X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela po punkcji. Nie dostałaś rozpiski z lekami? Ja mam zapisane crinone wieczorem. Piękny wynik :)

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migr8 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Zaczęłam wczoraj stymulację Puregonem 175j. i mam pytanie: czy któraś z Was już na samym początku miała objawy takie jak pobolewania jajników? I czytałam, że długi protokół jest skuteczniejszy, czy są tu dziewczyny, którym po krótkim się udało? U mnie problemem jest czynnik męski, a i AMH mam na dolnej granicy normy dla wieku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie:)

Zaczynaja jajniki budzic sie i pracowac, u mnie to byl normalny objaw tylko ja mialam puregon 300j.

u mnie krotki protokol. wczoraj 7dpt na tescie cien cienia, dzisuaj robiona beta.
    jutro powtorkA testu.

trzymam kciuki za Cb wszystko bedzie dobrze

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?

Ja miałam criotransfer w 23 dc

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

Ja miałam w 16 dc. Cykl sztuczny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 29.01 miesiaczke punkcja 12.02 a transfer 17.02

ja mialam w 5 dobie poniewaz mialam bardzo silne zarodki i wszystkie przetrwaly do tego stadium

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, ze bardzo różnie z tym jest. Mi, jezeli w ogole cos wyhoduje transfer bedzie ok. 20-22 dc i zastanawialam sie czy to nie za pozno. Ok za bardzo juz o tym mysle i kombinuje. Mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r

Leki podrożeją :(

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    To widzę, ze bardzo różnie z tym jest. Mi, jezeli w ogole cos wyhoduje transfer bedzie ok. 20-22 dc i zastanawialam sie czy to nie za pozno. Ok za bardzo juz o tym mysle i kombinuje. Mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia :-)
    U mnie ewentualny transfer w 26 dc przy długim protokole :)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Izabela po punkcji. Nie dostałaś rozpiski z lekami? Ja mam zapisane crinone wieczorem. Piękny wynik :)
    Dostalam i tam zapisane,że crinobe od dzisiaj a mi się wgralo,że progesteron dopiero po transferze,ale juz sie upewnilam ze jednak od dzisiaj :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się ;-)
    Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórek
    Super!!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja,

brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać :)
    jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę :(
    Też tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r

Leki podrożeją :(

jak nie urok to...

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

Ja miałam w 15 dc na estrofemie.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Olencja,

brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać :)
    jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę :(
    Też tak macie?

Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Olencja,

Też tak macie?
    ja po 10mg mam syfy na klacie:/ do lata skoncze opakowanie i robie przerwe bo zadnego dekoltu ani z przodu ani z tylu nie zaloze:/

a tylko ja jeszcze podejrzewam luteine o moj tradzik- progesteron metabolizowany jest w watrobie a tajak wiemy uwielbia wywalac syfy w postaci syfow:D bo jakos mi sie te dwa leki nalozyly i nie wiem ktory jest taki fee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:33

u5cvp2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Ja miałam w 15 dc na estrofemie.

A od którego dnia cyklu bierze się estrofem?

age.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa 2 lub 3 dc

• V. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Niestety czasami jest tak, że jak u jednej osoby z pary podchodzącej do ivf wykryje się duży problem, to ta druga osoba jest już tylko pobieżnie diagnozowana. U nas właśnie tak było. Skoro czynnik męski, a u mnie z krwi i wymazów wszystko się zgadzało, to można jechać z procedurą. Dopiero po drugim icsi ktoś zauważył potrzebę zrobienia histeroskopii, a prosiłam o nią wcześniej i wyszła przegroda w macicy. Ale to wszystko po zmianie kliniki. Przegroda działa czasami jak wkładka antykoncepcyjna.
    Teraz jeszcze rozgryzam immunologię. Zobaczymy, co tam wyjdzie.

O masz... A ja w końcu nie zrobiłam tej histero, a miałam czas między procedurami. Teraz już nie zdążę. Pozostaje mi wierzyć, że wszystko jest ok. Kciuki za Twoje wyniki :*

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz.

DHA też tak działa? Dosłownie dzisiaj rano "podziwiałam" swoje podskórne wypryski na dotychczas gładkim czole. Od miesiąca łykam Omegamed Optima Start, zawiera 250 mg DHA.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 2975 2976 2977 2978 2979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ