IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:witaj Lunk_a
szkoda że nie udało ci sie z iui, pamietam cie z watku
ale tutaj juz napewno zostaniemy mamusiami
trzymaj sie i powodzenia
dziewczyny a po transferze to chyba zakaz seksu co ?
w piatek jade na podgladanie jajeczekto bedzie moj 4 dzien stymulacji , wczesnie , mialam jechac w 6dzien stymulacji ale ten wypada w niedziele... a na poniedzialek moze mi braknac czegos i bedzie lipa ..
ciekawa jestem kiedy mi wypadnie punkcja, chyba nie mozliwe by bylo zeby wypadła w 7 dzien stymulacji co?czyli moj 8 dc.korzystajcie póki mozecie
mojemu ciągle to powtarzałam, a jestem 2dpt a on od 2 dni za mną łazi i zaciska zęby xDpysia, Kamilam8, Agnieszka_A., ComeToMeBaby, Elmirka lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
amygdala jak się dzisiaj czujesz ? Ja wczoraj myślałam że zwariuje z bólu
całkiem inaczej niż po 1 punkcji wtedy czułam lekki dyskomfort a wczoraj ból (już nie wspomnę jaki przy sikaniu)
dziś jest lepiej, tylko ten przy sikaniu został no ale za to wylazł mi (chyba) węzeł chłonny tak na wysokości połowy szczęki aż go widać
-
Hej
Przepraszam ze tak wpadam i tylko pytam ale wizyta jutro a ja nie wiem co robić . Mam alergię pokarmową wyeliminowałam wszystko na co jestem uczulona a ja od poniedziałku nie moge pozbyć się pokrzywki . Biorę wapno claritine ( lek ponoć bezpieczny w ciazy od alergologa) i Polcortolon i dziadostwo nie zchodzi czy może mi sie stymulacja przesunąć z tego względu ? Wizyta jutro a ja w strachu ! W tej chwili podejrzewam że też może być ta wysypka efektem stresu Ale mam wizyte u alergologa to jeszcze zapytam o taką możliwość .
Kometa gratuluję
A dziewczynom oczekującym mocno kibicujeComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Tosia 1981 wrote:amygdala jak się dzisiaj czujesz ? Ja wczoraj myślałam że zwariuje z bólu
całkiem inaczej niż po 1 punkcji wtedy czułam lekki dyskomfort a wczoraj ból (już nie wspomnę jaki przy sikaniu)
dziś jest lepiej, tylko ten przy sikaniu został no ale za to wylazł mi (chyba) węzeł chłonny tak na wysokości połowy szczęki aż go widać
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
anakonda wrote:Hej
Przepraszam ze tak wpadam i tylko pytam ale wizyta jutro a ja nie wiem co robić . Mam alergię pokarmową wyeliminowałam wszystko na co jestem uczulona a ja od poniedziałku nie moge pozbyć się pokrzywki . Biorę wapno claritine ( lek ponoć bezpieczny w ciazy od alergologa) i Polcortolon i dziadostwo nie zchodzi czy może mi sie stymulacja przesunąć z tego względu ? Wizyta jutro a ja w strachu ! W tej chwili podejrzewam że też może być ta wysypka efektem stresu Ale mam wizyte u alergologa to jeszcze zapytam o taką możliwość .
Kometa gratuluję
A dziewczynom oczekującym mocno kibicuje
lekarz bedzie wiedzial co robi5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tosia 1981 wrote:amygdala jak się dzisiaj czujesz ? Ja wczoraj myślałam że zwariuje z bólu
Oj to wspolczujęU mnie ok, nawet obeszlo sie bez przeciwbolowego. Jak lezę to nic nie boli, tylko przy wstawaniu i przekrecaniu kłują jajniki. No i zaparcia od wczoraj, przu siusianiu tez nic nie boli i nie krwawię.
A z tym węzłem to nie wiem, moze skonsultuj z jakims lekarzem? Widac nie ma na to rehuly, kazdy raz jest inny. -
amygdala wrote:Oj to wspolczuję
U mnie ok, nawet obeszlo sie bez przeciwbolowego. Jak lezę to nic nie boli, tylko przy wstawaniu i przekrecaniu kłują jajniki. No i zaparcia od wczoraj, przu siusianiu tez nic nie boli i nie krwawię.
A z tym węzłem to nie wiem, moze skonsultuj z jakims lekarzem? Widac nie ma na to rehuly, kazdy raz jest inny.no ja to jestem uparta jeśli chodzi o przeciwbólowe
więc też trzymam się bez nich
-
nick nieaktualny
-
takasobieja wrote:Zakaz, zakaz
korzystajcie póki mozecie
mojemu ciągle to powtarzałam, a jestem 2dpt a on od 2 dni za mną łazi i zaciska zęby xD
Tyle że ja też zaciskam zębyAnatolka lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Haha skąd ja to znam.
Tyle że ja też zaciskam zęby
To spytaj lekarza ile będziecie musieli zaciskacja jak zadzwoniłam do swojego poloznika, że mam TAKA bete to w pierwszych dwóch zdaniach usłyszałam o zakazie sexu. Zakaz zdjął (sam pamiętał) jak konczylam pierwszy trymestr... Mega radocha, przy czym długo nie trwała, bo po kilku tygodniach zakaz powrócił że zdwojoną siła, ale to już inna bajka
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam wykaz badań (nierefundowanych), które muszę wykonać przed drugą procedurą. Wyniki jak poinformowała mnie Klinika ważne są 6 miesięcy.
1. Anty HBc
2. CMV IgG, IgM
3. Toxoplazmoza IgG, IgM
4. Cytologia (ważna 12 m-cy)
5. Badanie czystości pochwy
6. Morfologia
7. Sód
8. Potas
9. APTT
Zastanawia mnie cytomegalia i toxoplazmoza. Czy aby na pewno ważne są tylko 6 miesięcy? Badania te miałam robione przy pierwszej procedurze. Czy tamte nie wystarczą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:02
-
pysia wrote:dziewczyny a po transferze to chyba zakaz seksu co ?
My mam zakaz od transferu aż do odwołania, coś mi się wydaje że działać będziemy dopiero po połoguWięc radzę do roboty puki można do obrzydzenia
agulas, ComeToMeBaby, lipa lubią tę wiadomość