IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
amygdala wrote:Natu, mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy! Odpoczywaj sobie. A ja mam jutro wizytę w 14 dc i 8 ds. Pisalyscie, ze mocno czulyscie jajniki w trakcie stymulacji. Ja prawie wcale nie czuje, w czwartek lewy jajnik mocniej kłuł ale potem przeszlo. Boje sie, ze nie wychodowalam za wiele jajek
Jutro chwila prawdy...
A teraz od samego początku stymulacji dokuczaly mi jajniki. Skąd takie różnice -pojęcia nie mam. Może wpływ miał rodzaju protokołu - pierwsze dwa razy długi, teraz krtoki.
Kookana trzymam kciuki za szczęśliwy finał &&&&&
Lawendowapani ja nie miałam takich reakcji ... nie wiem co podpowiedzieć. Kiedy ożywa w klinice ?amygdala, lawendowapani, kookana1987 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Ja za pierwszym i drugim razem nieb czułam nic zupełnie. Za pierwszym razem miałam 10 za drugim 20 komórek.
A teraz od samego początku stymulacji dokuczaly mi jajniki. Skąd takie różnice -pojęcia nie mam. Może wpływ miał rodzaju protokołu - pierwsze dwa razy długi, teraz krtoki.
Kookana trzymam kciuki za szczęśliwy finał &&&&&
Lawendowapani ja nie miałam takich reakcji ... nie wiem co podpowiedzieć. Kiedy ożywa w klinice ?
Ja przy długim czułam jajniki bardzo mocno. Pod koniec miałam wrażenie, że mam je już przy kostkach -
Wapno wypilam. Zobaczymy czy sie powtórzy,ale nie przerwę zastrzyków:)
U mnie siniak jest jeden. Musiała trafić w naczynko czy cos, bo samo wklucie bolalo a przy wyciąganiu byla fontanna krwi
W klinice mam być w piatek na pobraniu krwi i później na podglądaniuZostaje juz w Białymstoku do transferu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:42
triss lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
lawendowapani wrote:Wapno wypilam. Zobaczymy czy sie powtórzy,ale nie przerwę zastrzyków:)
U mnie siniak jest jeden. Musiała trafić w naczynko czy cos, bo samo wklucie bolalo a przy wyciąganiu byla fontanna krwi
W klinice mam być w piatek na pobraniu krwi i później na podglądaniuZostaje juz w Białymstoku do transferu.
Ja miałam problem ze swędzeniem po Cetrotide i piłam wapno pół godziny przed zastrzykiem tak jak poradził lekarz. Pomogło
-
Lawendowapani a jak twoje ogólne wrażenie odnośnie kliniki i podejścia lekarzy? Ja jestem w Kriobanku ale zastanawiam się nad konsultacją w innej klinice.
A i witam w moim pięknym mieście
Zapomniałam Wam zdać relacji z mojej ostatniej wizyty. Lekarz zaproponował nam próbę krzyżową czyli zapłodnienie części komórek plemnikami męża a części plemnikami dawcy. Nie wyraziliśmy zgody. Propozycja lekarza jest bez sensu bo dosłownie minutę później stwierdził że problem jest w moich komórkach - porobiły mi się torbiele co podobno świadczy o tym że komórki nie miały tendencji rozwojowej. Wróciła propozycja hormonu wzrostu i chyba na to się zdecydujemy ale robimy chwilową przerwę na wykombinowanie kasy i odpoczynek od tych wszystkich atrakcji. Do tematu In vitro wracamy w maju. Ale będę się starać was czytać w miarę na bierząco.**********************Gang 18+***********************
-
kookana1987 wrote:Hej Dziewczyny to i ja zaniedlugo zaczynam.
Antyki dzis sie skonczyly a po torbieli nie ma sladu
od 2 dc zaczynam Menpour 75 przez 5 dni - 6 dc mam podgladanie.
Widze ze czesto menpour przyjmuje sie z gonalem? zawsze jest taki zestaw?kookana1987 lubi tę wiadomość
-
Triss, nam sie nie opłaca wracać ,bo mieszkamy pod Łodzią.
A co do kliniki to jestem bardzo zadowolona. Dr D jest przemily, cierpliwy,dokładny i delikatny aczkolwiek jak juz cos powie to się tego trzyma. Pielęgniarki i polozne mile. Zobaczymy w piatek jak poradzą sobie z moimi zylamitriss, choco, sylvuś lubią tę wiadomość
Artemida Białystok
09.03.2016 - pick up
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
lawendowapani wrote:Triss, nam sie nie opłaca wracać ,bo mieszkamy pod Łodzią.
A co do kliniki to jestem bardzo zadowolona. Dr D jest przemily, cierpliwy,dokładny i delikatny aczkolwiek jak juz cos powie to się tego trzyma. Pielęgniarki i polozne mile. Zobaczymy w piatek jak poradzą sobie z moimi zylami
Rzeczywiście z Łodzi to już wyprawa cała.
lawendowapani lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychoco wrote:Lawendowapani a jak twoje ogólne wrażenie odnośnie kliniki i podejścia lekarzy? Ja jestem w Kriobanku ale zastanawiam się nad konsultacją w innej klinice.
A i witam w moim pięknym mieście
Zapomniałam Wam zdać relacji z mojej ostatniej wizyty. Lekarz zaproponował nam próbę krzyżową czyli zapłodnienie części komórek plemnikami męża a części plemnikami dawcy. Nie wyraziliśmy zgody. Propozycja lekarza jest bez sensu bo dosłownie minutę później stwierdził że problem jest w moich komórkach - porobiły mi się torbiele co podobno świadczy o tym że komórki nie miały tendencji rozwojowej. Wróciła propozycja hormonu wzrostu i chyba na to się zdecydujemy ale robimy chwilową przerwę na wykombinowanie kasy i odpoczynek od tych wszystkich atrakcji. Do tematu In vitro wracamy w maju. Ale będę się starać was czytać w miarę na bierząco. -
jowita198600 wrote:Kokanko widzę, że we wrześniu przeszłaś to co ja dnia wczorajszego. Wczoraj miałam punkcję i dowiedziałam się że w pęcherzykach nie miałam żadnych pecherzyków... Napisz mi proszę jak wyglądała wtedy Twoja procedura,czym się stymulowałaś? Wyjaśnij mi proszę dlaczego nie miałaś pęcherzyków? Co Ci lekarz powiedział, że tych pęcherzyków nie było?
To właśnie dziewczyna, o której wczoraj Ci napisałambrak Ovitrelle na uwolnienie jajeczek.
-
Ja mam zrosty i zwykle bywa tak, ze swiatlo zyly jest mniejsze niż swiatlo igly, wiec babeczki sie strasznie wkurzają,ze takie kiepskie zyly mam ;p a ze zazwyczaj mowie, ze do 3 razy sztuka, bo później to juz zostaje lezanka ( ciemność widzę ciemność, ciemność widzę
) to kłują mnie motylkiem pediatrycznym i wtedy tak dluuugo leci:)
Artemida Białystok
09.03.2016 - pick up
Brtiii moje komórki jajowe za pierwszym razem wcale się nie rozwijały, za drugim dotrwały do 4 doby ale od samego początku dzieliły się bardzo źle (było dużo odprysków cokolwiek to znaczy) i nie było szans na transfer.
Hormon wzrostu podobno poprawia jakość komórek i jest zalecany dla poor responder (nie jestem pewna czy dobrze napisałam) -ja do nich należę. Podaję się go przez kilka miesięcy. Nie wiem czy dużo klinik stosuje to leczenie ja wiem o jednej. Któraś z dziewczyn wrzucała link do artykułu o hormonie wzrostu.**********************Gang 18+***********************
-
dziewczyny, jak mam traktowac dni cyklu.... skoro dzis ok godziny 22/ 23 dostałam okres, caly dzien tylko lekkie plamienia... czy to pierwszy dzien cyklu i od jutra zastrzyki- bo mam brac od 2dc czy dzis tylko plamienia a jutro bedzie 1 dc ? nie wiem od kiedy sie kłuć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 23:09
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny, jak mam traktowac dni cyklu.... skoro dzis ok godziny 22/ 23 dostałam okres, caly dzien tylko lekkie plamienia... czy to pierwszy dzien cyklu i od jutra zastrzyki- bo mam brac od 2dc czy dzis tylko plamienia a jutro bedzie 1 dc ? nie wiem od kiedy sie kłuć..
pysia, Anatolka lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
tylko ze ok 22 juz zobaczylam normalny okres .. i nie wiem , w sumie to blizej północy wiec moze nie liczy sie takie cos jako 1 dc ... heh
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest