WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela po punkcji. Nie dostałaś rozpiski z lekami? Ja mam zapisane crinone wieczorem. Piękny wynik :)

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migr8 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Zaczęłam wczoraj stymulację Puregonem 175j. i mam pytanie: czy któraś z Was już na samym początku miała objawy takie jak pobolewania jajników? I czytałam, że długi protokół jest skuteczniejszy, czy są tu dziewczyny, którym po krótkim się udało? U mnie problemem jest czynnik męski, a i AMH mam na dolnej granicy normy dla wieku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie:)

Zaczynaja jajniki budzic sie i pracowac, u mnie to byl normalny objaw tylko ja mialam puregon 300j.

u mnie krotki protokol. wczoraj 7dpt na tescie cien cienia, dzisuaj robiona beta.
    jutro powtorkA testu.

trzymam kciuki za Cb wszystko bedzie dobrze

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?

Ja miałam criotransfer w 23 dc

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

Ja miałam w 16 dc. Cykl sztuczny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 29.01 miesiaczke punkcja 12.02 a transfer 17.02

ja mialam w 5 dobie poniewaz mialam bardzo silne zarodki i wszystkie przetrwaly do tego stadium

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, ze bardzo różnie z tym jest. Mi, jezeli w ogole cos wyhoduje transfer bedzie ok. 20-22 dc i zastanawialam sie czy to nie za pozno. Ok za bardzo juz o tym mysle i kombinuje. Mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r

Leki podrożeją :(

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    To widzę, ze bardzo różnie z tym jest. Mi, jezeli w ogole cos wyhoduje transfer bedzie ok. 20-22 dc i zastanawialam sie czy to nie za pozno. Ok za bardzo juz o tym mysle i kombinuje. Mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia :-)
    U mnie ewentualny transfer w 26 dc przy długim protokole :)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Izabela po punkcji. Nie dostałaś rozpiski z lekami? Ja mam zapisane crinone wieczorem. Piękny wynik :)
    Dostalam i tam zapisane,że crinobe od dzisiaj a mi się wgralo,że progesteron dopiero po transferze,ale juz sie upewnilam ze jednak od dzisiaj :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się ;-)
    Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórek
    Super!!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja,

brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać :)
    jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę :(
    Też tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r

Leki podrożeją :(

jak nie urok to...

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:

Ja miałam w 15 dc na estrofemie.

zem3tv7317jpvd05.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Olencja,

brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać :)
    jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę :(
    Też tak macie?

Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Olencja,

Też tak macie?
    ja po 10mg mam syfy na klacie:/ do lata skoncze opakowanie i robie przerwe bo zadnego dekoltu ani z przodu ani z tylu nie zaloze:/

a tylko ja jeszcze podejrzewam luteine o moj tradzik- progesteron metabolizowany jest w watrobie a tajak wiemy uwielbia wywalac syfy w postaci syfow:D bo jakos mi sie te dwa leki nalozyly i nie wiem ktory jest taki fee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:33

u5cvp2.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Ja miałam w 15 dc na estrofemie.

A od którego dnia cyklu bierze się estrofem?

age.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa 2 lub 3 dc

• V. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Niestety czasami jest tak, że jak u jednej osoby z pary podchodzącej do ivf wykryje się duży problem, to ta druga osoba jest już tylko pobieżnie diagnozowana. U nas właśnie tak było. Skoro czynnik męski, a u mnie z krwi i wymazów wszystko się zgadzało, to można jechać z procedurą. Dopiero po drugim icsi ktoś zauważył potrzebę zrobienia histeroskopii, a prosiłam o nią wcześniej i wyszła przegroda w macicy. Ale to wszystko po zmianie kliniki. Przegroda działa czasami jak wkładka antykoncepcyjna.
    Teraz jeszcze rozgryzam immunologię. Zobaczymy, co tam wyjdzie.

O masz... A ja w końcu nie zrobiłam tej histero, a miałam czas między procedurami. Teraz już nie zdążę. Pozostaje mi wierzyć, że wszystko jest ok. Kciuki za Twoje wyniki :*

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz.

DHA też tak działa? Dosłownie dzisiaj rano "podziwiałam" swoje podskórne wypryski na dotychczas gładkim czole. Od miesiąca łykam Omegamed Optima Start, zawiera 250 mg DHA.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 2975 2976 2977 2978 2979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ