IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
lipa wrote:Za 5 dni mam transfer. Poprzednim razem dostalam encorton. Teraz nie. Dopiero wracajsc z kliniki w autobusie sobie to uswiadomolam.bede miec intralipid. Ale mam jeszcze opakowanie encortonu w domu. Zaczac brac na wlasna reke?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
A ja miałam zapalenie oskrzeli podczas stymulacji. Lekarz gin powiedział, że mam iść do internisty po antybiotyk, bo na punkcję muszę być podleczona. Stymulacja przebiegła bardzo dobrze.
antybiotyk po punkcji też dostałam, tak że brałam dwa na raz przez 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:57
-
Neo84 wrote:Ostatni dZien stymulacji miałam progesteron powyżej 2, u mnie w klinice powyżej 1,5 przekładają transfery, piłam dużo wody i nutridrinki białkowe po jednym przez dwa dni do kupienia w aptece. I pomogło hiperki uniknęłam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:02
Monia# lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze jedno ostatnie pytanie:-D
Mam idiotyczne schorzenie. Jak ktoś mierzy mi ciśnienie wywala mi w kosmos. Mam w domu aparat mierze i mam idealne. Wręcz niskie. Czy anestezjolog przed punkcja mierzy to ciśnienie? Czy można przez to byc zdyskwalifikowanym? Idiotyczna sprawa nie wiem czemu tak mam ale mam. -
Jestem bardzo ciekawa co mój lekarz powie na ten intralipid. I jak tam wyniki mojego męża... Dzisiaj o 17:15 wizyta, nareszcie
Czekam niecierpliwie.
shooa, agulas, lawendowapani, Neo84, Anuszka, Saramago, Karo85, Angela B-D, gosia81, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
PragnącaDziecka wrote:Ok to ja tez juz zaczne wode pic i kupie te nutridrinki bialkowe, a slyszalas moze o tym aby jesc duzo nabialu?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
uwaga, mam wynik bety
dzisiejszy wynosi 747,70 mlU/ml
Średni dwudniowy przyrost to 747 mlU/ml (141%) (w normie).
V., Anuszka, Saramago, Kamilam8, Kava, amygdala, lawendowapani, pragnaca dzidziusia, arlenka, lipa, Neo84, Tosia 1981, józefka, Karo85, Angela B-D, Marcia89, wombi, gosia81, agulas, Karolina1111, myszaaa, Tyszanka81, sandra80, karina76, Konwalia, emeska, vella, Kamilka, takasobieja, Asiula86, india, Beata.D, sylvuś, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
Bosko!proszę o wiruski ciążowe
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
ComeToMeBaby wrote:uwaga, mam wynik bety
dzisiejszy wynosi 747,70 mlU/ml
Średni dwudniowy przyrost to 747 mlU/ml (141%) (w normie).
Cudniespokojności i nuuudów
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Lunk_a wrote:Dziewczyny jeszcze jedno ostatnie pytanie:-D
Mam idiotyczne schorzenie. Jak ktoś mierzy mi ciśnienie wywala mi w kosmos. Mam w domu aparat mierze i mam idealne. Wręcz niskie. Czy anestezjolog przed punkcja mierzy to ciśnienie? Czy można przez to byc zdyskwalifikowanym? Idiotyczna sprawa nie wiem czemu tak mam ale mam.
Ja miałam mierzone ciśnienie przed -
ComeToMeBaby wrote:
zaglądam tu czasami i nie mogłam ani razu na pozytywne info trafić aż w końcu dzisiaj się udało
Gratulacje ogromne.
Odsapnij trochę i czekamy po drugiej stronieComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Po wizycie. Zareagowalam na leki, endometrium 9mm jest kilka pęcherzyków, ale dr nie chcial powiedziec ile :p estradiol 668 - to dobrze czy zle?
V. lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Cześć dziewczyny!
Jestem po I podejściu ICSI MZ. Szliśmy krótkim protokołem z antagonistą. Pobrano mi 17 oocytów, z czego zapłodnionych zostało 9. Do 3 doby mieliśmy wszystkie 9 zarodków, ładnie się dzieliły, ale niestety były średniej jakości i większość miała fragmentację 20 do 40%. Do 5 doby przetrwały 3 zarodki. Mieliśmy transfer najładniejszej zdaniem embriologa 5-dniowej Blastusi 3BB. Zamrożono dwie Blastusie 4BB i 2BB.
Wynik bety 9 dpt 58,23. Dziś robiłam drugą betę i mam bardzo złe przeczucia.
Staramy się od 3,5 roku. Chciałabym uwierzyć że się udało ale po tylu rozczarowaniach nie potrafię i myślę tylko o tym że ta radość będzie trwała bardzo krótkostarania od X 2012, 2014-2015 3 x IUI
II 2016 I ICSI
22.02.2016 transfer Blastusi 3BB, 2 Śnieżynki 2BB i 4BB
beta 9 dpt 58,23; 11 dpt 209,59
04.11.2016 Synuś
27.08.2018 kriotransfer Blastusi 2BB
beta 9 dpt 89,31; 11 dpt 217,74 -
nick nieaktualnyDziewczyny witajcie,
Mam do Was pytanie.
Z uwagi na wiek -skończone 36 lat, miałam dzis badania prenatalne tzn usg oraz krew.
Lekarz na usg nic niepokojacego nie znalazł, ale z uwagi na wiek i rodzaj zapłodnienia stwierdził, ze jestem w grupie ryzyka i skierował mnie na konsultabcje genetyczne do poradni. Powiedzcie czy któraś z Was też tak miała i z czym to się wiąże???