X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    dziewczyny kiedy mogę spodziewać sie miesiączki po nieudanym transferze? bo juz mnie zaczyna to niecierpliwić...bete miałam badana w 6dpt(byla 7,30)niestety w 9dpt spadla do 2,30- kazali odstawić leki i czekac na @....ale ile jeszcze mam czekać...

Ja dostałam 12 dni po transferze.

ih9kcbx.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja dostałam 12 dni po transferze.
    dzisiaj jest 14 dpt...

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    dzisiaj jest 14 dpt...

A który dzień cyklu i kiedy odstawiłaś progesteron?

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    dziewczyny kiedy mogę spodziewać sie miesiączki po nieudanym transferze? bo juz mnie zaczyna to niecierpliwić...bete miałam badana w 6dpt(byla 7,30)niestety w 9dpt spadla do 2,30- kazali odstawić leki i czekac na @....ale ile jeszcze mam czekać...
    Ja dostałam dwa dni po odstawieniu leków

kruszynka5 lubi tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    A który dzień cyklu i kiedy odstawiłaś progesteron?
    ostatnia miesiączkę miałam 16.01 czyli jest 39dc. progesteron odstawiłam w sobotę

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana poczekałabym jeszcze kilka dni i poszłabym do lekarza. Jeśli leki odstawiłaś w sobotę to myślę, że lada dzień przyjdzie miesiączka.
    A standardowo sama przychodzi czy wspomagasz się lekami?

ih9kcbx.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana poczekałabym jeszcze kilka dni i poszłabym do lekarza. Jeśli leki odstawiłaś w sobotę to myślę, że lada dzień przyjdzie miesiączka.
    A standardowo sama przychodzi czy wspomagasz się lekami?
    od soboty kompletnie nic nie biorę oprócz witamin.

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • V. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    My jesteśmy zakwalifikowani z czynnika męskiego. U mnie jeszcze rok temu było super. Po dwóch icsi zaczęłam się dogłębniej diagnozować i jednak nie było do końca super. A jeszcze kilka badań przede mną...

A co było nie do końca super?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badałam DHEA ani DHEA-S. Suplementuję w ciemno.

• olencja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja nie badałam DHEA ani DHEA-S. Suplementuję w ciemno.
    a jaka dawke bierzesz?pow 100mg mozna sobie zrobic krzywde, takze jak bierzesz 25 czy nawet 50 to raczej przezyjesz:D

u5cvp2.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    A co było nie do końca super?

Niestety czasami jest tak, że jak u jednej osoby z pary podchodzącej do ivf wykryje się duży problem, to ta druga osoba jest już tylko pobieżnie diagnozowana. U nas właśnie tak było. Skoro czynnik męski, a u mnie z krwi i wymazów wszystko się zgadzało, to można jechać z procedurą. Dopiero po drugim icsi ktoś zauważył potrzebę zrobienia histeroskopii, a prosiłam o nią wcześniej i wyszła przegroda w macicy. Ale to wszystko po zmianie kliniki. Przegroda działa czasami jak wkładka antykoncepcyjna.
    Teraz jeszcze rozgryzam immunologię. Zobaczymy, co tam wyjdzie.

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dzisiaj bete robilam, jutro powtarzam sikacza a w sobote znowu oznacze bete:}

jak sie czujecie ??

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu, mam nadzieje, ze u Ciebie to juz tylko formalnosc! :-)
    A mi dzis sie snilo, ze urodzilam córeczkę Martę i karmilam ją piersią :-) Ahhh slodki był to sen... :-)

Angela B-D lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam pytanie czy wy progesteron to zaczynalyscie brac po punkcji czy transferze? Bo ja mam crinone dopochwowo i lekarz zapisal mi ze od dnia punkcji myslalam ze to pomylka ale dzisiaj po punkcji przyszedl i mowil ze od dzisiaj crinone

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala
    bardzo ci zycze oby ten sen sie spelnil jak najpredzej/

a jak myslicie o 8.30 beta
    o ktorej dzis moga juz byc wyniki w necie?

amygdala, Angela B-D, lawendowapani lubią tę wiadomość

Bliźniaki <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu, to pewnie zalezy od kliniki. U mnie chyba ok. 3h sie czeka. Zadzwon i zapytaj :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Witajcie mam pytanie czy wy progesteron to zaczynalyscie brac po punkcji czy transferze? Bo ja mam crinone dopochwowo i lekarz zapisal mi ze od dnia punkcji myslalam ze to pomylka ale dzisiaj po punkcji przyszedl i mowil ze od dzisiaj crinone

Tak ma być. Po punkcji.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak ma być. Po punkcji.

Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się ;-)
    Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórek

amygdala, gosia81, kookana1987, takasobieja, Tyszanka81, Tosia 1981, kassik, Beata.D, Asiula86, Mimi86, Joanna85, Kamilam8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się ;-)
    Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórek

Gratuluje ladny wynik:*

Izabela23 lubi tę wiadomość

Bliźniaki <3
  • migr8 Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Zaczęłam wczoraj stymulację Puregonem 175j. i mam pytanie: czy któraś z Was już na samym początku miała objawy takie jak pobolewania jajników? I czytałam, że długi protokół jest skuteczniejszy, czy są tu dziewczyny, którym po krótkim się udało? U mnie problemem jest czynnik męski, a i AMH mam na dolnej granicy normy dla wieku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie:)

‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ