X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    ewlinaaa85 za zamrożenie nie płacisz nic jeżeli jesteś w programie MZ. Po zakończeniu programu będziesz ponosiła koszty przechowywania a one są dużo niższe niż mrożenia. No chyba że teraz w tym piswowskim wariactwie coś się zmieniło.
    Przepraszam źle się wyraziłam :) chodzi mi oczywiście o koszty przechowywania czy to jest koszt liczony za każdy zarodek z osobna czy za całość :)
    Teraz jestem w rządowym programie ale z tego co wiem to program opłacać przechowywanie będzie tylko do czerwca.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka teściowa rolady robi to nie ma czasu daj jej spokój ;)

Kava lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, przytulam kochana, trzymaj się i zbieraj siły do dalszej walki:*

• Antonelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o wartosci progesteronu vs transfer.
    Piszecie czasami o wstrzymanych transferach ze wzgledu na wysoki prgesteron.
    Dlaczego tak jest i z jakiego dnia wartosc prg przyjmuje sie za wiazaca:
    1. Moj wynik prg w dniu po ostatnim zastrzyku monopuru (ostatni zastrzyk w piatek, w sob rano badanie) - wynik prg 0,72
    2. Prg w poniedzialek w dniu punkcji prg 2,1.

Ktora wartosc beda lekarze przyjmowac do decyzji o transferze (jesli beda zarodki)? Jeszcze nie wiem czy zarodki beda a ja juz rozmyslam o wysokosci prg vs transfer....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 to już zależy od klinik najlepiej zadzwonić i zapytać o koszt. U mnie było tak że zapłaciłam 800 zł za zamrożenie i pierwszy rok przechowywania liczba zarodków nie miała znaczenia. Po upływie roku płacę 400 zł za kolejny rok i też cena nie ulega zmianie pomimo że został już tylko jeden bąbelek. Każda klinika ma swoje regulaminy zasady itp więc dzwoń do nich :) Dodam tylko że ja podchodziłam komercyjnie.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki trzeciej weryfikacji i nic się nie zmieniło:

(B-HCG) <0.1
    Estradiol 17-beta (E2) 1798
    Progesteron (PRG) 34.05

Nie mam już żadnych zarodków, tylko 5 zamrożonych komórek- nie wiem co z nimi zrobić.
    Jeśli z 6 świeżych mam jeden zarodek to ile mogę mieć z 5 zamrożonych.
    Wygląda na to, że są słabej jakości. Może gdyby lekarz nie kazał mi odstawić metformaxu kilka miesięcy temu byłoby lepiej? (poprzedni lekarz zlecił)

Bardzo mocno zastanawiam się nad przeniesieniem do Białegostoku. W cenie jednej procedury w invikcie mam 2 w Bocianie i chyba 3 w Artemidzie.

ih9kcbx.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... przez najbliższe dni znowu się uaktywnię. Może część z Was pamięta mnie z grudnia...
    W piątek mam transfer dwóch blastusi, cykl mam stymulowany lamettą, wczoraj potwierdzona podwójna owulacja, endometrium 16mm. Od wczoraj biorę dupka 3x1, lutke dowcipną 2x2, estreva gel 2x, 1x proluex...

Meldujcie się kto ma w tym tygodniu transfer... :-)

lipa, elcia_aa, arlenka, Kava lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    1. Moj wynik prg w dniu po ostatnim zastrzyku monopuru (ostatni zastrzyk w piatek, w sob rano badanie) - wynik prg 0,72

Ktora wartosc beda lekarze przyjmowac do decyzji o transferze (jesli beda zarodki)? Jeszcze nie wiem czy zarodki beda a ja juz rozmyslam o wysokosci prg vs transfer....

Pierwszy :-) bardzo ładny :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Antonelka mi JN zrobił transfer przy progesteronie w dniu punkcji 3,99.
    Na wcześniejszej weryfikacji miałam podobny jak Ty- coś ok 0,78. Więc myślę, że Ci zrobi.
    Trochę o tym czytałam i są róże opinie. Jedni mówią, że nie ma to wpływu, inni nie robią transferu jak wynik jest większy niż 1 (o ile dobrze pamiętam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:22

ih9kcbx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Anatolka teściowa rolady robi to nie ma czasu daj jej spokój ;)

No tak... Zarobiona kobita... ;-)

Słodki ciężar w TVN :-)

lipa, Anuszka, Kava lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    ewlinaaa85 to już zależy od klinik najlepiej zadzwonić i zapytać o koszt. U mnie było tak że zapłaciłam 800 zł za zamrożenie i pierwszy rok przechowywania liczba zarodków nie miała znaczenia. Po upływie roku płacę 400 zł za kolejny rok i też cena nie ulega zmianie pomimo że został już tylko jeden bąbelek. Każda klinika ma swoje regulaminy zasady itp więc dzwoń do nich :) Dodam tylko że ja podchodziłam komercyjnie.
    Dzięuję Anuszka :) bardzo mi pomogłaś czyli u mnie w klinice koszt przechowywania to 600zł z vat i nie wiedziałam właśnie jak to jest z tym przechowywaniem czy płacimy za całość czy osobno za każdy zarodek

• amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Mam już wyniki trzeciej weryfikacji i nic się nie zmieniło:

(B-HCG) <0.1
    Estradiol 17-beta (E2) 1798
    Progesteron (PRG) 34.05

Nie mam już żadnych zarodków, tylko 5 zamrożonych komórek- nie wiem co z nimi zrobić.
    Jeśli z 6 świeżych mam jeden zarodek to ile mogę mieć z 5 zamrożonych.
    Wygląda na to, że są słabej jakości. Może gdyby lekarz nie kazał mi odstawić metformaxu kilka miesięcy temu byłoby lepiej? (poprzedni lekarz zlecił)

Bardzo mocno zastanawiam się nad przeniesieniem do Białegostoku. W cenie jednej procedury w invikcie mam 2 w Bocianie i chyba 3 w Artemidzie.

Kamila... :-(, trzymaj się i nie poddawaj!

Ostatnio jakaś czarna seria z Invicty... Czy komus w ogole udalo sie tam zaciazyc???

Kamilam8 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, Kamila przykro mi, walczymy razem dalej :*

age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila......przytulam Ciebie....trudne sa takie chwile.....jestem z Toba myslami...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z mrozeniem nadprogramowych komórek jajowych w rzadowce? Pozwalają na to? Oczywiście za normalna opłatą.
    Już drugi raz wyprodukuje pewnie ponad 20 komórek i szkoda mi tych zniszczonych 14tu.źle znosze stymulację, a gdybym miała zamrożone komórki to ewentualne kolejne komercyjne podejście byłoby łatwiejsze. Próbowała którąś z was tego?

age.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No invicta ma czarną serię. Dziś spotkałam rano w klinice dziewczynę, która była ze mną na punkcji. Drugą weryfikację też miała negatywną.
    A niech sobie w d... wsadzą te weryfikacje ;) To chyba jedyna klinika, która tak wcześnie robi weryfikacje- ale może się mylę.

Ja wypłakałam swoje w sobotę-niedzielę. Dziś już byłam na to przygotowana.

ih9kcbx.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Hej dziewczyny... przez najbliższe dni znowu się uaktywnię. Może część z Was pamięta mnie z grudnia...
    W piątek mam transfer dwóch blastusi, cykl mam stymulowany lamettą, wczoraj potwierdzona podwójna owulacja, endometrium 16mm. Od wczoraj biorę dupka 3x1, lutke dowcipną 2x2, estreva gel 2x, 1x proluex...

Meldujcie się kto ma w tym tygodniu transfer... :-)

pamiętam, trzymam mocno kciuki :)

vella lubi tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Liczy sie w dniu podania ovitrelle wiec wynik masz super :)

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila przykro mi:(

Antonelka ja juz przy ostatnim podglądaniu miałam progesteron 2,6 o wtedy dr powiedział, że transfer odroczony, w dniu punkcji prg miałam 16.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki ciężar idzie zgodnie z moją feralną ciążą :( Byłabym dokładnie na tym samym etapie :(

Kamila :(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
‹‹ 2872 2873 2874 2875 2876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ