X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, juz doczytalam wyzej :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kulki lecą w tej Inviccie. Lekarz nie kazal mi robic badan wirusologicznych, bo powiedzial, ze sa w pakiecie. A te polozne kazaly mi zrobic, bo powiedzialy, ze bez tego nie mozna podpisac umowy.... I zrobilam, a lekarz powiedzial, ze nie potrzebnie, a polozne nadal swoje. Cyrk! I wyludzanie kasy! Ehhhh

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i Kamila tak mi przykro :-( nie mam słów :-(
    Musi ktoś szybko odczarować tą złą passę, bo już się nie da :-/
    Trzymajcie się dziewczyny :-*

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
    Anatolka, po badaniu lekarz mówi że on by już zaczął stymulację bo idealny moment, więc go pytam czy w programie rządowym czy nie. I pytam go na jakiej podstawie bo ja nie mogę znaleźć punktu który by do mnie pasował, pokazałam mu wydruk że stronki MZ a on zdziwiony że tam piszę że dyskwalifikacja jest po dwóch nie udanych próbach pobrania komórek :-? I mówi w takim razie program rządowy. Hehe jak zaczęłam ciągnąć że właściwie mowa jest o komórkach a nie zarodkach to zaczął zmieniać temat. Ważne że się udało zostać :-D ale nie wierzę mu że nie wiedział o zapisie czy nawet zapomniał.
    Ehhh teraz przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać więc jakoś mniej nerwowo podchodzę do sytuacji, przynajmniej na razie zobaczyny co będzie za tydzień.

Choco on jest współtwórcą tej ustawy-wg mnie doskonale wiedział i pamiętał.
    Najważniejsze że się udało i działacie dalej. Trzymam kciuki :)

Kava, gosia81, choco lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, a Ty leki mialas refundowane? Ile za nie zaplacilas? Zaczynają przerazac mnie te koszty :-(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Ciężko się czyta wpisy o klinikach które pacjentki traktują " taśmowo".

Muszę Wam się przyznać, że wszystkie tu i na innych forach * lub zasłyszane od byłych pacjentek tych klinik informacje są mi totalnie obce i w życiu mnie nic podobnego w mojej klinice nie spotkało. Swego czasu dokonując wyboru zrobiłam totalny reserch i padło na Kriobank i prof. Kuczyńskiego. Już podczas I wizyty wiedziałam, że tu pacjentki są traktowane indywidualnie a to przy tak poważnej decyzji jest niezmiernie istotne. Żeby bardziej zobrazować jak ta klinika traktuje pacjentki po prostu wymienię:
    - brak jakiegokolwiek pośpiechu podczas wizyt
    - telefonicznie zawsze osiągalni. Jest możliwość dzwonienia do lekarzy na ich komórki nawet podczas ich urlopów czy wieczorową porą. Zawsze służą pomocą. * światek, piątek czy niedziela ( pracują 7 dni w tygodniu oraz we wszystkie święta tak więc transfery, wizyty nieplanowane np. plamienie po transferze i strach, że poronienie ( dzwonisz, jedziesz, dostajesz potrzebne leki, leżysz i jesteś pod opieką a nie jak to zwykle się odbywa - trafiasz do państwowego szpitala, na izbę przyjęć gdzie nikt nie wie jak ci pomóc), nagłe przypadki, brak recepty ( możliwość dosłania pocztą jeśli mieszkasz za daleko) etc. To wszytko jest tu możliwe.
    - przytulne poczekalnie na każdym pietrze w tym jedna z kawą i herbatą * za darmo i nie z automatu a świeżo mielona, rozpuszczalna, kilka rodzajów herbat, cukier, słodzik etc.
    - wszelkie niezbędne do procedur badania * np. wirusologia, hormony itp. robią na miejscu, wynik podstawowych badań hormonalnych już po godzinie od pobrania.
    - świetny kontakt z embriologami, odpowiadają na każde pytanie, pokazują zarodek, dają filmiki do domu na pamiątkę * za darmo. Dostępni pod telefonami komórkowymi.
    - klinika dysponuje pokojami w rozsądnej cenie * w cenie pokoju jest obfite śniadanie
    - klinika dysponuje gabinetem pielęgniarskim, więc wszystkie pilne zastrzyki można wykonać jeszcze przed wyjazdem do domu. Na prośbę lekarzy pielęgniarki instruują jak podawać dane leki, co po kolei trzeb zrobić * bardzo cenne
    - możliwość zakupu leków na listki np. femary * po co kupować 30 tbl jeśli potrzebnych jest 10.
    - klinika dysponuje salą na której odpoczywasz po transferze, punkcji etc. Nikt Cię nie widzi, możesz się przespać podczas gdy Twój partner czeka przy Twoim łóżku. Nikt nie każe Ci po transferze udać się na korytarz i tam na sztywnych, niewygodnych sofkach " odczekać" i iść. Dla mnie absolutnie niedopuszczalne.
    - nigdy, przenigdy nie zostajesz z problemem sama
    - mrożenie zarodków, komórek zawarte jest w programie rządowym więc nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów
    - brak schodów podczas kwalifikacji do programu, każda pacjentka maiła szanse się dostać o ile nie przekraczała granicy wiekowej lub nie była w menopauzie :)
    - wiele razy czytałam o kolejkach, braku kasy w klinikach etc. To coś zupełnie obcego dla mnie. Od samego początku programu Kriobank nie robił nikomu pod górkę. Z tego co wiem byli jedną z 3 klinik która otrzymała największe dofinansowanie * spełniła w 100% wszelkie wymogi

To oczywiście nie wszystko bo jest tych zalet jeszcze więcej ale i tak uważam, że klinika jest godna uwagi.

Jeśli macie jakieś pytania zapraszam na priv. Chętnie odpowiem :)

Piękna reklama :-)

Evelle, sylwiaśta159, amygdala, ewlinaaa85, Reni, arlenka, Neo84, shooa, karina76, Agi83, Mimbla, zbikowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dzień dobry :-) ja znowu nie na czasie co tu u was słychać więc z góry gratuluję wszystkim zaciążonym i przesyłam ciepłe przytulaski tym które potrzebują wsparcia.

Mi się udało zostać w programie, od dziś zaczynam krótki protokół i od razu mam do was pytanie bo zapomniałam lekarza zapytać. Czy menopur mogę brać wieczorem 17-18 czy lepiej rano?
    Poprzednio brałam rano i jakoś mi się zakodowało że tak trzeba a tak na prawdę wieczorem mi o wiele bardziej by pasowało.

Chocco super,ciesze sie bo jakos szlysmy obok...teraz mnie w krotkim wyprzedzisz ;-)
    Ja pauzuje,a z miesiaczka zaczynam antyki i dlugi....
    Jak bede szla z 1 op. antykow to chyba kolo wielkanocy bede jajka znosic :-D

Ja w rozpisce mialam menopur i gonal rano.

choco lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka jajka na Wielkanoc to w sam raz :)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja chyba właśnie też... Nie pamietam tak dobrze, ale chyba też

Ja menopur brałam wieczorem a cetrotide rano.

• Monison Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz w Bocianie, ide długim protokołem wiec musiałam zapłacić za dwie wizyty kwalfikacyjna 250zł i rozpisanie stymulacji 150zł teraz juz bede miec za darmo (tzn w pakiecie) pakiet z ICSI 4200zł płatny w czesci jena przy punkcji, druga przzy transferze. Wiadomo badania startowe to jest koszt ktory trzeba zapłacic w kazdej klinice (ja robiłam poza klinika i wyszło 50% kosztów) Licze że koszt procedury z mrozeniem to ok.5500zł. Leki mam refunowane i jak narazie koszt 16zł, leki po punkcji załatwiłam tańsze niz te co proponuja w klinice. W Łodzkim Salve trzeba liczyc 2x wiecej za in vitro wiec wole dojezdzac do Warszawy bo i tak taniej mnie to wyjdzie :)

triss lubi tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa to nie miała być i nie jest reklama a uświadomienie co niektórym, że taka opieka to elementarna rzecz.

Warszawskie kliniki to komercha na maxa...

Przykre ale taka jest prawda.

ivf-ivf, Agi83, gosia81 lubią tę wiadomość

• Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro, do samego końca miałam nadzieję, że się Wam uda :( przytulam.
    india wrote:
    Wiem, że na prwno będę musiała Amh powtórzyć, bo lekarz chce sprawdzić czy znowu za mocno się spadło. Nawet AMH mnie stresuje. Bo ostatnio miałam spory spadek z 1,83 na 1,32. No ale to przez laparo. Teraz się łudze, że wynik wyhamował

- robiłam badania w piątek i też obawiałam się spadku AMH. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu podskoczyło z 1,7 do 2,48. Jestem bardzo szczęśliwa :)

Ale białko wyszło niepoprawnie. Norma jest do 8, a ja mam 8,4. Oczywiście w internecie wyczytałam same straszne scenariusze w związku z tym wynikiem.
    Czy może któraś z Was również miała podwyższony poziom białka i podpowie mi czy będzie to wpływać na kwalifikacje do procedury?

Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale białko wyszło niepoprawnie. Norma jest do 8, a ja mam 8,4. Oczywiście w internecie wyczytałam same straszne scenariusze w związku z tym wynikiem.
    Czy może któraś z Was również miała podwyższony poziom białka i podpowie mi czy będzie to wpływać na kwalifikacje do procedury?[/QUOTE]

Nie sądzę aby nieco ponad normę białko miało w ogóle wpływ na kwalifikacje.U mnie na wizycie kwalifikacyjnej lekarz mówił że najważniejsze jest Amh,Fsh i badanie nasienia.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejn wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro, do samego końca miałam nadzieję, że się Wam uda :( przytulam.

- robiłam badania w piątek i też obawiałam się spadku AMH. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu podskoczyło z 1,7 do 2,48. Jestem bardzo szczęśliwa :)

Czy może któraś z Was również miała podwyższony poziom białka i podpowie mi czy będzie to wpływać na kwalifikacje do procedury?

dzejn a z kiedy masz wynik 1,7?

Ja tez myslalam ze mi podskoczylo z 1,5 na 3,06 ale dziewczyny useiadomily mnie ze odczynniki sie zmienily ;-)
    Spadek owszem,czesciej wystepuje :'(

• Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 z końca lipca albo początku sierpnia 2015.

Karina też mam wielką nadzieje, że to nie będzie mieć wpływu, ale wolę Wam dopytać ;)

Novum Warszawa
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejn wrote:
    Tyszanka81 z końca lipca albo początku sierpnia 2015.

Karina też mam wielką nadzieje, że to nie będzie mieć wpływu, ale wolę Wam dopytać ;)

To musialo pidskoczyc,bo w sierpniu juz byly nowe odczynniki ;-)
    No to super!Do dziela :-)

Dżejn lubi tę wiadomość

• Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka zaprosze Cię do przyjaciółek. Mogę? Chciałabym o coś podpytać

Novum Warszawa
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila, Asia bardzo mi przykro :( wazne, że sie nie poddajecie i walczycie dalej ;)

ja menopur i puregon bralam wieczorem..

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Kunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam dziś test (9 dpt) i jedna kreska, a cienia drugiej....
    Zrobię drugi rano, i we czwartek krew....już czuję zbliżającą się porażkę....

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula strasznie mi przykro. Tyle już przeszłas :(

Kamila ściskam mocno.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 2874 2875 2876 2877 2878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ