IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
karina76 wrote:Elmirka nie wiem jak tu opinia reszty,ale ja wczoraj pytałam lekarza o te różnice miedzy lutinusem a luteiną.Nie ma żadnych poza substancją wypełniającą i oczywiście ceną.
Ja po transwerze mam właśnie luteinę a zaoszczędzone pieniążki mam sobie zachować na inne wydatki.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Anatolka wrote:Ja tak słyszałam, że inaczej się wchłaniają że względu na te wypełniacze. Max 600mg prg dopochwowo podobno się przyswaja.
lepiej więcej niż mniej
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
karina76 wrote:Elmirka nie wiem jak tu opinia reszty,ale ja wczoraj pytałam lekarza o te różnice miedzy lutinusem a luteiną.Nie ma żadnych poza substancją wypełniającą i oczywiście ceną.
Ja po transwerze mam właśnie luteinę a zaoszczędzone pieniążki mam sobie zachować na inne wydatki.
Ja uważam, że ta cena to nieporozumienie. Wiem, że skrobia kukurydziana, która wypełnia luteine jest najtańszym z możliwych wypelniaczy, ale bez przesady, że to co wypełnia lutinus jest aż tak drogie... Też uważam, że jak ktoś nie ma uczulenia to nie ma po co przepłacać. To jest ogromny biznes. Wszystkie leki i suplementy. Za taką cenę jaką ma lutinus to aplikacja powinna być przyjemnością (jakkolwiek to brzmi przy takim sposobie podania) a nie mega tablety, których kształt i wielkość opracować musiał mężczyzna, który nigdy ich nie zaaplikuje, bo nie ma gdzie. Dlaczego "perełki" utrogestanu nie są już dostępne w Polsce? Bo czołowa polska firma farmaceutyczna dużo by na tym straciła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:21
karina76, Elmirka, Kamilam8, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
Elmirka wrote:To na wszelki wypadek będę brała 2 tab
lepiej więcej niż mniej
Dokładnie,możesz wsiąść dodatkową tabletkę zwłaszcza że masz w domu i szkoda marnować.Elmirka lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Anatolka wrote:Ja uważam, że ta cena to nieporozumienie. Wiem, że skrobia kukurydziana, która wypełnia luteine jest najtańszym z możliwych wypelniaczy, ale bez przesady, że to co wypełnia lutinus jest aż tak drogie... Też uważam, że jak ktoś nie ma uczulenia to nie ma po co przepłacać. To jest ogromny biznes. Wszystkie leki i suplementy. Za taką cenę jaką ma lutinus to aplikacja powinna być przyjemnością (jakkolwiek to brzmi przy takim sposobie podania) a nie mega tablety, których kształt i wielkość opracować musiał mężczyzna, który nigdy ich nie zaaplikuje, bo nie ma gdzie. Dlaczego "perełki" utrogestanu nie są już dostępne w Polsce? Bo czołowa polska firma farmaceutyczna dużo by na tym straciła...
Anatolka, karina76, shooa lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Konwalia wrote:Dziewczyny, czy pamiętacie ile czasu czeka się na wynik badań: chlamdie PCR i czystość pochwy?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Lunk_a wrote:Konwalia 9dni.
Dziewczyny a czy ten intralipid to jak encorton?
Skad można go wziąć jesli klinika nie ma?
Tyle tu informacji ze człowiek jest ciekawy wszystko jest nowe;)
1. Nie, to kroplowka tłuszczową, której działanie dodatkowe na NK przypadkiem odkryli chyba Anglicy w czasie żywienia pozajelitowego osób po ciężkich operacjach (nowotwory jak pamiętam dobrze),
2. Raczej poza kliniką go nie zorganizujesz - pisałam Pysi wyżej czemu. Choć możesz zagadać lekarza w klinice. Dla nich jeśli będą mieli chęci nie będzie to problemem logistycznym raczej. -
Dzień dobry dziewczyny. Jednak będę mieć punkcję w niedzielę, aj jak to szybko
dzisiaj endometrium 11 mm
jeden pęch. 19mm
na drugim jajniku na pewno 3 ale lekarz dopatruje się czwartego pęcherzyka.
wieczorem pregnyl i coś tam jeszcze. mega się stresuje.
no i...jednak kazał się dzisiaj seksić
no to ja już nic nie kumam.Elmirka, kookana1987 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Moj dr mowil w momencie kiedy go o to pytałam ze na poważnych zjazdach naukowych nikt o tym nie wspimina i ze proponuje poczytać eshre(nie wiem czy dobrze uslyszalam) i ze tam wzmianki o tym nie ma. I ze on uznaje tylko encorton w dawce max10. Także to jego opinia.
-
Saramago wrote:Dzień dobry dziewczyny. Jednak będę mieć punkcję w niedzielę, aj jak to szybko
dzisiaj endometrium 11 mm
jeden pęch. 19mm
na drugim jajniku na pewno 3 ale lekarz dopatruje się czwartego pęcherzyka.
wieczorem pregnyl i coś tam jeszcze. mega się stresuje.
no i...jednak kazał się dzisiaj seksić
no to ja już nic nie kumam.
-
Agnieszka_A. wrote:Miałam podobnie tym razem. Piłam dużo wody i leżałam. Wypiłam też kilka izotoników i po 2 dniach minęło.
U mnie dziś 5dpt i od rana pobolewa mnie coraz mocniej jak na @. Wczoraj natomiast miałam dwa takie skurcze, że powietrza zabrakło i zgięłam się w pół...
Myślicie, że mogę nospę wziąć?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Lunk_a wrote:To masz 5 pecherzykow?
4 na pewno, ale dzisiaj dopatrzył się piątego, ale że mnie tak bolało to nie chciał mnie męczyć dłużej.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają