IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
To powodzenia:)
A mnie dziś dopadlo pieczenie gardla. Wzięłam rano nurofen choc temp nie wysoka 37.
Czy któraś z Was stymulowana byla w czasie choroby? Przeziębienia? Czy generalnie jest zakaz i przerywa się stymulacje w razie choroby?
Może mnie nie rozłoży. Jutro planowana miesiaczka wiec do jutra jak ma mnie ściąć z nóg to zetnie. -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy jesli mam 25 pecherzykow to po punkcji moge spodziewac sie hiperstymulacji?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
ComeToMeBaby wrote:od 2dc 2 x 1 tabletka
od 6dc 3 x 1 tabletka
w 10dc usg i zwiększenie dawki do 2 x 2 tabletki
w 14dc usg i utrzymanie dawki 2 x 2 tabletki
w 16dc usg i zwiększenie dawki do 2-1-2 tabletki (endo nic nie urosło od ostatniego usg, po konsultacji z wami na ovu zmieniłam sposób aplikacji estrofemu z doustnego na dowcipny i zakupiłam dwie flaszki wina czerwonego, które wypiłam przez weekend, dodatkowo zajadając wit. e)
19dc usg, endo drgnęło, zielone światło od lekarza na włączenie pozostałych leków (encorton, duphaston i luteina), estrofem już do końca utrzymany w dawce 2-1-2
24dc criotransfer blastkiQuote:
Kometa gratulacje.
mam pytanka dwa:
czy tabletki estrofemu były 1mg czy 2mg?
I zachodzę w głowę czy te maleństwa normalnie aplikować można dopochwowo????
dobrze zrozumiałam że to te same tabletki?Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Lunk_a wrote:To powodzenia:)
A mnie dziś dopadlo pieczenie gardla. Wzięłam rano nurofen choc temp nie wysoka 37.
Czy któraś z Was stymulowana byla w czasie choroby? Przeziębienia? Czy generalnie jest zakaz i przerywa się stymulacje w razie choroby?
Może mnie nie rozłoży. Jutro planowana miesiaczka wiec do jutra jak ma mnie ściąć z nóg to zetnie.
Mnie przy stymulacji powiedziano: nie przeziębiać się.
Ta jasne... to jedna z tych złotych rad
Zdrówka.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Anatolka masz ogromna rację,wystarczy spojrzeć ile razy w roku są zmiany w refundacji leków,co za tym idzie pojawiają się nowe godne polecenia.
Ironią w tym jest to,że są to leki które były w farmacji wczesniej z zasadniczo przystępną ceną.Zmienia się wygląd tabletki,kolor i nazwa na opakowaniu....no i oczywiście cena,ta zmienia się najbardziej.
Wiadomo że starając się o upragnione dziecko zrobimy i kupimy wszystko co nas do tego zbliży,nie liczy się czasem pieniędzy bo"trzeba"kupić.
Wiadomo że są leki które nie mają zamienników,ale te które można zamienić z uczciwości dla pieniędzy jakie zostawiamy w klinikach powinny być polecane.Nie tylko te wybrane z pewnych względów.
Zawierzamy lekarzom,ale czy do konca możemy wierzyć w ich uczciwość względem nas ?
Saramago lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Neo84 wrote:Ja miałam 27 komórek hiperstymulacji nie miałam, bolały mnie jajniki, brałam paracetamol, chodziłam do pracy po 5 dniach było duzo lepiej, po miesiączce wogóle dolegliwości ustąpily, transfer był odwołany, przełożony ma następny miesiąc.
A czy pilas duzo wody czy stosowalas inne metody aby uniknac hiperki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:04
-
czy tabletki estrofemu były 1mg czy 2mg?
I zachodzę w głowę czy te maleństwa normalnie aplikować można dopochwowo????
dobrze zrozumiałam że to te same tabletki?[/QUOTE]
Emeska dokładnie te same,do dwojakiego stosowania też byłam zaskoczonatakie małe niebieskie pchełki 2mg.
W czasie miesiączki doustnie po niej dowcipnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:11
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Melduje sie juz w klinice . Krew na estradiol pobrana teraz czekamy na podglądanie po 11
Saramago, karina76, Kamilam8, agulas, Karo85, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Lunk_a wrote:Moj dr mowil w momencie kiedy go o to pytałam ze na poważnych zjazdach naukowych nikt o tym nie wspimina i ze proponuje poczytać eshre(nie wiem czy dobrze uslyszalam) i ze tam wzmianki o tym nie ma. I ze on uznaje tylko encorton w dawce max10. Także to jego opinia.
To raczej odkrycie z dziedziny immunologii niż ginekologii, położnictwa i rozrodu ogólnie... Mają to w ofercie chyba wszystkie śląskie kliniki, ma warszawskie Novum o ile mi wiadomo, ma krakowski artvimed. Sporo klinik wbrew pozorom.ewlinaaa85, lipa lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Kurcze no to pięknie...poczekam do jutra jak nie odpuści to nici ze stymulacji.
Panikujesz. Nic z tych rzeczy. Masz tylko zakaz brania ibuprofenu, paracetamol możesz, witaminę C, rutinoscorbin. Nie schizuj tylko się lecz. Na rośniecie jajek smarkanie nie wpływa. Co najwyżej na Twoje samopoczucie. Do punkcji niedobrze jest smarkac, bo gorzej jest ze znieczuleniem jak nos zatkany, ale i na to są sposoby.Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Panikujesz. Nic z tych rzeczy. Masz tylko zakaz brania ibuprofenu, paracetamol możesz, witaminę C, rutinoscorbin. Nie schizuj tylko się lecz. Na rośniecie jajek smarkanie nie wpływa. Co najwyżej na Twoje samopoczucie. Do punkcji niedobrze jest smarkac, bo gorzej jest ze znieczuleniem jak nos zatkany, ale i na to są sposoby.
Ze np antybiotyk by się przydal? Hmm stąd wahania czy przy złym samopoczuciu w ogóle zaczynać stymulacje. -
Ja cala stymulacje przeszlam z potwornym katarem zatykajacym zatoki. Nawet mi nie przyszlo brac do glowy antybiotyk (zreszta bralam moze 2, 3 razy w doroslym zyciu). Balam sie jak bede przy punkcji oddychac. Nie wiem co mi zrobili, ale nie bylo problemu. Nadtepnego dnia po punkcji katar minal.
-
Lunk_a wrote:A Jeśli to infekcja jakaś grubsza, bakteryjna?
Ze np antybiotyk by się przydal? Hmm stąd wahania czy przy złym samopoczuciu w ogóle zaczynać stymulacje.
ja tez mialam katar i dali mi tlenik podczas punkcji do nosa zeby sie lepiej mi oddychalo.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
PragnącaDziecka wrote:A czemu transfer mialas odwolany? Za duzo komorek ? Przeprasz moze za "glupie" pytanie ale w tym temacie raczkuje
A czy pilas duzo wody czy stosowalas inne metody aby uniknac hiperki?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anatolka wrote:Panikujesz. Nic z tych rzeczy. Masz tylko zakaz brania ibuprofenu, paracetamol możesz, witaminę C, rutinoscorbin. Nie schizuj tylko się lecz. Na rośniecie jajek smarkanie nie wpływa. Co najwyżej na Twoje samopoczucie. Do punkcji niedobrze jest smarkac, bo gorzej jest ze znieczuleniem jak nos zatkany, ale i na to są sposoby.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny jestescie niezastąpione dzięki:-) jak nie bede sie czuła wiele gorzej wtedy wszystko zacznę z planem. Jeśli przy infekcji bede musiała brac antybiotyk podczas stymulacji, juz hipotetycznie mówię wiem wiem ale-czy wtedy można mieć punkcje?
Czasem czytam ze podaja antyb w tym okresie punkcji.
Iii czy jeśli dr zobaczy moje wyniki-i np bede miała leukocytoze to dopuszcza mnie do punkcji?