IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Graśka wrote:Witam wszystkie dziewczyny na forum
Do tej pory tylko was podczytywałam ale dzisiaj postanowiłam dołączyć do Was. Aktualnie jestem 8dpt i wydaje się jakby coś ruszyło bHCG 50,17. Zastanawiam się czy na forum są osoby które mają mutację genu MTHFR? Ja jestem szczęśliwym posiadaczem C677T - homozygota TT, A1298C- homozygota AA. Bardzo jestem ciekawa czy bierze się jakieś dodatkowe leki w ciąży w związku z ta mutacją. Jak do tej pory biorę tylko Femibion natale 1 i metafolin 0,8. Jeżeli chodzi o leki związane z in vitro to po pozytywnym teście w niedziele mam brać tylko duphaston i crinone żel (progesteron w żelu). Będę bardzo wdzięczna za cenne informacje.
-
amygdala wrote:Gradka gratulacje!!!! Ja tez mam tę mutację, ale jestem dopiero przed pierwszym podejsciem do ivf i nie wiem co bierze się w ciąży przy tej mutacji. Ale bardzo pocieszające dla mnie jest to, ze Ci sie udalo!!! A ten metafolin to jest na recepte?
Mówiąc Metafolin mialam na myśli kwas foliowy w formie metylowej. Ja aktualnie biorę z firmy SOLGAR, ale również może być actifolin(on w składzie ma połowę kwasu foliowego formie metylowej).
Zastanawiam się czy jest ktoś na forum kto ma przepisane leki przeciwzakrzepowe w trakcie ciąży w związku z mutacją MTHFR.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Kamilam8 wrote:Za wszystko 540 zl. Za 3 telefony 180 zl plus za kazde badania 120 zl.
O ja ciez pier******.
Drogie te....telefony.
Antonelka, Kamilam8, triss lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Graśka wrote:Mówiąc Metafolin mialam na myśli kwas foliowy w formie metylowej. Ja aktualnie biorę z firmy SOLGAR, ale również może być actifolin(on w składzie ma połowę kwasu foliowego formie metylowej).
Zastanawiam się czy jest ktoś na forum kto ma przepisane leki przeciwzakrzepowe w trakcie ciąży w związku z mutacją MTHFR.
Byla na tym forum dziewczyna o nicku Inska. Tez ma tę mutacje i jest w ciazy. Moze ona cos Ci podpowie. Pisala na tym forum ok. 22-23 stycznia, bo jq wtedy pdebralam swoje wyniki. -
Antonelka wrote:Jak all to z portfela tez all
Akurat w moim przypadku to najsensowniejsze rozwiazanie bo nie mam lekow refundowanych
O jejku to faktycznie...z tego co was czytalsm to leki masz w all?
Anatolka Ciebie amh zdyskwalifikowalo do refundacji?
Swoja droga to jakies pipipipi * bo kazda z nas powinna miec refundowane!!co to cholera za selekcja!!
Tej sie nalezy tej nie pipipipi!!!!*
(Czyt: przeklenstwo jakie chcesz )5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:O jejku to faktycznie...z tego co was czytalsm to leki masz w all?
Anatolka Ciebie amh zdyskwalifikowalo do refundacji?
Swoja droga to jakies pipipipi * bo kazda z nas powinna miec refundowane!!co to cholera za selekcja!!
Tej sie nalezy tej nie pipipipi!!!!*
(Czyt: przeklenstwo jakie chcesz )
Tak, przez amh. Tez mnie to wkurza no ale trudno7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Graśka wrote:Mówiąc Metafolin mialam na myśli kwas foliowy w formie metylowej. Ja aktualnie biorę z firmy SOLGAR, ale również może być actifolin(on w składzie ma połowę kwasu foliowego formie metylowej).
Zastanawiam się czy jest ktoś na forum kto ma przepisane leki przeciwzakrzepowe w trakcie ciąży w związku z mutacją MTHFR.
Ja mam zaświadczenie od genetyk, że cała ciążę profilaktycznie heparyna 40-60j. Tak też się kłuje i będę klula do końca ciąży. Wypisuje mi gin z refundacją po wskazaniach genetyka. -
Dziewczyny ktore kariotypy robily,jak odbieralyscie wynik wiedzialyscie cos z tego?,pewnie do wizyty bede sie googlem posilkowala...jeszcze nie bylam a juz sie boje
Bo czy na genetyke dr moze cos poradzic?
Zastanawiam sie czy w wynikach moze wyjsc cos co zdyskwalifikowac nas moze do podejscia ivf?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
hej dziewczyny
chciałam oficjalnie do was dołączyć
dziś odebralam wynik bety po 3 iui, - 0,49 miu
teraz in vitrotu chyba sa wieksze szanse co ?
nagorsze ze musiałam pozyczyc pieniadze od rodzicow .. no ale bedziemy odkladac zeby oddac .. mysle ze do konca roku damy rade
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest