IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
lipa wrote:Reni
nie dotrwala?
ciekawa jestem co mi powiedzą
od wczoraj próbuję sie dodzwonić, ale jest to niewykonalne! Nikt nie odbiera -
pragnaca dzidziusia wrote:1 procedura 6 kumulusow, 4 sie zaplodnily, do piatej doby przetrwaly dwa. Jedna blastka 1cc I jedna morula. Transfer obu- beta negatywna
2 procedura- zwiekszono mi dawke menopouru I wydluzyli stymulacje- 11 kumulusow- 6 sie zaplodnilo, do piatej doby dotrwaly dwie blastki 1cc, Obie przetransferowane I efekt nosze pod serduszkiem I to potrojny
W obydwu procedurach nie mialam mrozaczkow...
zamierzam zapytać się dlaczego mi przyspieszyli! wydaje mi się to dziwne, że nie pozwolili reszcie dorosnąć
-
shooa wrote:Może, nie musi, zależy jak chętnego do współpracy masz faceta. trzeba tylko pamiętać, że normy WHO dla prawidłowego nasienia są ogólnie bardzo niskie, a to że jest w normie nie znaczy, że nie można go trochę podrasować
Ja mam hashi a biorę Femibion. Przy hashi moim zdaniem ważniejsza jest dieta, suplementacja witamin niż trochę nadprogramowego jodu w witaminie. To tylko moje zdanie, mogę się mylić, aczkolwiek u mnie działa i wyniki mam coraz lepsze.
Ja mam bardzo podobny zestaw, tylko z prenatalem Uno. Ktoś to też brał?Maminka223 -
nick nieaktualnymonik wrote:Witajcie
Ogromne gratulacje dziewczyny
Mam pytanie, po punkcji dostałam infekcji i lekarz po transferze zamienił mi luteinę 3x100mg
dopochwowo na 1 zastrzyk prolutex 25mg dziennie.
Czy to nie za mało progesteronu???
Oprócz tego mam jeszcze duphaston 1x1
Martwię sie bo piersi dziś dużo mniej wrażliwe
Nie jest małoja też miałam sam prolutex
monik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:zamierzam zapytać się dlaczego mi przyspieszyli! wydaje mi się to dziwne, że nie pozwolili reszcie dorosnąć
Zapytaj, masz prawo wiedziec czym sie sugerowali.
Ja w obu przypadkach szlam krotkim protokolem.
Trzymaj sie Tam :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:58
-
Hej
mam pytanie do dziewczyn które były przestymulowane i brały dostinex, jak długo brałyście ten lek?
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
ma_pi wrote:Reni teraz miałaś krótki protokół chyba. Poprzednio też? Masz jakieś przeciwwskazania do długiego?
nie mam przeciwskazań
ja mam wszystkie wyniki dobre
szłam tym samym protokołem z tymi samymi lekami, ale wcześniej (bo od 2dc),a nie od 8 dano mi menopur
poprzednio było 13 pęcherzy 4 komórki z czego 2 się zapłodniły, do transferu przeżyła 1
więc teraz mieliśmy iść na jakość
z 8 pęcherzy były 3 komórki, 1 dobra i ona nie dała rady
poprzednio punkcja była 15 dc
moje naturalne cykle to 15-17dc
a tym razem punkcja 13dc
chyba trochę wcześnie
sama już nie wiem
nie jestem lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:09
-
Reni wrote:nie mam przeciwskazań
ja mam wszystkie wyniki dobre
szłam tym samym protokołem z tymi samymi lekami, ale wcześniej (bo od 2dc),a nie od 8 dano mi menopur
poprzednio było 13 pęcherzy 4 komórki z czego 2 się zapłodniły, do transferu przeszyła 1
więc teraz mieliśmy iść na jakość
z 8 pęcherzy były 3 komórki, 1 dobra i ona nie dała rady
poprzednio punkcja była 15 dc
moje naturalne cykle to 15-17dc
a tym razem punkcja 13dc
chyba trochę wcześnie
sama już nie wiem
nie jestem lekarzem
Kurcze Reni, jak czytam Twój wpis z pamiętnika 19 luty,to wyglądało to całkiem obiecująco. Piszesz, że w dniu zastrzyku z ovitrele było 8 pęcherzyków 18-21mm i estradiol coś koło 2200. To całkiem dobre parametry. Sama się dziwię, że tak kiepsko z jajkami.
Może czas pomyśleć o protokole długim, jakieś jeszcze kombinowanie z lekami stymulującymi, jakaś suplementacja... Najważniejsze, że chcą z Tobą o tym w klinice porozmawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:01
-
monik wrote:Witajcie
Ogromne gratulacje dziewczyny
Mam pytanie, po punkcji dostałam infekcji i lekarz po transferze zamienił mi luteinę 3x100mg
dopochwowo na 1 zastrzyk prolutex 25mg dziennie.
Czy to nie za mało progesteronu???
Oprócz tego mam jeszcze duphaston 1x1
Martwię sie bo piersi dziś dużo mniej wrażliwe
Ja też mam dzisiaj 2 dpt ale mój lekarz daje końskie dawki progesteronu:
3x1 luteina
3x1 duphaston
1x1 prolutex
karina76 lubi tę wiadomość
-
ma_pi wrote:Kurcze Reni, jak czytam Twój wpis z pamiętnika 19 luty,to wyglądało to całkiem obiecująco. Piszesz, że w dniu zastrzyku z ovitrele było 8 pęcherzyków 18-21mm i estradiol coś koło 2200. To całkiem dobre parametry. Sama się dziwię, że tak kiepsko z jajkami.
Może czas pomyśleć o protokole długim, jakieś jeszcze kombinowanie z lekami stymulującymi, jakaś suplementacja... Najważniejsze, że chcą z Tobą o tym w klinice porozmawiać.
chcą
co nie zmiania faktu, że pewnie kasy w programie na 3 podejście już nie będzie -
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Justa czemu nic nie mowilas że jesteś po transferze? Trzymam kciuki.! A ja narazie się suplementuje. Dodatkowo jeszcze kupiłam dhea oprócz tego q10 i ovarinu. Mam nadzieję że jajeczka będą teraz o niebo lepszeSTART 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Kobietki!!
Shooa jestem u doktora Żórwaskiego- polecam
ja bylam przestumulowana, mialam wybrac dostinex do konca opakowania... nie pamietam ile tego bylo ale dosyc długo to trwało
Magic, Halinka- gratulujeciesze sie, ze w koncu ruszyło w pozytywną strone
Elmirka, shooa lubią tę wiadomość