X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Elmirka nie wiem jak tu opinia reszty,ale ja wczoraj pytałam lekarza o te różnice miedzy lutinusem a luteiną.Nie ma żadnych poza substancją wypełniającą i oczywiście ceną.
    Ja po transwerze mam właśnie luteinę a zaoszczędzone pieniążki mam sobie zachować na inne wydatki.
    Rozumiem no właśnie u mnie w klinice niestety za każdym razem wypisują receptę na lutinusa, trzeba prosić żeby przepisali luteinę a cena jest diametralna...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja tak słyszałam, że inaczej się wchłaniają że względu na te wypełniacze. Max 600mg prg dopochwowo podobno się przyswaja.
    To na wszelki wypadek będę brała 2 tab :) lepiej więcej niż mniej

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    To życzę, aby nie pojawiła się przez najbliższy rok albo i dłużej :), bo jeszcze karmienie piersią

A dziękuję ;) I Tobie życzę tego samego ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Elmirka nie wiem jak tu opinia reszty,ale ja wczoraj pytałam lekarza o te różnice miedzy lutinusem a luteiną.Nie ma żadnych poza substancją wypełniającą i oczywiście ceną.
    Ja po transwerze mam właśnie luteinę a zaoszczędzone pieniążki mam sobie zachować na inne wydatki.

Ja uważam, że ta cena to nieporozumienie. Wiem, że skrobia kukurydziana, która wypełnia luteine jest najtańszym z możliwych wypelniaczy, ale bez przesady, że to co wypełnia lutinus jest aż tak drogie... Też uważam, że jak ktoś nie ma uczulenia to nie ma po co przepłacać. To jest ogromny biznes. Wszystkie leki i suplementy. Za taką cenę jaką ma lutinus to aplikacja powinna być przyjemnością (jakkolwiek to brzmi przy takim sposobie podania) a nie mega tablety, których kształt i wielkość opracować musiał mężczyzna, który nigdy ich nie zaaplikuje, bo nie ma gdzie. Dlaczego "perełki" utrogestanu nie są już dostępne w Polsce? Bo czołowa polska firma farmaceutyczna dużo by na tym straciła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:21

karina76, Elmirka, Kamilam8, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko_A nospa wskazana :-)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    To na wszelki wypadek będę brała 2 tab :) lepiej więcej niż mniej

Dokładnie,możesz wsiąść dodatkową tabletkę zwłaszcza że masz w domu i szkoda marnować.

Elmirka lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jesli mam 25 pecherzykow to po punkcji moge spodziewac sie hiperstymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:33

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja uważam, że ta cena to nieporozumienie. Wiem, że skrobia kukurydziana, która wypełnia luteine jest najtańszym z możliwych wypelniaczy, ale bez przesady, że to co wypełnia lutinus jest aż tak drogie... Też uważam, że jak ktoś nie ma uczulenia to nie ma po co przepłacać. To jest ogromny biznes. Wszystkie leki i suplementy. Za taką cenę jaką ma lutinus to aplikacja powinna być przyjemnością (jakkolwiek to brzmi przy takim sposobie podania) a nie mega tablety, których kształt i wielkość opracować musiał mężczyzna, który nigdy ich nie zaaplikuje, bo nie ma gdzie. Dlaczego "perełki" utrogestanu nie są już dostępne w Polsce? Bo czołowa polska firma farmaceutyczna dużo by na tym straciła...
    Haha myślę że znalazłoby się miejsce w które mogą sobie je zaaplikować ;)

Anatolka, karina76, shooa lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pamiętacie ile czasu czeka się na wynik badań: chlamdie PCR i czystość pochwy?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dziewczyny, czy pamiętacie ile czasu czeka się na wynik badań: chlamdie PCR i czystość pochwy?
    na posiewy czeka się od 3-5 dni, chlamydia PCR nieco dłużej, ja czekałam ok tygodnia

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia 9dni.

Dziewczyny a czy ten intralipid to jak encorton?
    Skad można go wziąć jesli klinika nie ma?
    Tyle tu informacji ze człowiek jest ciekawy wszystko jest nowe;)

iv09i09katk65tr1.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja na chlamydie czekalam 7 dni roboczych, jesli chodzi o czystosc wyniki byly szybciej, ale i tak odebralam je razen

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Czystość w diagnostyce do 3 dni. Wczoraj robiłam. A chlamydia do 7 dni roboczych. Też robiłam w ostatnim miesiącu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Orientacyjnie juz wiem, czy wyrobie się ze zrobieniem badań na wizytę.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Konwalia 9dni.

Dziewczyny a czy ten intralipid to jak encorton?
    Skad można go wziąć jesli klinika nie ma?
    Tyle tu informacji ze człowiek jest ciekawy wszystko jest nowe;)

1. Nie, to kroplowka tłuszczową, której działanie dodatkowe na NK przypadkiem odkryli chyba Anglicy w czasie żywienia pozajelitowego osób po ciężkich operacjach (nowotwory jak pamiętam dobrze),

2. Raczej poza kliniką go nie zorganizujesz - pisałam Pysi wyżej czemu. Choć możesz zagadać lekarza w klinice. Dla nich jeśli będą mieli chęci nie będzie to problemem logistycznym raczej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Jednak będę mieć punkcję w niedzielę, aj jak to szybko :)
    dzisiaj endometrium 11 mm
    jeden pęch. 19mm
    na drugim jajniku na pewno 3 ale lekarz dopatruje się czwartego pęcherzyka.

wieczorem pregnyl i coś tam jeszcze. mega się stresuje.
    no i...jednak kazał się dzisiaj seksić :/
    no to ja już nic nie kumam.

Elmirka, kookana1987 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dr mowil w momencie kiedy go o to pytałam ze na poważnych zjazdach naukowych nikt o tym nie wspimina i ze proponuje poczytać eshre(nie wiem czy dobrze uslyszalam) i ze tam wzmianki o tym nie ma. I ze on uznaje tylko encorton w dawce max10. Także to jego opinia.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Jednak będę mieć punkcję w niedzielę, aj jak to szybko :)
    dzisiaj endometrium 11 mm
    jeden pęch. 19mm
    na drugim jajniku na pewno 3 ale lekarz dopatruje się czwartego pęcherzyka.

wieczorem pregnyl i coś tam jeszcze. mega się stresuje.
    no i...jednak kazał się dzisiaj seksić :/
    no to ja już nic nie kumam.
    To masz 5 pecherzykow?;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Miałam podobnie tym razem. Piłam dużo wody i leżałam. Wypiłam też kilka izotoników i po 2 dniach minęło.

U mnie dziś 5dpt i od rana pobolewa mnie coraz mocniej jak na @. Wczoraj natomiast miałam dwa takie skurcze, że powietrza zabrakło i zgięłam się w pół...
    Myślicie, że mogę nospę wziąć?
    Wez spokojnie :-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    To masz 5 pecherzykow?;)

4 na pewno, ale dzisiaj dopatrzył się piątego, ale że mnie tak bolało to nie chciał mnie męczyć dłużej.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ