IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ainaa współczuję Wam bardzo! Z całego serca życzę żeby los się odmienił i żebyście cieszyli się zdrową ciążą! :*Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
triss wrote:Jestem na początku stymulacji. W piątej mam wizytę w klinice - pierwsze podglądanie. Czuję się ok tylko, tak jak pisałam, czuje dość mocno pracujące jajniki.
Izabela to dlatego lekarz ostrożnie dobra dawki leków. Przy pco faktycznie łatwo przestymulowac.jestes w Olsztynie czy w Białymstoku?
triss lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Co do narkozy, to po każdej mega mnie nerki bolą cały dzien
to normalne?? też tak macie? miałam w tym roku 4... i zawsze to samo
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Milej nocki dziewczyny5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ainaa , ciezka droga .. ale ja tez wierze ze jest zawsze szczesliwy koniec
tylko kazdy ma jakas trase do przejscia...
a mnie rozklada przeciebienie, meza tezw czwartek jade do kliniki , sprawdzic czy sie wyciszylam
mam nadzieje ze bede mogla sie juz stymulowac, a czy takie przeziebienie moze cos przeszkodzic w stymulowaniu? nie jest ze mna az tak zle, zwykly katar oslabienie i stan podgoraczkowy narazie:)
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
AniaT wrote:Hey Dziewczynki,
mam pytanko a raczej prośbę: wiem, że są tu na forum dziewczyny które korzystają z kd, tylko nie pamiętam które z Was. Czy mogłybyście się do mnie odezwać, mam kilka pytań na priv. Z góry dziękuję.
Aniu T ja rozpoczynam dopiero swoja droge z tym tematem wiec nie wiem na ile bede potrafila juz pomoc.
triss, sylvuś lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Hej dziewczyny! My w drodze do kliniki od 4.00 nad ranem! Fostimon podany w warunkach polowych
kciukam za każdą z Was z osobna,i proszę o kciuki za nasze pierwsze podglądanie!
wizyta na 11.15!
Tosia 1981, Antonelka, Asiula86, Anatolka, Karo85, Tyszanka81, Konwalia, Elmirka, Anuszka, triss, magic1, Agnieszka_A., Kamilam8, gosia81, kotkapc, lipa, freya, karina76, _cherryLady, sylvuś lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:triss miałaś 10 zarodków i nawet ciąży biochemicznej? co lekarze na to mówią? robisz coś w kierunku diagnozy czemu tak się dzieje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 06:48
-
Cześć dziewczyny. Dołączę jeśli pozwolicie :)Jestem po jednej IUI i nie chcemy już tracić więcej sił i pieniędzy, zdecydowaliśmy się na in-vitro. Większych problemów u nas nie znaleźli, ale mam małą endometriozę i tsh 2,5 (idę niedługo do endokrynologa, bo wszystkie gienki mówią, że jest ok a czytam, że za wysokie). Leczę się w Artemidzie w Białymstoku. Staramy się ponad 2 lata i na tym koniec mojej cierpliwości
Mam pytanie, w którym dniu cyklu najlepiej umówić się na wizytę przedinvitrową?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAinaa wrote:Brtiii - dziękuję, ale widze, ze u Was tez nie jest kolorowo
Ahh,no niestety. Ostatnio na forum nie było tak pięknie ale teraz to się już powinno zmienić. Jeśli chodzi o mnie to ją jestem po pierwszej procedurze. Teraz mam szereg badań żeby dobrze przygotować się do drugiego podejścia. Będę szła długim protokołem także sprobujemy czegoś nowego. U mnie dobre wyniki i mojego M też a ciąży brak. Jest ciężko ale trzeba się wziąć w garść i iść do przodu i nie poddawać się nigdy. -
sandra80 wrote:Cześć dziewczyny. Dołączę jeśli pozwolicie :)Jestem po jednej IUI i nie chcemy już tracić więcej sił i pieniędzy, zdecydowaliśmy się na in-vitro. Większych problemów u nas nie znaleźli, ale mam małą endometriozę i tsh 2,5 (idę niedługo do endokrynologa, bo wszystkie gienki mówią, że jest ok a czytam, że za wysokie). Leczę się w Artemidzie w Białymstoku. Staramy się ponad 2 lata i na tym koniec mojej cierpliwości
Mam pytanie, w którym dniu cyklu najlepiej umówić się na wizytę przedinvitrową?
Ciężko odpowiedzieć na takie pytanie, ponieważ zależy to od tego, jaki pomysł ma na Was lekarz i jakim protokołem będzie chciał Was poprowadzić. Jeśli będziesz mieć na wstępie antykoncepcję, to najlepiej pod koniec cyklu. Jeśli będziesz szła protokołem długim bez poprzedzającej antykoncepcji, to najlepiej po owulacji, a przed 21dc. Jeśli protokół krótki, to 2-3 dc.
Trzeba jeszcze mieć czas na porobienie badań. Może masz możliwość podpytania przez telefon doktora? Jeśli nie masz takiej możliwości, to ciężko zgadywać i umów się, jak Ci będzie pasowało czasowo. -
choco wrote:Sandra najlepiej 2-5 dc niby ale mój lekarz mówi że 2-3.
dzięki Choco
tak czytam, że najpierw dostaję się tabletki antykoncepcyjne, ile czasu się je przyjmuje zazwyczaj? -
sandra80 wrote:dzięki Choco
tak czytam, że najpierw dostaję się tabletki antykoncepcyjne, ile czasu się je przyjmuje zazwyczaj?
jesli długi prtokoł to najpierw antyki. zazwyczaj jedno opakkowanie 21 tabletek, ale już w trakcie brania antykoncepcji dołaczane są zastrzyki wyciszające.
-
sandra80 wrote:dzięki Choco
tak czytam, że najpierw dostaję się tabletki antykoncepcyjne, ile czasu się je przyjmuje zazwyczaj?
Hej Sandra
Nie każda musi łykać antyki przed stymulacją ale przeważnie jedno opakowanie wystarcza.
A to kiedy na wizytę zależy jaki protokół i jakie badania będą was jeszcze czekały. -
ma_pi wrote:Ciężko odpowiedzieć na takie pytanie, ponieważ zależy to od tego, jaki pomysł ma na Was lekarz i jakim protokołem będzie chciał Was poprowadzić. Jeśli będziesz mieć na wstępie antykoncepcję, to najlepiej pod koniec cyklu. Jeśli będziesz szła protokołem długim bez poprzedzającej antykoncepcji, to najlepiej po owulacji, a przed 21dc. Jeśli protokół krótki, to 2-3 dc.
Trzeba jeszcze mieć czas na porobienie badań. Może masz możliwość podpytania przez telefon doktora? Jeśli nie masz takiej możliwości, to ciężko zgadywać i umów się, jak Ci będzie pasowało czasowo.
przez telefon to będzie ciężko, bo na ostatniej wizycie lekarz nam in vitro odradzał, zalecał IUI albo starania naturalne, no ale nic innego od ponad 2 lat nie robię -
triss wrote:jesli długi prtokoł to najpierw antyki. zazwyczaj jedno opakkowanie 21 tabletek, ale już w trakcie brania antykoncepcji dołaczane są zastrzyki wyciszające.
triss widzę, że też jesteś w Artemidzie, u jakiego lekarza się leczysz? jakie robiłaś badania przed? -
Anuszka wrote:Hej Sandra
Nie każda musi łykać antyki przed stymulacją ale przeważnie jedno opakowanie wystarcza.
A to kiedy na wizytę zależy jaki protokół i jakie badania będą was jeszcze czekały.
Cześć Anuszka widzę, że Ci się udało, gratulujęAnuszka lubi tę wiadomość