WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co masz na myśli :) Czytałam o tym, że lepiej ubichinol, ale też, że nie jest to potwierdzone, że jest lepszy, więc to się trochę wyklucza. Ale mając do wyboru taki i taki q10, wybrałam dla siebie ubichinol. Choć wcale nie musi być lepszy.

• olencja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bralam wczesniej ubi:) moze jak ten skoncze to znow wezme, ciekawe czy to na prawde cos na te jajka dziala, bo samopoczucie na pewno mam o wiele lepsze, dhea tez biore bo poziom mam ponizej polowy normy,wiec tragedii nie ma ale nie zaszkodzi, warto miec wysoki poziom dla zachowania mlodosci;)

shooa lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostałam @, a tak się stresowalam,ze nie przyjdzie po antykach. Od soboty dolaczam Menopur i Gonal - jupi ! :)

lipa, pragnaca dzidziusia, Neo84, pabelka88, Konwalia, Tosia 1981, india, shooa, vella, amygdala, choco, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykupiłam dziś receptę i miałam na niej dupka... kurcze dostałam 10mg... zawsze miałam 50mg... zastanawiam się czy to błąd... bo lekarz by mi taki słaby zapisał? czy aptekarki? dodatkowo mam brać do lutki 3x2... od jutra

Ja brałam q10 30mg dziennie i wit d 2000j dziennie i pomoglo ;)
    i normalny q10 :) czytałam kilkanaście stron na temat który lepszy i nikt nie udowodnił że ubihinol jest lepszy, wrecz przeciwnie... ubihinon ma wiele badań potwierdzających, że pomaga, a ubihinol dopiero zaczynają badać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 00:32

lipa lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny wykupiłam dziś receptę i miałam na niej dupka... kurcze dostałam 10mg... zawsze miałam 50mg... zastanawiam się czy to błąd... bo lekarz by mi taki słaby zapisał? czy aptekarki? dodatkowo mam brać do lutki 3x2... od jutra

Ja brałam q10 30mg dziennie i wit d 2000j dziennie i pomoglo ;)
    i normalny q10 :) czytałam kilkanaście stron na temat który lepszy i nikt nie udowodnił że ubihinol jest lepszy, wrecz przeciwnie... ubihinon ma wiele badań potwierdzających, że pomaga, a ubihinol dopiero zaczynają badać :)

Duphaston o ile mi wiadomo od zawsze miał 10mg. Coś musiałaś pokrecic :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Właśnie usłyszałam w radio, że pierwsze bociany przyleciały już do Polski! Co zresztą widać na naszym forum!
    Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty!
    Wiosennego dnia dla Was!!!!!! :-)

Evelle, Tosia 1981, vella, sylvuś, Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) Wystarczy, że człowiek wypadnie z obiegu na 3-4 dni i kaplica, próbowałam Was nadrobić ale się nie da po prostu :P Zatrzymałam się na smutnej wiadomości od Asi-m-b :( Ściskam kochana... :( Uściski też dla Reni, ech... :( Ale widzę też wysyp pozytywów, bardzo się cieszę dziewczyny i gratuluję! :)

U nas po prawie 5 miesiącach oczekiwania powoli coś się rusza. Wczoraj mąż miał wymaz na chlamydię, usg moszny i seminogram, a ja wizytę u anestezjologa - byłam ciekawa, czy każą mi za nią płacić, Pani chciała 100 zł ale jak powiedziałam że jestem w programie to powiedziała tylko "ok, to dziękuję :)", ufff, bo już myślałam, że będę musiała się z nimi szarpać ;) Wizyta u mojego lekarza 4 marca, w przyszły piątek. Wtedy zadam mu milion pytań, ustalę plan gry i wezmę recepty. Dzisiaj 2 dzień cyklu, jak dobrze pójdzie to równo za miesiąc zaczynam stymulację :D chyba, że doktorek zaordynuje jednak długi protokół, to nawet wcześniej zacznę kłucie.

Serducho, asia-m-b, triss, Angela B-D, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.invimed.pl/a/98,invimed-katowice-w-czestochowskim-programie-doplat-do-in-vitro

Może kogoś zainteresuje :)

triss, _cherryLady lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    http://www.invimed.pl/a/98,invimed-katowice-w-czestochowskim-programie-doplat-do-in-vitro

Może kogoś zainteresuje :)

Fajnie mają, 5 koła dopłaty... I GynC na miejscu z dr M... bo to kilka klinik do wyboru mają.

Anuszka, triss lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, zaakceptuj proszę zaproszenie :) mam pytanie na priv

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj miałam punkcję. Wszystko bez problemu. Pobrano 12 kumulusów. Dziś ok 12 dowiem się ile udało się zapłodnić. Poszło lepiej niż ostatnio (wtedy było 7 cumulusów). Bardzo dobrze zniosłam znieczulenie. Wybudziłam się na sam koniec i od razu przytomna, zero senności. Wczoraj po południu pobolewało podbrzusze i delikatnie plamienie było. Na razie L4 do piątku. Jeśli będzie transfer w niedzielę to przedłużamy do testu. Wenflon za pierwszy razem pan anestezjolog założył choć miał wątpliwości jak zobaczył, że z żyłami szału nie ma.

triss, V., Kamilam8, pragnaca dzidziusia, sylvuś, Tosia 1981, shooa, lawendowapani, Konwalia, Moniaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Cześć! :) Wystarczy, że człowiek wypadnie z obiegu na 3-4 dni i kaplica, próbowałam Was nadrobić ale się nie da po prostu :P Zatrzymałam się na smutnej wiadomości od Asi-m-b :( Ściskam kochana... :( Uściski też dla Reni, ech... :( Ale widzę też wysyp pozytywów, bardzo się cieszę dziewczyny i gratuluję! :)

U nas po prawie 5 miesiącach oczekiwania powoli coś się rusza. Wczoraj mąż miał wymaz na chlamydię, usg moszny i seminogram, a ja wizytę u anestezjologa - byłam ciekawa, czy każą mi za nią płacić, Pani chciała 100 zł ale jak powiedziałam że jestem w programie to powiedziała tylko "ok, to dziękuję :)", ufff, bo już myślałam, że będę musiała się z nimi szarpać ;) Wizyta u mojego lekarza 4 marca, w przyszły piątek. Wtedy zadam mu milion pytań, ustalę plan gry i wezmę recepty. Dzisiaj 2 dzień cyklu, jak dobrze pójdzie to równo za miesiąc zaczynam stymulację :D chyba, że doktorek zaordynuje jednak długi protokół, to nawet wcześniej zacznę kłucie.

V. u którego lekarza jesteś? A co do opłaty za anestezjologa, to wybuchła tam niezła afera, bo dziewczyny jedna po drugiej upominają się zwrotu pieniędzy :)także laski z recepcji już nie dyskutują ;)

V., Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Hej. Wczoraj miałam punkcję. Wszystko bez problemu. Pobrano 12 kumulusów. Dziś ok 12 dowiem się ile udało się zapłodnić. Poszło lepiej niż ostatnio (wtedy było 7 cumulusów). Bardzo dobrze zniosłam znieczulenie. Wybudziłam się na sam koniec i od razu przytomna, zero senności. Wczoraj po południu pobolewało podbrzusze i delikatnie plamienie było. Na razie L4 do piątku. Jeśli będzie transfer w niedzielę to przedłużamy do testu. Wenflon za pierwszy razem pan anestezjolog założył choć miał wątpliwości jak zobaczył, że z żyłami szału nie ma.
    to tak jak u mnie zawsze problem z tymi żyłami,czasami krew ciężko pobrać bo zyl nie widac...

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/feaccad8b6cf8a5e

co myslicie o tym?
    cieszyc sie?
    czy bledny test

V., Kamilam8, pragnaca dzidziusia, Tosia 1981, gosia81, lawendowapani, kookana1987, Angela B-D, Konwalia, Mimi86, kleis, pysia lubią tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 pozytyw a nie błędny test :) Można się cieszyć :D

gosia81 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:

co myslicie o tym?
    cieszyc sie?
    czy bledny test

Ja tam widzę II kreskę ;)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    to tak jak u mnie zawsze problem z tymi żyłami,czasami krew ciężko pobrać bo zyl nie widac...

Na szczęście udało mu się wkłuć za pierwszym razem :) I nawet nie mam siniaka.

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:

co myslicie o tym?
    cieszyc sie?
    czy bledny test

Moim zdaniem gratulować:) zatem gratuluję:)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • V. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, acha :D Jestem u Mirockiego :) a Ty? też się tam leczysz?

Natu, jest kreska! :D gratulacje!

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Justa, acha :D Jestem u Mirockiego :) a Ty? też się tam leczysz?

Natu, jest kreska! :D gratulacje!

Ja jestem u Przybycienia :)

V. lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
‹‹ 2970 2971 2972 2973 2974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ