz dawno mnie zadna odpowiedz tak nie rozsmieszyla
Ze ktos wogole mial smialosc tak odpowiedziec hehe.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Karo-dalam lubie bo juz dawno mnie zadna odpowiedz tak nie rozsmieszyla
Ze ktos wogole mial smialosc tak odpowiedziec hehe.
Tyszanka81 śmiech to zdrowieA swoją drogą i w związku z tym, że jestem z Wa - wy odwiedzę osobiście paniusię z MZ ( dla zasady). Mam jej nazwisko więc nie będzie trudno o spotkanie z nią
Tyszanka81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bo już zdurnialam i Jadzia panika mi się włączyła. Spójrzcie na to chłodnym okiem:
Beta hcg:
8dpt:104
10dpt:303
I dziś 13dpt:790
Czy to nie za mało?Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia, nie jest za mało, jest w sam raz a nawet z nawiązką
gdybyś robiła po 2 dobach to przyrost był pewnie o 100% czyli ok. 600 a teraz tylko jeden dzień więcej i masz do tego +190
gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:38
asia-m-b lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
asia-m-b wrote:Dziewczyny bo już zdurnialam i Jadzia panika mi się włączyła. Spójrzcie na to chłodnym okiem:
Beta hcg:
Czy to nie za mało?
Moim zdaniem ładnie. Na fioletowej stronie są przelicznikiasia-m-b lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
asia-m-b wrote:Dziewczyny bo już zdurnialam i Jadzia panika mi się włączyła. Spójrzcie na to chłodnym okiem:
Beta hcg:
Czy to nie za mało?
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.htmlasia-m-b lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.