IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a od ktorego dnia cyklu bierze sie estrofen? Będę miec transfer z mrozonych zarodkow. Lekarz powiedzial, zeby zglosic sie po miesiączce. Czy cos jeszcze bierze sie przy criotransferze? I w ktorum dc robi się criotransfer? Wybiegam w przyszlosc, bo juz nie moge sie doczekac
-
amygdala wrote:Dziewczyny, a od ktorego dnia cyklu bierze sie estrofen? Będę miec transfer z mrozonych zarodkow. Lekarz powiedzial, zeby zglosic sie po miesiączce. Czy cos jeszcze bierze sie przy criotransferze? I w ktorum dc robi się criotransfer? Wybiegam w przyszlosc, bo juz nie moge sie doczekac
Zależy na jakim cyklu sztucznym czy naturalnym.
Estrofem zaczyna sie 2-3 dzień cyklu i transfer w zależności od reakcji na lek czytaj przyrostu endometrium. A jak na naturalsie to wiadomo owulki trzeba pilnować.ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Dziewczyny moj dr zalecil mi tylko 2 leki. Gonapeptyl i puregon. Nic poza tym. Czy to jakiś blad?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anuszka wrote:Zależy na jakim cyklu sztucznym czy naturalnym.
Estrofem zaczyna sie 2-3 dzień cyklu i transfer w zależności od reakcji na lek czytaj przyrostu endometrium. A jak na naturalsie to wiadomo owulki trzeba pilnować.
Dzięki Anuszka. Z tego co pamietam to lekarz mowil, ze estrofen bede brac. Tylko, ze kazal przyjsc po okresie. Nie wiem czy nie za pozno. Czyli jesli dobrze rozumiem przy estrofenie nie pilnuje sie owulki? A transfer wypada wtedy mniej wiecej w polowie cyklu, czy to roznie bywa? -
nick nieaktualnyAmygdala wszystko zależy na jakim cyklu będziesz miała transfer sztucznym czy naturalnym. Ja jestem akurat po crio na cyklu naturalnym czyli od 10dc miałam zacząć monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa musiałam zacząć brać estrofem, encorton, luteina i duphaston ( u mnie się okazało że owulacja wystąpiła już 9dc
)
U mnie termin transferu został wyznaczony na piąty dzien po owulacji
Cometa była na cyklu sztucznym i z tego co pamiętam to miała mega dawki estrofemu na usg sprawdzała wielkość swojego endometrium i na tej podstawie Dr wyznaczył termin transferuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:09
amygdala, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ja od dzis zaczynam menopur 75 w pon podgladanie - Trzymajcie kciuki!
Mam lekkiego stresa ze znowu bedzie lipa i zero jajekehh no ale trzeba dzialac i cos robic w zyciu ...
Kamilam8, Anatolka, agulas, ComeToMeBaby, lipa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
amygdala wrote:Dzięki Anuszka. Z tego co pamietam to lekarz mowil, ze estrofen bede brac. Tylko, ze kazal przyjsc po okresie. Nie wiem czy nie za pozno. Czyli jesli dobrze rozumiem przy estrofenie nie pilnuje sie owulki? A transfer wypada wtedy mniej wiecej w polowie cyklu, czy to roznie bywa?
Na sztucznym nie ma owulacji. Jak endometrium osiągnie odpowiednią grubość włącza się progesteron i w zależności od tego ilu dniowe zarodki robi się transfer w drugim, trzecim lub piątym dniu przyjmowania progesteronu. Ja miałam dwa crio jeden w 14dc drugi w 12dc. U Ciebie wygląda to bardziej na cykl naturalny jeżeli masz zgłosić się po @ lub będziesz miała jeszcze ten cykl przerwy.amygdala, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Anuszka, Ewelina dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. Teraz juz wiem duzo wiecej! Zglosze sie tuz po okresie i zobaczymy. To pewnie zalezy tez od.stanu jajnikow. Mam nadzieje, ze beda ok, nie wytrzymam kolejnego miesiaca czekania, jak moje dzieci tam na mnie czekaja
Tzn. mam nadzieje, ze czekaja bo jeszcze nic nie wiem...
pabelka88, ewlinaaa85, Kamilam8, Anuszka, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Amygdala wszystko zależy na jakim cyklu będziesz miała transfer sztucznym czy naturalnym. Ja jestem akurat po crio na cyklu naturalnym czyli od 10dc miałam zacząć monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa musiałam zacząć brać estrofem, encorton, luteina i duphaston ( u mnie się okazało że owulacja wystąpiła już 9dc
)
U mnie termin transferu został wyznaczony na piąty dzien po owulacji
Cometa byłam na cyklu sztucznym i z tego co pamiętam to miała mega dawki estrofemu na usg sprawdzała wielkość swojego endometrium i na tej podstawie Dr wyznaczył termin transferu -
Anuszka wrote:Na sztucznym nie ma owulacji. Jak endometrium osiągnie odpowiednią grubość włącza się progesteron i w zależności od tego ilu dniowe zarodki robi się transfer w drugim, trzecim lub piątym dniu przyjmowania progesteronu. Ja miałam dwa crio jeden w 14dc drugi w 12dc. U Ciebie wygląda to bardziej na cykl naturalny jeżeli masz zgłosić się po @ lub będziesz miała jeszcze ten cykl przerwy.
karina76, ewlinaaa85, amygdala, asia-m-b lubią tę wiadomość