Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie nadzieję! Gratuluję pozytywnych testów!:-)

Ps. Mam dawkę Menopuru 225, to dużo czy mało?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduje po dzisiejszej wizycie, transfer ustalony na 1.03 godzina 15.30, oby data i godzina była szczęśliwa.
    Gratuluje pozytywnych testów!!

amygdala, Agnieszka_A., ComeToMeBaby, india, Kamilam8, Mimi86, Tosia 1981, vella, lawendowapani, gosia81, Angela B-D, Bianka4, V. lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny dajecie nadzieję! Gratuluję pozytywnych testów!:-)

Ps. Mam dawkę Menopuru 225, to dużo czy mało?
    taka średnia bym powiedziała, dawke dobiera sie m.in. do amh

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny powiedzie czy warto brać dhea na poprawę jakości komórek? Czy któras z Was brała? Ja przed drugim podejściem postanowilam coś lykac. Mam już koenzym q10 i wit d. I się zastanawiam nad tym dhea.

Mrth666 miała baaardzo zaawansowaną endo, brała i (mam nadzieję, że się nie obrazi, że dzielę się jej doświadczeniami ;)) była diamterialna różnica w jakości komórek. W efekcie nosi już pokaźny brzuszek :)
    Nie wiem jak będzie u mnie, ale też profilaktycznie biorę 25mg dziennie razem z q10 i vit d.
    myślę, że nie zaszkodzi.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala to sprawa indywidualna ja miałam taką dawkę przy pierwszej stymulacji i wychodowałam tylko 5 pęcherzyków a dziewczyny przez mniejszych dawkach miały więcej pęcherzyków, przy drugiej miałam 300.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mrth666 miała baaardzo zaawansowaną endo, brała i (mam nadzieję, że się nie obrazi, że dzielę się jej doświadczeniami ;)) była diamterialna różnica w jakości komórek. W efekcie nosi już pokaźny brzuszek :)
    Nie wiem jak będzie u mnie, ale też profilaktycznie biorę 25mg dziennie razem z q10 i vit d.
    myślę, że nie zaszkodzi.

Właśnie mam zamówiona na jutro już będzie;-)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki. Tak tylko pytam, nie mam zadnego porownania. Mam nadzieje, ze cos wyhoduje.Amh mam 3,6. Zobaczymy :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcia89 gratulacje :) z jakiej jestes kliniki ?

dziewczyny a ten koenzym q10 to lykac caly czas? od stymulacjo az do wyniku bety czy przestac w jakims momencie? gdzie woogoele mozna kupic? np w zielarkim moze byc?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCIA,MONISON gratuluje :-) mam ogromną nadzieje,że worek z pozytywnymi testami się rozwiązał :-) :-) :-)
    U mnie jutro wizyta i kolejne podgladanie :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Reni a nie byłaś chora? Może zmienilas dietę? Za dużo stresu? Ja druga stymulacje też miałam z gorszym skutkiem w ilości komorek

nie byłam

dzwonili

stan 0

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Ja juz po fioletowej stronie, ale nadal Was podczytuje i mocno kibicuję. Magic1 Ty wiesz, że bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Wierzę w Pietrzyckiego, u mnie miał szczęśliwą rękę. Te którym się udało , zapraszam na fiolet na forum ciężarówek po ivf. Dziewczyny tam już czekają z niecierpliwością na Was wszystkie !

Kamilam8, nick nieaktualny, gosia81, Angela B-D lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

dziewczyny a ten koenzym q10 to lykac caly czas? od stymulacjo az do wyniku bety czy przestac w jakims momencie? gdzie woogoele mozna kupic? np w zielarkim moze byc?

Q10 jak i inne suplementy na jakość komórek/plemników zaczyna się brać na ok 3 miesiące przed stymulacją. w przypadku ciąży ustalić z lekarzem co dalej, ale pewnie kazałby odstawić.
    suplementy najlepiej kupować w aptekach internetowych, wyszukać najwyższą dawkę, najlepszą cenę i już.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie byłam

dzwonili

stan 0
    :-( :-(

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Hej! Invimed Wrocław!

pysia, Anuszka lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Q10 jak i inne suplementy na jakość komórek/plemników zaczyna się brać na ok 3 miesiące przed stymulacją. w przypadku ciąży ustalić z lekarzem co dalej, ale pewnie kazałby odstawić.
    suplementy najlepiej kupować w aptekach internetowych, wyszukać najwyższą dawkę, najlepszą cenę i już.

oj to trochee za pozno pomyslalam, jeszcze 3 dni biore ovulastan i jak dostane @ zaczynam stymulacje, to chyba nie ma juz sensu sie suplementowac .

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie zapraszamy do wątku jak już się przeniesiecie na fioletową stronę :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarowki-metoda-ivf-i-iui,7842,456.html?sd=1

nick nieaktualny, Joanna85 lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim.
    Ja jestem podłamana po dzisiejszej wizycie. Od 17 dni jestem na gonapeptylu, przez pierwsze 12 dni pół ampułki, przez ostatnie 5 dni po całej ampułce. W 3 dc badałam estradiol (12 dzień na gonapeptylu 1/2 ampułki), wynik 60 pg/ml.
    Dzisiaj 8 dc cylku a wynik 70 pg/ml. Wzrósł zamiast spadać po zwiększonej dawce leku. Obraz usg wskazuje, że jestem już wyciszona, ale skąd ten wynik? Do czwartku kontynuuję gonapeptyl w dawce 1 ampułka, w czwartek mam powtórzyć estradiol i wizyta u gina. Może któraś z Was tak miała?

Gratuluję pozytywnych bet :-) i trzymam kciuki za Was wszystkie :-)

ma_pi lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    oj to trochee za pozno pomyslalam, jeszcze 3 dni biore ovulastan i jak dostane @ zaczynam stymulacje, to chyba nie ma juz sensu sie suplementowac .

tak, teraz już nie ma sensu.
    może na przyszłość jak po rodzeństwo się będziecie szykować ;)

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, jaki lekarz Cię prowadził?

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szkoda... Czyli nowa procedura. Jest szansa, że zdążycie w swojej klinice? To rządówka? Trzymam kciuki za owocne rozmowy z lekarzem. Nie poddawajcie się <3
    termin ustalony. wiem ze musze walczyć i się nie poddawac...moze to stres wszystko popsul

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ