IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
w tej chwili na swiecie jest przeludnienie, za kilkadziesiat lat zabraknie zywnosci i paliw, tylko kraje rozwijajace sie maja ujemny przyrost naturalny, popatrzcie szerzej na swiat, zobaczcie ile uchodzcow naplynie do europy...
w tej chwili ujemny przyrost naturalny to pestka przy problemie przeludnienia ziemi -
W ubogich krajach nie dziwi mnie przyrost
nie mają kasy na antykoncepvje jest mniej dostępna, nie mają wiedzy na ten temat i telewizora
co robić wieczorami jak się nudzi?
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Myślę, ze żadna z nas nie jest przeciwniczką naprotechnologi. Ja nie jestem, a chcę wyjaśnić, że u mnie jest sytuacja ewidentnie tylko pod ivf.
Natomiast jestem przeciwniczką tezy, że jedno jest w stanie zastąpić drugie i działa to dla mnie w obie strony. Są pary, które są wodzone obietnicami, że napro im pomoże, a ich problem od początku to wyklucza. Są też pary, które zbyt szybko kierowane są na ivf, albo są kierowane na nie bez dogłębnej diagnostyki. Tak uważam. Kończy się na tym, że in vitro też się nie udaje, bo też nie ma prawa się udać.
My jesteśmy zakwalifikowani z czynnika męskiego. U mnie jeszcze rok temu było super. Po dwóch icsi zaczęłam się dogłębniej diagnozować i jednak nie było do końca super. A jeszcze kilka badań przede mną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:59
amygdala, Agnieszka_A., roletka, Anuszka, Beata.D, lipa, choco lubią tę wiadomość
-
Natu93 wrote:jest luteina50 podjezykowo
taka nazwa
i ma 50mg kiedys takie bralam
zobacz sb w necieja nigdy nie brałam 50mg... Przez tą moja długa drogę brałam tylko luteine 100mg:P
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Hej dziewczyny!!
Shooa przyjelam, zapraszam
Ja dzis powtarzalam bete i wynosi 615,5- 14dpt. Powoli zaczynam sie cieszyc... chyba sie udałoCo do naprotechnologi- jest ok, jezeli problem lezy tylko po stronie kobiety.Co w sytuacji jak mąż ma małą ilosc plemnikow, nie wiadomo dlaczego i nie ma zadnych lekow aby poprawic ilosc? Zostało nam tylko in vitro. Nie załuje, ze sie zdecydowalismy. Na 2 upragnione kreski czekalismy 2 lata i w koncu sie udało. Nie zmienilabym sowjej decyzji, juz kocham swoje malenstwo a moze dwa malenstwa?
Angela B-D, amygdala, Elmirka, Neo84, Karolina1111, arlenka, Beata.D, shooa, Agnieszka_A., Karo85, sylvuś, Mimi86, bąbel, gosia81, kassik, Joanna85, V., pysia, choco, ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
ja tez jestem za tym zeby bylo prawo wyboru a nie skazywanie na jedna czy druga droge:/
napro jest ok,jesli ma sie cierpliwosc i wszystko na miejscu, ja poki co ivf odstawiam na dalsza droge, sprobuje napro, tym bardziej ze kasy na ivf brak a jak napro bedzie dofinansowane to wybor mam jeden
jesli po roku rozloza rece to biore kolejny kredyt na ivf -
amygdala wrote:Kamila, a w jakim celu to relanium przed transferem?
Podobno zapobiega skurczom macicy ale to wiem od dziewczyn z forum- lekarz mi nic na ten temat nie mówił. Brałam przez kolejne 3 dni jeszcze.
Ogólnie mocno mnie uspokajał i wyciszał. Najprzyjemniejszy lek jaki brałam w całej procedurze -
Marcia89 wrote:Lekarz kazal sie zglosic ok. 11.03. wiec pewnie wtedy zrobi USG?a Ty kiedy byłas?
Ja w invimedzie byłam dopiero w 33 dpt a wcześniej poszłam do lekarza z miasta bo wysiedzieć już nie mogłam to był 27dpt i widziałam już serduszko mojekookana1987, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Podobno zapobiega skurczom macicy ale to wiem od dziewczyn z forum- lekarz mi nic na ten temat nie mówił. Brałam przez kolejne 3 dni jeszcze.
Ogólnie mocno mnie uspokajał i wyciszał. Najprzyjemniejszy lek jaki brałam w całej procedurze
A to brzmi calkiem logicznie. W sumie jak mniejszy stres podczas transferu to tez lepiej.Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja mam dosc lekow itp procz euthyroxu mam zamiar zaczac brac femibion i wit d w jakiejs normalnej dawce boo nie badalm poziomu. To ma byc wit D czy wit D3 ?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dziewczyny brałyście nospę przed samym transferem?
nospa przed transferem?
Jutro mam crio myślicie że, to dobry pomysł z tą nospą? W końcu działa rozkurczająco.
Na ile czasu przed transferem powinnam ją wziąć?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość