IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny!
Mam pytanie:-) Pomożecie?
W niedzielę skończyłam brac ovulastan, a wczoraj dostalam niby okres. Terminowo powinnam dostac @ dopiero w piątek. Kolejną wizytę mam dopiero w najbliższy poniedzialek, i nie wiem czy to nie za pozno będzie na stymulacje? Do pon. zostaly mi jeszcze 3 zastrzyki gonapeptylu. To normalne, ze jeden dzien po odstawieniu ovulastanu dostalam @? -
amygdala wrote:Czesc Dziewczyny!
W niedzielę skończyłam brac ovulastan, a wczoraj dostalam niby okres. Terminowo powinnam dostac @ dopiero w piątek. Kolejną wizytę mam dopiero w najbliższy poniedzialek, i nie wiem czy to nie za pozno będzie na stymulacje? Do pon. zostaly mi jeszcze 3 zastrzyki gonapeptylu. To normalne, ze jeden dzien po odstawieniu ovulastanu dostalam @?
Wszystko pięknie. Okres dostaje się 2-5 dni po odstawieniu antyków. U Ciebie było 2 dni. Na stymulację nie będzie za późno.Anatolka lubi tę wiadomość
-
Mamy 10 pecherzykow wielkosci od 6-10mm endo 6mm.Zwiekszamy dawke fostimonu o 50mj i w piatek kolejne podgladanie!
lipa, amygdala, gosia81, sylvuś, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mam mrozaczków
ani jednego
5 zarodków i żaden nie dotrwał do blastusi
Mam dwa groszki u mnie w brzuszku i liczę na nie.
Ale generalnie mam dołakookana1987 lubi tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Melduje się po transferze
zarodki mistrzowskie tak embriolog powiedziala
2 zarodki 5aa
Cleaxen czy jakos tak i acard.
W jakich gidzinach najlepiej brac?
Co by tu zrobic zeby pomoc sie zagniezdzic?
Karo85, Evelle, freya, kookana1987, Elmirka, amygdala, gosia81, karina76, pysia, sylvuś, Antonelka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Natu93 wrote:Melduje się po transferze
zarodki mistrzowskie tak embriolog powiedziala
2 zarodki 5aa
Cleaxen czy jakos tak i acard.
W jakich gidzinach najlepiej brac?
Co by tu zrobic zeby pomoc sie zagniezdzic?
super wieści
ja tu jestem od dziś dopiero, ale czytałam, że dziewczyny jedzą ananasa -
Sabina_x wrote:Dziewczyny nie mam mrozaczków
ani jednego
5 zarodków i żaden nie dotrwał do blastusi
Mam dwa groszki u mnie w brzuszku i liczę na nie.
Ale generalnie mam doła
powodzenia Sabina, nie dołuj się, trzymam kciuki żeby oba groszki pięknie się zagnieździłySabina_x lubi tę wiadomość
-
Natu93 wrote:Kiedy w przyblizeniu moge sie spodziewac implatacji?
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
kookana1987, pysia lubią tę wiadomość
-
Natu93 - gratuluje, szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie spotkałam sie z tak świetnymi zarodkami. Miałas podane blastocysty, wiec pewnie dzis-jutro mogą zacząć sie implantowac, ale to moze nastąpic również za kilka dni.
Zycze Tobie powodzenia - na pewno sie uda.
Ja dzis 3 dni po punkci i od wczoraj bardzo boli mnie brzuchnie mogłam spac tski mega ból!!!! Mam nadzieje, ze to przejdzie!
Aina -
Sabina_x i choco nie takie cuda już tutaj na forum były
Głowy do góry dziewczyny !!!! Ile mamy ciąż z słabych zarodków gdzie lekarze kręcili głowami a ile transferów z pięknymi blastocystami które nawet biochemicznej nie dały... Zawsze trzeba wierzyć!
choco, kookana1987 lubią tę wiadomość
-
milia wrote:Dzięki Anuszka przeciwciała anty - HCV wyszły nam ujemne bo robiliśmy badania to oznacza że mam się szczepić?
To znaczy że nie jesteście chorzy. Przeciwciała daja obraz czy jest sie szczepionym. Nie ma konieczności lecz warto się zaszczepić bo to jest dosyć ważne.
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
milia wrote:Dzięki Anuszka przeciwciała anty - HCV wyszły nam ujemne bo robiliśmy badania to oznacza że mam się szczepić?
Czyli macie zielone światło do rozpoczęcia procedury pod warunkiem że inne badania także wyjdą dobre.
Nie pamiętam żeby od kogoś wymagali szczepienia. Ja osobiście jestem zaszczepiona ale nawet nikt o to nie pytał. -
sandra80 wrote:triss widzę, że też jesteś w Artemidzie, u jakiego lekarza się leczysz? jakie robiłaś badania przed?
u dr Domitrza. Badania miałam jeszcze aktualne z poprzedniej procedury. Na pewno wymagana jest wirusologia, cytologia i czystość pochwy. Pewnie też badania hormonów, jesli nie miałas robione.
amygdala wrote:Czesc Dziewczyny!
W niedzielę skończyłam brac ovulastan, a wczoraj dostalam niby okres. Terminowo powinnam dostac @ dopiero w piątek. Kolejną wizytę mam dopiero w najbliższy poniedzialek, i nie wiem czy to nie za pozno będzie na stymulacje? Do pon. zostaly mi jeszcze 3 zastrzyki gonapeptylu. To normalne, ze jeden dzien po odstawieniu ovulastanu dostalam @?
Pabelka pięknietrzymam kciuki za kolejne podgladanie
Sabina przykro mi z powodu Twoich zarodków, ale teraz najważniejsze są te ktroe już masz podane. Bardzo mocno trzymam kciuki za nie
Natu kciuki! piekne blastki masz więc musi być dobrze
Choco bedzie dobrze ! trzymam kciukichoco lubi tę wiadomość