IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kruszynka5 wrote:dziewczyny kiedy mogę spodziewać sie miesiączki po nieudanym transferze? bo juz mnie zaczyna to niecierpliwić...bete miałam badana w 6dpt(byla 7,30)niestety w 9dpt spadla do 2,30- kazali odstawić leki i czekac na @....ale ile jeszcze mam czekać...
Ja dostałam 12 dni po transferze. -
nick nieaktualnykruszynka5 wrote:dziewczyny kiedy mogę spodziewać sie miesiączki po nieudanym transferze? bo juz mnie zaczyna to niecierpliwić...bete miałam badana w 6dpt(byla 7,30)niestety w 9dpt spadla do 2,30- kazali odstawić leki i czekac na @....ale ile jeszcze mam czekać...
kruszynka5 lubi tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Kochana poczekałabym jeszcze kilka dni i poszłabym do lekarza. Jeśli leki odstawiłaś w sobotę to myślę, że lada dzień przyjdzie miesiączka.
A standardowo sama przychodzi czy wspomagasz się lekami?
Kruszynka5 -
ma_pi wrote:My jesteśmy zakwalifikowani z czynnika męskiego. U mnie jeszcze rok temu było super. Po dwóch icsi zaczęłam się dogłębniej diagnozować i jednak nie było do końca super. A jeszcze kilka badań przede mną...
A co było nie do końca super?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
V. wrote:A co było nie do końca super?
Niestety czasami jest tak, że jak u jednej osoby z pary podchodzącej do ivf wykryje się duży problem, to ta druga osoba jest już tylko pobieżnie diagnozowana. U nas właśnie tak było. Skoro czynnik męski, a u mnie z krwi i wymazów wszystko się zgadzało, to można jechać z procedurą. Dopiero po drugim icsi ktoś zauważył potrzebę zrobienia histeroskopii, a prosiłam o nią wcześniej i wyszła przegroda w macicy. Ale to wszystko po zmianie kliniki. Przegroda działa czasami jak wkładka antykoncepcyjna.
Teraz jeszcze rozgryzam immunologię. Zobaczymy, co tam wyjdzie. -
Witajcie mam pytanie czy wy progesteron to zaczynalyscie brac po punkcji czy transferze? Bo ja mam crinone dopochwowo i lekarz zapisal mi ze od dnia punkcji myslalam ze to pomylka ale dzisiaj po punkcji przyszedl i mowil ze od dzisiaj crinone
-
Izabela23 wrote:Witajcie mam pytanie czy wy progesteron to zaczynalyscie brac po punkcji czy transferze? Bo ja mam crinone dopochwowo i lekarz zapisal mi ze od dnia punkcji myslalam ze to pomylka ale dzisiaj po punkcji przyszedl i mowil ze od dzisiaj crinone
Tak ma być. Po punkcji. -
Anatolka wrote:Tak ma być. Po punkcji.
Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się
Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórekamygdala, gosia81, kookana1987, takasobieja, Tyszanka81, Tosia 1981, kassik, Beata.D, Asiula86, Mimi86, Joanna85, Kamilam8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Zaczęłam wczoraj stymulację Puregonem 175j. i mam pytanie: czy któraś z Was już na samym początku miała objawy takie jak pobolewania jajników? I czytałam, że długi protokół jest skuteczniejszy, czy są tu dziewczyny, którym po krótkim się udało? U mnie problemem jest czynnik męski, a i AMH mam na dolnej granicy normy dla wieku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie:)