X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, znajac nas to teraz nam sie nie chce a jak nie bedziemy mogli to bedzie nas sciskalo w dolku;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a od ktorego dnia cyklu bierze sie estrofen? Będę miec transfer z mrozonych zarodkow. Lekarz powiedzial, zeby zglosic sie po miesiączce. Czy cos jeszcze bierze sie przy criotransferze? I w ktorum dc robi się criotransfer? Wybiegam w przyszlosc, bo juz nie moge sie doczekac :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a od ktorego dnia cyklu bierze sie estrofen? Będę miec transfer z mrozonych zarodkow. Lekarz powiedzial, zeby zglosic sie po miesiączce. Czy cos jeszcze bierze sie przy criotransferze? I w ktorum dc robi się criotransfer? Wybiegam w przyszlosc, bo juz nie moge sie doczekac :-)

Zależy na jakim cyklu sztucznym czy naturalnym.
    Estrofem zaczyna sie 2-3 dzień cyklu i transfer w zależności od reakcji na lek czytaj przyrostu endometrium. A jak na naturalsie to wiadomo owulki trzeba pilnować.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj dr zalecil mi tylko 2 leki. Gonapeptyl i puregon. Nic poza tym. Czy to jakiś blad?

iv09i09katk65tr1.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny moj dr zalecil mi tylko 2 leki. Gonapeptyl i puregon. Nic poza tym. Czy to jakiś blad?
    Nie denerwuj się, pewnie przy kolejnych wizytach dostaniesz następne preparaty, ja co wizyta dostawałam kolejne.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Każda stymulacja jest inna tak na prawdę. Lekarz na pewno wie co robi musisz mu zaufać :) POWODZENIA

k0kdanlij48n3q4y.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Zależy na jakim cyklu sztucznym czy naturalnym.
    Estrofem zaczyna sie 2-3 dzień cyklu i transfer w zależności od reakcji na lek czytaj przyrostu endometrium. A jak na naturalsie to wiadomo owulki trzeba pilnować.

Dzięki Anuszka. Z tego co pamietam to lekarz mowil, ze estrofen bede brac. Tylko, ze kazal przyjsc po okresie. Nie wiem czy nie za pozno. Czyli jesli dobrze rozumiem przy estrofenie nie pilnuje sie owulki? A transfer wypada wtedy mniej wiecej w polowie cyklu, czy to roznie bywa?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina kciuki &&&, daj znać jak będziesz po:) powodzenia!

karina76 lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala wszystko zależy na jakim cyklu będziesz miała transfer sztucznym czy naturalnym. Ja jestem akurat po crio na cyklu naturalnym czyli od 10dc miałam zacząć monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa musiałam zacząć brać estrofem, encorton, luteina i duphaston ( u mnie się okazało że owulacja wystąpiła już 9dc :) )
    U mnie termin transferu został wyznaczony na piąty dzien po owulacji

Cometa była na cyklu sztucznym i z tego co pamiętam to miała mega dawki estrofemu na usg sprawdzała wielkość swojego endometrium i na tej podstawie Dr wyznaczył termin transferu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:09

amygdala, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od dzis zaczynam menopur 75 w pon podgladanie - Trzymajcie kciuki!

Mam lekkiego stresa ze znowu bedzie lipa i zero jajek :( ehh no ale trzeba dzialac i cos robic w zyciu ...

Kamilam8, Anatolka, agulas, ComeToMeBaby, lipa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    ja od dzis zaczynam menopur 75 w pon podgladanie - Trzymajcie kciuki!

Mam lekkiego stresa ze znowu bedzie lipa i zero jajek :( ehh no ale trzeba dzialac i cos robic w zyciu ...

Kochana no to trzymamy :)

kookana1987 lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki Anuszka. Z tego co pamietam to lekarz mowil, ze estrofen bede brac. Tylko, ze kazal przyjsc po okresie. Nie wiem czy nie za pozno. Czyli jesli dobrze rozumiem przy estrofenie nie pilnuje sie owulki? A transfer wypada wtedy mniej wiecej w polowie cyklu, czy to roznie bywa?

Na sztucznym nie ma owulacji. Jak endometrium osiągnie odpowiednią grubość włącza się progesteron i w zależności od tego ilu dniowe zarodki robi się transfer w drugim, trzecim lub piątym dniu przyjmowania progesteronu. Ja miałam dwa crio jeden w 14dc drugi w 12dc. U Ciebie wygląda to bardziej na cykl naturalny jeżeli masz zgłosić się po @ lub będziesz miała jeszcze ten cykl przerwy.

amygdala, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Karina kciuki &&&, daj znać jak będziesz po:) powodzenia!

Dzięki Neo :) Właśnie szykuje się do drogi,emocje na ful ale takie mega radosne.Odezwe się po powrocie ;)

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• amygdala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, Ewelina dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. Teraz juz wiem duzo wiecej! Zglosze sie tuz po okresie i zobaczymy. To pewnie zalezy tez od.stanu jajnikow. Mam nadzieje, ze beda ok, nie wytrzymam kolejnego miesiaca czekania, jak moje dzieci tam na mnie czekaja :-) Tzn. mam nadzieje, ze czekaja bo jeszcze nic nie wiem...

pabelka88, ewlinaaa85, Kamilam8, Anuszka, asia-m-b lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala źle napisałam ja miałam crio w 16 (zarodki dwudniowe) i 15 (zarodki trzydniowe) dniu coś mi się pomyliło wcześniej ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostanę pewnie nic więcej bo wizyta 10dc. Myślicie ze to nie jest tak jak powinno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:00

iv09i09katk65tr1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Amygdala wszystko zależy na jakim cyklu będziesz miała transfer sztucznym czy naturalnym. Ja jestem akurat po crio na cyklu naturalnym czyli od 10dc miałam zacząć monitoring w dniu pęknięcia pęcherzyka graffa musiałam zacząć brać estrofem, encorton, luteina i duphaston ( u mnie się okazało że owulacja wystąpiła już 9dc :) )
    U mnie termin transferu został wyznaczony na piąty dzien po owulacji

Cometa byłam na cyklu sztucznym i z tego co pamiętam to miała mega dawki estrofemu na usg sprawdzała wielkość swojego endometrium i na tej podstawie Dr wyznaczył termin transferu
    correct! bedzie_ok.gif

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nie dostanę pewnie nic więcej bo wizyta 10dc. Myślicie ze to nie jest tak jak powinno?

Kontrola w 7-8 ds jest normalna.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Na sztucznym nie ma owulacji. Jak endometrium osiągnie odpowiednią grubość włącza się progesteron i w zależności od tego ilu dniowe zarodki robi się transfer w drugim, trzecim lub piątym dniu przyjmowania progesteronu. Ja miałam dwa crio jeden w 14dc drugi w 12dc. U Ciebie wygląda to bardziej na cykl naturalny jeżeli masz zgłosić się po @ lub będziesz miała jeszcze ten cykl przerwy.
    no a mi endo słabo reagowało na estrofem i osiągnęło odpowiednie wymiary w ostatniej chwili bo inaczej lekarz chciał przerwać stymulację estrofemem i podejść do crio na cyklu naturalnym. Jak w końcu endo było ok to ostatecznie po pięciu dniach (blastka) transfer wypadł mi w 24dc. Z tym że w cyklu sztucznym to nie ma znaczenia.

karina76, ewlinaaa85, amygdala, asia-m-b lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa a jakie miałaś dawki ? U mnie znowu rosło jak szalone a brałam 3x1 doustnie od 3dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:16

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 3012 3013 3014 3015 3016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ