IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia89 wrote:Witajcie!!
Nie mam czasu byc na biezaco z forum ale staram sie nadrabiac! Ja mialam criotransfer dwoch zarodkow 10.02. W sobote zrobilam sikany test, zeby wiedziec czego sie spodziewc na dzisiejszej becie. Test wyszedl pozytywny a dzisiejsza beta to 241.5 Modle sie aby to trawało! Mam nadzieje, ze przyrost bedzie w porzadku i bede mogla sie cieszyc ciaza. Warto bylo!! Warto bylo sie kłóć, cierpieć, płakać, rzucac wszystkim z nerwow aby teraz zobaczyc 2 upragnione kreski... Czekalam na to 2 lata i w koncu są... Dziewczyny, chcialabym aby in vitro to byla pewna metoda, aby wszystkim sie udawało, za te wszystkie lata cierpienia i wylanych łez... Trzymam za Was wszystkie kciuki! I wierze, ze wszystkie zostaniemy mamami, bo wszystkie na to zasługujemy!! Walczmy o nasze szczescie!!
Kruszynka5 -
nick nieaktualnykruszynka5 wrote:czy ktoras tak miała ze pierwsze ivf nie udane, brak mrozaczkow a potem bez problemu sie udalo? martwi mnie to , bo w 5 dobie podano mi blastusia i jedna morule ale nie udalo mi się i brak zamrożonych...czekam dopiero na wizytę.
1 procedura 6 kumulusow, 4 sie zaplodnily, do piatej doby przetrwaly dwa. Jedna blastka 1cc I jedna morula. Transfer obu- beta negatywna
2 procedura- zwiekszono mi dawke menopouru I wydluzyli stymulacje- 11 kumulusow- 6 sie zaplodnilo, do piatej doby dotrwaly dwie blastki 1cc, Obie przetransferowane I efekt nosze pod serduszkiem I to potrojny
W obydwu procedurach nie mialam mrozaczkow...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:36
Kamilam8, kruszynka5, Agnieszka_A., Pola7, lawendowapani, kookana1987, monik, gosia81, Karolina1111, Angela B-D, Joanna85, Beata.D, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
kruszynka5 wrote:czy ktoras tak miała ze pierwsze ivf nie udane, brak mrozaczkow a potem bez problemu sie udalo? martwi mnie to , bo w 5 dobie podano mi blastusia i jedna morule ale nie udalo mi się i brak zamrożonych...czekam dopiero na wizytę.
Też mnie to interesuje -
pragnaca dzidziusia wrote:1 procedura 6 kumulusow, 4 sie zaplodnily, do piatej doby przetrwaly dwa. Jedna blastka 1cc I jedna morula. Transfer obu- beta negatywna
2 procedura- zwiekszono mi dawke menopouru I wydluzyli stymulacje- 11 kumulusow- 6 sie zaplodnilo, do piatej doby dotrwaly dwie blastki 1cc, Obie przetransferowane I efekt nosze pod serduszkiem I to potrojny
W obydwu procedurach nie mialam mrozaczkow...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 06:52
Kruszynka5 -
Pola7 wrote:Hej Kochane. Ja juz po fioletowej stronie, ale nadal Was podczytuje i mocno kibicuję. Magic1 Ty wiesz, że bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Wierzę w Pietrzyckiego, u mnie miał szczęśliwą rękę. Te którym się udało , zapraszam na fiolet na forum ciężarówek po ivf. Dziewczyny tam już czekają z niecierpliwością na Was wszystkie !
proszę donieść dziewczynom z fb ze będę wieczorem z dobrą nowinąAsienka1184, shooa, Asiula86, Kamilka, arlenka, lawendowapani, kookana1987, lipa, pabelka88, pragnaca dzidziusia, Kamilam8, choco, Agi83, SzewskaPasja, gosia81, amygdala, asia-m-b, Pola7, Tosia 1981, monik, Neo84, Angela B-D, Konwalia, Marcia89, Agnieszka_A., Mimi86, india, sylvuś, Joanna85, Beata.D, V., ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
magic1 wrote:Poluś a Ty już za połówką ciązy ale ten czas leci, jak ty sie czujesz?? muszę powiedzieć że nasz doktorek ma szczesliwą rękę, mam 2 krechy
proszę donieść dziewczynom z fb ze będę wieczorem z dobrą nowinąmagic1 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
bąbel wrote:Dobry wieczór wszystkim.
Ja jestem podłamana po dzisiejszej wizycie. Od 17 dni jestem na gonapeptylu, przez pierwsze 12 dni pół ampułki, przez ostatnie 5 dni po całej ampułce. W 3 dc badałam estradiol (12 dzień na gonapeptylu 1/2 ampułki), wynik 60 pg/ml.
Dzisiaj 8 dc cylku a wynik 70 pg/ml. Wzrósł zamiast spadać po zwiększonej dawce leku. Obraz usg wskazuje, że jestem już wyciszona, ale skąd ten wynik? Do czwartku kontynuuję gonapeptyl w dawce 1 ampułka, w czwartek mam powtórzyć estradiol i wizyta u gina. Może któraś z Was tak miała?
Gratuluję pozytywnych beti trzymam kciuki za Was wszystkie
Ja miałam jeszcze wyższy estradiol, też byłam po 17 zastrzykach z gonapeptylu, tylko od początku pełna dawka. Lekarka coś tam pomruczała. że trochę wysoko. Potem powiedziała, że usg wskazuje na wyciszenie oraz, że mam dobre LH jak na wyciszanie (ale nie wiem jakie było i jakie jest dobre) i że możemy startować. Stymulacja przebiegła w miarę ok (doszło do lekkiego przestymulowania, ale to bardziej ze względu na zbyt wysokie dawki leków do stymulacji oraz miałam nową kombinację tych leków i nie wiadomo było od początku jak zareaguję). Jajka dobrze się zapładniały, były blastki.bąbel lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, odebrałam wyniki z 11 dnia, beta 150, progesteron 26,58
myszaaa, kookana1987, lipa, pabelka88, pragnaca dzidziusia, aneczka2015, Karo85, choco, Kamilam8, Anatolka, Agi83, SzewskaPasja, arlenka, amygdala, gosia81, asia-m-b, Tosia 1981, Tyszanka81, magic1, Asiula86, Asienka1184, Asia_88, lawendowapani, Angela B-D, Kamilka, Neo84, Konwalia, kruszynka5, karina76, Agnieszka_A., Mimi86, bąbel, india, sylvuś, Beata.D, V., ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Halinka84 -
Ale tu pieknie sie zrobilo
oby ta dobra passa przeniosla sie na nas wszystkie wyczekujace
KUMULUJE KCIUKI NA NASTEPNY M-C!!!!!
pabelka88, pragnaca dzidziusia, gosia81, Tosia 1981, magic1, Asiula86, lawendowapani, shooa, Angela B-D, Neo84 lubią tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Magic1 ogromne gratulacje!!!!!!! Bardzo sie ciesze!
Halinka Tobie również gratuluje!
U mnie punkcja w piątek! Jutro koniec stymulacjipragnaca dzidziusia, amygdala, gosia81, Pola7, Tosia 1981, magic1, Asiula86, lawendowapani, shooa, Angela B-D, Neo84, Konwalia, Mimi86, bąbel, V., ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykruszynka5 wrote:czyli jest nadzieja tzn nadzieja jest zawsze ale jak to czytam jest większa. a po jakim czasie podeszlas do drugiej procedury?
Mialam tylko jeden cykl przerwy, bo lekarz nie widzial przecieskazan. Lipiec- pierwsza nieudana, sierpien- przerwa, wrzesien- druga udana -
nick nieaktualny
-
magic1 wrote:Poluś a Ty już za połówką ciązy ale ten czas leci, jak ty sie czujesz?? muszę powiedzieć że nasz doktorek ma szczesliwą rękę, mam 2 krechy
proszę donieść dziewczynom z fb ze będę wieczorem z dobrą nowiną
Super!!!
Nabrałam wiary- może doktorek i do mnie będzie miał szczęśliwą rękepragnaca dzidziusia, magic1, Asiula86, lawendowapani, Karo85, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Ogromne gratulacje dziewczyny
Mam pytanie, po punkcji dostałam infekcji i lekarz po transferze zamienił mi luteinę 3x100mg
dopochwowo na 1 zastrzyk prolutex 25mg dziennie.
Czy to nie za mało progesteronu???
Oprócz tego mam jeszcze duphaston 1x1
Martwię sie bo piersi dziś dużo mniej wrażliweWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 10:12
-
proszę donieść dziewczynom z fb ze będę wieczorem z dobrą nowiną
Haaa wiedziałam!! Teraz już musi być dobrze! A my walczymy od 2-ch miesięcy z przeziębieniem. Cały czas meczy mnie kaszel, ale próbuje się bronić. No i rośniemy
pabelka88 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI