IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja przeczytałam gdzieś że lepszy i nie drazylam tematu. Każdy sam wybiera:)06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualny
-
triss wrote:Izabela ja mam menopur 75 i gonal 75. A Ty masz pewnie wysokie amh. Dobrze pamiętam ze Ty z Artemidy również?
Hej Triss ja od dzisiaj zaczęłam brać stymulanty Menopur 75ml i Gonal 75 ml, w sobotę tzn 6 dc jadę do Gyncentrum jadę na USG kontrolne. Napisz mi jak się czujesz po tych zastrzykach i na jakim etapie jesteś? -
jowita198600 wrote:Hej Triss ja od dzisiaj zaczęłam brać stymulanty Menopur 75ml i Gonal 75 ml, w sobotę tzn 6 dc jadę do Gyncentrum jadę na USG kontrolne. Napisz mi jak się czujesz po tych zastrzykach i na jakim etapie jesteś?
Izabela to dlatego lekarz ostrożnie dobra dawki leków. Przy pco faktycznie łatwo przestymulowac.jestes w Olsztynie czy w Białymstoku? -
Ainaa wrote:Natka i jak sie czujesz?
Ja miałam w niedzielę punkcje w Medarcie u dr Żaka i od wczoraj potwornie boli mnie nad pępkiem, to wątroba.. rok temu po punkcji tez tak miałam, dużo pic i lekkostrawna dieta.
Nam niestety sie nie udało: 10 komórek pobranych, zero zapłodnień... jestem wstrząśnięta i załamana
Życzę Tobie powodzenia jutro na transferze, a i mam tez pytanie, czy transfer w 5 dobie to decyzja Wasza, czy doktora, bo u nas zawsze robił w 3 dobie? -
AniaT wrote:Hey Dziewczynki,
mam pytanko a raczej prośbę: wiem, że są tu na forum dziewczyny które korzystają z kd, tylko nie pamiętam które z Was. Czy mogłybyście się do mnie odezwać, mam kilka pytań na priv. Z góry dziękuję.[/QUOTE .Służę pomocą -jeśli oczywiście będę umiała -
Ainaa a myślałaś o zmianie kliniki ?
Przy pierwszej procedurze miałam 6 dojrzałych z 10 pobranych . I tak jak pisałam - żadnego zarodka
Przy drugiej 20 pobranych, 16 dojrzałych i 10 zarodkow. I zero ciąży. ..
Teraz rozpoczęliśmy trzecia procedurę w nowej klinice .
Ja miałam krótka przerwę pomiędzy procedurami. W zasadzie po jednym cyklu przerwy zaczęłam przygotowania do długiego protokołu (antyki).
A jaki masz teraz plan działania? -
Ainaa wrote:Triss - to było nasz 3 IVF
Za każdym razem ICSI
Pierwsze IN VITRO luty 2015 - 7 komórek, 4 dojrzałe, 3 sie zapłodniły, powstały 3 piękne zarodki, niestety 3 transfery zakończyły sie porażką.
Drugie IVF przypadkowe na naturalnym cyklu z tylko jednym pecherzykiem, jedna komórka, ale i jeden zarodek - niestety nie został z nami.
W sobote 3 IVF ISCI, stymulowana była puregonem, jak rok temu, ale wtedy miałam dzienna dawkę 200mj, a teraz 300mj, stąd pewnie więcej komórek, bo 10... 4 były dojrzałe, ale żadna sie nie zapłodniładziś rozmawialismy z lekarzem, który powiedział, że komórki wyglądały na pełnowartościowe, ale najwyraźniej takie ostatecznie nie były, skoro do zapłodnienia nie doszło...
Strasznie przezywam te porażke...
Oba zimowe IFV to długi protokówł, a Ty jakim szłas i czy przy pierwszym IVF miałas dojrzałe komórki?
Widze tez, ze mieliscie mała przerwe pomiedzy pierwszym, a drugim, jak to zniosłas, bo to jednak mega obciążenie dla organizmu? MNie tak dzis boli wątrob, ze... ehhh... brak słów, a jak jeszcze pomysle, ze to wszystko było na marne
A masz jakis plan co teraz?,jesli do transferu nie doszlo to nie licza ci trzeciego podejscia?,czyli jest jeszcze szansa?
Trzymaj sie cieplutko5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:biedna
A masz jakis plan co teraz?,jesli do transferu nie doszlo to nie licza ci trzeciego podejscia?,czyli jest jeszcze szansa?
Trzymaj sie cieplutko
Rzadowo liczą. Też tak mialam za 2 razem, że nie było zarodka... Niestety liczy się. -
Anatolka wrote:Rzadowo liczą. Też tak mialam za 2 razem, że nie było zarodka... Niestety liczy się.
To kiepsko.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Ainaa wrote:Natka i jak sie czujesz?
Ja miałam w niedzielę punkcje w Medarcie u dr Żaka i od wczoraj potwornie boli mnie nad pępkiem, to wątroba.. rok temu po punkcji tez tak miałam, dużo pic i lekkostrawna dieta.
Nam niestety sie nie udało: 10 komórek pobranych, zero zapłodnień... jestem wstrząśnięta i załamana
Życzę Tobie powodzenia jutro na transferze, a i mam tez pytanie, czy transfer w 5 dobie to decyzja Wasza, czy doktora, bo u nas zawsze robił w 3 dobie?
hej czuje sie lepiej wzielam kropelki mietowe i zoladek juz ciszej/
dostalam lek medargin w saszetkach ale nie wiem w ilu ml sie go rozpuszcza
nie dziekuje!!!
decyzja jest doktorka, powiedzial ze sa silne i wszystkie 6 jak sie zaplodnilo tyle nadal jest i daje im szanse do 5 doby.. zyja do tej pory:P
jestem ciekawa jak jutro
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
triss miałaś 10 zarodków i nawet ciąży biochemicznej? co lekarze na to mówią? robisz coś w kierunku diagnozy czemu tak się dzieje?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Co do narkozy, to po każdej mega mnie nerki bolą cały dzien
to normalne?? też tak macie? miałam w tym roku 4... i zawsze to samo
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.