WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie nadzieję! Gratuluję pozytywnych testów!:-)

Ps. Mam dawkę Menopuru 225, to dużo czy mało?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduje po dzisiejszej wizycie, transfer ustalony na 1.03 godzina 15.30, oby data i godzina była szczęśliwa.
    Gratuluje pozytywnych testów!!

amygdala, Agnieszka_A., ComeToMeBaby, india, Kamilam8, Mimi86, Tosia 1981, vella, lawendowapani, gosia81, Angela B-D, Bianka4, V. lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny dajecie nadzieję! Gratuluję pozytywnych testów!:-)

Ps. Mam dawkę Menopuru 225, to dużo czy mało?
    taka średnia bym powiedziała, dawke dobiera sie m.in. do amh

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny powiedzie czy warto brać dhea na poprawę jakości komórek? Czy któras z Was brała? Ja przed drugim podejściem postanowilam coś lykac. Mam już koenzym q10 i wit d. I się zastanawiam nad tym dhea.

Mrth666 miała baaardzo zaawansowaną endo, brała i (mam nadzieję, że się nie obrazi, że dzielę się jej doświadczeniami ;)) była diamterialna różnica w jakości komórek. W efekcie nosi już pokaźny brzuszek :)
    Nie wiem jak będzie u mnie, ale też profilaktycznie biorę 25mg dziennie razem z q10 i vit d.
    myślę, że nie zaszkodzi.

Brtiii86 lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala to sprawa indywidualna ja miałam taką dawkę przy pierwszej stymulacji i wychodowałam tylko 5 pęcherzyków a dziewczyny przez mniejszych dawkach miały więcej pęcherzyków, przy drugiej miałam 300.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mrth666 miała baaardzo zaawansowaną endo, brała i (mam nadzieję, że się nie obrazi, że dzielę się jej doświadczeniami ;)) była diamterialna różnica w jakości komórek. W efekcie nosi już pokaźny brzuszek :)
    Nie wiem jak będzie u mnie, ale też profilaktycznie biorę 25mg dziennie razem z q10 i vit d.
    myślę, że nie zaszkodzi.

Właśnie mam zamówiona na jutro już będzie;-)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki. Tak tylko pytam, nie mam zadnego porownania. Mam nadzieje, ze cos wyhoduje.Amh mam 3,6. Zobaczymy :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcia89 gratulacje :) z jakiej jestes kliniki ?

dziewczyny a ten koenzym q10 to lykac caly czas? od stymulacjo az do wyniku bety czy przestac w jakims momencie? gdzie woogoele mozna kupic? np w zielarkim moze byc?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCIA,MONISON gratuluje :-) mam ogromną nadzieje,że worek z pozytywnymi testami się rozwiązał :-) :-) :-)
    U mnie jutro wizyta i kolejne podgladanie :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Reni a nie byłaś chora? Może zmienilas dietę? Za dużo stresu? Ja druga stymulacje też miałam z gorszym skutkiem w ilości komorek

nie byłam

dzwonili

stan 0

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Ja juz po fioletowej stronie, ale nadal Was podczytuje i mocno kibicuję. Magic1 Ty wiesz, że bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Wierzę w Pietrzyckiego, u mnie miał szczęśliwą rękę. Te którym się udało , zapraszam na fiolet na forum ciężarówek po ivf. Dziewczyny tam już czekają z niecierpliwością na Was wszystkie !

Kamilam8, pragnaca dzidziusia, gosia81, Angela B-D lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

dziewczyny a ten koenzym q10 to lykac caly czas? od stymulacjo az do wyniku bety czy przestac w jakims momencie? gdzie woogoele mozna kupic? np w zielarkim moze byc?

Q10 jak i inne suplementy na jakość komórek/plemników zaczyna się brać na ok 3 miesiące przed stymulacją. w przypadku ciąży ustalić z lekarzem co dalej, ale pewnie kazałby odstawić.
    suplementy najlepiej kupować w aptekach internetowych, wyszukać najwyższą dawkę, najlepszą cenę i już.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie byłam

dzwonili

stan 0
    :-( :-(

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Hej! Invimed Wrocław!

pysia, Anuszka lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Q10 jak i inne suplementy na jakość komórek/plemników zaczyna się brać na ok 3 miesiące przed stymulacją. w przypadku ciąży ustalić z lekarzem co dalej, ale pewnie kazałby odstawić.
    suplementy najlepiej kupować w aptekach internetowych, wyszukać najwyższą dawkę, najlepszą cenę i już.

oj to trochee za pozno pomyslalam, jeszcze 3 dni biore ovulastan i jak dostane @ zaczynam stymulacje, to chyba nie ma juz sensu sie suplementowac .

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie zapraszamy do wątku jak już się przeniesiecie na fioletową stronę :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarowki-metoda-ivf-i-iui,7842,456.html?sd=1

pragnaca dzidziusia, Joanna85 lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim.
    Ja jestem podłamana po dzisiejszej wizycie. Od 17 dni jestem na gonapeptylu, przez pierwsze 12 dni pół ampułki, przez ostatnie 5 dni po całej ampułce. W 3 dc badałam estradiol (12 dzień na gonapeptylu 1/2 ampułki), wynik 60 pg/ml.
    Dzisiaj 8 dc cylku a wynik 70 pg/ml. Wzrósł zamiast spadać po zwiększonej dawce leku. Obraz usg wskazuje, że jestem już wyciszona, ale skąd ten wynik? Do czwartku kontynuuję gonapeptyl w dawce 1 ampułka, w czwartek mam powtórzyć estradiol i wizyta u gina. Może któraś z Was tak miała?

Gratuluję pozytywnych bet :-) i trzymam kciuki za Was wszystkie :-)

ma_pi lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    oj to trochee za pozno pomyslalam, jeszcze 3 dni biore ovulastan i jak dostane @ zaczynam stymulacje, to chyba nie ma juz sensu sie suplementowac .

tak, teraz już nie ma sensu.
    może na przyszłość jak po rodzeństwo się będziecie szykować ;)

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, jaki lekarz Cię prowadził?

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szkoda... Czyli nowa procedura. Jest szansa, że zdążycie w swojej klinice? To rządówka? Trzymam kciuki za owocne rozmowy z lekarzem. Nie poddawajcie się <3
    termin ustalony. wiem ze musze walczyć i się nie poddawac...moze to stres wszystko popsul

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ