IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilam8 wrote:Mam już wyniki trzeciej weryfikacji i nic się nie zmieniło:
(B-HCG) <0.1
Estradiol 17-beta (E2) 1798
Progesteron (PRG) 34.05
Nie mam już żadnych zarodków, tylko 5 zamrożonych komórek- nie wiem co z nimi zrobić.
Jeśli z 6 świeżych mam jeden zarodek to ile mogę mieć z 5 zamrożonych.
Wygląda na to, że są słabej jakości. Może gdyby lekarz nie kazał mi odstawić metformaxu kilka miesięcy temu byłoby lepiej? (poprzedni lekarz zlecił)
Bardzo mocno zastanawiam się nad przeniesieniem do Białegostoku. W cenie jednej procedury w invikcie mam 2 w Bocianie i chyba 3 w Artemidzie.
Kamila bardzo mi przykroA ile kosztuje podejscie w invikcie?? Dla mnie nieporozumieniem był u Ciebie w 4dobie bo takich transferów sie nie robi-sa trzy czas 2,3 i 5 doba. W 4dobie powinien lezec zamkniety w labo.
Anuszka lubi tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
Dziewczyny strasznie mi przykro. Do ostatniej chwili wierzyłam że coś się jednak ruszy.
Ja niby jestem przygotowana na wszystko ale się boję....
Jestem ciekawa czy dam radę dzisiaj usnąćKamilam8 lubi tę wiadomość
START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
Monison wrote:Kamila bardzo mi przykro
A ile kosztuje podejscie w invikcie?? Dla mnie nieporozumieniem był u Ciebie w 4dobie bo takich transferów sie nie robi-sa trzy czas 2,3 i 5 doba. W 4dobie powinien lezec zamkniety w labo.
Czasami myślę, że oni dostosowują nas do swojej pracy a nie siebie do nas. Wczoraj rozmawiałam z Karoliną z naszego forum i powiedziała, że Bocian jest otwarty również w niedzielę. I takie podejście mi się podoba.
Też szukałam informacji o transferze 4 dnia i to bardzo rzadko spotykane jest. I ja tak więcej nie chcę.
Ja za tą procedurę zapłaciłam ok 15 tys. Niby pakiet 9300 ale doszła defragmentacja zarodków 1000; badania, których nie było w pakiecie 2500; weryfikacje 540 i leki. -
Kamilam8 wrote:Czasami myślę, że oni dostosowują nas do swojej pracy a nie siebie do nas. Wczoraj rozmawiałam z Karoliną z naszego forum i powiedziała, że Bocian jest otwarty również w niedzielę. I takie podejście mi się podoba.
Też szukałam informacji o transferze 4 dnia i to bardzo rzadko spotykane jest. I ja tak więcej nie chcę.
Ja za tą procedurę zapłaciłam ok 15 tys. Niby pakiet 9300 ale doszła defragmentacja zarodków 1000; badania, których nie było w pakiecie 2500; weryfikacje 540 i leki.
Też czasem mam takie wrażenie, że my się dostosowujemy do nich, dziwię się, że w niedzielę nawet głupia infolinia jest nieczynna:/Kamilam8 lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Dzień dobry
ja znowu nie na czasie co tu u was słychać więc z góry gratuluję wszystkim zaciążonym i przesyłam ciepłe przytulaski tym które potrzebują wsparcia.
Mi się udało zostać w programie, od dziś zaczynam krótki protokół i od razu mam do was pytanie bo zapomniałam lekarza zapytać. Czy menopur mogę brać wieczorem 17-18 czy lepiej rano?
Poprzednio brałam rano i jakoś mi się zakodowało że tak trzeba a tak na prawdę wieczorem mi o wiele bardziej by pasowało.arlenka, lipa lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Rzeczywiście dziewczyny, nawet moja malutka rzeszowska klinika jest czynna w niedzielę - tzn. tylko zabiegi są wykonywane. Np wczoraj mi lekarz powiedział, że punkcja będzie prawdopodobnie niedziela lub poniedziałek. Myslalam, że we wszystkich klinikach tak jest. Przecież natura nie czeka
Kamilam8, Konwalia lubią tę wiadomość
-
choco wrote:Dzień dobry
ja znowu nie na czasie co tu u was słychać więc z góry gratuluję wszystkim zaciążonym i przesyłam ciepłe przytulaski tym które potrzebują wsparcia.
Mi się udało zostać w programie, od dziś zaczynam krótki protokół i od razu mam do was pytanie bo zapomniałam lekarza zapytać. Czy menopur mogę brać wieczorem 17-18 czy lepiej rano?
Poprzednio brałam rano i jakoś mi się zakodowało że tak trzeba a tak na prawdę wieczorem mi o wiele bardziej by pasowało.
Ja brałam wieczorem.choco lubi tę wiadomość
-
choco wrote:Dzień dobry
Poprzednio brałam rano i jakoś mi się zakodowało że tak trzeba a tak na prawdę wieczorem mi o wiele bardziej by pasowało.
A nie mówiłam...jak odbyła się rozmowa z pomysłowym lekarzem?
choco lubi tę wiadomość
-
india wrote:Kamila przytulam, a tak mocno wierzyłam.
Kurczę, co z tą Invicta?
Kamila ja jak rozmawiałam z lekarzem mówił, że wszystkie badania są w pakiecie, a też mi optimum zaproponował. Mam nadzieję, że mnie nie zaskoczą
Kochana ja nie miałam wszystkich- za dodatkowe swoje i męża zapłaciliśmy 2500. Może Twój lekarz nie będzie ich potrzebował i ich nie zleci. -
Ja menopur brałam wieczorem na karcie z zaleceniami miałam napisane o dowolnej porze dnia:)
choco lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
India, za poniższe na pewno płaciłam (później jeszcze chyba jakieś pojedyncze-płatne):
Moje:
- przeciwciała anty- HCV
- antygen HBs (HBsAg)
- przeciwciała anty- HIV1/HIC2, antygen p24
- VDRL
- HBc- total
- detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny- czynnik V
- detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny- czynnik II
- HTHFR
- kariotyp z limfocytów
- TSH
- prolaktyna
- DHEAs
- przeciwciała anty- TG
- przeciwciała anty- TPO
Badania męża:
- przeciwciała anty- HCV
- antygen HBs (HBsAg)
- detekcja 2 mutacji w genie CFTR
- A2F
- kariotyp z limfocytów krwi obwodowej
- MSOME
- morfologia plemników
- fragmentacja DNA plemnikówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:11
-
india wrote:Kamila przytulam, a tak mocno wierzyłam.
Kurczę, co z tą Invicta?
Kamila ja jak rozmawiałam z lekarzem mówił, że wszystkie badania są w pakiecie, a też mi optimum zaproponował. Mam nadzieję, że mnie nie zaskoczą
India lepiej przygotuj się na dodatkowe koszty, może coś wypaść po drodze, my np nie mieliśmy transferu, ale okazało się, że mamy komórki jajowe do zamrożenia więc za brak transferu zwracają 800 zł, ale mrożenie komórek kosztuje 900zł, więc gdyby wypadł transfer zamiast 100 zł trzeba byłoby dopłacić całość, teraz kriotransfer w invicta kosztuje 1800zl plus wizyty też są płatne.Oligospermia
2 IUI
-
Neo takie koszty są dla mnie zrozumiałe i liczę się z ewentualnymi wydatkami. Natomiast wkurze się jak będą mi kazali zapłacić za coś co twierdzili, że jest wliczone w pakiet. Pytałam o dodatkowe koszty i lekarz mówił, że badania przed ivf są w pakiecie. To samo mówiły babki rejestrujące, że pakiety są tak przygotowane, że te badania są wliczone.
Kamila płatna genetyka ok, i tak mam większość zrobioną. Jestem ciekawa jak tobfajtycznie wyjdzie w praniu. Mi lekarz odradzil weryfikację, więc za to płacić nie będę -
Kamilam8 wrote:Czasami myślę, że oni dostosowują nas do swojej pracy a nie siebie do nas. Wczoraj rozmawiałam z Karoliną z naszego forum i powiedziała, że Bocian jest otwarty również w niedzielę. I takie podejście mi się podoba.
Ja za tą procedurę zapłaciłam ok 15 tys. Niby pakiet 9300 ale doszła defragmentacja zarodków 1000; badania, których nie było w pakiecie 2500; weryfikacje 540 i leki.
Kamila, bardzo Ci wspolczuje naprawde. Ja tez jestem w inviccie i w pon. idziemy podpisac umowe... Juz wiem, ze na weryfikacje sie nie zgodze, bo to potrojny niepotrzebny stres. Ale bardzo zdziwiło mnie, co to za badania za 2,5 tys., ktorych nie ma w pakiecie? Jestem w szoku, bo my tez wybralismy ten pakiet za 9300 + doplata za Imsi i separacje, ale jak maja dojsc jeszcze jakies drogie badania to mnie nie stac na to. Moglabys mi napisac co poza pakietem musialad zrobic? Zaczyna mi sie to bardzo nie podobac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:30
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
Anatolka, po badaniu lekarz mówi że on by już zaczął stymulację bo idealny moment, więc go pytam czy w programie rządowym czy nie. I pytam go na jakiej podstawie bo ja nie mogę znaleźć punktu który by do mnie pasował, pokazałam mu wydruk że stronki MZ a on zdziwiony że tam piszę że dyskwalifikacja jest po dwóch nie udanych próbach pobrania komórekI mówi w takim razie program rządowy. Hehe jak zaczęłam ciągnąć że właściwie mowa jest o komórkach a nie zarodkach to zaczął zmieniać temat. Ważne że się udało zostać
ale nie wierzę mu że nie wiedział o zapisie czy nawet zapomniał.
Ehhh teraz przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać więc jakoś mniej nerwowo podchodzę do sytuacji, przynajmniej na razie zobaczyny co będzie za tydzień.Kava, Agi83, gosia81, Mimi86, Beata.D, Kamilam8 lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Wiem, że na prwno będę musiała Amh powtórzyć, bo lekarz chce sprawdzić czy znowu za mocno się spadło. Nawet AMH mnie stresuje. Bo ostatnio miałam spory spadek z 1,83 na 1,32. No ale to przez laparo. Teraz się łudze, że wynik wyhamował
Kamilam8 lubi tę wiadomość