IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
migr8 wrote:Cześć dziewczyny:)
Zaczęłam wczoraj stymulację Puregonem 175j. i mam pytanie: czy któraś z Was już na samym początku miała objawy takie jak pobolewania jajników? I czytałam, że długi protokół jest skuteczniejszy, czy są tu dziewczyny, którym po krótkim się udało? U mnie problemem jest czynnik męski, a i AMH mam na dolnej granicy normy dla wieku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie:)
Zaczynaja jajniki budzic sie i pracowac, u mnie to byl normalny objaw tylko ja mialam puregon 300j.
u mnie krotki protokol. wczoraj 7dpt na tescie cien cienia, dzisuaj robiona beta.
jutro powtorkA testu.
trzymam kciuki za Cb wszystko bedzie dobrze
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
amygdala wrote:Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?
Ja miałam criotransfer w 23 dc17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
amygdala wrote:Dziewczyny, a w ktorym dniu cyklu powinien byc transfer? Bo chyba jest jakaś granica, po ktorej nie powinno sie robic transferu? Przeciez endometrium musi byc ok itp. W ktorym dc Wy mialyscie transfery?
Ja miałam w 16 dc. Cykl sztuczny. -
http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r
Leki podrożeją -
amygdala wrote:To widzę, ze bardzo różnie z tym jest. Mi, jezeli w ogole cos wyhoduje transfer bedzie ok. 20-22 dc i zastanawialam sie czy to nie za pozno. Ok za bardzo juz o tym mysle i kombinuje. Mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robiaEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
triss wrote:Izabela po punkcji. Nie dostałaś rozpiski z lekami? Ja mam zapisane crinone wieczorem. Piękny wynik
-
Izabela23 wrote:Dziękuję bardzo,bo już myślałam,że coś zle zrozumiałam czy,ze lekarz pomylił się
Z 10 pęcherzyków mamy 9 komórek5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/projekty/projekt-obwieszczenia-ministra-zdrowia-w-sprawie-wykazu-refundowanych-lekow,-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych,-ktory-wejdzie-w-zycie-1-marca-2016-r
Leki podrożeją
jak nie urok to... -
Ja miałam w 15 dc na estrofemie. -
shooa wrote:Olencja,
brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać
jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę
Też tak macie?
Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz. -
shooa wrote:Olencja,
brałam najpierw 25mg, później zwiększyłam do 50mg i tego nie zamierzam przekraczać
jak na razie widzę jeden zasadniczy minus dhea....wypryszczyło mnie jak 15latkę
Też tak macie?
a tylko ja jeszcze podejrzewam luteine o moj tradzik- progesteron metabolizowany jest w watrobie a tajak wiemy uwielbia wywalac syfy w postaci syfow:D bo jakos mi sie te dwa leki nalozyly i nie wiem ktory jest taki feeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:33
-
ma_pi wrote:Niestety czasami jest tak, że jak u jednej osoby z pary podchodzącej do ivf wykryje się duży problem, to ta druga osoba jest już tylko pobieżnie diagnozowana. U nas właśnie tak było. Skoro czynnik męski, a u mnie z krwi i wymazów wszystko się zgadzało, to można jechać z procedurą. Dopiero po drugim icsi ktoś zauważył potrzebę zrobienia histeroskopii, a prosiłam o nią wcześniej i wyszła przegroda w macicy. Ale to wszystko po zmianie kliniki. Przegroda działa czasami jak wkładka antykoncepcyjna.
Teraz jeszcze rozgryzam immunologię. Zobaczymy, co tam wyjdzie.
O masz... A ja w końcu nie zrobiłam tej histero, a miałam czas między procedurami. Teraz już nie zdążę. Pozostaje mi wierzyć, że wszystko jest ok. Kciuki za Twoje wyniki :*3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Anatolka wrote:Androgeny. Normalna reakcja. Widocznie nadmiar w organizmie i "wyrzuca" na zewnątrz.
DHA też tak działa? Dosłownie dzisiaj rano "podziwiałam" swoje podskórne wypryski na dotychczas gładkim czole. Od miesiąca łykam Omegamed Optima Start, zawiera 250 mg DHA.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc