IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myśle, że ominięcie konieczności zapłodnienia 6 komórek zgodnie z wymogami ustawy to w dużej mierze dobra wola lekarza prowadzącego.
lipa, Asiula86, godaweri, Bianka4 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Halo kochane, jestem:) Wracam do żywych po krótkim urlopie i odkopaniu się z zaległości w pracy.
Już prawie wszystko przeczytałam. Zostało kilka stron. Zaraz nadrobię ale pędzę z pytaniem.
Na ostatniej wizycie lekarz kazał mi brać antyki do 29.01- to było jakieś 1,5 opakowania. No i teraz pytanie: czy dziś wziąć ostatnią tabletkę i juro już nie czy jutro wziąć i dopiero w sobotę bez anty?
Wizyta 2 lutego we wtorek- i start stymulacji. Boję się, że mogę nie dostać @ do tego czasu a nie mogę jechać w inny dzień. Boje się też że może być za późno. Nie wiem na ile po odstawieniu antyków przychodzi @. jejku pomocy...co tu zrobić?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Neo84 wrote:Ja po odstawieniu anty @ dostałam 4 dnia
to może lepiej już nie brać dziś tabletki? do wizyty 3 dni bez dziś i dnia wizyty.... chyba z dwojga złego lepiej w tą stronę niż jakbym nie dostała do wizyty?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85 wrote:to może lepiej już nie brać dziś tabletki? do wizyty 3 dni bez dziś i dnia wizyty.... chyba z dwojga złego lepiej w tą stronę niż jakbym nie dostała do wizyty?
Przykro mi nie pomogę, nie wiem jak to jest, ja akurat wizytę i start stymulacji miałam w 2 dniu @, wcześniej brałam tylko gonapeptyl co drugi dzień, ale stymulacja to dla mnie czarna magia:)Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Karo, u mnie różnie - od 3 do nawet 7 dni.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnymania 89 wrote:Witajcie,
trochę mnie tutaj nie było.. mija dwa tygodnie od punkcji. Pobrano mi 14 oocytów, z czego 8 zamrożono. 18.01 w trzeciej dobie podano mi jeden zarodek 7bl kl. I-II, reszta przestała się dzielić przed upływem trzeciej doby.
Wczoraj w 10 dpt oznaczyłam całkowite HCG, wynik <2((
To podejście chyba można uznać za stracone... czy słyszałyście o przypadku, żeby beta zaczęła rosnąć po 10dpt...?
Dla formalności oznaczę betę jeszcze raz 14 dpt w poniedziałek...
W Waszej opinii, która klinika ma najlepszą pracownię embriologiczną w kraju...? jakoś tak najwięcej słyszałam o Invikcie w Gdańsku i Novum...
leczę się tamBianka4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemeska wrote:subkliniczny stan wyszedł w histochemii czyli bez bakterii za to z limfocytami.
w posiewach tradycyjnie: coli i enterococcus....
a nie wiem czy wyleczyłam bo jak nie ma @ to nie ma następnego cyklu więc nie mogę zrobić biopsji, zaj...ście nie?
Oby Tobie lepiej się powiodło Reni
jakimi lekami się leczyłas ? antybiotykami ? -
nick nieaktualny
-
Kamilam8 wrote:Jutro druga weryfikacja- 7 dni po transferze. O ile cały dzień byłam nawet spokojna (w przeciwieństwie do wcześniejszych dni) to teraz zaczynam się stresować. Chciałabym chyba już zasnąć i obudzić się rano.
Trzymajcie za mnie kciukiOby sobota byla bardzo happy dla Ciebie!
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Kamila, mam jeszcze takie techniczne pytanie odnosnie weryfikacji. Bo ja tez w Inviccie jestem i zadtanawiam sie czy brac te weryfikacje. Jak to wygląda? Jedziesz rano na badanie krwi progesteton, hcg i estriadol i potem czekasz na telefon od lekarza co masz robic dalej, czy zwiekszyc dawki lekow? Bede wdzieczna za info.
I jeszcze raz życzę powodzenia jutro i kciukam mocno za Was -
amygdala wrote:Kamila, mam jeszcze takie techniczne pytanie odnosnie weryfikacji. Bo ja tez w Inviccie jestem i zadtanawiam sie czy brac te weryfikacje. Jak to wygląda? Jedziesz rano na badanie krwi progesteton, hcg i estriadol i potem czekasz na telefon od lekarza co masz robic dalej, czy zwiekszyc dawki lekow? Bede wdzieczna za info.
I jeszcze raz życzę powodzenia jutro i kciukam mocno za Was
Zapisujesz się na weryfikację- lekarz wyznacza konkretne dni. Płacisz 180. W wyznaczone dni idziesz rano na badania tzn. progesteron, estradiol i beta. Za te trzy badania za każdym razem płacisz 120 zł. I w te dni o wcześniej umówionych godzinach (orientacyjnych) dzwoni lekarz i omawia je z Tobą. Ja miałam dopiero pierwszą weryfikację, druga jutro. Po telefonie lekarz zwiększył mi ilość leków bo miałam za mało progesteronu.
Czy drugi raz się zdecyduje na weryfikacje- nie wiem jeszcze. Są stresujące. Ale z drugiej strony czekanie bez weryfikacji na wynik bety wcale chyba nie jest łatwiejsze.
Powodzenia -
Reni555 wrote:tak w ten poniedziałek
usunęli mi trzy polipy
i mam jakiś stan zapalny ścianek endometrium
czekam na wyniki badań wycinków
Reni a wcześniej nie widzieli na usg, że coś jest nie tak?
Czy odczucia są podobne jak punkcja? W sensie znieczulenie i ból po zabiegu? -
Witam wszystkie dziewczyny na forum
Do tej pory tylko was podczytywałam ale dzisiaj postanowiłam dołączyć do Was. Aktualnie jestem 8dpt i wydaje się jakby coś ruszyło bHCG 50,17. Zastanawiam się czy na forum są osoby które mają mutację genu MTHFR? Ja jestem szczęśliwym posiadaczem C677T - homozygota TT, A1298C- homozygota AA. Bardzo jestem ciekawa czy bierze się jakieś dodatkowe leki w ciąży w związku z ta mutacją. Jak do tej pory biorę tylko Femibion natale 1 i metafolin 0,8. Jeżeli chodzi o leki związane z in vitro to po pozytywnym teście w niedziele mam brać tylko duphaston i crinone żel (progesteron w żelu). Będę bardzo wdzięczna za cenne informacje.
Agi83, Asiula86, milia, Bianka4 lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Kamilam8 wrote:Zapisujesz się na weryfikację- lekarz wyznacza konkretne dni. Płacisz 180. W wyznaczone dni idziesz rano na badania tzn. progesteron, estradiol i beta. Za te trzy badania za każdym razem płacisz 120 zł. I w te dni o wcześniej umówionych godzinach (orientacyjnych) dzwoni lekarz i omawia je z Tobą. Ja miałam dopiero pierwszą weryfikację, druga jutro. Po telefonie lekarz zwiększył mi ilość leków bo miałam za mało progesteronu.
Czy drugi raz się zdecyduje na weryfikacje- nie wiem jeszcze. Są stresujące. Ale z drugiej strony czekanie bez weryfikacji na wynik bety wcale chyba nie jest łatwiejsze.
PowodzeniaCzyli w sumie jedna weryfikacja z badaniami to 300zl. Tak?
Domyslam sie, ze to bardzo stresujace. Pytanie tylko, czy one mogą cos zmienic. W sumie moge sama sobie zbadac progesteron i jak bedzie niski to zwiekszyc dawke... Sama juz nie wiem czy sie na to zdecydowac.