IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kamilam8 wrote:Ja będę pewnie trochę po 8. Może uda nam się spotkać
Beta ma byc pozytywna
O innej nie chce czytac!
Ostatnia to chyba asia m-b zaciazyla?,a prEd nia Sylviasta??
Przydalby sie jakis kalendarz....pamietam ze dziewczyny z IUI taki mialy i aktualizowaly.
Poprowadzilabym ale ja z telefonu korzystam tylko i kopiowac nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:02
Kamilam8, gosia81 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Dziewczyny ktore kariotypy robily,jak odbieralyscie wynik wiedzialyscie cos z tego?,pewnie do wizyty bede sie googlem posilkowala...jeszcze nie bylam a juz sie boje
Bo czy na genetyke dr moze cos poradzic?
Zastanawiam sie czy w wynikach moze wyjsc cos co zdyskwalifikowac nas moze do podejscia ivf?
Jest napis "Stwierdzono kariotyp prawidłowy żeński/męski". Nic nie trzeba szukać
Nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko i nie dyskwalifikuja z ivf. Nawet rządowego. -
Ja zmykam spac...jutro spanko!!
Dobranoc5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Jest napis "Stwierdzono kariotyp prawidłowy żeński/męski". Nic nie trzeba szukać
Nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko i nie dyskwalifikuja z ivf. Nawet rządowego.
Wiedzialam ze mi odpowiesz :-pAgi83, karina76 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Reni a wcześniej nie widzieli na usg, że coś jest nie tak?
Czy odczucia są podobne jak punkcja? W sensie znieczulenie i ból po zabiegu?
miałam znalezionego jednego polipa na szyjce
małego
w USG bylo czysto, endometrium ok, dorodna
doktor stwierdził, że. zbadamy histerio bo przy dorodnym endometrium czuje, źe mogę mieć polipy
i że bedzie dobrze, jak sprawdzimy
no i wyszło szydlo z worka
byly trzy
znieczulenie i ból mniej więcej jak przy punkcji -
dziewczyny ciekawi mnie co np z jesli zaplodni sie wiecej niz 2 komorki i prawidlowo sie rozwijaja? a np za pierwszym podejsciem jest ciaza a wiecej dzieci nie chce. co z ta reszta sie stanie?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
no wiem wiem, ale tak z ciekawosci
racja, bede sie nad tym zastanawiac w przyszlosci hehe
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnypysia wrote:no wiem wiem, ale tak z ciekawosci
racja, bede sie nad tym zastanawiac w przyszlosci hehe
możesz je oddać innym parom
zarodki są zamrażane i są bezpieczne
jest wybórWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 00:45
-
nick nieaktualnypysia wrote:hej dziewczyny
chciałam oficjalnie do was dołączyć
dziś odebralam wynik bety po 3 iui, - 0,49 miu
teraz in vitrotu chyba sa wieksze szanse co ?
nagorsze ze musiałam pozyczyc pieniadze od rodzicow .. no ale bedziemy odkladac zeby oddac .. mysle ze do konca roku damy rade
pamiętam Cię z wątku IUI
szłyśmy razem w listopadzie
tutaj naprawdę są duze szanse zostania mamą
po prostu tylko trzeba przejść swoje
pytaj o wszystko, gdy nie będziesz wiedziała
i powodzenia
wiele z nas bierze kredyty, by zrobić komercyjną IVF
oszczędza i podchodzi do procedury
skad jesteś i gdzie się przymierzasz z podejsciem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 00:43
-
józefka wrote:dzięki bo troszkę się zdziwiliśmy i wziełam fakturę za moją chlamydie żeby jak coś o zwrot z MZ się ubiegać ale skoro to faktycznie takie nowe rozporządzenie to sie juz nie burzę
Dziewczyny wszystkie nowe badania wymagane do ivf, zgodnie z ustawa z 1.11.2015 roku, powinny byc przez kliniki robione za darmo, w ramach programu. Dzwoniłam wczoraj do MZ. Wiec zbierajcie faktury. O zwrot pieniędzy trzeba sie ubiegać nie w MZ, tylko w podmiocie tzn. w klinice, bo to oni te pieniądze z MZ za Was dostali i wasze badania. Wiec moze to byc nielada przeprawa, ale warto. Niech nas więcej te kliniki nie oszukują!Agi83, lipa, józefka lubią tę wiadomość
-
Wrocilam po punkcji do siebie! Alee uzylam sam zabieg i dopoki narkoza dzialala oki ale po otzrezwieniu;-) zaczely sie bolesci
nie do wytrzymania! Punkcja o 10 byla a do 18 mnie trzymali w klinice kroplowki i usg na zmniane niby wszystko dobrze wyglada ale strasznie sie boje w nocy musialam wstac po paracetamol o dziwo pomoglo:-) mam nadzieje ze tak zostanie! Raczej nie jestem z tych co sie rozckilwia nad soba ... Pobrano 20 komorek ale 10 dojrzalych tylko reszta niedojrzale i zdegenerowane cokolwiek to znaczy, wiec slabo mam nadzieje ze z zarodkami lepiej to wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 07:05
-
Z dnia na dzień będzie lepiej, ja punkcje miałam w poniedziałek, codziennie tak jak piszę było lepiej, ale dopiero wczoraj wróciłam z pracy i nie leżałam bo nie było potrzeby:) weekend przed Tobą więc lepiej się nie przemęczaj to może szybciej dojdziesz do siebie:)
Evelle lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Evelle wrote:Mam nadzieje ze juz tylko lepiej bedzie, chociaz dostalam zwolnienie do polowy lutego:-D niektore dziweczyny to siadaly na lozku a ja niemoglam bo wszystko bolalo, jedna nawet biegiem do pracy leciala!!!
To myślę, że szybciej nawet dojdziesz do siebie, ja miałam tylko pon wolny i cały dzień przeleżałam od wtorku już byłam w pracy, dużo się w niej ruszam więc pod koniec dnia brzuch miałam wielki i bardzo bolesny, teraz mam nieciekawą sytuacje w niej więc nie bardzo mogłam wziąć L4, ale dobrze zrobiłaś po co się męczyćOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)