X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 bardzo mi przykro. ;( Spójrz na to, że coś się zaczęło dziać, tylko po prostu to nie był ten zarodek. Super, że masz mrozaczka.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze podają tyle samo ml.

U rodzinnego na pewno nie załatwisz, bo to jest kroplowka normalnie stosowana do żywienia pozajelitowego z możliwością podania wyłącznie na oddziałach szpitalnych/klinicznych.

Podawana jest przy nadmiernej aktywności komórek Natural Killers.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zawsze podają tyle samo ml.

U rodzinnego na pewno nie załatwisz, bo to jest kroplowka normalnie stosowana do żywienia pozajelitowego z możliwością podania wyłącznie na oddziałach szpitalnych/klinicznych.

Podawana jest przy nadmiernej aktywności komórek Natural Killers.
    czyli ile podaja? warto to brac profilaktycznie?
    bo badan zadnych nie robilam, a jaka jest cena takiego badania na te komorki?

dzis wstrzykiwalam sobie dawke 75 gonalu-f.. i lekko kliklam jak mialam juz igle brzuchu spojrzalam na ten licznik i byla tam liczba 37,5 to mozliwe ze przez to ze za lekko nacisnelam to wstrzyknelo mniejsza dawke a potem poprawilam do zera.. czy ustawilam zla dawke... kurcze teraz nie wiem czy dokladac.. wydawalo mi sie ze przed wbiciem igly ustawilam 75 ale potem jak lekko nacisnelam ale nie do konca to patrze a tam 37.5... i teraz nie wiem , czy oczy mialam jakies zamazane czy tten pen tak przeskakuje w trakcie dawania leku... nie wiem czy dokladac dawke..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 07:31

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natu93 przykro mi że tym razem się nie udało.Ważne,że masz mrożaczka po którego wracasz,trzeba wierzyć i być dobre myśli.Zobaczysz że przyjdą jeszcze radosne nowiny ;)

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

dzis wstrzykiwalam sobie dawke 75 gonalu-f.. i lekko kliklam jak mialam juz igle brzuchu spojrzalam na ten licznik i byla tam liczba 37,5 to mozliwe ze przez to ze za lekko nacisnelam to wstrzyknelo mniejsza dawke a potem poprawilam do zera.. czy ustawilam zla dawke... kurcze teraz nie wiem czy dokladac.. wydawalo mi sie ze przed wbiciem igly ustawilam 75 ale potem jak lekko nacisnelam ale nie do konca to patrze a tam 37.5... i teraz nie wiem , czy oczy mialam jakies zamazane czy tten pen tak przeskakuje w trakcie dawania leku... nie wiem czy dokladac dawke..
    Nie sadze,mysle ze jesli dalas 75 to tyle wstrzyknelas.
    On sie dosc szybko przewija cyk cyk i juz zero!

pysia lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Czyli 100ml za 350zł.

Nie wiem ile kosztują badania w GynC, bo badalam w poprzedniej klinice. Kosztowało 500zl.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff to dobrze bo myslalam ze to powinno tak od razu na 0 spasc, bez cyk cyk :) to masz racje pewnie dalam dobrze , chyba az taka ciamajdą nie jestem :)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaakceptowałam:)

Angela B-D lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    od 2dc 2 x 1 tabletka
    od 6dc 3 x 1 tabletka
    w 10dc usg i zwiększenie dawki do 2 x 2 tabletki
    w 14dc usg i utrzymanie dawki 2 x 2 tabletki
    w 16dc usg i zwiększenie dawki do 2-1-2 tabletki (endo nic nie urosło od ostatniego usg, po konsultacji z wami na ovu zmieniłam sposób aplikacji estrofemu z doustnego na dowcipny i zakupiłam dwie flaszki wina czerwonego, które wypiłam przez weekend, dodatkowo zajadając wit. e)
    19dc usg, endo drgnęło, zielone światło od lekarza na włączenie pozostałych leków (encorton, duphaston i luteina), estrofem już do końca utrzymany w dawce 2-1-2
    24dc criotransfer blastki

taaaa daaam :)

No to rzeczywiście miałaś mały maraton ;) Ale to nie ważne ważne że z sukcesem :) Gratuluję jeszcze raz!!! I dawaj na fioletową stronę :)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się czułyście po punkcji? Dziś 2 doba po a ja mam brzuch jak balon i dalej coś mnie ciągnie i pobolewa. Trochę się obawiam hiperstymulacji.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dziewczyny, jak się czułyście po punkcji? Dziś 2 doba po a ja mam brzuch jak balon i dalej coś mnie ciągnie i pobolewa. Trochę się obawiam hiperstymulacji.

Ja czulam sie bardzo dobrze. Na na nadtepny dzien nic juz mnie nie bolalo. Bylam w szoku, ze tak dobrze to znioslam.
    Obserwuj sie, wiem ze dziewczyny mierzą sie w pasie czy obwod za bardzo się nie powiększa, bo w brzuchu moze zbierac sie woda. Podobno tez pija napoje izotoniczne na hiperke... Tyle tu wyczytalam. Powodzenia!

Mallina lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Ja czulam sie bardzo dobrze. Na na nadtepny dzien nic juz mnie nie bolalo. Bylam w szoku, ze tak dobrze to znioslam.
    Obserwuj sie, wiem ze dziewczyny mierzą sie w pasie czy obwod za bardzo się nie powiększa, bo w brzuchu moze zbierac sie woda. Podobno tez pija napoje izotoniczne na hiperke... Tyle tu wyczytalam. Powodzenia!

Miałam podobnie tym razem. Piłam dużo wody i leżałam. Wypiłam też kilka izotoników i po 2 dniach minęło.

U mnie dziś 5dpt i od rana pobolewa mnie coraz mocniej jak na @. Wczoraj natomiast miałam dwa takie skurcze, że powietrza zabrakło i zgięłam się w pół...
    Myślicie, że mogę nospę wziąć?

Mallina lubi tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Miałam podobnie tym razem. Piłam dużo wody i leżałam. Wypiłam też kilka izotoników i po 2 dniach minęło.

U mnie dziś 5dpt i od rana pobolewa mnie coraz mocniej jak na @. Wczoraj natomiast miałam dwa takie skurcze, że powietrza zabrakło i zgięłam się w pół...
    Myślicie, że mogę nospę wziąć?

Pobolewanie na @ to chyba dobry znak:) ja 3 dpt i kompletnie nic nie czuję:/

Oligospermia
    2 IUI
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:

No właśnie, a ja głupia następnego dnia poszłam do pracy, bo przecież tyle wolnego brałam na wizyty w klinice i świat się zawali jak mnie kolejne dni w pracy nie będzie. A po punkcji ledwo chodziłam. Co prawda nie byłam przygotowana na takie historie a tu masz.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skończył mi się dzisiaj Lutinus, mam luteinę dopochwową też 100 mg gdzieś kiedyś słyszałam że zamiast Lutinusa powinno aplikować się dwie tab luteiny czyli 200 mg słyszałyście coś na ten temat?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    No właśnie, a ja głupia następnego dnia poszłam do pracy, bo przecież tyle wolnego brałam na wizyty w klinice i świat się zawali jak mnie kolejne dni w pracy nie będzie. A po punkcji ledwo chodziłam. Co prawda nie byłam przygotowana na takie historie a tu masz.

Ja znieczulenie zniosłam super. Przy I punkcji było ciut gorzej. Ale za to teraz mocniej dolegliwości po odczuwałam. Nie dałabym rady wysiedzieć w pracy. Tylko leżąc i pijąc wodę jakoś funkcjonowałam.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Pobolewanie na @ to chyba dobry znak:) ja 3 dpt i kompletnie nic nie czuję:/

Może i dobry. Ale można czasem się wystraszyć bo wrażenie takie jakby @ się miała lada moment zacząć.

• karina76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dziewczyny skończył mi się dzisiaj Lutinus, mam luteinę dopochwową też 100 mg gdzieś kiedyś słyszałam że zamiast Lutinusa powinno aplikować się dwie tab luteiny czyli 200 mg słyszałyście coś na ten temat?

Elmirka nie wiem jak tu opinia reszty,ale ja wczoraj pytałam lekarza o te różnice miedzy lutinusem a luteiną.Nie ma żadnych poza substancją wypełniającą i oczywiście ceną.
    Ja po transwerze mam właśnie luteinę a zaoszczędzone pieniążki mam sobie zachować na inne wydatki.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Może i dobry. Ale można czasem się wystraszyć bo wrażenie takie jakby @ się miała lada moment zacząć.

To życzę, aby nie pojawiła się przez najbliższy rok albo i dłużej :), bo jeszcze karmienie piersią

Oligospermia
    2 IUI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Ja tak słyszałam, że inaczej się wchłaniają że względu na te wypełniacze. Max 600mg prg dopochwowo podobno się przyswaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:14

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 3019 3020 3021 3022 3023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ