IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyamygdala wrote:Dzien dobry i smacznego

Dziewczyny a po transferze warto brac wolne czy lepiej po punkcji? Bo nie wiem jak to rozehrac z urlopem w pracy. Nie chce brac zwolnienia od gina bo zaraz beda jakies ploty, a ja nic nie mowie w pracy o ivf.
Ja wzielam po transferze. Dostalam L4 na 2 tyg. Po punkcji na drugi dzień byłam w pracy -
Ja tez w pracy nic nie mowie o ivf ale zwolnienie wzielam nie mam sie zamiaru nikomu zwierzacamygdala wrote:Dzien dobry i smacznego

Dziewczyny a po transferze warto brac wolne czy lepiej po punkcji? Bo nie wiem jak to rozehrac z urlopem w pracy. Nie chce brac zwolnienia od gina bo zaraz beda jakies ploty, a ja nic nie mowie w pracy o ivf.
wiec jesli cos wyplynie to kadrowe beda mialy problem! Oczywiscie uprzedzilam szefostwo o chorobowym nie wnikali w powody

-
Nie ma na to zasadzy, ja przy pierwszych 2 transferach lezałam praktycznie z tyłkiem do góry, niby coś tam zaskakiwało a jednak dupa...amygdala wrote:Dzien dobry i smacznego

A przy 3 jak widać udanym zaliczyłam 3 dniowy maraton w pracy po 12h na nogach. Wszystko jest kwestią indywidualną. Jeśli czujesz że wolne Ci pomoże to kombinuj z urlopem.
Ja powiem jedno, chodzenie do pracy było super, nie siedziałam i nie wyszukiwałam w sobie objawów, nie grzebałam w necie i nie wczytywałam się w wujka-doktora google.
triss, Asiula86, Anatolka, elcia_aa, amygdala, Dżejn, sylvuś, Agnieszka_A., V. lubią tę wiadomość
-
Ja też przy dwóch pierwszych chuchalam i dmuchalam na L4 na siebie, a po udanym wybierałam nowy firmowy samochód, miałam z tatą niezły rajd po salonach i negocjacje z dealereami odnośnie do budowy floty w firmie. Synek będzie auto-maniak chyba
Moniaa, Asiula86, sylvuś, gosia81, Agnieszka_A., V. lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Triss
Krwe rano oddalam do badania ok 11:30 mam podejsc do lekarza.
Mialam mily poranek bo spotkalam sie z Kamila
-> Kamila jestes wspaniala. Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:23
Kamilam8, Asiula86, triss, elcia_aa, Dżejn, gosia81, Agnieszka_A., Mimi86 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
amygdala wrote:Dzien dobry i smacznego

Zalezy jaka masz prace
Po punkcji-jaki mialas poziom hormonow i ile ew.pobrali jajeczek(ja np zaczelam sie strasznie czuc dopiero 3dni po punkcji
)
Po transferze jak Monia pisze jak za duzo czasu to sie wszystkie odczucia podwojnie analizuje
Musisz sama stwierdzic na ile wziasc wolnego-uwazam ze najlepiej od punkcji i pare dni po transferze. -
Antonelka wrote:Dziekuje Triss
Krwe rano oddalam do badania ok 11:30 mam podejsc do lekarza.
Mialam mily poranek bo spotkalam sie z Kamila
-> Kamila jestes wspaniala. Trzymam kciuki 
Antonelko dla mnie to była sama przyjemność. Plusem naszej drogi jest to, że możemy spotkać tak wspaniałe osoby
Antonelka, Asiula86, Angela B-D, triss, mysza89 lubią tę wiadomość
-
Witam się weekendowo kochane.
Ja wczoraj nie wzięłam tej tabletki anty także czekam na @
niech przychodzi jutro lub najpóźniej w poniedziałek:)
I zaczynam
)) mam taką nadzieję bynajmniej że nic się nie wykrzaczy po drodze 
Muszę Wam powiedzieć że mój wypad do Sztokholmu dobrze mi zrobił. Odpoczelam nie myślałam i jakoś mi lepiej było.
Kamila czekam na super info od Ciebie dzisiaj:)
Asia-m-b- jaki wspaniałe wiesci:) gratuluję ogromnie:)
triss, Kamilam8, asia-m-b lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-
3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Kamila- kurcze przykro mi ogromnie: (
Nie poddawaj się proszę.
Kamilam8 lubi tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-
3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Kamilam8 wrote:No niestety, wyniki II weryfikacji:
(B-HCG) <0.1
Estradiol 17-beta (E2) 785
ogesteron (PRG) 49.47
Kamila..........przykro mi, ze jeszcze dzisiaj nie ma ciazowego wyniku. Pamietaj, ze jeszcze jedna weryfikacja i wiesz co mowil lekarz. A jak nie uda sie to masz plan. Sciskam Ciebie mocno.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kamilam8 wrote:No niestety, wyniki II weryfikacji:
(B-HCG) <0.1
Estradiol 17-beta (E2) 785
ogesteron (PRG) 49.47
Kurcze....
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺