IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
miałam crio na sztucznym cyklu
od 2dc brałam estrofem 2x1 i od 8dc 3x1 nastepnie 10 dc byłam na monitorowaniu lekarz sprawdził grubość endo (12 mm), wyznaczył crio na 1.03. (17dc) i od 12 dc zaczęłam przyjmować sporą dawkę leków...
przed crio w klinice dostałam nospę a i pamiętaj aby mieć pełny pęcherz lekarz ma wtedy lepszą widoczność macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:24
-
Angela B-D wrote:tak, dzień przed crio
badania które miałam zrobic: d-dimery, progesteron, estradiol, potas, magnez
Angela a jak wysoki miałaś estradiol pamiętasz może?Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Angela B-D wrote:emeska estradiol miałam 236 ng/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:35
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
dlatego się Was pytam bo też słyszałam, że chodzi o endometrium a nie hormony przy crio. Ja z Novum to widzę że u mnie też wymyślili....
oczywiście edno też mam podejrzeć.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Dziewczyny właśnie przeczytałam cały wypis swój,i okazało się że mieliśmy imsi a nie icsi...nie wiem dlaczego nikt nam nic nie powiedział...caly czas mówiono o icsiw dodatku caly czas czekam na telefon od embriologa,jak nasze 2 pozostałe zarodki...
-
pabelka88 wrote:Dziewczyny właśnie przeczytałam cały wypis swój,i okazało się że mieliśmy imsi a nie icsi...nie wiem dlaczego nikt nam nic nie powiedział...caly czas mówiono o icsiw dodatku caly czas czekam na telefon od embriologa,jak nasze 2 pozostałe zarodki...
Ale w czym problem skoro w imsi jest bardziej powiększony plemnik? To nowocześniejsza opcja, droższa.pabelka88, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
[UOTE=ewa84]pabelka88: doktor nie mówił że jak będzie potrzeba zrobią imsi?
Ją miałam mieć zwykłe ivf a 4 komórki zapłodniono imsi ale od początku doktor mówił że będą monitorowac sytuację i jeśli będzie potrzeba zrobią icsi lub imsi[/QUOTE]
W sumie imsi zwiększa szanse...ale nie,nikt nic nie mówił.najwyrazniej tak zadecydowali po obejrzenie komorek!Narazie martwi mnie brak telefonu...
-
Anatolka wrote:Ale w czym problem skoro w imsi jest bardziej powiększony plemnik? To nowocześniejsza opcja, droższa.
chodzi o to że się zdziwilam,bo caly czas mowilismy o icsi.Ciesze sie ze imsi.
Anatolka, ComeToMeBaby, karina76 lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:A kiedy mieli dzwonić?
Jeśli się martwisz to zadzwoń
-
nick nieaktualny